Olvass vissza egy kicsit. Az egyik legutolso reakcio, hogy a divattargy jobban magyarazhato a digi kabelek kozotti kulonbsegeknel, a masikuk pedig egy boven fejlesztesi stadiumban levo mesterseges inteligenciaval beszelget, es a kikert velemenyet de facto tenykent allitja be. Bevallom eleg eros a merites, de most ez jutott. Total megertem Virit ha azt mondja neki nem hianyzik, hogy ezekkel a hullamokkal kelljen megkuzdenie a mindennapokon tul…Alex_Aston írta: ↑2023.03.20., hétf. 08:55Most őszintén. Ha írsz az említett tapasztalatodról (vagy bármilyen másról), és ezt valaki elkezdi fikázni, mi történik? Nem kell fel másnap a Nap, vagy te nem fogsz felébredni többet, ciki lenne egy olyan embertől, akiről esetleg még azt sem tudod, tényleg ember e?viri írta: ↑2023.03.20., hétf. 08:10Hiszen ebben a légkörben azért elég nehéz lenne kitárgyalni konkrét kábeleket. Pl. nemrég hallgattam egymás mellett egy Transparent reference hangfalkábelt, kontra stealth dream, nagyon érdekes élmény volt, (tanulságosnak nem mondanám, mert szerintem ez csak az adott rendszerre vonatkozik,) de itt ilyenről beszélni.. Inkább megtartom magamnak, mint ahogy már mindenki más is.
Tehát lehet, hogy tényleg jó lenne 2 topik, mint ahogy az ezo topikban is felvetődött. Persze tudom, kevésbé lenne izgalmas konfliktus nélkül![]()
![]()
![]()
Én hiszem, hogy a nagy többséget érdekli, és a fórumot az viszi előre, ha folyik az eszmecsere. Szerintem a fórum halála nem az, ha esetleg valaki ellenkező véleményen van, (bármilyen hangnemben is teszi), hanem az, ha nem történik semmi.
Lehet ignorálni dolgokat, ez elvileg ilyen egyszerű.
Véleményem szerint legalább is.
Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
www.coreaudio.eu
www.coreaudio.eu
Én hiszem, hogy a nagy többséget érdekli, és a fórumot az viszi előre, ha folyik az eszmecsere. Szerintem a fórum halála nem az, ha esetleg valaki ellenkező véleményen van, (bármilyen hangnemben is teszi), hanem az, ha nem történik semmi.
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1557
Most őszintén. Ha írsz az említett tapasztalatodról (vagy bármilyen másról), és ezt valaki elkezdi fikázni, mi történik? Nem kell fel másnap a Nap, vagy te nem fogsz felébredni többet, ciki lenne egy olyan embertől, akiről esetleg még azt sem tudod, tényleg ember e?viri írta: ↑2023.03.20., hétf. 08:10Hiszen ebben a légkörben azért elég nehéz lenne kitárgyalni konkrét kábeleket. Pl. nemrég hallgattam egymás mellett egy Transparent reference hangfalkábelt, kontra stealth dream, nagyon érdekes élmény volt, (tanulságosnak nem mondanám, mert szerintem ez csak az adott rendszerre vonatkozik,) de itt ilyenről beszélni.. Inkább megtartom magamnak, mint ahogy már mindenki más is.
Tehát lehet, hogy tényleg jó lenne 2 topik, mint ahogy az ezo topikban is felvetődött. Persze tudom, kevésbé lenne izgalmas konfliktus nélkül![]()

Csak a Marantz! :-D
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1501
Hiszen ebben a légkörben azért elég nehéz lenne kitárgyalni konkrét kábeleket. Pl. nemrég hallgattam egymás mellett egy Transparent reference hangfalkábelt, kontra stealth dream, nagyon érdekes élmény volt, (tanulságosnak nem mondanám, mert szerintem ez csak az adott rendszerre vonatkozik,) de itt ilyenről beszélni.. Inkább megtartom magamnak, mint ahogy már mindenki más is.
Tehát lehet, hogy tényleg jó lenne 2 topik, mint ahogy az ezo topikban is felvetődött. Persze tudom, kevésbé lenne izgalmas konfliktus nélkül
Tehát lehet, hogy tényleg jó lenne 2 topik, mint ahogy az ezo topikban is felvetődött. Persze tudom, kevésbé lenne izgalmas konfliktus nélkül

Audio PC(PPV3)- Lab12DAC1Reference - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL250Ti CE - 2db Rythmik Audio F15 sub - hf: Harmonic Tech pro9+ - ic: HT Magic link one - tápok: Pangea AC9SEmkll - usb:Entreq Primer pro - elosztó: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1501
Lehet, hogy tényleg kéne még egy topik, egy anti kábeles, a különbséget nem halló, placebo hívőknek is. 
De tényleg.
Bár nem mondom, van a másik oldalnak is sok igazsága, pl. a vakteszt létjogosultsága, meg szinte mindennek van valami igazság csírája, de ebben a formában, számomra ez már nagyon szélsőséges.

De tényleg.
Bár nem mondom, van a másik oldalnak is sok igazsága, pl. a vakteszt létjogosultsága, meg szinte mindennek van valami igazság csírája, de ebben a formában, számomra ez már nagyon szélsőséges.
Audio PC(PPV3)- Lab12DAC1Reference - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL250Ti CE - 2db Rythmik Audio F15 sub - hf: Harmonic Tech pro9+ - ic: HT Magic link one - tápok: Pangea AC9SEmkll - usb:Entreq Primer pro - elosztó: Siltech octopus signature
Van egy alapvető különbség az említett cégek és a hifi-házimozi üzletág nyerészkedői között. Az említett cégek bevallottan életérzést árulnak, prémium-fílinget. Azt árulják, hogy ha belépsz valahová egy guccival, akkor mindenki látni fogja, hogy te a ranglétra melyik fokán állsz. Aki megveszi, ezt veszi meg. Ez így tisztességes, nem csapnak be senkit. Ellentétben a hifi-házimozi üzletág nyerészkedőivel, akik konkrét hazugságokat terjesztenek vagy a saját platformjukon, vagy tesztoldalnak álcázott marketing-weboldalak segítségével, akik szintén haszonélvezői ennek a biznisznek, például AV-Online és tettestársaik. :) És ebben hatalmas segítségükre vannak az audio/video hobbikkal kapcsolatos fórumok is, ahol szinte akadály nélkül jelennek meg az eladásokat nagyban segítő placebo-tapasztalatok. Azzal semmi baj nem lenne, ha például a sokszázezres, vagy akár több milliós, példának okáért digit kábelek prémium-fílingel lennének hirdetve, például: "Aki számít, ezt veszi!!!" És egy bombanő-modell hiányos öltözékben a csípője köré tekerne egy audioquest dragon-t. De nem ez történik, hanem azt hazudják róla fórumok és weblapok segítségével, hogy javítja a kontrasztot és szebbek tőle a színek. Hát ez a baj, nem a prémium-fíling. :)

"Mivel a szoftvernek nincs erkölcsi érzéke és társadalmi felelősség tudata ez a rész még mindig az emberre hárul...
Csakhogy ezek a jegyek bizonyos audio témakörök születésétől fogva a valósággal együtt mellőzve vannak.
Azért az ilyen szubkultúrákból kicsírázott hazugságok éveken-évtizedeken át tartó ismételgetése igazsággá és alapvető kiindulóponttá vált. Az audio világ első generációs, magukat amúgy analógpártinak valló polihisztorai kitartó munkájuk izzadságcseppjeivel -némelyek tudtukon kívül- sikeresen átfertőzték az előttük elhaladó digitális világ rendszereit és felhasználóit...(...). Ez élesben évente néhány ezer magyar vásárlót jelent. Globálisan milliós nagyságrend. Az említett kábelek átlagára 75E Ft. Az anyagi kár jelentős."
++++1
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1444
Aki Gucci, Chanel vagy Dior t-shirt-öt vesz azt éri anyagi kár? Szerintem nem.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
www.coreaudio.eu
www.coreaudio.eu
Annyira kezdetleges, hogy megfelelően paraméterezve hibátlan szakdolgozatokat, rovatokat és audio véleménycikkeket írnak vele amikről ember már nem képes megállapítani az eredetüket, csak egy másik bot. A grafikus változatát tervezők, mérnökök is használják és rengeteg audio készülék látványterve pörög ki napi szinten.(fake designer highend)
Soha nem fogsz olyat olvasni tőle, hogy pl. tengelyhatalmak nyerték a WW2-t, R=U x I, vagy hogy a föld lapos.
Mivel a szoftvernek nincs erkölcsi érzéke és társadalmi felelősség tudata ez a rész még mindig az emberre hárul...
Csakhogy ezek a jegyek bizonyos audio témakörök születésétől fogva a valósággal együtt mellőzve vannak.
Azért az ilyen szubkultúrákból kicsírázott hazugságok éveken-évtizedeken át tartó ismételgetése igazsággá és alapvető kiindulóponttá vált. Az audio világ első generációs, magukat amúgy analógpártinak valló polihisztorai kitartó munkájuk izzadságcseppjeivel -némelyek tudtukon kívül- sikeresen átfertőzték az előttük elhaladó digitális világ rendszereit és felhasználóit.
A fórumra belépve egy privát üzenet fogadott, melyben megköszönték az általam tegnap feltöltött ismeretanyag publikálását...(tájékoztattam az irónia tartalmáról)
Ez élesben évente néhány ezer magyar vásárlót jelent. Globálisan milliós nagyságrend. Az említett kábelek átlagára 75E Ft.
Az anyagi kár jelentős.
A 400Gbps-ben közel egymáshoz 8-16 eltérő hullámhosszú lézerfény szaladgál egymás mellett oda-vissza.
Mind ez annak tudatában "gyalázatos", hogy optika NET egy db 9um átmérő üvegszálán képesek ma már 400Gbps adatsebességre 80km távolságra WAN-LAN felületen. /Ezen felül vannak a 5-10ezerkm-es tengeri üvegkábelek ennél is sokkal nagyobb adatsebességgel/fülelek írta: ↑2023.03.19., vas. 10:57Az optikai jel átvitelénél az adatot fény intenzitás változássá átalakító áramkör minősége fontosabb, mint az optikai kábel. Mivel ezek az áramkörök adott minőségűek mind az adó, mind a fogadó készülékben, ezért lehetséges, hogy nagyon különböző vélemények alakulnak ki az optikai kábelek, és egyáltalán az optikai átvitel hangra gyakorolt minőségéről. Ezen áramkörök mindegyike kap tápellátást, amelyeknek minősége jócskán változó minőségű készülékenként. Ez akár nagyságrendbeli jitter problémát okoz, ami miatt az optikai kábelek közötti különbség akár elenyésző is lehet. Általánosságban kijelenthető, hogy az eredeti Toshiba gyártású optikai adó és vevő aljzatok (bennük van az elektronika) jó minőségűek, a többi fajtánál esetleges a minőség, ha jó minőségű tápot kapnak mind az adó, mind a vevőoldalon, akkor lehetséges a jó minőségű digitális adat továbbítás, ahol a galvanikus elválasztás és a külső zavarok iránti érzéketlenség már valódi előnyt nyújt.
A 400Gbps-ben közel egymáshoz 8-16 eltérő hullámhosszú lézerfény szaladgál egymás mellett oda-vissza.
- fülelek
- Törzsgárda
- Értékelés: 4196
Az optikai jel átvitelénél az adatot fény intenzitás változássá átalakító áramkör minősége fontosabb, mint az optikai kábel. Mivel ezek az áramkörök adott minőségűek mind az adó, mind a fogadó készülékben, ezért lehetséges, hogy nagyon különböző vélemények alakulnak ki az optikai kábelek, és egyáltalán az optikai átvitel hangra gyakorolt minőségéről. Ezen áramkörök mindegyike kap tápellátást, amelyeknek minősége jócskán változó minőségű készülékenként. Ez akár nagyságrendbeli jitter problémát okoz, ami miatt az optikai kábelek közötti különbség akár elenyésző is lehet. Általánosságban kijelenthető, hogy az eredeti Toshiba gyártású optikai adó és vevő aljzatok (bennük van az elektronika) jó minőségűek, a többi fajtánál esetleges a minőség, ha jó minőségű tápot kapnak mind az adó, mind a vevőoldalon, akkor lehetséges a jó minőségű digitális adat továbbítás, ahol a galvanikus elválasztás és a külső zavarok iránti érzéketlenség már valódi előnyt nyújt.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Én vettem a Hama-tól egy hi-fi optikai kábelt, 4-5 ezer volt pár éve. Nagy duma, vastag, erre a célra fejlesztett, hifi, stb... erre tényleg... Egy kalap sz@r...sutemenyx írta: ↑2023.03.18., szomb. 23:18Szóval itt szerintem az a kontextus az érdekes, hogy van-e értelme 15-30k-ért megvenni egy alapabb, de márkás optikait, mint egy AQ. Szerintem nincs. Ebben az esetben simán megteszi a Hama is 2ezerért, itt megint csak az AudioQuest ultimate túlárazása játszik be, ahogy az alsó és közép kategóriás fém kábeleinél is. A legnagyobb Kácsa optikait viszont érdemes lenne meghallgatni, az egy izgalmasnak tűnő darab, lehet hogy mutat valami szépet.
- sutemenyx
- Őslakos
- Értékelés: 1831
- Kapcsolat:
Szóval itt szerintem az a kontextus az érdekes, hogy van-e értelme 15-30k-ért megvenni egy alapabb, de márkás optikait, mint egy AQ. Szerintem nincs. Ebben az esetben simán megteszi a Hama is 2ezerért, itt megint csak az AudioQuest ultimate túlárazása játszik be, ahogy az alsó és közép kategóriás fém kábeleinél is. A legnagyobb Kácsa optikait viszont érdemes lenne meghallgatni, az egy izgalmasnak tűnő darab, lehet hogy mutat valami szépet.
Tuner: Fisher FM200B,BG
CD: Philips DEMO CD100,BG
Digi1: Intel NUC+Hivox Suricata,BG
Digi2: Philips CD304,BG
DAC: SüTeac D500,BG
Amp: Sabo Sofia Signature
Fal1: RFT L3060PB+SABA
Fal2: Orion PD201+AKAI
Fal3: Tannoy 2033
Jel: Sabo JSS-1000
Tap: Neotech SOCP
- sutemenyx
- Őslakos
- Kapcsolat:
Jah. Én filmezéshez használok csak optikait, de zavart, hogy mosott, fostalicska hangja van mindig az egyébként néha kivételesen jó zenei aláfestéseknek is (pl Harry Potter).
Némi kutakodás és kérdezősködés után arra jutottam, hogy a QED Reference Quartz Optical (üveges) jó lesz. Ez nem is drága, 40rugó körül van. A javulás drámai volt:
- ég és föld
- éjjel és nappal
- stb átlagos fordulat
helyett tényleg végre értékelhető lett, ahogy a nagyzenekar megszólal. Rendes részletekkel, levegővel meg minden. Előtte egy AQ Forest volt. A javulás nagyon sokszorosa annak, mint ami az árkülönbség.
Más üvegeset nem próbáltam, de más tulajok beszámolói szerint egy drágább AQ Diamond már kb éppcsak más egy kicsit és nem mondanák olyan hűdejobbnak, vagy olyannak, ami nagyon megéri.
Persze minden rendszerfüggő, szóval nem akarom rásütni, hogy hullafelesleges egy diamond, inkább csak arról van szó, hogy amit én el akartam érni, azt teljesíti a QED is. Ha az lenne a fő zenehallgató rendszer egyik eleme, akkor azért valoszinuleg mindent kipróbáltam volna.
Némi kutakodás és kérdezősködés után arra jutottam, hogy a QED Reference Quartz Optical (üveges) jó lesz. Ez nem is drága, 40rugó körül van. A javulás drámai volt:
- ég és föld
- éjjel és nappal
- stb átlagos fordulat
helyett tényleg végre értékelhető lett, ahogy a nagyzenekar megszólal. Rendes részletekkel, levegővel meg minden. Előtte egy AQ Forest volt. A javulás nagyon sokszorosa annak, mint ami az árkülönbség.
Más üvegeset nem próbáltam, de más tulajok beszámolói szerint egy drágább AQ Diamond már kb éppcsak más egy kicsit és nem mondanák olyan hűdejobbnak, vagy olyannak, ami nagyon megéri.
Persze minden rendszerfüggő, szóval nem akarom rásütni, hogy hullafelesleges egy diamond, inkább csak arról van szó, hogy amit én el akartam érni, azt teljesíti a QED is. Ha az lenne a fő zenehallgató rendszer egyik eleme, akkor azért valoszinuleg mindent kipróbáltam volna.
Is. Optikai 2 féle volt, de gyári állapotában se az optikai se az spdif kábelek között nem lehetett hallani értékelhető különbséget.wittao írta: ↑2023.03.18., szomb. 22:53Optikai kabelekkel tesztelted?marconi írta: ↑2023.03.18., szomb. 22:50Nekem mint látod Marantz cda-94 dacom van ami valamennyire rokon a te nakamichiddel. Anno amikor megvettem gyári állapotában teszteltem különféle digi összekötő kábeleket köztük optikaiakat is egy marantz cd94 futóműként való használatával, és hasonlóan a te tapasztalatodhoz szinte semmi különbséget nem hallottam egyik kábel között sem!wittao írta: ↑2023.03.18., szomb. 13:02CSak, hogy ON topik hsz is legyen:
korábban az optikai kábelek nálam jelentősen hanyagolt kábeltípusok voltak.
Az új TV-k megjelenésével sztereo audio jel kihozására (a HDMI ARC megerőszakolásán túl) manapság már nem sok lehetőség maradt, így én is elkezdtem kutakodni a témában. Nem feltétlenül érdekelt a technikai magyarázat, a "miért nem"-ek meg végképp nem, hanem úgy általánosan szerettem volna képbe kerülni. Begyűjtöttem pár példányt az 1000 Ft darabtól a drágábbakig. Amin nem lepődtem meg, hogy voltak amik között árban 10x - 30x szórás is volt, és semmilyen különbséget nem tudtam kicsikarni magamból. Bár ha 1000 Ft-ról indulunk, akkor a 10.000Ft és 30.000 Ft régió még nem is annyira vészes manapság, de nem mutattak különbséget. Ráadásul a Nakamichi 1000 rendszeremben teszteltem őket, ahol DAT futóművek és 1000 DAC volt összekötve ilyen kábelekkel, sőt coax-ot is belehúztam a buliba néha-néha.
Nekem az a saját tapasztalatom, hogy a különbség akkor jelentkezett, amikor az optikai kábel anyaga változott. Tehát a műanyagok ugyanúgy szóltak a többi műanyaghoz képest, az üvegek pedig szintén az üvegekhez képest. Végül egy AQ Diamond lett a szívem választottja, ma is a rendszerem részét képezi, egyik DAT futóművem ezzel, a másik pedig egy coax kábellel van bekötve. TOSLINK vs. coax összehasonlításhoz nem volt se energiám, se időm, se kedvem. Az optikai kábelek között volt aranyozott csatlakozójú, ezt megmosolyogtam az elején, majd megmosolyogtam a végén is. Lehet nem volt megfelelő rendszerem hozzá, de sem voodoo sem tudományos magyarázatot nem találtam az értelmére, ezt elengedtem.
Ebben a rendszerben PCM 16bit/48kHz a legnagyobb feladata ezeknek a kábeleknek, lehet nagyobb felbontásnál majd érdekesek lehetnek más szempontok is, de egyelőre többet nem vesződtem a kérdéssel.
Ha valaki üveg optikai kábelt talál jó áron, szerintem csapjon a lovak közé. Műanyagot nem vennék már.
Ám mostanság, miután a dac több körös teljes kondicserén, tuningoláson, modifikáción esett át és ezzel együtt a hangminősége több kategóriát ugrott felfelé, a gyári hanghoz képest egészen elképesztő magasságba, már szinte bármilyen változtatást meghallani, beleértve a kábelcseréket, egészen egyértelműen detektálhatóan.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), AudioPC, KarunaUltimateUSB/SPDIF, Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri+, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Optikai kabelekkel tesztelted?marconi írta: ↑2023.03.18., szomb. 22:50Nekem mint látod Marantz cda-94 dacom van ami valamennyire rokon a te nakamichiddel. Anno amikor megvettem gyári állapotában teszteltem különféle digi összekötő kábeleket köztük optikaiakat is egy marantz cd94 futóműként való használatával, és hasonlóan a te tapasztalatodhoz szinte semmi különbséget nem hallottam egyik kábel között sem!wittao írta: ↑2023.03.18., szomb. 13:02CSak, hogy ON topik hsz is legyen:
Az új TV-k megjelenésével sztereo audio jel kihozására (a HDMI ARC megerőszakolásán túl) manapság már nem sok lehetőség maradt, így én is elkezdtem kutakodni a témában. Nem feltétlenül érdekelt a technikai magyarázat, a "miért nem"-ek meg végképp nem, hanem úgy általánosan szerettem volna képbe kerülni. Begyűjtöttem pár példányt az 1000 Ft darabtól a drágábbakig. Amin nem lepődtem meg, hogy voltak amik között árban 10x - 30x szórás is volt, és semmilyen különbséget nem tudtam kicsikarni magamból. Bár ha 1000 Ft-ról indulunk, akkor a 10.000Ft és 30.000 Ft régió még nem is annyira vészes manapság, de nem mutattak különbséget. Ráadásul a Nakamichi 1000 rendszeremben teszteltem őket, ahol DAT futóművek és 1000 DAC volt összekötve ilyen kábelekkel, sőt coax-ot is belehúztam a buliba néha-néha.
Nekem az a saját tapasztalatom, hogy a különbség akkor jelentkezett, amikor az optikai kábel anyaga változott. Tehát a műanyagok ugyanúgy szóltak a többi műanyaghoz képest, az üvegek pedig szintén az üvegekhez képest. Végül egy AQ Diamond lett a szívem választottja, ma is a rendszerem részét képezi, egyik DAT futóművem ezzel, a másik pedig egy coax kábellel van bekötve. TOSLINK vs. coax összehasonlításhoz nem volt se energiám, se időm, se kedvem. Az optikai kábelek között volt aranyozott csatlakozójú, ezt megmosolyogtam az elején, majd megmosolyogtam a végén is. Lehet nem volt megfelelő rendszerem hozzá, de sem voodoo sem tudományos magyarázatot nem találtam az értelmére, ezt elengedtem.
Ebben a rendszerben PCM 16bit/48kHz a legnagyobb feladata ezeknek a kábeleknek, lehet nagyobb felbontásnál majd érdekesek lehetnek más szempontok is, de egyelőre többet nem vesződtem a kérdéssel.
Ha valaki üveg optikai kábelt talál jó áron, szerintem csapjon a lovak közé. Műanyagot nem vennék már.
Ám mostanság, miután a dac több körös teljes kondicserén, tuningoláson, modifikáción esett át és ezzel együtt a hangminősége több kategóriát ugrott felfelé, a gyári hanghoz képest egészen elképesztő magasságba, már szinte bármilyen változtatást meghallani, beleértve a kábelcseréket, egészen egyértelműen detektálhatóan.
www.coreaudio.eu
www.coreaudio.eu
Nekem mint látod Marantz cda-94 dacom van ami valamennyire rokon a te nakamichiddel. Anno amikor megvettem gyári állapotában teszteltem különféle digi összekötő kábeleket köztük optikaiakat is egy marantz cd94 futóműként való használatával, és hasonlóan a te tapasztalatodhoz szinte semmi különbséget nem hallottam egyik kábel között sem!wittao írta: ↑2023.03.18., szomb. 13:02CSak, hogy ON topik hsz is legyen:
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), AudioPC, KarunaUltimateUSB/SPDIF, Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri+, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 67
Sziasztok !
Gyárilag szerelt toslink - mini toslink üvegszálas optikai kábelre melyik típust ajánlanátok ?
Gondolom egy normál mini toslink adapterrel agyon lehet vágni az üvegszál előnyeit .
Gyárilag szerelt toslink - mini toslink üvegszálas optikai kábelre melyik típust ajánlanátok ?
Gondolom egy normál mini toslink adapterrel agyon lehet vágni az üvegszál előnyeit .
- Csatolmányok
-
- toslink-jack-qed-performance.jpg (20.58 KiB) Megtekintve 876 alkalommal
- sutemenyx
- Őslakos
- Kapcsolat:
?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 1327
Óvatosan. Egy bizonyos hajlítási szög után (nagy ívben épphogy elvisel 90°-ot), bizony kilép a kábelből... Ez látható is...Mézga Aladár írta: ↑2023.03.18., szomb. 15:17Számomra zavaró, egy üvegből készült toslink kábelt hogy tudok meghajtani?
Re: Kábelezzünk: optikai (Toshlink) kábel
Nincs.clearsound írta: ↑2023.03.17., pén. 22:59Van-e az optikai (Toshlink) kábelnek helyes bekötési iránya? Van-e bejáródási idejük?
Mit tapasztaltatok?
.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 78
Ez új volt. Köszi a választ.wittao írta: ↑2023.03.18., szomb. 15:34Corning anyagbol csinaljak, ahogy eszrevettem ugyanolyan flexibilis legalabb, mint a muanyagok. A QED es AQ Diamond legalabbis szerintem teljesen ok flexibilitasi szempontbol is. Ha hangot nezzuk, nem vettem eszre semmi erdemlegeset, szoval negyed-otod aron a QED-et vennem ma mar…Mézga Aladár írta: ↑2023.03.18., szomb. 15:17Számomra zavaró, egy üvegből készült toslink kábelt hogy tudok meghajtani?
Mindig, mindennél van jobb!
Corning anyagbol csinaljak, ahogy eszrevettem ugyanolyan flexibilis legalabb, mint a muanyagok. A QED es AQ Diamond legalabbis szerintem teljesen ok flexibilitasi szempontbol is. Ha hangot nezzuk, nem vettem eszre semmi erdemlegeset, szoval negyed-otod aron a QED-et vennem ma mar…Mézga Aladár írta: ↑2023.03.18., szomb. 15:17Számomra zavaró, egy üvegből készült toslink kábelt hogy tudok meghajtani?
www.coreaudio.eu
www.coreaudio.eu
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 78
Számomra zavaró, egy üvegből készült toslink kábelt hogy tudok meghajtani?
Mindig, mindennél van jobb!
Végül is azt kaptad amit kértél, szófosást.