Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456

TMP erősitők és D/A konverterek

Moderátor: TMP

Rock60
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Re: TMP erősitők és D/A konverterek

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Dragonweed - et olyan összefüggésben olvashattál, hogy NEM volt.

Ear
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: Ear »

A Mundorf doboz kicsit részletesebben: https://www.lautsprechershop.de/hifi/mu ... a30_en.htm

ear.hu - hifi meg ilyesmi

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

RocknRoller
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: RocknRoller »

KisMarci írta:
2022.11.01., kedd 10:51
RocknRoller írta:
2022.11.01., kedd 10:37
Sziasztok!
A Hifi kiállításon milyen hangfalak voltak TMP-nel bekötve? Főleg az álló hangfal típusa és elérhetősége érdekelne, de láttam bentebbi szobában volt egy allvanyos is, de azt nem volt szerencsém meghallgatni, viszont érdekelne az is. Koszonom előre is.

Csupán 2 posztot kellene visszaolvasnod...
Bocsi de azért kérdeztem, mert vissza olvastam és nem láttam egyértelműen.
“Dragonweed” “sense” és ilyeneket olvasok de konkrét márkanév és típust nem találtam.

Két linkert hálás lennék ha nem nagy kérés

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

RocknRoller írta:
2022.11.01., kedd 10:37
Sziasztok!
A Hifi kiállításon milyen hangfalak voltak TMP-nel bekötve? Főleg az álló hangfal típusa és elérhetősége érdekelne, de láttam bentebbi szobában volt egy allvanyos is, de azt nem volt szerencsém meghallgatni, viszont érdekelne az is. Koszonom előre is.
Csupán 2 posztot kellene visszaolvasnod...

RocknRoller
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

RocknRoller
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 144

Hozzászólás Szerző: st81 »

Számomra a legjobb zeneszámok itt "forogtak" szombaton. Szerintem majd' háromnegyed órát voltam bent, megszűnt az időérzékem. Mindkét rendszer rendesen odaszögezett a székbe. A nagy Sense hangsugárzó nagyon szimpatikusan szólt.
Amplifiers: Accuphase E-370, Denon AVR-3808
Sources: Popcorn A-410, Lindemann Limetree, EVGA Nu Audio Pro-Audio-gd NFB-29
Loudspeakers: Quadral Montan 9, Base 9, Signum 20, Velodyne cht-8r, Audioquest Nighthawk Carbon
TV: Panasonic 50GT60
Connect: "Fapaci-féle" Luxor Gold.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1887

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ear írta:
2022.10.26., szer. 10:37
dixie-chicken írta:
2022.10.26., szer. 07:58

a komódon lévő másik doboz,az én értelmezésem szerint,"rendszeren kivül volt"...hogy melyik volt jobb nem tudom megmondani,amikor én voltam a Sense volt bekötve...

:kave:
Értem már a kérdésedet. Két szoba volt. A kintiben volt a Sense állódoboz, a bentiben pedig a Mundorf állványos, és hol ez, hol az szólt. A komódon lévő az nézegetni való párja volt a benti szobában lévő Mundorfoknak.
áááá gondolkodik.gif ,annyian voltak bent az első szobában+rotyogott az agyvizem a rengeteg Floyd/Waters zenéktől másoknál,hogy a benti kimaradt...az álló szimpi volt úgy zusammen,nekem picit kerek/lágy hangzás volt,de egy jó pár drágább rendszerhez is viszonyitva,ár/érték arányban,úgy éreztem,rendben van :kiss:
Thorens 126/3,SME3009 S2Impr.,Shure V15/III,Shure M95HE+ED,Shure M75EDType 2
Marantz CD 17KIS
Yamaha WXC 50
Marantz PM11S2
Tannoy D700S2

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Miután volt szerencsém Dragonweed dobozt és a Mundorfot és a Sensét is hallgatni itthoni környezetben is, egész biztos vagyok benne, hogy mindkét, a kiállításon szereplő doboz összehasonlíthatatlanul jobb.
[/quote]

Köszi. Számomra meglepően kategorikus kijelentés ill. számomra elképzelhetetlen (mindent bizonyos kategórián belül tekintendőnek látok).
Ne menjünk bele / nem mennék bele jobban.
[/quote]

Az azért nem mindegy, hogy EAR melyik Dragonweed dobozra gondol, a Kolibri esetén egy 140 ezres dobozt hasonlítunk egy 800 ezressel :smile29:

Annyi biztos, hogy Dragonweed és Tamás termékei kiemelkedő ár/érték arányt képviselnek, az én fülemnek legalább is biztosan :tutiok:
Jamo C803, Dunaudio Evergreen A25, Hivox Lupus C MKIII, Allo digione signature

Ear
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2022.10.26., szer. 07:58

a komódon lévő másik doboz,az én értelmezésem szerint,"rendszeren kivül volt"...hogy melyik volt jobb nem tudom megmondani,amikor én voltam a Sense volt bekötve...

Értem már a kérdésedet. Két szoba volt. A kintiben volt a Sense állódoboz, a bentiben pedig a Mundorf állványos, és hol ez, hol az szólt. A komódon lévő az nézegetni való párja volt a benti szobában lévő Mundorfoknak.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2022.10.25., kedd 21:36
dixie-chicken írta:
2022.10.25., kedd 19:50

én szombaton ilyet láttam bekötve...
Hogy magamat idézzem: A Mundorfon kívül az álló doboz egy Accuton hangszórókból épült Sense doboz volt.
értem én hogy magadat idézed,de ez volt az első kéredés:
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hangsugárzó volt a rendszerben

Marantz CD 17KIS
Yamaha WXC 50
Marantz PM11S2
Tannoy D700S2

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:

Tőle balra bent, a kis szobában volt a Mundorf.
Szerintem simán lezenélte a nagy álló Sense hangfalat. Sokkal egységesebb volt a hangzása.

Ear
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:

Hogy magamat idézzem: A Mundorfon kívül az álló doboz egy Accuton hangszórókból épült Sense doboz volt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

KopaszKutya írta:
2022.10.25., kedd 15:24
pucok írta:
2022.10.25., kedd 12:41
pepi írta:
2022.10.24., hétf. 09:41
Le a kalappal a kiállításon hallott hangal, és egyúttal gratulálok.
Kis áron korrekt megsszólalás!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hangsugárzó volt a rendszerben? Én is gratulálnék, nekem a kiállítás legszerethetőbb hangja volt.
Ez a kis doboz (Mundorf MA30): https://www.lautsprechershop.de/hifi/mu ... a30_en.htm
Csatolmányok
tmp.jpg
tmp.jpg (223.12 KiB) Megtekintve 6026 alkalommal
Marantz CD 17KIS
Yamaha WXC 50
Marantz PM11S2
Tannoy D700S2

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ear írta:
2022.10.25., kedd 18:19
avl2 írta:
2022.10.25., kedd 16:45

nem Hozzád, csak úgy, leírt gondolat: öszinte kíváncsiság: vajon jobb ez, mint Dragonweed-töl egy hangsugárzó ? vagy egyéb ok van a háttérben ?
Miután volt szerencsém Dragonweed dobozt és a Mundorfot és a Sensét is hallgatni itthoni környezetben is, egész biztos vagyok benne, hogy mindkét, a kiállításon szereplő doboz összehasonlíthatatlanul jobb.
Köszi. Számomra meglepően kategorikus kijelentés ill. számomra elképzelhetetlen (mindent bizonyos kategórián belül tekintendőnek látok).
Ne menjünk bele / nem mennék bele jobban.

Ear
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2022.10.25., kedd 16:45

nem Hozzád, csak úgy, leírt gondolat: öszinte kíváncsiság: vajon jobb ez, mint Dragonweed-töl egy hangsugárzó ? vagy egyéb ok van a háttérben ?

Ear
V.I.P.
V.I.P.

pucok írta:
pepi írta:
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hangsugárzó volt a rendszerben? Én is gratulálnék, nekem a kiállítás legszerethetőbb hangja volt.
A Mundorfon kívül az álló doboz egy Accuton hangszórókból épült Sense doboz volt.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

KopaszKutya írta:
2022.10.25., kedd 15:24
Ez a kis doboz (Mundorf MA30): https://www.lautsprechershop.de/hifi/mu ... a30_en.htm
köszi az infot !

...persze én tutti nem cserélem egyik András-féle hangsugárzómat sem le ilyen gyári, X-szeres árúra

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

pucok írta:
pepi írta:
Hangfalas rendszer

* Forrás: Bodor Audio PC
* DAC: TMP Ant LE
* Előfok: Fidelity Achat
* Végfok: ?
* Hangfal: Vandersteen 2CE Signature
* Kábelezés: Schmidt Ferenc

Fejhallgatós rendszer

* PC, Audio-GD NOS 11, Focal Clear

pucok
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 826

Hozzászólás Szerző: pucok »

pepi írta:

pepi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: pepi »

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Életem első HiFi Show-jára látogattam ki idén és bár volt pár kiemelkedő megszólalású rendszer, ár/érték arányban szerintem messze az egyik legjobb volt a TMP. Volt olyan szoba, ahol egy elem többe kerül, mint a teljes TMP rendszer, mégsem szólt hozzá képest kb. sehogy sem. Azt nem mondom, hogy nem hallottam komolyabb rendszert, na de milyen áron. Ha %-os arányban meg lehetne adni a különbségeket, akkor sem nyújtott egyik rendszer sem annyival többet, amennyivel többe kerül. Egy TMP-s lánccal bárki elégedett lehetne, ahogy én is az vagyok (TMP Ant DAC, erősítő).

Érdeklődve várom az infókat az új TMP Sense erősítőről, monoblock erősítőről és DAC-ról. :smile32:
Hangfalas rendszer

* Forrás: Bodor Audio PC
* DAC: TMP Ant LE
* Előfok: Fidelity Achat
* Végfok: ?
* Hangfal: Vandersteen 2CE Signature
* Kábelezés: Schmidt Ferenc

Fejhallgatós rendszer

* PC, Audio-GD NOS 11, Focal Clear

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: tmboy »

Pár hónapja már, hogy megelégedéssel használok egy ANT előerősítőt, nemrég pedig csatlakozott a rendszerbe a tesó is, egy ANT DAC LE. Itt megjegyezném, hogy egy MQA, DSD - képes, fejhallgató erősítő és hangerő szabályzós DAC került lecserélésre a TMP készülékre, pedig a forrásom Tidal. Hiába a sok funkció és modern körítés, ha az a bizonyos hang.. Kb. egy hét járatás után folyékony, zenei és életszerű volt a TMP hangja, mindez megfelelő felbontással. Nicoló Ricci erőteljes szaxofon játékát játszi könnyedséggel jelenítette meg. Trond Kallevag – Bedehus & Hawaii albuma kissé mélyerősre van keverve, de teljesen kordában tudta tartani, nem volt elburjánzás. GoGo Penguin elektronikával megtámogatott modern jazz zenéje ütött, ahogy kell. Némely zenék maximális megértéséhez pedig a kulcsot jelentette, úgy érzem (New York United vagy Dickey, Parker, Shipp – Village Mothership).
Nálam a hangon túl, egyre inkább szempont egy termék megépítésének filozófiája. Ebben is egyértelmű választás egy hazai kézműves termék egy Kínában készült sorozatgyártottal szemben. Kiváló munka TMP & Tamás!
Csatolmányok
tmp dac le.jpg
tmp dac le.jpg (549.14 KiB) Megtekintve 11871 alkalommal
Plinius Tiki • (Audirvāna - Qobuz - Tidal) • Hattor Audio The BIG • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

Ear
V.I.P.
V.I.P.

SWild írta:
2021.10.11., hétf. 16:24
Én épp DAC-ot vadászok, és sehol nem találok árakat a termékeitekhez. Miért? Nekem ez pl nem bizalomgejesztő.
Előttem írták az okokat, én még hozzátennék párat. Az egyik a napról-napra dráguló alkatrészárak, meg a forintunk igencsak volatilis természete. Tamás, a gyártó azért válla garanciát, hogy a vállalási áron elkészíti a terméket, számlával, de hogy minden nap emiatt karbantartson egy olyan listát, amin például az erősítőből létezik egyszerűbb és jobb kondis, olcsó és drágább hangerőszabályzós, távirányítós hangerőszabályzó, fa előlapos, egy-vagy két bemenetes, mindezek külső táppal, és akkor még a nagyon extra kívánságokról nem is volt szó... Most erre mit mondjon? Az erősítő ára 180 és 500 000 között van, de még beszélgethetünk róla?

Ami egyszerűen árazható, mint a lineáris táp azokban az értékekben, ami fenn van a honlapon, annak van is fix ára, 35 000 forint.

Válasz küldése

Vissza: “TMP Audio”