Jó nagy hülyeséget csináltam, amikor megrendeltem a fejhallgatót

Most egy rakás zenét, szinte mindent újra kell hallgatnom, pedig a hangfal jobban szól, sokkal, de mégis olyan részletek kerültek elő, csak pislogok

Nyers állapotában 100 Hz alatt valóban elfogy, miként a legtöbb fejhallgató ebben a kategóriában, ezért célszerű a publikus adatok alapján korrigálni. Utána igencsak kiegyensúlyozott hangzást produkál. Írtam róla néhány sort a nyáron.
Szia,gaben22 írta: ↑2023.11.25., szomb. 21:21Helosztok, remélem belefér itt kérni ajánlást, ha nem akkor párdon. Gondoltam meglepem magam egy új fülhallgatóval, ebben kérném a segítségeteket.
Jelenleg ezek vannak
AKG N40, RHA T20, JVC HA-FW01 Wood Series, ezekből AKG N40-et használom csak (balanced kimeneten), többit igazából csak kipróbáltam, de lusta voltam eladni őket :).
Jelenlegi DAP-jaim
Astell&Kern AK70, Cowon Plenue 2
Zenei stílus
Főleg EDM
Amiben előrelépnék
Mélyben szeretnék előrelépni, illetve a zenékben, amiket hallgatok sok női énekhang és zongora is van (deep house), úgyhogy jó lenne itt is előrelépés
Kialakítás
IEM, fül mögött elvezetve, normál nem nyak mögött
Rendelés
Jöhet külföldről is, bár akkor EU preferált inkább
Ár
Eredetileg úgy voltam vele, hogy legyen csak 300-350k, de lehet most nyelek egy nagyot egy endgame felé, így lehet akár 800 000 HUF környéke is.
Egyéb
Csak vezetékes jöhet szóba, wireless cuccokat nem szeretem.
Amit eddig nézegettem
64Audio Nio
Unique Melody UM MEST MKII
Empire Ears Hero - viszont EU-n belül nem tudom hol tudnám beszerezni
Sennheiser IE900
alto írta: ↑2023.11.25., szomb. 13:54Szerintem egyátalán nem kevés a basszusa, viszonylag kiegyenlített a hangzásképe, persze ez ízlés kérdése is. Viszont ha valaki erőteljesen túltolt basszusú fejhallgatót szeretne, annak kevésbé ideális választás HD660S.
A HD660S árkategóriájához illő erősítő szerintem például a Heed Audio Canamp vagy a Canalot, esetleg a Fiio K9 (ez utóbbiban DAC is van).
Mennyit akarsz rászánni? Dac is kell vagy elég, ha csak erősítő? Milyen kimenete legyen (6.3, 4pinXLR, 4.4)?
Szerintem egyátalán nem kevés a basszusa, viszonylag kiegyenlített a hangzásképe, persze ez ízlés kérdése is. Viszont ha valaki erőteljesen túltolt basszusú fejhallgatót szeretne, annak kevésbé ideális választás HD660S.
A hozzászólás átkerült a helyére.Vekonyroland írta: ↑2023.11.25., szomb. 13:04Kedves Fórumtagok!
A címben említett fejhallgatómnak tönkrement a kábele (Sajnos a nem megfelelő tárolás következtében) és szeretnék újat vásárolni hozzá, de ez nem tűnik olyan egyszerű feladatnak. Kerestem direkt cserekábelt hozzá de a Hifiman irtó drágán adja és pl. Kácsa kábelből is sokkal minőségibbet lehet összetenni sokkal kedvezőbb áron. Esetleg ti tudtok ajánlani valami kábelt ami elfogadható árú de a sima OFC rézmagos gyárinál jobb hangminőséget garantál? Én a Kácsa KCO-HPSPC kábelt néztem, ez ugye ezüstözött vezetős plusz ezüst- PVC köpenyes, de sajnos a szereléshez nem értek így ez nem hiszem, hogy opció lehet számomra.
Segítségeteket nagyon szépen köszönöm.
Üdv,
Egy kétségbeesett fejhallgató tulajdonos![]()
Ha épp lehet kapni, de out of stock ha akarsz is rendelni...
A Dekoni jó minőségű párnákat gyárt, ez kétségtelen. Inkább attól függhet a hatásuk, hogy a gyári párna mennyire sikerült jól. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy a MrSpeakers/Dan Clark gyári párnákhoz képest előrelépés. Hallottam a fejesedet prohardveres találkozón, és az volt a benyomásom, hogy több van a driverekben, mint amilyen hangot sikerült kihozni belőlük.earforce írta: ↑2023.11.21., kedd 15:00Most cseréltem az AEON FLOW C fülesemen gyári pleather párnát, Dekoni fenestrated sheepskin-re és eléggé megváltozott a hang jó irányba. De nem mindegy melyiket veszi meg / teszi fel az ember, mert mindhárom ehhez kapható Dekoni másképp szól egymáshoz képest is (a mérési diagramok szerint) és az origihoz képest is.
Most cseréltem az AEON FLOW C fülesemen gyári pleather párnát, Dekoni fenestrated sheepskin-re és eléggé megváltozott a hang jó irányba. De nem mindegy melyiket veszi meg / teszi fel az ember, mert mindhárom ehhez kapható Dekoni másképp szól egymáshoz képest is (a mérési diagramok szerint) és az origihoz képest is.
A párna anyaga és mérete is rengeteget számít, hiszen - az ember fejével kiegészítve - az a fejes akusztikai környezete. Ugyanolyan jelentősége van a párnának, mint a hangfalas láncok esetében a szobának, illetve a füleseknél az illesztéknek.Aszpirin írta: ↑2023.11.21., kedd 09:24
Ez, amit feltettem a gyári helyett, nincs még egyáltalán ellaposodva, hisz' alig pár hónapos.
Csak más az anyaga: oldalt valódi báránybőr, a fejjel érintkező része velúrbőr (a gyári poliészterszövet helyett), és az egész puhább (mivel van egy új darabom is, azzal is össze tudtam vetni), mint a gyári. Egyébként ugyanúgy perforált/lyukacsos belül. Szerintem jobban is szól vele a fejhallgató, lehet, hogy ez csak pszicho, mert egyértelműen kényelmesebb. Egyébként javaslom Neked is, ha Anandád van, mert úgy tudom, az formára egy az egyben ugyanolyn mint az Arya, és jó rá ugyanaz a fülpárna is. Ha érdekel, megy a link privátban. NEM drága....
Köszi!MrCollector írta: ↑2023.11.21., kedd 09:33Több-kevesebb bejáródási ideje mindennek van (ha méri Amir, ha nem).
A változás lehet szembetűnő, de akár csak minimális finomodás is. Hosszabb idő alatt ezt fejhallgatónál akár a fülpárnák deformálódása is okozhatja, hiszen ezek adják az akusztikai környezetet (ebből adódik, hogy a nem azonos párnával is teljesen más hangot kaphatsz, ez vagy jobban tetszik vagy nem, mint a gyárival). Én általában nem "fejen" járatom a fejhallgatókat, ezt kiküszöbölendően.
Köszi!s4tch írta: ↑2023.11.21., kedd 08:13Használd egészséggel az új Aryát!
...
A párnák nem is feltétlenül járatódnak, inkább elhasználódnak. Ezt többen meg is mérték. Mintha egy máshogy hangolt fejest kapna az ember egy ellaposodott párnával: https://crinacle.com/2020/11/04/the-pad ... st-update/
A driverek bejáratásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok. Van, aki szerint a bejáratás egy baromság, merthogy amir még nem mérte meg a hatását (remélem, átmegy az irónia), és megint van, aki szerint sokat tud változni egy planár is a kezdeti időkben. Én utóbbit tapasztaltam az Anandánál; olyan ~100 óra után nem tűnt már fel semmiféle változás a hangjában. A prohadveren mostanában többen is vettek HE6SE-t, ők is azt tapasztalják, hogy kell neki idő.Aszpirin írta: ↑2023.11.20., hétf. 12:49...Ha már itt tartunk, a planároknak általában mekkora a bejáratási idejük? (ez az első, vadiúj csomagolásból kiesett planárom, a korábbit már bejáratva vettem....)
...meglehet, a fülpárnáknak is van egyfajta "bejáratásuk" /nem csak a magától értődő kényelmi szemontból/, amin nem csodálkoznék...).
Nem annyira jó a hasonlat, mert bár a portréfotókon a mélységélességet valóbn softveresen "csinálják" az újabb iPhone-ok, a digitális "hangkiadással" hasonló, szelektív trükközés nincs (kivéve az esetlegesen beállított eq-profilt, de azokat minden "hangszrető" amber kikapcsolja az iPhone-ban), az iphone-ra ugyanúgy rá tudsz dugni bármilyen - akár igen komoly - DAC-ot is.
Lehet rajta javítani, csak szerintem az a javulás, ami elérhető 200-400 e Ft körüli áron, az nekem nem éri meg, hogy ráköltsek egy ekkora összeget, mert szerintem a jack kimenetéről is meglepően jól szól.
Azt látom, hogy az iphone-ok jó fényképeket csinálnak, gyakorlatilag optika nélkül. Valószínűleg szoftveresen kiszámolják, mi kell, hogy legyen a képen. Kb. ugyanez lehet a helyzet a hanggal is, kiszámolja a proci, mi kellene, hogy ott megszólaljon.
Vannak azért olcsóbban is a kategóriájukon túlmutató elektronikák. Sajnos tudnék mondani példát arra mikor egy nagyon drága cucctól egy lényegesen olcsóbb jobban teljesített. A megfelelő szinergiára kell törekedni. Aminek a kábelek is jelentős mértékben a részét képezik. Egyébként a HDVD800 egyáltalán nem volt "hulladék", ha az XLR kimeneten keresztül hallgattad.alto írta: ↑2023.11.17., pén. 19:01Sennheiser korábbi dacampja valóban hulladék volt, ez azonban egyátalán nem rossz, és csak egy példa volt.
Az is igaz, hogy ha fejhallgatóval hallgatnék zenét, akkor inkább egy Trafomatic Head 2 csöves fejhallgató erősítővel hajtanám, és egy McIntosh MDA200, vagy egy Canor dacot kötnék elé, de így bőven 3 millió felett járunk már.
Sennheiser korábbi dacampja valóban hulladék volt, ez azonban egyátalán nem rossz, és csak egy példa volt.