Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Online
1 órája, ZolaBA írta:
Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.
Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van.
36 perce, avl2 írta:
nalunk is igy van (es mivel sorhazi lakas, gyanitom a többiben is)
...csak nem a formaja olcso, azaz nem "normal olcso formaju", hanem inkabb normal formaju olcso
ZolaBA, avl2: köszi a tippeket! Hasznosak!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6090
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5144
- Tartózkodási hely: Szár
Sütés-főzés
1 órája, ZolaBA írta:
Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.
Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van.
36 perce, avl2 írta:
nalunk is igy van (es mivel sorhazi lakas, gyanitom a többiben is)
...csak nem a formaja olcso, azaz nem "normal olcso formaju", hanem inkabb normal formaju olcso
ZolaBA, avl2: köszi a tippeket! Hasznosak!
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Sütés-főzés
1 hour ago, ZolaBA said:
...Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van.
nalunk is igy van (es mivel sorhazi lakas, gyanitom a többiben is)
...csak nem a formaja olcso, azaz nem "normal olcso formaju", hanem inkabb normal formaju olcso
Online
1 órája, Aszpirin írta:
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.
Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1818
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1651
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Sütés-főzés
1 órája, Aszpirin írta:
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
Tetőcserépen kivezetést szerintem felejtsd el, ezernyi hibaforrás. Én biztos úgy csinálnám, ahogy a legkevesebb cső látszik a konyhából, pl: át a garázsba és a garázsból ki.
Elszívónak pl. valami egyedi felső szekrény, ahova befér a normál olcsó formájú, ahogy a tűzhely is van.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Online
1 órája, Lemmy9 írta:
Ha van valami jó ötlet, szívesen fogadom. Egy faszenes grillező, egy mosogató, és egy villanyrezsóra gondoltam.
Faszenes rács helyett próbáltál már tárcsán sütni? Mi kíváncsiságból vettünk egyszer, azóta csak azt használjuk, nem kell parázs, nem kell faszén, stb. csak rakok alá gyenge tüzet és kész. a zsiradék is benne marad, nem esik ki a rácson, nem ég meg, nem legyezek, nem tökölök, stb. lehet, hogy nem elég trendy vagy sznob de, hogy kényelmes, egyszerű és finom az tuti
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1818
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1651
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Sütés-főzés
1 órája, Lemmy9 írta:
Ha van valami jó ötlet, szívesen fogadom. Egy faszenes grillező, egy mosogató, és egy villanyrezsóra gondoltam.
Faszenes rács helyett próbáltál már tárcsán sütni? Mi kíváncsiságból vettünk egyszer, azóta csak azt használjuk, nem kell parázs, nem kell faszén, stb. csak rakok alá gyenge tüzet és kész. a zsiradék is benne marad, nem esik ki a rácson, nem ég meg, nem legyezek, nem tökölök, stb. lehet, hogy nem elég trendy vagy sznob de, hogy kényelmes, egyszerű és finom az tuti
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Online
Sziasztok! Mivel már volt itt páraelszívós téma, hátha akad itt válasz a kérdésre...
Az alábbi képen látható, hogy hová kellene nekem egy páraelszívó: a sarokba helyezett főzőlap fölé.
A sarok elszívók, amit néztem, egyrészt nem nyúlnak be eléggé, másrészt magasra is kellene tennem, harmadrészt pedig rohadtdrága egy normálisabb megoldás. Ezért olyan jutott eszembe, hogy a mennyezetről lógatok be egy sziget elszívót. Ez jó ötlet, vagy inkább másban gondolkodjak?
A páraelvezetésre pedig két megoldás jönne szóba:
- a baloldali falon ki kellene hozni az ablak fölé, akkor a szabadba menne. Ha hátrébb viszem ki, akkor a garázsba menne, ami nem annyira jó ötlet, azt hiszem (ahol a vízforraló látható, ott a fal túloldalán már a garázs van)
- vagy a mennyezeten át a padlástérbe (??? - a padlás nincs használatban, de mégsem biztos, hogy jó odavezetni a párát) vagy még tovább ki a háztetőn/cserepeken keresztül?
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6090
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5144
- Tartózkodási hely: Szár
Sütés-főzés
Sziasztok! Mivel már volt itt páraelszívós téma, hátha akad itt válasz a kérdésre...
Az alábbi képen látható, hogy hová kellene nekem egy páraelszívó: a sarokba helyezett főzőlap fölé.
A sarok elszívók, amit néztem, egyrészt nem nyúlnak be eléggé, másrészt magasra is kellene tennem, harmadrészt pedig rohadtdrága egy normálisabb megoldás. Ezért olyan jutott eszembe, hogy a mennyezetről lógatok be egy sziget elszívót. Ez jó ötlet, vagy inkább másban gondolkodjak?
A páraelvezetésre pedig két megoldás jönne szóba:
- a baloldali falon ki kellene hozni az ablak fölé, akkor a szabadba menne. Ha hátrébb viszem ki, akkor a garázsba menne, ami nem annyira jó ötlet, azt hiszem (ahol a vízforraló látható, ott a fal túloldalán már a garázs van)
- vagy a mennyezeten át a padlástérbe (??? - a padlás nincs használatban, de mégsem biztos, hogy jó odavezetni a párát) vagy még tovább ki a háztetőn/cserepeken keresztül?
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Spenótos ricottával töltött tortellini, bazsalikumos paradicsommártásban, parmezánforgáccsal.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Limonádé variációk.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
25 dekás steak.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Múlt héten vettem kontakt grillt.
Ez mindkettő oldalon süti a húspogácsát, hétvégén kipróbálom.
Karajt már sütöttem benne, frankó lett
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
On 2018. 04. 08. at 11:09 AM, Voyager said:
jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?
Insta filter.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Voyager
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4223
- Csatlakozott: 2009.03.21., szomb. 21:59
- Értékelés: 1575
- Tartózkodási hely: Interstelláris tér
Sütés-főzés
jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Pizza grillen.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
es a kinti grillezés ?
Bezony! Csak jönne már a jó idő! Asszem idén is fogunk a szabadban sütni/főzni, amikor csak lehet.
Sütés-főzés
Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen....
es a kinti grillezés ?
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Nekem még nem volt olyan elszívóm ami szagtalan helyiséget csinálna.
Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen.
Mikor vettük az elszívót elsődleges volt, hogy nagy teljesítményű legyen, illetve amit sokan elrontanak a felszereléskor magasra teszik, mert éppen nem lehet kivitelezni az optimális magasságot, vagy csak a design-ra ügyelve azt nézik, hogy néz ki. (sok lakberendezési magazinban látni ilyet)
60cm magasságban kell szerelni a tűzhely tetejétől! Vagyis az elszívó alsó síkja legyen 60cm-re. (mint ahogy a konyhákban szabvány ,a munkalap magasságától a csempézés is legtöbb esetben adott) Ez fontos, másképpen több centis differencia is már nagyon lerontja/csökkenti a teljesítményt.
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Sütés-főzés
O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában! Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...
O.T vége.
SOK dolog van, ami jobb otthon, és sohase bánd, hogy otthon maradtál ;-)
- elektrorudi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 718
- Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
- Értékelés: 150
Sütés-főzés
Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)
Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(
Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)
O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában! Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...
O.T vége.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
Én a tojásba szoktam sajtot reszelni. Házi kolbász hozzá, csípős paprika meg némi vörösbor. Rosszabb esetben tea.
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Saját tapasztalatok:
Általában én készítem a bundás kenyeret Mi hármas fokozaton használjuk az elszívót (620m3 légköbméter/h) ha bundás kenyeret készítünk és ablakot is nyitunk. Utána semmi szag nem marad szinte. Miután elkészült sem kapcsoljuk ki csak visszább vesszük az elszívó fokozatot egyesre és még picit járatjuk. Azután nem vészes a benn maradó szag.
Én sem szeretem, ha csak meg van mutatva a tojás, finoman villával átnyomkodom a kenyeret, hogy felszívja a tojást.
Viszont megsütöm, nem túl jó ha tocsog a belseje a tojástól.
Két-három napos kenyér a legjobb, a friss nem annyira. (Így részben nincs pocsékolás sem)
Ezt a sütőben készíthető bundás kenyeret én valami jobb féle sonkával tudnám elképzelni. Gőzöm sincs mi az a füstlizer, a videon a színe sem tetszett, de amúgy is kerüljük az ilyen parizer féléket.
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Sütés-főzés
Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)
Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(
Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)
- elektrorudi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 718
- Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
- Értékelés: 150
Sütés-főzés
Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális
Tényleg csorog az ember nyála, ha nézi, de ezt nálunk melegszendvicsnek hívják.
Pont most vacsoráztunk bundás kenyeret. A szegelszívó ellenére, sajnos erős olajszag terjeng a konyhában.
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2018/02/ ... ideoval-2/
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Van valakinek egy jó Big Bob Gibson White souce receptje?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos