Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

zoli73 írta:
2023.08.27., vas. 18:26
Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:36
Persze azért pörög a grill is hetente párszor… :tutiok:

IMG_6630.jpegIMG_7551.jpegIMG_7736.jpegIMG_7783.jpeg
Mint "feketeöves" grillezőtől kérdezem, általában mivel grillezel? Ezt itt, a képeken faszénnek látom, de brikettet is használsz, használtál már? Legutóbbi alkalommal(2 hete) brikettel grilleztünk, mert nem néztem, hogy mit veszek el a boltban, csak felkaptam a zsákot, amiről itthon derült ki, hogy brikett.
A tapasztalatom jó volt vele, sokáig, és egyenletesen adta a hőt, viszont én sok negatív véleményt(vélekedés?) hallottam róla, hogy hosszú távon nem egészséges, mert mesterséges anyagokat is tartalmaz, ami, ártalmasak lehetnek. Neked mi a véleményed, tapasztalatot ezzel kapcsolatban? Mit tudsz róla?
Gyanítom, mindegyőnknél több faszenet elfüstöltél már...
Köszönöm!
Megtisztelőek a szavaid, de nyilván vannak nálam pallérozottabb grillezők is. :smile29:
A brikett egy melléktermék. A faszén gyártás során megmaradt törmeléket, port nagy nyomáson összepréselik, van olyan, ahol adnak hozzá állagjavító kötőszert, de ezt nem tudjuk, hogy melyikben van, melyikben nincs.
Én alapvetően nem szeretem, nem azért, mert lehet benne vegyszer, hanem, mert folyamatosan füstöl, viszonylag rövid ideig izzik és a hő leadása sem konstans. Végső esetben persze volt, hogy én is ráfanyalodtam, de ha tehetem csak faszén, abból is a keményfa. A vegyes gyümölcsfa is jobb, mint a brikett, de a keményfa más. Mostanában megjelentek a piacon a különlegesebb Kubai marabu és a Paraguayi quebracho blanco faszenek is. Első körben azt hittem, h parasztvakítás, de próba után rájöttem, hogy más kategória. Jól gyullad, nagyon-nagyon hosszan tartja a hőt és nem füstöl. Szóval mostanában ezeket is veszem.
Az áruházi faszenet nem erőltetem, mert nem jó a minősége. Általában apró, nehezen gyullad és hamar elmegy a hőtartása. Néha persze ki lehet fogni jót a Metróban és az Obiban is, de ritka. Én a Black Rock faszéntől szoktam rendelni 10-15 db 10 kilós faszenet, és azzal egy darabig elvagyok.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4413
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
2023.08.27., vas. 18:26

A tapasztalatom jó volt vele, sokáig, és egyenletesen adta a hőt, viszont én sok negatív véleményt(vélekedés?) hallottam róla, hogy hosszú távon nem egészséges, mert mesterséges anyagokat is tartalmaz, ami, ártalmasak lehetnek.
Az olcsó brikettben valóban lehet valami olyan ragasztó anyag, ami büdös. Érdemes olyat venni, ami természetes anyagot tartalmaz. Nem sokkal drágább.
Én a brikett mellett tettem le a voksom, mert jobban kiszámítható, tovább izzik, azaz adott mennyiséggel másfél-kétszer annyi ideig lehet grillezni, mint a faszénnel. Hátránya, hogy több idő kell neki az átizzáshoz. De ez mondjuk kb. 15 perc. Ezt bele kell kalkulálni.
Illetve a brikett nem esik szét, könnyebb vele bánni, és egyenletesebb is a hőleadása.

Ezek az én tapasztalatam.
Csak a Marantz! :-D

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3761
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 2373
Tartózkodási hely: 2465

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:36
Persze azért pörög a grill is hetente párszor… :tutiok:

IMG_6630.jpegIMG_7551.jpegIMG_7736.jpegIMG_7783.jpeg
Mint "feketeöves" grillezőtől kérdezem, általában mivel grillezel? Ezt itt, a képeken faszénnek látom, de brikettet is használsz, használtál már? Legutóbbi alkalommal(2 hete) brikettel grilleztünk, mert nem néztem, hogy mit veszek el a boltban, csak felkaptam a zsákot, amiről itthon derült ki, hogy brikett.
A tapasztalatom jó volt vele, sokáig, és egyenletesen adta a hőt, viszont én sok negatív véleményt(vélekedés?) hallottam róla, hogy hosszú távon nem egészséges, mert mesterséges anyagokat is tartalmaz, ami, ártalmasak lehetnek. Neked mi a véleményed, tapasztalatot ezzel kapcsolatban? Mit tudsz róla?
Gyanítom, mindegyőnknél több faszenet elfüstöltél már...
Köszönöm!
MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Néha bográcsolunk is. Gulyás, a kedvencem! :tutiok:
.
IMG_6086.jpeg
IMG_6087.jpeg
IMG_6096.jpeg
IMG_6103.jpeg
IMG_6106.jpeg
IMG_6117.jpeg
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5225
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3172

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 16:14
AAttila írta:
2023.08.27., vas. 15:58
Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:11
Rég postoltam ide, ritkábban fotózok, mint főzök. :D

Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
:smile32:
IMG_6755.jpegIMG_6760.jpegIMG_6753.jpeg
Még sosem próbáltam citrom karikákat a csirke sütéséhez. Hirtelen először azt hittem, hal készül :rolleyes:
Azért ez nem ennyire egyszerű. Kell egy panír a csirkéhez, meg egy kis vajmártás a citrom mellé… ;)
Igen, a vajmártást vagy legalábbis, hogy valami vajasban készült, azt láttam rögtön a telefonon is, de a papírra nem figyeltem.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2023.08.27., vas. 15:58
Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:11
Rég postoltam ide, ritkábban fotózok, mint főzök. :D

Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
:smile32:
IMG_6755.jpegIMG_6760.jpegIMG_6753.jpeg
Még sosem próbáltam citrom karikákat a csirke sütéséhez. Hirtelen először azt hittem, hal készül :rolleyes:
Azért ez nem ennyire egyszerű. Kell egy panír a csirkéhez, meg egy kis vajmártás a citrom mellé… ;)
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5225
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3172

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:11
Rég postoltam ide, ritkábban fotózok, mint főzök. :D

Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
:smile32:
IMG_6755.jpegIMG_6760.jpegIMG_6753.jpeg
Még sosem próbáltam citrom karikákat a csirke sütéséhez. Hirtelen először azt hittem, hal készül :rolleyes:

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 747
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 359
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Nem emlékszem, ajánlottam-e már az egyik kedvenc ételem (előttem Napoleon kedvence volt :D ) A marengói csirke.
Van, egy néha frissített (főként) fotóblogom, ahova felrakok időnként mást is, ott a recept. Egyszerű, de nagyon finom.
https://s-t-x.blogspot.com/2009/04/marengoi-csirke.html

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tctronic írta:
2023.08.27., vas. 09:47
Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:22
Legjobb dolog, amikor a saját kertedből össze tudsz dobni egy finom lecsót, semmi sallang. Imádom! ;peace;

IMG_7696.jpegIMG_7699.jpegIMG_7701.jpegIMG_7703.jpeg
Oh. A jó Lecso. :D Szigorúan rövid "O"-val :D Imádom.Ilyenkor a szabadföldi termesztésű paradicsomból és paprikából az igazi. Egyszerűen nagyságrendekkel jobb az íze, állaga, zamata. Régebben csak bogyiszlói paprikából csináltam külön magamnak, fiam szerint idegméreg volt. Ma már nem nekem is túl sok , így csak pár balatoni paprikával bolondítom meg. Ez kevésbé csípős, de szerintem a csípős kötelező bele. A legjobb a húsos paradicsomot szeretem bele. Van egy fajta, nevét nem tudom nagy méretű húsos de már majdnem rózsaszínű kívülről. Na az a kedvencem. Sajnos piacon is csak ritkán van, nem szeretik mert macerás termeszteni. Régebben virsli, kolbász esetleg lecsókolbász is került bele, de egyre nehezebb jó lecsókolbászt találni, így inkább már kihagyom belőle ezeket. A gyerekek tojással kedvelik én nem annyira. Kovászos friss kenyérrel. Na a héten rittyentek én is egyet :smile32:
Mivel a családban csak én eszem, így nálam 3 stádiuma van.
Amikor frissen elkészítem, szigorúan szalonnával, akkor nem teszek bele semmit, csak ahogy mondod kovászos kenyérrel tolom. Másnap szoktam bele karikázni kolbászt, harmadnapra, pedig teszek bele tojást is. :smile29:
A nagyon erős lecsót nem kedvelem, mert rátelepszik és elnyomja az ízeket. Általában többféle paprikából és többféle paradicsomból készitem, nagyon élvezem, hogy színes és minden falatnak van egy kis saját karaktere. Egy kevés csípős paprika persze megy bele, kell, hogy pikáns legyen! ;peace;
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2522
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2023.08.27., vas. 09:22
Legjobb dolog, amikor a saját kertedből össze tudsz dobni egy finom lecsót, semmi sallang. Imádom! ;peace;

IMG_7696.jpegIMG_7699.jpegIMG_7701.jpegIMG_7703.jpeg
Oh. A jó Lecso. :D Szigorúan rövid "O"-val :D Imádom.Ilyenkor a szabadföldi termesztésű paradicsomból és paprikából az igazi. Egyszerűen nagyságrendekkel jobb az íze, állaga, zamata. Régebben csak bogyiszlói paprikából csináltam külön magamnak, fiam szerint idegméreg volt. Ma már nem nekem is túl sok , így csak pár balatoni paprikával bolondítom meg. Ez kevésbé csípős, de szerintem a csípős kötelező bele. A legjobb a húsos paradicsomot szeretem bele. Van egy fajta, nevét nem tudom nagy méretű húsos de már majdnem rózsaszínű kívülről. Na az a kedvencem. Sajnos piacon is csak ritkán van, nem szeretik mert macerás termeszteni. Régebben virsli, kolbász esetleg lecsókolbász is került bele, de egyre nehezebb jó lecsókolbászt találni, így inkább már kihagyom belőle ezeket. A gyerekek tojással kedvelik én nem annyira. Kovászos friss kenyérrel. Na a héten rittyentek én is egyet :smile32:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Persze azért pörög a grill is hetente párszor… :tutiok:
IMG_6630.jpeg
IMG_7551.jpeg
IMG_7736.jpeg
IMG_7783.jpeg
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Legjobb dolog, amikor a saját kertedből össze tudsz dobni egy finom lecsót, semmi sallang. Imádom! ;peace;
IMG_7696.jpeg
IMG_7699.jpeg
IMG_7701.jpeg
IMG_7703.jpeg
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rég postoltam ide, ritkábban fotózok, mint főzök. :D

Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
:smile32:
IMG_6755.jpeg
IMG_6760.jpeg
IMG_6753.jpeg
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 147
Csatlakozott: 2018.11.22., csüt. 14:18
Értékelés: 218

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Vinkler írta:
2023.06.08., csüt. 20:36
venomer írta:
2023.06.08., csüt. 12:53
Vinkler írta:
2023.06.06., kedd 18:43
Nálunk mostanában a pizza pörög. ;peace;
Milyen fajta gázos eszköz készíti ott? Fával tüzelek, de a szívem szakad meg a sok elhasznált mennyiség miatt, gondolkodom az áttérésen.
Egy hagyományos kemence fa tüzelésű, de ez kifejezetten pizza kemence. Van hozzá fa tüzelésű adapter, de sok vele a macera, nem annyira konstans stb. Ez ugye viszonylag kicsi, 1 pizzát tudsz egyszerre sütni, ezekhez jobb a gáz szvsz.
Amit én használok az Gozney Roccbox. Inádom.

https://eu.gozney.com/products/roccbox? ... gIrVvD_BwE
.
.

IMG_6894.jpeg

Én is beléptem a pizza-mániákusok világába... köszi Vinkli a tésztareceptet!
Csatolmányok
IMG_3523.jpeg

Avatar
tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1340
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 596
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

A füstölt szalonnájuk viszont kurvajó. Már ahogy ki van rakva az üvegpult tetejére izzadózik egy kicsit - irtó guszta
Van nekik spéci marhahús is ám --- 100 ezerért! Nézem a kirakatot pont akkor adta ki az én cuccomat, olyan furán sok volt a számjegy, 9900 mondom nem is olyan vészes
Aztán bááá 99900.-
Mondja az ürge, miért nem is olyan sok, máshol 150 ezer kilója
Japán marha, spéci gabonával etetve, fogságban tartva hízlalva. Világos szinü a húsa, nem olyan vörös, mint a többi és tényleg elég zsíros.
Állítólag egyszer rossz idők voltak a rizsföldeken és nem tudták kivinni őket melózni, így jöttek rá benntartva, hogy milyen jó íze lesz a húsuknak dagadtan
Én maradnék a svájci marhánál ott 1800 méter magasan ahogy láttam őket kolompolva füvet majszolgatni. Jól érezték magukat :)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Online
Avatar
-CB-
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1759
Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
Értékelés: 937
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tamagaba írta:
2023.06.26., hétf. 08:44
-CB- írta:
2023.06.25., vas. 19:00
Kolbászt csak piacon a hentestől.
Zőcségekkel van bajunk nekünk is, de szerencsére van itt mellettünk Zuglóban csütörtökönként bio termelői piac. Na ott a paprikát 2 méterről érzed, és az ára sem gáz.
Kolbász:
először Spar-ban belül - kritikán aluli szar volt. A kutyának adtuk oda
Szemben van egy nagyon jó hentes - ott kértem, mondom lecsóba lesz. Azt gondolják oda jó a nemolyanjó is. Hát nem, abba is jó kell. Nem is maszek gyártás volt, hanem ugyanolyan csomagolt csak ki volt akasztva kibontva. Jobb volt egy fokkal, de az sem jött be. "Száritással érlelt Békési házi jellegü"

Paprika:
Nem volt rossz ez a maglódi, amikor vagdostam sehol semmi marinéni miezaz illat, de
Asszony este rámelegített és bent a hálóban éreztem - ez ma már jónak számít? 1300-volt a Hunyadin, oda visszamegyek
Bent a melóhelyen az egyik kolléganő zöcséges volt anno, mesélte, hogy a kisebbség csak Bogyiszlóiból csinálta a lecsót. Az meg milyen lehet, felmarja a betont? gondolkodik.gif
A bogyiszlói a leghúsosabb paprika, csak csíp egy kicsit.... Viszont ki lehet vágni az erét. De tényleg ott van melletted a Hunyadi piac, sőt a Hold utcai sincs messze, tessék tesztelgetni a kolbászokat. Mondjuk én inkább 2 féle szalonnával készítem: füstölt csemege a hagymapirításhoz, aztán mielőtt rákerül a padlizsán meg a paradicsom, még rádobok egy jó adag kolozsvári szalonnát. előbb a padlizsán-paradicsom kombót puhítom meg, aztán kerül rá a paprika.

Avatar
tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1340
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 596
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

-CB- írta:
2023.06.25., vas. 19:00
Kolbászt csak piacon a hentestől.
Zőcségekkel van bajunk nekünk is, de szerencsére van itt mellettünk Zuglóban csütörtökönként bio termelői piac. Na ott a paprikát 2 méterről érzed, és az ára sem gáz.
Kolbász:
először Spar-ban belül - kritikán aluli szar volt. A kutyának adtuk oda
Szemben van egy nagyon jó hentes - ott kértem, mondom lecsóba lesz. Azt gondolják oda jó a nemolyanjó is. Hát nem, abba is jó kell. Nem is maszek gyártás volt, hanem ugyanolyan csomagolt csak ki volt akasztva kibontva. Jobb volt egy fokkal, de az sem jött be. "Száritással érlelt Békési házi jellegü"

Paprika:
Nem volt rossz ez a maglódi, amikor vagdostam sehol semmi marinéni miezaz illat, de
Asszony este rámelegített és bent a hálóban éreztem - ez ma már jónak számít? 1300-volt a Hunyadin, oda visszamegyek
Bent a melóhelyen az egyik kolléganő zöcséges volt anno, mesélte, hogy a kisebbség csak Bogyiszlóiból csinálta a lecsót. Az meg milyen lehet, felmarja a betont? gondolkodik.gif
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Online
Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 874
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 590

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Az anyag nem vész el, csak átalakul.
Kedvenc húsvasalóm.
IMG_20230625_190341.jpg
IMG_20230625_190341.jpg (6.44 MiB) Megtekintve 2279 alkalommal
Szerintem!

Online
Avatar
-CB-
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1759
Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
Értékelés: 937
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tamagaba írta:
2023.06.24., szomb. 11:42
Nem találok rendes kolbászt. Mindegyiknek érzem a savanykás utóizét. Azt mondják, a gyorsérlelés miatt van.
Paprika sincs jó :( csilliárdért - Magyarországon, oké még nincs szezonja, de már nyár van, kéne a lecsóba
Aza jó papi nekem, aminek az illatát a lépcsőházba érzem már a liftben, amikor jövünk fel. Ezek most 0 zéró
1300-ért maglódi, volt 3600-ért had ne mondjam, mit csináljon vele
Kolbászt csak piacon a hentestől.
Zőcségekkel van bajunk nekünk is, de szerencsére van itt mellettünk Zuglóban csütörtökönként bio termelői piac. Na ott a paprikát 2 méterről érzed, és az ára sem gáz.

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4413
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tctronic írta:
2023.06.25., vas. 15:57
Szerencsére pont jó idő lett. Egy "búcsú" bográcsozás a gyerekeknek az edzőtáborok előtt. Marhapöri. (+Főtt krumplival, paradicsom salátával, ezt Anya csinálta a konyhában)
Ó igen. A jó kis reklamújságok, mint gyújtós, elengedhetetlenek a kerti tűzrakáshoz 31_1_21.gif
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2522
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Szerencsére pont jó idő lett. Egy "búcsú" bográcsozás a gyerekeknek az edzőtáborok előtt. Marhapöri. (+Főtt krumplival, paradicsom salátával, ezt Anya csinálta a konyhában)
20230625_133111.jpg
20230625_133111.jpg (2.25 MiB) Megtekintve 2275 alkalommal
20230625_133641.jpg
20230625_133641.jpg (2.65 MiB) Megtekintve 2275 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1340
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 596
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Nem találok rendes kolbászt. Mindegyiknek érzem a savanykás utóizét. Azt mondják, a gyorsérlelés miatt van.
Paprika sincs jó :( csilliárdért - Magyarországon, oké még nincs szezonja, de már nyár van, kéne a lecsóba
Aza jó papi nekem, aminek az illatát a lépcsőházba érzem már a liftben, amikor jövünk fel. Ezek most 0 zéró
1300-ért maglódi, volt 3600-ért had ne mondjam, mit csináljon vele
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Online
Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

fererencz írta:
2023.06.08., csüt. 21:16
Kis csavar, hogy "magyarosítottam" egy kicsit.
Ezt ki is felejtettem :-)
Ha van valami jófajta kolbászom, kockázok bele.
Ha van jó szalonnám, azt is pirítok alá ;-)
Ha van magyar hegyes-erős paprikám (Ausztriában élünk, itt ritkán látok) , azt is kockázok bele, de a vége felé, hogy még roppanós maradjon.

Csináltam egyszer viszonylag kis kockákra vágott marhahúsból: jó volt, de nekem valahogy darált hússal jobban bejön.

A hétvégén megyek haza, szerintem be is vásárolok (szalonna-kolbász-paprika) , és a jövő héten kéne egy jó csilis babot enni :-)

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1314
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 791
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Nálunk a chilis bab már a baráti szabadtéri összejövetelek egyik tipikus étele lett. Kis csavar, hogy "magyarosítottam" egy kicsit. Szabad tűzön (akácfa), bográcsban készítjük, darált hús helyett apróra vágott friss húsból. Hagymával lepirítom, aztán friss paprika, paradicsom jön. Ez egy szinte pörkölt alap, csak a fűszerezés más ugye (az alapban található fűszerekkel még hangoljuk kicsit, magán az alapon túl). Majd a végén a bab, lehetőleg 2-3 féle vegyesen, és egy kis kukorica. A sima cukros-izés levet leöntöm, nem rakom bele.
Nem szotkam hibázni.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

venomer írta:
2023.06.08., csüt. 12:53
Vinkler írta:
2023.06.06., kedd 18:43
Nálunk mostanában a pizza pörög. ;peace;
Milyen fajta gázos eszköz készíti ott? Fával tüzelek, de a szívem szakad meg a sok elhasznált mennyiség miatt, gondolkodom az áttérésen.
Egy hagyományos kemence fa tüzelésű, de ez kifejezetten pizza kemence. Van hozzá fa tüzelésű adapter, de sok vele a macera, nem annyira konstans stb. Ez ugye viszonylag kicsi, 1 pizzát tudsz egyszerre sütni, ezekhez jobb a gáz szvsz.
Amit én használok az Gozney Roccbox. Inádom.

https://eu.gozney.com/products/roccbox? ... gIrVvD_BwE
.
.
IMG_6894.jpeg
IMG_6894.jpeg (361.17 KiB) Megtekintve 2983 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”