-KP- írta: ↑2023.01.22., vas. 17:27
denesdr írta: ↑2023.01.22., vas. 16:59
kapocsi írta: ↑2023.01.22., vas. 11:51
Amiben még gondolkodtam, hogy két monitor ATC hangsugárzót használok centerként, erről mi a vélemény?
Ez is jarható út, sőt, bizonyos szempontból talán még jobb is mint egy fekvő, 2 utas MTM sugárzó (mint a C3C, bár még mindig nem tudni, hogy ez 2 vagy 2,5 utas), de centernek monitorból jobb az egy darab a kettő helyett, ez is lehetőleg normál függőleges állásban elhelyezve.
Van egy SCM40 nála. 3 utas kivitel, a híres atc dómközéppel. Szerinted mennyire fog elütni, ha centernek lenne egy 2 utas, ahol egy kónuszos közép fog a dómközép helyett dolgozni? Szerintem eléggé más lesz. Még mindig a hts40 lenne a legjobb kompromisszum, szvsz.
Én is részben ezért javasoltam a C6C-t az SCM40-esek mellé, mert akárhogy is nézzük, így lenne a legegységesebb az összkép hangzás szempontjából, ha mindenképp vízszintesen elhelyezhető centerre van szükség.
Igen, a HTS40 jó választás lenne, de iszonyat szerencsétlen formája van ha centersugárzónak akarnánk használni, nyilván állítva, mert fektetve itt is előjönne a vízszintes lobeing (főleg a közép és a magas váltási pontja körül). Persze ha vászon mögé megy akkor tök oké (továbbra is függölegesen) és valószínűleg én is ezt a modellt választanám, de TV alá (vagy fölé) messze van az optimálistól. Bár ha van hely és be lehet olyan szögbe állítani, hogy ne térdre sugározzon, akkor akár még jó is lehet, viszont könnyen elkéozelhető, hogy elektronikus korrekcióra is szükség lenne így hozzá, mert ezt falraszerelt elhelyezésre tervezték.
PC, Pioneer BDP-LX58 --> miniDSP SHD Studio --> DIY aktív sugárzók /Hypex Fusionamp, B&C, Eminence, Faital Pro/