Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Online
Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »




1 órája, ZolaBA írta:




Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.



Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van. 



 





 




36 perce, avl2 írta:




nalunk is igy van (es mivel sorhazi lakas, gyanitom a többiben is)   



...csak nem a formaja olcso, azaz nem "normal olcso formaju", hanem inkabb normal formaju olcso   




ZolaBA, avl2: köszi a tippeket! Hasznosak! 

  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




1 hour ago, ZolaBA said:




...Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van. 



 





nalunk is igy van (es mivel sorhazi lakas, gyanitom a többiben is)   



...csak nem a formaja olcso, azaz nem "normal olcso formaju", hanem inkabb normal formaju olcso   

Online
Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »




1 órája, Aszpirin írta:




Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...





Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.



Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van. 



 

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »




1 órája, Lemmy9 írta:




Ha van valami jó ötlet, szívesen fogadom. Egy faszenes grillező, egy mosogató, és egy villanyrezsóra gondoltam.





Faszenes rács helyett próbáltál már tárcsán sütni?  Mi kíváncsiságból vettünk egyszer, azóta csak azt használjuk, nem kell parázs, nem kell faszén, stb. csak rakok alá gyenge tüzet és kész. a zsiradék is benne marad, nem esik ki a rácson, nem ég meg, nem legyezek, nem tökölök, stb.  lehet, hogy nem elég trendy vagy sznob de, hogy kényelmes, egyszerű és finom az tuti  

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »



Sziasztok! Mivel már volt itt páraelszívós téma, hátha akad itt válasz a kérdésre... 



Az alábbi képen látható, hogy hová kellene nekem egy páraelszívó: a sarokba helyezett főzőlap fölé.



A sarok elszívók, amit néztem, egyrészt nem nyúlnak be eléggé, másrészt magasra is kellene tennem, harmadrészt pedig rohadtdrága egy normálisabb megoldás. Ezért olyan jutott eszembe, hogy a mennyezetről lógatok be egy sziget elszívót. Ez jó ötlet, vagy inkább másban gondolkodjak?



A páraelvezetésre pedig két megoldás jönne szóba:



- a baloldali falon ki kellene hozni az ablak fölé, akkor a szabadba menne. Ha hátrébb viszem ki, akkor a garázsba menne, ami nem annyira jó ötlet, azt hiszem (ahol a vízforraló látható, ott a fal túloldalán már a garázs van)



- vagy a mennyezeten át a padlástérbe (??? - a padlás nincs használatban, de mégsem biztos, hogy jó odavezetni a párát) vagy még tovább ki a háztetőn/cserepeken keresztül?



Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...





  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Sonny

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Sonny »



Mai vacsi 


 



Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Spenótos ricottával töltött tortellini, bazsalikumos paradicsommártásban, parmezánforgáccsal.



 





Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Limonádé variációk.









Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



25 dekás steak.



 





Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Sonny

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Sonny »



Múlt héten vettem kontakt grillt.



Ez mindkettő oldalon süti a húspogácsát, hétvégén kipróbálom.



Karajt már sütöttem benne, frankó lett 


 


Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




On 2018. 04. 08. at 11:09 AM, Voyager said:




jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?





Insta filter.

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4223
Csatlakozott: 2009.03.21., szomb. 21:59
Értékelés: 1575
Tartózkodási hely: Interstelláris tér

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Voyager »


jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Pizza grillen.




Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


es a kinti grillezés ?
 
Bezony! Csak jönne már a jó idő! Asszem idén is fogunk a szabadban sütni/főzni, amikor csak lehet.

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »


Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen....
 
es a kinti grillezés ?

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


 Nekem még nem volt olyan elszívóm ami szagtalan helyiséget csinálna.
 
Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen.
Mikor vettük az elszívót elsődleges volt, hogy nagy teljesítményű legyen, illetve amit sokan elrontanak a felszereléskor magasra teszik, mert éppen nem lehet kivitelezni az optimális magasságot, vagy csak a design-ra ügyelve azt nézik, hogy néz ki. (sok lakberendezési magazinban látni ilyet)
60cm magasságban kell szerelni a tűzhely tetejétől! Vagyis az elszívó alsó síkja legyen 60cm-re. (mint ahogy a konyhákban szabvány ,a munkalap magasságától a csempézés is legtöbb esetben adott)  Ez fontos, másképpen több centis differencia is már nagyon lerontja/csökkenti a teljesítményt.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 859
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »



O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában!  Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...
O.T vége. 

 
SOK dolog van, ami jobb otthon, és sohase bánd, hogy otthon maradtál ;-)
 

Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »



 
Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)
 
Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(
 
Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)
 

O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában!  Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...  
O.T vége. 

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én a tojásba szoktam sajtot reszelni. Házi kolbász hozzá, csípős paprika meg némi vörösbor. Rosszabb esetben tea.
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Saját tapasztalatok:
Általában én készítem a bundás kenyeret Mi hármas fokozaton használjuk az elszívót (620m3 légköbméter/h)  ha bundás kenyeret készítünk és ablakot is nyitunk. Utána semmi szag nem marad szinte. Miután elkészült sem kapcsoljuk ki csak visszább vesszük az elszívó fokozatot egyesre és még picit járatjuk. Azután nem vészes a benn maradó szag.
Én sem szeretem, ha csak meg van mutatva a tojás, finoman villával átnyomkodom a kenyeret, hogy felszívja a tojást.
Viszont megsütöm, nem túl jó ha tocsog a belseje a tojástól.
Két-három napos kenyér a legjobb, a friss nem annyira. (Így részben nincs pocsékolás sem)
 
Ezt a sütőben készíthető bundás kenyeret én valami jobb féle sonkával tudnám elképzelni. Gőzöm sincs mi az a füstlizer, a videon a színe sem tetszett, de amúgy is kerüljük az ilyen parizer féléket.

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Sütőben is lehet bundáskenyeret sütni.
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 859
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »


Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)

 

Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(

 

Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)

 


Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »



Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális  
 
 
 

Tényleg csorog az ember nyála, ha nézi, de ezt nálunk melegszendvicsnek hívják.    
Pont most vacsoráztunk bundás kenyeret. A szegelszívó ellenére, sajnos erős olajszag terjeng a konyhában. 

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális  
 



 
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2018/02/ ... ideoval-2/

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Van valakinek egy jó Big Bob Gibson White souce receptje?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”