Szia!asebestyen írta: ↑2023.08.24., csüt. 13:19Szia!Attila the hun írta: ↑2023.08.24., csüt. 00:43Sziasztok!
Jriver-hez tud valaki egy írást ami szépen elmagyarázza az optimális beállításokat? Használom már egy ideje, de úgy érzem, hogy többet is kihozhatnék belőle. Pl 4 opcióban beállítható, hogy a zenei fájlokat hogyan olvassa be a memóriába. Nemtom hangminőség szempontjából melyiket válasszam? A latecy-t tudom, hogy a minimumra kell állítani. Nem is értem ez miatt alapértékben miért nem oda van állítva.
Általánosan nem lehet optimális beállításokról beszélni. Az alapbeállítás az eszközök javával megfelelően működik. Amennyiben Te tovább szeretnéd finomítani a beállításokat, úgy azt a Te technikai eszközeid igényeihez és a Te ízlésedhez kell igazítani. Általános értelemben vett lejátszásnál nincs különösebb jelentősége a latency-nek, leginkább semennyi. :) Túl alacsonyra viszont lehet állítani, azt egyből érzékelni is fogod. :)
Köszönöm a kedves válaszod. Kicsit elszomorított. Azt reméltem vannak beállítási lehetőségek melyekkel többet sajtoljak ki Pc-s zenehallgatásból amelyben a hardver egy RME HDSPE AIO és egy ASUS Xonar Essense One, illetve Hifiman Ananda, vagy Dénes Péter csöves, Vandersteen 2 hangfal. A szoftvereim pedig Fidelizer és a Jriver.
A latecy-t ha az ajánlottról leveszem a minimumra, sokkal -nem kevéssel- levegősebb, részletgazdagabb lesz a zene. Minden hangszer definiáltabban helyezkedik el. Nem sorolom fel, de sok szempontból javul a hangkép. Beképzelném? :)
Alig találni a neten a Pc-s zenehallgatással kapcsolatos segítséget. Én már 10 éve így hallgatom a muzsikáimat.