Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Tegnap voltunk Piroskába rántott borjúlábat enni. (Damjanich 40)
Sosem ettem még ilyet, egy külhonban élő rokon szokott odajárni emiatt, ha hazalátogatnak.
Melóhelyen tanakodtunk mi a bánat lehet az, hogy nézhet ki..
Azután megnéztem egy jutyub videót és felvilágosodtam. Többen azért nem kedvelik mert van benne olyan recegő
Hát engem nem zavart különösebben (a kocsonyát is szeretem újévbe), azért legyen benne hús is a lábikóról
Nagyon bejött, az étterem hangulata is, a gundel palin meg lett gyújtva a csokiöntet - jól bekajáltunk
Csatolmányok
IMG_20231202_201340.jpg
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2023

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Picur Cukrászda XVIII. kerület.

Nem olyan fancy, mint a felkapott, híres cukrászdák, viszont nagyon házias jellegűek a sütik, és jó értelemben vettem tömények.
Nagyon jó az ár/érték aránya, főleg a fentiek miatt is.
Már teljesen átszoktam ide, pedig a nem messze lévő Zila Cukrászda igen magasra tette a lécet.

Tegnap este viszont új felfedezést tettem, pedig voltam már párszor itt. 250.-Ft-ért ki vannak rakva sütik, mert mondjuk a teteje nem lett olyan szép, vagy a lekvár díszítés megfolyt rajta, a tojáshab picit keményebbre sikerült, stb. Na de manapság 250.-Ft-ért mit adnak??? Elhoztam 18 szelet ilyen sütit. Otthon direkt nem szóltam róla. Észre se lehetett venni, csak utólag mondtam feleségemnek is, hogy nézze meg jobban. Mert ízben semmi sem volt érezhető. Ennyi még asszem belefér fél-harmad ár miatt.
Ezentúl csak innen a B oldalról fogok sütit vinni asszem, ha nem otthon készítünk valamit :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

stx írta:
2023.11.07., kedd 21:14
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
Mi is fine diningolunk az hangberendezéseinkkel. Az is lfsz?
Igen, valamikor az. De nem mindig :rolleyes:
Valaki az ízekre és a tálalás vizuális formájára van kihegyezve
Feltéve, ha van kifinomult ízlelése és füle a "finest" high-end-hez
Meg ha tényleg van kimagasló ízvilág
Rokon szakma ez :D
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6826

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
Ne haragudj, de az ilyen kommenteken is szerintem. :fekverohog:
Egyszer próbáld ki! Hidd el, megéri! :tutiok:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2177

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Szombathely környékén tudtok ajánlani jófajta éttermet?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Bazirga írta:
2023.11.08., szer. 08:50
stx írta:

Valamikor a 2010 környékén lehetett viszonylag megfizethető áron fine-dining élményben részesülni a megboldogult Olimpia étteremben. Tapasztalt kajás voltam már akkor is, de olyan, előtte sosem kóstolt, elképesztő és hihetetlenül finom izeket soha korábban nem éreztem. Azt hiszem erről is szól ez a műfaj.

https://telex.hu/gasztro/2021/12/29/mie ... zemszogbol
én is tapasztaltam már fine dining-ot, hát nem semmi élmény, aki még nem volt, próbálja ki. még édesanyám főztjénél is jobb, pedig ott magasan van a léc :)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1964

Hozzászólás Szerző: cables »

Nagyon sok olyan dolog van manapság, ami eddig nem volt. Szerencsére. Merthogy elég veszélyesek az új dolgok, ugyanis még nem derült ki, hogy kiállják-e az idő próbáját vagy sem. Én sorra olvasok olyan híreket, hogy egy jónak hirdetett dologról kiderül, hogy nem is olyan jó, esetleg éppenséggel veszélyes. Pl. a napokban olvastam, hogy a szájvizek rákot okozhatnak, de ha azt nem is, mindenképp megbontják a száj normál flóráját, ami nem túl jó dolog.

Visszatérve az eredeti témához én életemben jobb ételeket nem ettem, mint amiket az anyósom, egy Pesten élő, de élete végéig parasztasszonynak megmaradt néni főzött és sütött. A legjobb éttermekben sem.

Bazirga
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Bazirga »

stx írta:

Valamikor a 2010 környékén lehetett viszonylag megfizethető áron fine-dining élményben részesülni a megboldogult Olimpia étteremben. Tapasztalt kajás voltam már akkor is, de olyan, előtte sosem kóstolt, elképesztő és hihetetlenül finom izeket soha korábban nem éreztem. Azt hiszem erről is szól ez a műfaj.

https://telex.hu/gasztro/2021/12/29/mie ... zemszogbol

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1567

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

stx írta:
A saját ár-érték-lehetőség koordináta rendszerben az ember röhöghet valamin, de az attól még nem lesz ló-izé.
Ha csak a hifi vonalat nézzük, itt is bőven van min "röhögni". Szóval bocs, de erre mondják azt, hogy savanyú a szőlő ;)

Ami a fine diningot illeti, én láttam "hátulról" is ilyet. Az átlag ember azt veszi észre, hogy kap akkora adag ételt amit máshol már elmosogatnának, közel 150 ezerért egy vacsora menüsort. De azt is kéne nézni, hogy mi van mögötte. pl. nem egy adag kaját kapsz, hanem mondjuk 8 félét, hozzá párosított borokkal. Az egyik ilyen étteremben pl. naponta kizárólag egy turnus vacsorát tartanak. Fix időre érkezik mindenki és egy több órás gasztró élményt kap. Nincs 20 percenként új asztal, beeső vendég, stb. Befér mondjuk 30-40 ember és kész. Nézzük a felkészülést... ahhoz, hogy ezt a vacsorát lebonyolítsák egész nap arra készül több, mint 20 ember! Akik nem gatyába-törlős pizzaszakácsok. Az alapanyagok sem tesco leárazott termékek. A konyha gépei, berendezése szintén nem aldi-lidl akciós gépek. A mendezsment, az ügyfélkapcsolat, stb. szintén nem a sarki pizzériában elérhető szint....stb. Lehetne még sorolni.
Ha ezeket a költségeket elkezded összeadni akkor rájössz, hogy a prémium árért prémium szolgáltatást kapsz. Ez van.

Persze én sem járok ilyen helyre, mondhatni én is röhögök rajta, de sajnos csak a pénztárcám a korlát ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 354
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Kellnerművek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Mondjuk, a világ végén van, de eszméletlen hely, addig keressed fel, amíg be nem döglik, vagy egekbe megy az ára a kajának.
Szarvaskút, kemencés BBQ étterem.
Minden étel , hús, tészta, a kemencében végzi tálalás előtt, nagyon finomak , nem agyon fűszerezettek, szemérmetlenül olcsóak a mai árakhoz képest.
Nagyon ajánlott.

Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 521

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Valamelyik nap ebbe botlottam, nem tudom ki ez, de tetszik:
https://youtube.com/shorts/QqryVWjhb_w? ... 94AE5xpIFM

Ez az élet, nem a falatok turkálása. :D
Szerintem!

Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Értékelés: 4690

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

AAttila írta:
2023.09.05., kedd 08:50
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket ;peace;
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben. :rolleyes: ;peace;
Azért tegyük hozzá, hogy a fine dining az esetek többségében egyenlő a "kvadrágá"-val. Ami, attól függően is, miért megy étterembe az ember, szempont lehet.

Mi - eltekintve a munkahelyi étkezéseimtől - az esetek többségében tényleg étkezni megyünk egy étterembe - legtöbbször ebédelni (szabadságoláskor, hosszúő úton, illetve home office-os hétköznapokon is legyalább egyszer, hogy ne kelljen főzzek :) ). Ilyenkor egyensúlyt tartunk - legyen minél jobb, minél megfizethetőbb, és töltse is be az étkezés szerepét, vagyis lakjunk jól. Ennek bizon a "hagyományos" helyek felelnek meg itthon, szinte kivétel nlkül.

Az esetek kisebb részében társasági összejövetel, találkozás régi barátokkal, és emellé egy vacsora - ilyenkor nem a kaja a lényeg, legalábbis nálam, ennek ellenére sokkal mélyebben a zsebbe nyúlok.
(részemről van még üzleti vacsora és munkahelyi team event jellegű vacsora-ivászat is, de ezek mostanában - amióta kiköltöztem Budapestről - elég ritkák, mert ha lehet, kibújok alóluk).
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 20
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon, BKE DoubleGem
  • Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Elnézést,
nem vettem észre, hogy Hat Te fórumtárs korábban már írt erről az étteremről.

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Ez már közelít a fine dining felé és még finom is:

https://m.facebook.com/kamikisvendegloje

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket ;peace;
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben. :rolleyes: ;peace;
Akkor itt egy kivétel.
Amikor a pár sorral ezelőtt ajánlott csárdában voltam Orosházán, másnap voltunk Szarvason, és belebotlottunk az Újváros Bisztróba a Kőrös parton, a híd mellett, csodás környezetben.
https://ujvaros-bisztro.hu/etel-menu/

Ezt a helyet is melegen tudom ajánlani, mert fantasztikus volt, amit ott ettünk, és kb 10%-al lett magasabb itt a végösszeg, mint előző napon a szintén ajánlott csárdában.
Persze én is alapvetően a hagyományos helyeket szeretem, de sajna sok helyen még a régi módi dívik, hogy jó esetben nagy mennyiséget adnak, csak éppen tocsog az olajban, zsírban a rossz értelemben az étel, és igazából jól lakáson kívül sok élvezetet nem adnak.

De egyre több a jó hely szerencsére, ahol a régi értékeket tudják jól tálalni.
Pl. Dévaványán a Three Rivers Pub is egy tök jó kis étterem, kellemes környezet, kiváló kiszolgálás és remek ételekkel. Dolgoztam a szomszéd településen, ezért többször is ettem itt, mert ajánlották a helyiek, és nem bántam meg. Sima ebéd menü is laktató, és minőségi, miközben asszem 2.000.-Ft volt. És a szóda az jár az étkezés mellé szifonban kirakva.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: zx07 »

AAttila írta:
Igazából az a kérdés, hogy

nem vagy éhes, van pénzed és fantasztikus ízeket akarsz kipróbálni, 3 órán keresztül - akkor fine-dining
éhes vagy, normális méretű adagra számítasz, árban hatékonyan akarsz kijönni, 1 órád van rá - akkor bisztró
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2994

Hozzászólás Szerző: AAttila »

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Tölgyes-csárda, Szentmártonkáta.

Budapesttől alig 40 km-re van. Egy kétszemélyes tál amin többféle hús mellett bélszín szeletek is vannak, 9000 Ft körettel. Az étterem udvarán hatalmas retro-autó és motorkiállítás a szocializmus fénykorából. Állatok is láthatók, tóval.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Diófa csárda - Orosháza

Kifogástalan minőség, megfelelő méretű adagokkal.
Jóféle csárda, szerencsére már modernebb felfogással, amikor már a minőségre is adnak, nem csak a mennyiségre.
Semmibe sem tudnék belekötni.
Kicsit régies a berendezés, de ez engem nem zavart. A kertben borostyánnal elválasztott kis zugok vannak, ami intimmé teszi.
És van egy saját kis gazdasága, ahol állatokat lehet megnézni, és fűvel etetni. Gyerekek imádták. Plusz egy kis liget is ki van alakítva, tavacskával, játszótérrel. Nagyon jó hangulatú hely.
Erősen ajánlom.

Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 521

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ez engem is rettentően irritál.

Valami filmben volt, hogy:
"gyönyörű üdülőhely, homokos tengerpart, homokos pincérek..." :D
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 397

Hozzászólás Szerző: venomer »

Van egy komponens, ami a hogyan sütnek, főznek. Van a másik, ami a pincér. A kettőnek egészséges egyensúlyban kell(ene) állnia. Volt több helyen, hogy hibátlan, sőt, akár páratlan volt az étek, a pincér viszont túlságosan körbeugrált, hajtott a borravalóra. Azt mondják a profik a vendéghez kalibrálják ezt a részt is. Agyon tudja csapni az élményt.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2177

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Nosztalgia Étterem, Kistarcsa. Helyi lakosként (ráadásul pár utcányira tőlünk) lehet elfogultsággal vádoltok, de ez egy nagyon jó kis étterem. Házias ízek, brutál nagy adagok, gyors, kulturált kiszolgálás. Hátránya, hogy sajnos nincs kerthelyiség, a belső tér kicsit ki van tömve, de az ételek kárpótolnak mindenért. Nem a puccos csili-vili, hanem a hangulatos őszinte kategória. Sokat elmond, hogy hétköznap is nagyon sokan vannak. Aki teheti, javaslom tegyen próbát szerintem nem fog csalódni. :smile32:

https://kistarcsainosztalgia.hu/
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

-CB-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: -CB- »

A Zebiterrán teraszt én is csak ajánlani tudom. Van Zebegényben, nem messze ettől a helytől egy másik BBQ udvar, onnan viszont sietve kijöttünk, mikor megláttuk a mini adag ételeket a maxi árakkal.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Utóbbi 3 napban a Dunakanyarban pihentünk, és 3 helyi étterembe tértünk be, meglepő módon mindhárom kitűnőre vizsgázott, ajánlom bárkinek őket, a a környéken jár.

- Zebiterrán terasz, Zebegény. BBQ hely a "belvárosban", szezonális, mivel nincs zárt helyen asztala. 7-8 órás lassú sütésű tarja, füstölt hal, de még a sima rántott hús is igényesen, és tökéletesen elkészítve. Nagyon finom volt mindhárom.
- Ze-Bike bár, Zebegény. Szob felé haladva már a település szélénél, út mentén alig lehet észrevenni, mivel a nevéből adódóan a bicikli út felől vár felteszem több vendéget, onnan aztán tényleg nem lehet eltéveszteni. Fantasztikus Burgert ettem ott, nagyon jó a Burrito is, amit csak megkóstoltam, és a sima sült krumpli sem egy tucat mirelit kategória, hanem jól megsült, ropogós csónak krumpli. A limonádé sem szirupos olcsó termék. Nagyon jó volt itt is minden.
- Herfli Söröző-pizzéria, Szob. Ezt a szállásadónk ajánlotta, elmentünk. Nem bántuk meg ezt sem. Pizzát nem is ettünk, csak klasszikus ételeket, gyerekeknek rántott sajt, nekem tócsni, meg töltött karaj. És még ezek az egyszerű ételek is kiválóak voltak, szépen tálalva, ízletes, talán életem legjobb tócsniját ettem itt. Gyerekek kihűlt, félig meghagyott rántott sajtja még bő fél óra után is jó volt, látszott rajta, hogy frissen tökéletes (közeli) lehetett.

+1. Vén Duna cukrászda Verőcén. Isler miatt mentem oda, mert 3 éve kaptam valakitől onnan islert, és megjegyeztem, hogyha erre járok, venni kell még. Isler a kedvencem, és ez alapján ítélem meg a cukrászdákat. Ahol egy ilyen egyszerű sütit nem tudnak normálisan elkészíteni, mit várjunk a többitől? Na itt olyan, amilyennek lenni kell. A csoki máz finom, nem esik szét, a tészta omlik, és nem morzsálódik millió számra, nem törik bele a fogunk, a lekvár pedig nem valami ipari sz@r. Kitűnő cukrászda, fantasztikus Duna parti terasszal. Érdemes ide is betérni, a fagyi is hatalmas (7-8dkg van kiírva, ránézésre is látszik, hogy nem a sok helyen "szokásos" 4-5dkg méretű), és látszik, hogy saját készítés.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”