Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Royd hangsugárzók

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Egy friss Sintra rewiev. :)

https://www.youtube.com/watch?v=Gm-2JQA_t-Y

A csatornát pedig ajánlom, nagyon jó. :smile53:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
goodman
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1170
Csatlakozott: 2010.05.13., csüt. 19:54
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Győr

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Az elmúlt két napban lehetőségem nyílott a saját rendszeremben megfülelni Indy szóban forgó Sorcerer dobozait. Hozzáteszem, korábban nekem is volt több féle Royd-om. Többek között Coniston, Coniston-R, Sapphire és Minstrel, illetve másoknál hallottam Sintra-t és szintén Minstrel-t. Így van némi fogalmam a Roydok lelki világáról.
Engem mindig is elbűvöltek a sajátságos hangjukkal. Komponensek és hangfalak jöttek mentek, de a legmélyebb benyomást ezek csöppségek tették rám. Ahogy többen is megfogalmazták, kellően kiszolgálva öket, valami olyat tudnak amit kevés másik. Félreértés ne essék, nem vagyok elkötelezett Royd hívő. De szép emlékeket őrzök róluk. Sok szép pillanattal és élménnyel ajándékoztak még, és ez most bővült ezen a két napon.
Indynek köszönöm a lehetőséget! A kétkedőket és bizonytalanokat pedig arra buzdítom, hogy próbálják ki! Mi baj történhet?🙂

Avatar
kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1360
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 1273

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Mindig az a legjobb, amit ippen hallgatunk ;) , mindegy az, hogy Royd, Jbl, miazmás...

Avatar
TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1717
Csatlakozott: 2010.08.08., vas. 10:51
Értékelés: 463
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Szerintem nem ilyen egyszerű ez a dolog. Ahogy sok minden más, ez sem fekete vagy fehér. Az idővel nyilván változik az ember véleménye, ízlése, mások lesznek a prioritások, több mindent kipróbál, megtapasztal, stb. Én 2013-ban vettem az első Royd dobozomat, ami egy Sorcerer volt, konkrétan az ami most eladó itt a fórumon.

Ezt 2014-ben írtam ide a fórumra:

"Köszönöm. Én meg örülök, hogy akkor megszabadultál tőle. Igazából anno kíváncsiságból vettem meg, azóta folyamatosan köré építkezek. Korábban el sem tudtam képzelni, hogy monitor dobozom legyen. A Sorcerer egy Dynaudio Contour II-es álló dobozt váltott. Mikor a Dynok helyére pakoltam a Varázslót, a barátnőm mutogatott rá az ujjával és nevetett. Aztán feltettem egy Ladánybene lemezt, és beindult a boogie. Ekkor már én nevettem. Pedig még ki sem volt szolgálva rendesen elektronikával, de éreztem jó lesz ez. És tényleg jó lett, de még bőven van hova fejlődni..."

Visszaemlékezve a korábban birtokolt dobozok egyike sem nyújtotta azt az élményt, amit a Sorcerer. (Nyilván ez szubjektív) Nem mondom, hogy hibátlan doboz, mert nem az, ahogy egyik hangsugárzó sem az amit valaha birtokoltam, vagy amim most van. De zeneiségben tudott valamit, és megérintett. Aztán még sokféle Royd dobozom volt, pár évig ezeket hallgattam, majd miután az utolsót is eladtam, nem marad egy sem, és egy új korszak kezdődött...

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1115
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 577

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

szj4 írta:
2021.06.12., szomb. 13:10
Itt nem az a lényeg, hogy mit hallottam, és mit nem. Amúgy hallottam, de ez mellékes.
Most tudnék mondani 5-6 embert aki ezen a royd , epos szerelem vonalon mozgott jópár éve, amikor ment a nagy hájp. Aztán a hatalmas hájpól az lett, hogy senki se hallgat olyat azóta se.
Hogyisvanez?
Van akit zavar a hype, vagy befolyásolja; "lényegesnek" tartja, hogy van-e vagy nincs, mint pl. láthatólag téged, meg az ismerőseidet, akiket emlegetsz, mást meg nem érdekel. Amit írsz, minőségtől függetlenül miden hype-olt termékkel így van, és valami (sokféle különböző) oka mindegyiknél van annak, hogy kialakult körülötte a szóban forgó hype, de ez nem túl érdekes téma. A royd esetében megírtam, sztem miért, és "hogy is van ez".

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1115
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 577

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

szj4 írta:
2021.06.10., csüt. 17:32
Royd és a mindent elsöprő szerelem....
Sosem értettem, pont úgy szól, mint ezer meg egy másik kismonitor ebben az árban, vagy még úgy sem.
JBL-t beáldozni érte hát...
Ö, ő... Ez kicsit úgy hangzok, mintha nem hallottál volna még royd dobozt. Sokféle negatívum elmondható róluk (ld. alább a beidézett hi-fi choice kritikát a Sintráról.), de hogy olyanok lennének, mint bármelyik másik kismonitor, az nagyon nem... (kiemelem neked, ami ebből a szempontból lényeges. Ez nagyon találó általában is a jobb royd dobozkákra.)

Bár elég szűkös a tapasztalati bázisom, de azt kell mondja, amit ezek jól tudnak, azt nagyon nehéz megtalálni máshol, és engem (hasonlóan az alább citált tesztelőhöz) ez bőven kárpótolt a hiányosságaikért. Talán a Heed Enigma V (obleisk Si IIi-al ) tudja ezt úgy, hogy a Sintra hiányosságaiból kevesebb van neki. Nagyon halkan vagy inkább bizonytalanul ehhez azt is hozzátenném, hogy a szóban forgó dolgot még a nagyobb Heed rendszereknél sem hallottam olyan tisztán, mint egy Sintrával.

És akkor az ígért tesztrészlet (Hi-gfi choice 1991 Január. A Royd rajongók áéltal máig üzemeltetett honlapról) Ez egyébként jól magyarázza azt a jelenséget is, hogy miért vásárolják olyan gyakran vissza ezeket a dobozkákat azok, akik eladták őket. (van velük hiányérzetünk, ami továbbmozgat, aztán rájövünk, hogy ami megvolt az mégis fontosabb: visszavesszük őket, aztán kezdődik az egész elölről... )

"The Sintra proved rather disappointing in the blind listening tests, which I find difficult to understand since it has become one of my personal favourites. I suspect the explanation may be in its differentness – a factor that often tends to unsettle listeners and generate negative reactions.

Compared with the norm, Sintra does sound rather thin and bight in balance. This is partly due to its lack of real weight, but also to the unusual and very refreshing lack of bloom and boom from its massive and rigid little cabinet.

Having taken the time to adjust to the balance, the impressive qualities of speed, air and razor-sharp timing start to shine through. So low is the cabinet signature, it sometimes reminds me of a panel speaker, but a less welcome consequence is that there’s nothing to hide any midband inadequacies, which in this case amount to the coloration consequent upon a somewhat isolated and projected upper mid. In my book, that’s an acceptable price to pay for the informative and dazzlingly quick mid-bass and the lively and evolving dynamics and coherence, but others may not find the compromise as much to their tastes.

Conclusion
Sonically somewhat idiosyncratic, Sintra is also highly communicative and informative, and a worthwhile improvement over Eden to boot. It doesn’t go particularly loud or deep, but in certain important respects sets standards for miniatures – indeed for loudspeakers in general – which demand recognition. The simple fact that it makes music so enjoyable and involving is ample grounds for Recommendation, though I must add the rider that the sound will not be to every taste."

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1115
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 577

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

huszti-zsolt írta:
2021.06.10., csüt. 20:21

Elnézést, hogy belevau, de ha már megszólítattam, akkor szeretnék válaszolni a történet hitelessége kedvéért.
Tehát igen, a néhai Zsolt Audio forgalmazott Royd hangsugárzókat. 1987-től kezdődően, minekután a Rega forgalmazását kezdtük és az ő ajánlásuk volt. (Akkoriban a Rega még sem erősítőt, sem hangsugárzót nem készített.) Így a Rega ajánlására kezdtünk bele a Creek erősítők és a Royd hangsugárzók forgalmazásába - de nyilván a saját szimpátiánk IS kellett hozzá. Nagyon (meg)szerettük ezeket az apróságokat, a Royd ConistonR modellből igen szépen el is adtunk, de ez a dobozméret már akkoron sem volt audiofília szíve csücske, így csak bizonyos vásárlókör szerette. Ráadásul nagyon erősítő függő volt - az akkori Creek elektronikáknak semmi köze nem volt a későbbi, hazánkban is inkább ismerté vált erősítőkhöz. A CAS4040 és a CAS4140 (fekete előlap, fehér felirattal!) modelleket még Michael Creek apukája tervezte, igen hasonlatos kapcsolástechnikával, mint a Nytech. (Richard M. Hay) Rossz nyelvek szerint Richardnak volt "némi" köze a dologhoz, különösen a legendás Creek tunerhez de mi erről akkoron semmit sem tudtunk. Aztán az Ion Systems éra elindultával a Royd még inkább értelmet nyert, azonban ez a népszerűségén nem sokban látszott. A StandArt megjelenésével pedig totálisan annulálódott a márka nálunk. (Olyannyira nem a mi szeretetünkön múlt, hogy Alpár bátyám egészen a kétezres évek elejéig egy Xerxes/Ion 3X-XPAK1/Royd Eden rendszert hallgatott!)
A '90-es évek közepére gyakorlatilag eltűnt a márka a Zsolt Audio kínálatából, bár rendelésre hoztunk még ezt azt, sőt még beszállítók is voltunk, a Royd Apex hangsugárzók félig-meddig kis hazánkban készültek (meg volt hozzájuk aktív keresztváltó az Ion programban) de ez már egy másik történet.
Szóval nem a '90-es évek közepe után, hanem jóval azt megelőzően foglalkoztunk a márkával. Talán az kavarhatta meg a sorokat, hogy a 2000-es évek első felében egy barátom magánimportban vásárolgatta a nemzetközi használt piacról a darabokat, én pedig lelkesen ajánlottam és el is adtam, ha éppen olyan vevő jelentkezett. Ma is szép emlékeket idéz, a klasszikus Royd monitorok mind mai napig elég unikálisak, de nyilván - különösen a mai világban - sokan értetlenkedve fogadnak egy ilyen jellegű produktumot.
Köszönjük! (Megint bebizonyosodott: a valóság valahogy mindig érdekesebb, mint a "képzelgések"...)

Avatar
huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1265
Csatlakozott: 2010.12.11., szomb. 18:09
Értékelés: 2459

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Klaca írta:
2021.03.06., szomb. 10:41
Zsolt egyébként sokszor említette, és le is írta, hogy ők anno árultak Roydot. Lehet, hogy 96 nál később kezdték el. Miért is állítana ilyet, ha nem így lenne? Olyan nagy dicsőség egy márkát forgalmazni? (Nem egészen értem Trane célozgatásait.. Mármint értem, hogy erre vonatkoznak, csak azt az "indulatot", ami mögötte van, azt nem...)

Elnézést, hogy belevau, de ha már megszólítattam, akkor szeretnék válaszolni a történet hitelessége kedvéért.
Tehát igen, a néhai Zsolt Audio forgalmazott Royd hangsugárzókat. 1987-től kezdődően, minekután a Rega forgalmazását kezdtük és az ő ajánlásuk volt. (Akkoriban a Rega még sem erősítőt, sem hangsugárzót nem készített.) Így a Rega ajánlására kezdtünk bele a Creek erősítők és a Royd hangsugárzók forgalmazásába - de nyilván a saját szimpátiánk IS kellett hozzá. Nagyon (meg)szerettük ezeket az apróságokat, a Royd ConistonR modellből igen szépen el is adtunk, de ez a dobozméret már akkoron sem volt audiofília szíve csücske, így csak bizonyos vásárlókör szerette. Ráadásul nagyon erősítő függő volt - az akkori Creek elektronikáknak semmi köze nem volt a későbbi, hazánkban is inkább ismerté vált erősítőkhöz. A CAS4040 és a CAS4140 (fekete előlap, fehér felirattal!) modelleket még Michael Creek apukája tervezte, igen hasonlatos kapcsolástechnikával, mint a Nytech. (Richard M. Hay) Rossz nyelvek szerint Richardnak volt "némi" köze a dologhoz, különösen a legendás Creek tunerhez de mi erről akkoron semmit sem tudtunk. Aztán az Ion Systems éra elindultával a Royd még inkább értelmet nyert, azonban ez a népszerűségén nem sokban látszott. A StandArt megjelenésével pedig totálisan annulálódott a márka nálunk. (Olyannyira nem a mi szeretetünkön múlt, hogy Alpár bátyám egészen a kétezres évek elejéig egy Xerxes/Ion 3X-XPAK1/Royd Eden rendszert hallgatott!)
A '90-es évek közepére gyakorlatilag eltűnt a márka a Zsolt Audio kínálatából, bár rendelésre hoztunk még ezt azt, sőt még beszállítók is voltunk, a Royd Apex hangsugárzók félig-meddig kis hazánkban készültek (meg volt hozzájuk aktív keresztváltó az Ion programban) de ez már egy másik történet.
Szóval nem a '90-es évek közepe után, hanem jóval azt megelőzően foglalkoztunk a márkával. Talán az kavarhatta meg a sorokat, hogy a 2000-es évek első felében egy barátom magánimportban vásárolgatta a nemzetközi használt piacról a darabokat, én pedig lelkesen ajánlottam és el is adtam, ha éppen olyan vevő jelentkezett. Ma is szép emlékeket idéz, a klasszikus Royd monitorok mind mai napig elég unikálisak, de nyilván - különösen a mai világban - sokan értetlenkedve fogadnak egy ilyen jellegű produktumot.

Avatar
goodman
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1170
Csatlakozott: 2010.05.13., csüt. 19:54
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Győr

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Indy írta:
2021.06.10., csüt. 11:42
goodman írta:
2021.06.10., csüt. 10:53
Indy írta:
2021.05.12., szer. 13:37


Mindazonáltal egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az erősítés/környezet a számára legideálisabb.
Látom azóta eladók lettek a "varázslók". Ezek szerint valami valóban nem volt kerek.
Hova tovább?
Nem tudom. Sajnos én minden műfajt meghallgatok, a Sorcerer pedig egy nagyon jó specialista, de a metál nem a műfaja (ezzel tisztában voltam, nem is ezért szeretem a márkát. (Amúgy egyik Roydé sem).)
Köszönöm válaszod! Ismerve a zenei ízlésed, ez abszolút érthető. ;)

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szerencsére nem tartozom senkinek sem számadással arról, mit veszek, mit adok el, vagy éppen mit hallgatok. Óriási problémája az avx népének, hogy a kelleténél többet foglalkozik azzal, hogy a másik mit és min hallgat.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

goodman írta:
2021.06.10., csüt. 10:53
Indy írta:
2021.05.12., szer. 13:37
goodman írta:
2021.05.12., szer. 08:30
Köszönöm! :smile53:
Mindazonáltal egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az erősítés/környezet a számára legideálisabb.
Látom azóta eladók lettek a "varázslók". Ezek szerint valami valóban nem volt kerek.
Hova tovább?
Nem tudom. Sajnos én minden műfajt meghallgatok, a Sorcerer pedig egy nagyon jó specialista, de a metál nem a műfaja (ezzel tisztában voltam, nem is ezért szeretem a márkát. (Amúgy egyik Roydé sem).)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
goodman
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1170
Csatlakozott: 2010.05.13., csüt. 19:54
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Győr

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Indy írta:
2021.05.12., szer. 13:37
goodman írta:
2021.05.12., szer. 08:30
Köszönöm! :smile53:
Mindazonáltal egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az erősítés/környezet a számára legideálisabb.
Látom azóta eladók lettek a "varázslók". Ezek szerint valami valóban nem volt kerek.
Hova tovább?

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

goodman írta:
2021.05.12., szer. 08:30
Köszönöm! :smile53:
Mindazonáltal egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az erősítés/környezet a számára legideálisabb.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
goodman
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1170
Csatlakozott: 2010.05.13., csüt. 19:54
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Győr

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Indy írta:
2021.05.12., szer. 07:41
goodman írta:
2021.05.11., kedd 20:15
Indy írta:
2021.05.11., kedd 15:43

Eladva. Most Royd van. Megint.
Indy, mennyivel másabb ez így a Myryad erősítéssel, mint anno a Sintra és a nagy Exposure páros?
Nem szeretnék belemenni egy széleskörű összevetésbe, mert régen volt, (jó lenne újra ráhallgatni), de szerintem a Myryaddal színesebb és izgalmasabb a hang, az Exposure szárazabb volt. A Sorcerer sokszor elvarázsol, de néha fel is bosszant, a JBL sosem varázsolt el, de soha nem bosszantott fel. :)
kupecke írta:
2021.05.11., kedd 20:21
A kígyó a farkába harapott :smile29: :napsut: :smile53:
Igen, de örökké nem tudja ő sem a szájában tartani. :smile29:
Köszönöm! :smile53:

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

goodman írta:
2021.05.11., kedd 20:15
Indy írta:
2021.05.11., kedd 15:43
avl2 írta:
2021.05.11., kedd 15:36
JBL-ek ?? eladva ? kölcsönben túráznak ? váltogatva ? másik szobában ?
Eladva. Most Royd van. Megint.
Indy, mennyivel másabb ez így a Myryad erősítéssel, mint anno a Sintra és a nagy Exposure páros?
Nem szeretnék belemenni egy széleskörű összevetésbe, mert régen volt, (jó lenne újra ráhallgatni), de szerintem a Myryaddal színesebb és izgalmasabb a hang, az Exposure szárazabb volt. A Sorcerer sokszor elvarázsol, de néha fel is bosszant, a JBL sosem varázsolt el, de soha nem bosszantott fel. :)
kupecke írta:
2021.05.11., kedd 20:21
A kígyó a farkába harapott :smile29: :napsut: :smile53:
Igen, de örökké nem tudja ő sem a szájában tartani. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Friss kép. :smile53:
20210306_153107.jpg
20210306_153107.jpg (99.38 KiB) Megtekintve 2507 alkalommal
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

BLX írta:
2021.03.06., szomb. 10:50
avl2 írta:
2021.03.05., pén. 10:36
24.5 éve írtam Neki(k), visszaírt:

8050280B-C3A5-4D88-9A9F-EE004C0DC6A0.jpeg
Én is köszönöm, hogy megosztottad. Számomra is érdekes kis darabka történelem.

Milyen dobozok után érdeklődtél és végül lett üzlet a dologból? Milyen árak voltak ebben az időben?
elsösorban a Minstrel érdekelt
üzlet nem lett, nem is jutottunk el "privát különárig"

Avatar
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 935
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BLX »

avl2 írta:
2021.03.05., pén. 10:36
24.5 éve írtam Neki(k), visszaírt:

8050280B-C3A5-4D88-9A9F-EE004C0DC6A0.jpeg
Én is köszönöm, hogy megosztottad. Számomra is érdekes kis darabka történelem.

Milyen dobozok után érdeklődtél és végül lett üzlet a dologból? Milyen árak voltak ebben az időben?

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1115
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 577

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Én még jóval a nagy hipe előtt vettem egy Sintra I-et. 2006-tól egszen 2019-ig hallgattam. Igazából nagyrészt azért váltam csak meg tőle, mert csupa régebbi dologgal hallgattam, és elkezdtek lerohadni körülötte a dolgok. (Amint eladtam, maga a Sintra is elkezdett szétesni, de szerencsére egy olyan ember vette meg, aki könnyen javította. CSak kisebb probléma volt, azóta nagy megelégedéssel hallgatja.) Én Huszti Zsolttól vettem, és nekem pont azzal a felállással jött be, ahogyan ő is a legjobbnak hallotta, vagyis Heed Canopusokkal (és Luna I előfokkal (próbáltam Luna 2-re váltani, de rosszabb lett sokkal). Sem Ion elektronikával nem volt olyan jó (a nagyobb végfokokkal hallgattam, az is volt nekem "másodrendszerben" egy jó ideig), sem exosure-al. (Tudom, itt majd' mindenki ezt preferálja, de nemek nem jött be. A legnagyobb rendszerrel hallottam (IV DR), igaz azt csak másnál), de abszolút egyetértettem Zsolttal, hoyg az egyáltalán nem passzolt hozzá. (Annál Ionnal is jobb volt szerintem) Persze mindez az I-es verzióra áll, ami állítólag nagyon más, mint a II. (ezt nem tudom. A II-t állítólag valamelyik naim-hoz passzították hozzá.)

Zsolt egyébként sokszor említette, és le is írta, hogy ők anno árultak Roydot. Lehet, hogy 96 nál később kezdték el. Miért is állítana ilyet, ha nem így lenne? Olyan nagy dicsőség egy márkát forgalmazni? (Nem egészen értem Trane célozgatásait.. Mármint értem, hogy erre vonatkoznak, csak azt az "indulatot", ami mögötte van, azt nem...)

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

pärt írta:
2021.03.05., pén. 20:40
Szerintem a forgalmazók hiánya, meg a nem túl izmos értékesítési számokra utaló egyedi eladási ajánlat. ("Mire gondolt a költő?" :D )
Szerintem volt hazai forgalmazója. Erre gondolhatott a költő.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Online
Avatar
pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3353
Csatlakozott: 2011.02.21., hétf. 23:30
Értékelés: 4305
Tartózkodási hely: Eger

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szerintem a forgalmazók hiánya, meg a nem túl izmos értékesítési számokra utaló egyedi eladási ajánlat. ("Mire gondolt a költő?" :D )

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

trane írta:
2021.03.05., pén. 10:56
Indy írta:
2021.03.05., pén. 10:50
...Legalábbis azok, akik még mindig nagy Exposure elektronikákkal hallgatják a Roydjukat? gondolkodik.gif Vagy ja nem, akkor a kábelezésre gondolsz? :smile29:
nem nyert - de nem erőltetem :ohnoohnoohno: , van aki tudja, és lesz aki rájön leborulok.gif
én az elejéhez közeli mondatra tippelnék; ...de csak nem arra, hogy kiderült: a tanszéki faxot ilyenre is használtam :)))

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

trane írta:
2021.03.05., pén. 10:56
Indy írta:
2021.03.05., pén. 10:50
...Legalábbis azok, akik még mindig nagy Exposure elektronikákkal hallgatják a Roydjukat? gondolkodik.gif Vagy ja nem, akkor a kábelezésre gondolsz? :smile29:
nem nyert - de nem erőltetem :ohnoohnoohno: , van aki tudja, és lesz aki rájön leborulok.gif
Azért megpróbálom, utoljára: sell a pair directly to you. So what?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

trane írta:
2021.03.05., pén. 10:44
avl2 írta:
2021.03.05., pén. 10:36
24.5 éve írtam Neki(k), visszaírt: ...
van abban a levélben egy mondat, amit a szépen felépített imázs megbillenése okán jópáran inkább nem látnának meg... :yingyang:
Legalábbis azok, akik még mindig nagy Exposure elektronikákkal hallgatják a Roydjukat? gondolkodik.gif Vagy ja nem, akkor a kábelezésre gondolsz? :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1597
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

avl2 írta:
2021.03.05., pén. 10:36
24.5 éve írtam Neki(k), visszaírt:
:smile53: Köszönöm hogy megosztottad!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”