Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Készült pizza is.
.
.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés18147
9 bar az ideális.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- BLX
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1201
- Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
- Értékelés: 935
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Ez csak egy alap Rocket gép. Az a nyomásmérő a kazánban lévő nyomást mutatja. Ha a zöld zónában van, akkor elég meleg a víz belül. Persze még kicsit várni kell, hogy a fej és a kar is átmelegedjen. A nyomás fix, gyári beállításokkal megyünk. Nem csekkoltam még, hogy pontosan mennyi, de valahol abban a range-ben kellene lennie, amit írtál. Olasz stílusú presszózáshoz jelenleg ideális.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1341
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 595
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- BLX
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1201
- Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
- Értékelés: 935
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 137
- Csatlakozott: 2014.08.13., szer. 18:24
- Értékelés: 55
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Hmmm, ezért most fizetnék! Mi van a tetéjén?
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Re: Sütés-főzés
Nekem valahogy sosem jöttek be a kávés desszertek. Csokis sem vagyok,de a kávés csokikat kifejezetten nem szerettem soha.
Nagyon ritkán egy kis tiramisu,de ha lehet abban se érződjön a kávé
Nagyon ritkán egy kis tiramisu,de ha lehet abban se érződjön a kávé
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Affogato.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Klasszik kacsacomb, hagymás törtburgonya, lilakáposzta. Ami jo, azon ne változtass.
.
.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Az is de jó :-)
Anyu "gyors rakott krumplinak" nevezi, és egy kis szalonna és / vagy ;-) kolbász is megy bele, illetve egy kevés vöröshagyma.
Szokott bennünket ilyennel várni, amikor megyünk hozzá: az piszok válogatós 20 éves lányaim is megeszik, pedig tényleg egy kín nekik sokszor a főzés. A lényeg, hogy legyen hozzá jó házi savanyúság is ;-)
Re: Sütés-főzés
Azt is imádjuk,szoktunk olyat is. bármi lehet,Tojásos nokedli,Tojásos krumpli,tészta..de akár krumplis tészta.
Én pl nagyon szeretem úgy készítve,hogy alaposan megsütöm a krumplit(hasábra vágva,kb jó közepes méretűre vágva) a tojást jól befűszerezve felverem és mehet rá. Kicsit lágyra hagyva.
Ja,és én körte befőttes szeretem a legjobban,annak is inkább a levével.
Re: Sütés-főzés
Vinkler említette,hogy náluk az egyik kedvenc a mascarpone. Én meg kipróbáltam. Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem és még dobtam bele egy kis gouda sajtot (mert mi azt szeretjük). Amikor minden szépen folyt, beletettem a tésztát, átkevertem. Miután kiszedtem,tettem rá a kolbász darabokat,apróra vágott bazsalikomot és a kép elkészülte után egy kis reszelt sajtot.
Finom volt.
Ma bacon-t pirítottam,hozzá túró egy kis tejföllel elkeverve. Ez ment a tésztára(csak nem akartam már ezt is lefotózni)
Re: Sütés-főzés
Az első
Bocsánat,de megtetszett a tésztátok
Bocsánat,de megtetszett a tésztátok
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
A friss házi tészta annyira jó... Teljesen más vele az étel!
Jó szórakozást vele :-)
A minap krumplis tésztát csináltam friss tésztával, kicsit lepirítgatva, nem is kell annál jobb kaja :-)
Azelőtt meg Tagliatelle volt (van nekem is hasonló gépem, de pl. a krumplis tésztához a kockatésztát megoldom sodrófával meg egy késsel, ahogy otthon láttam ;-) , csirkés-cukkinis, állati.
A száraz tészta az tényleg csak hét közben OK, ha az ember összedob valamit gyorsan...
Re: Sütés-főzés
Most értem haza és még jön a papírmunka holnapra. De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
A kisebbik fiam már most azt mondta:- ez jó vétel volt, már megérte!
Holnap együtt nyomjuk suli után.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Éééés...megérkezett
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy kóstolta-e a valódi wasabit.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Akkor ez olyan lehet mint a töröknél a 'pisztáciás' baklava :)Vasti írta: ↑2024.01.08., hétf. 12:54
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...
(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...
(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mindenképpen próbáld ki!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos