Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 746
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 358
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Nem emlékszem, ajánlottam-e már az egyik kedvenc ételem (előttem Napoleon kedvence volt ) A marengói csirke.
Van, egy néha frissített (főként) fotóblogom, ahova felrakok időnként mást is, ott a recept. Egyszerű, de nagyon finom.
https://s-t-x.blogspot.com/2009/04/marengoi-csirke.html
Van, egy néha frissített (főként) fotóblogom, ahova felrakok időnként mást is, ott a recept. Egyszerű, de nagyon finom.
https://s-t-x.blogspot.com/2009/04/marengoi-csirke.html
Online
Amikor frissen elkészítem, szigorúan szalonnával, akkor nem teszek bele semmit, csak ahogy mondod kovászos kenyérrel tolom. Másnap szoktam bele karikázni kolbászt, harmadnapra, pedig teszek bele tojást is.
A nagyon erős lecsót nem kedvelem, mert rátelepszik és elnyomja az ízeket. Általában többféle paprikából és többféle paradicsomból készitem, nagyon élvezem, hogy színes és minden falatnak van egy kis saját karaktere. Egy kevés csípős paprika persze megy bele, kell, hogy pikáns legyen!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mivel a családban csak én eszem, így nálam 3 stádiuma van.Tctronic írta: ↑2023.08.27., vas. 09:47Oh. A jó Lecso. Szigorúan rövid "O"-val Imádom.Ilyenkor a szabadföldi termesztésű paradicsomból és paprikából az igazi. Egyszerűen nagyságrendekkel jobb az íze, állaga, zamata. Régebben csak bogyiszlói paprikából csináltam külön magamnak, fiam szerint idegméreg volt. Ma már nem nekem is túl sok , így csak pár balatoni paprikával bolondítom meg. Ez kevésbé csípős, de szerintem a csípős kötelező bele. A legjobb a húsos paradicsomot szeretem bele. Van egy fajta, nevét nem tudom nagy méretű húsos de már majdnem rózsaszínű kívülről. Na az a kedvencem. Sajnos piacon is csak ritkán van, nem szeretik mert macerás termeszteni. Régebben virsli, kolbász esetleg lecsókolbász is került bele, de egyre nehezebb jó lecsókolbászt találni, így inkább már kihagyom belőle ezeket. A gyerekek tojással kedvelik én nem annyira. Kovászos friss kenyérrel. Na a héten rittyentek én is egyet
Amikor frissen elkészítem, szigorúan szalonnával, akkor nem teszek bele semmit, csak ahogy mondod kovászos kenyérrel tolom. Másnap szoktam bele karikázni kolbászt, harmadnapra, pedig teszek bele tojást is.
A nagyon erős lecsót nem kedvelem, mert rátelepszik és elnyomja az ízeket. Általában többféle paprikából és többféle paradicsomból készitem, nagyon élvezem, hogy színes és minden falatnak van egy kis saját karaktere. Egy kevés csípős paprika persze megy bele, kell, hogy pikáns legyen!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2509
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2306
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Oh. A jó Lecso. Szigorúan rövid "O"-val Imádom.Ilyenkor a szabadföldi termesztésű paradicsomból és paprikából az igazi. Egyszerűen nagyságrendekkel jobb az íze, állaga, zamata. Régebben csak bogyiszlói paprikából csináltam külön magamnak, fiam szerint idegméreg volt. Ma már nem nekem is túl sok , így csak pár balatoni paprikával bolondítom meg. Ez kevésbé csípős, de szerintem a csípős kötelező bele. A legjobb a húsos paradicsomot szeretem bele. Van egy fajta, nevét nem tudom nagy méretű húsos de már majdnem rózsaszínű kívülről. Na az a kedvencem. Sajnos piacon is csak ritkán van, nem szeretik mert macerás termeszteni. Régebben virsli, kolbász esetleg lecsókolbász is került bele, de egyre nehezebb jó lecsókolbászt találni, így inkább már kihagyom belőle ezeket. A gyerekek tojással kedvelik én nem annyira. Kovászos friss kenyérrel. Na a héten rittyentek én is egyet
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Persze azért pörög a grill is hetente párszor…
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Legjobb dolog, amikor a saját kertedből össze tudsz dobni egy finom lecsót, semmi sallang. Imádom!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Rég postoltam ide, ritkábban fotózok, mint főzök.
Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
Kislányommal a nyaralás alatt készítettük ezt a chicken francaise-t. Nagyon jó lett!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Én is beléptem a pizza-mániákusok világába... köszi Vinkli a tésztareceptet!
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 144
- Csatlakozott: 2018.11.22., csüt. 14:18
- Értékelés: 216
Re: Sütés-főzés
Vinkler írta: ↑2023.06.08., csüt. 20:36Egy hagyományos kemence fa tüzelésű, de ez kifejezetten pizza kemence. Van hozzá fa tüzelésű adapter, de sok vele a macera, nem annyira konstans stb. Ez ugye viszonylag kicsi, 1 pizzát tudsz egyszerre sütni, ezekhez jobb a gáz szvsz.
Amit én használok az Gozney Roccbox. Inádom.
https://eu.gozney.com/products/roccbox? ... gIrVvD_BwE
.
.
IMG_6894.jpeg
Én is beléptem a pizza-mániákusok világába... köszi Vinkli a tésztareceptet!
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1341
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 595
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
A füstölt szalonnájuk viszont kurvajó. Már ahogy ki van rakva az üvegpult tetejére izzadózik egy kicsit - irtó guszta
Van nekik spéci marhahús is ám --- 100 ezerért! Nézem a kirakatot pont akkor adta ki az én cuccomat, olyan furán sok volt a számjegy, 9900 mondom nem is olyan vészes
Aztán bááá 99900.-
Mondja az ürge, miért nem is olyan sok, máshol 150 ezer kilója
Japán marha, spéci gabonával etetve, fogságban tartva hízlalva. Világos szinü a húsa, nem olyan vörös, mint a többi és tényleg elég zsíros.
Állítólag egyszer rossz idők voltak a rizsföldeken és nem tudták kivinni őket melózni, így jöttek rá benntartva, hogy milyen jó íze lesz a húsuknak dagadtan
Én maradnék a svájci marhánál ott 1800 méter magasan ahogy láttam őket kolompolva füvet majszolgatni. Jól érezték magukat :)
Van nekik spéci marhahús is ám --- 100 ezerért! Nézem a kirakatot pont akkor adta ki az én cuccomat, olyan furán sok volt a számjegy, 9900 mondom nem is olyan vészes
Aztán bááá 99900.-
Mondja az ürge, miért nem is olyan sok, máshol 150 ezer kilója
Japán marha, spéci gabonával etetve, fogságban tartva hízlalva. Világos szinü a húsa, nem olyan vörös, mint a többi és tényleg elég zsíros.
Állítólag egyszer rossz idők voltak a rizsföldeken és nem tudták kivinni őket melózni, így jöttek rá benntartva, hogy milyen jó íze lesz a húsuknak dagadtan
Én maradnék a svájci marhánál ott 1800 méter magasan ahogy láttam őket kolompolva füvet majszolgatni. Jól érezték magukat :)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Online
- -CB-
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1751
- Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
- Értékelés: 937
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
A bogyiszlói a leghúsosabb paprika, csak csíp egy kicsit.... Viszont ki lehet vágni az erét. De tényleg ott van melletted a Hunyadi piac, sőt a Hold utcai sincs messze, tessék tesztelgetni a kolbászokat. Mondjuk én inkább 2 féle szalonnával készítem: füstölt csemege a hagymapirításhoz, aztán mielőtt rákerül a padlizsán meg a paradicsom, még rádobok egy jó adag kolozsvári szalonnát. előbb a padlizsán-paradicsom kombót puhítom meg, aztán kerül rá a paprika.tamagaba írta: ↑2023.06.26., hétf. 08:44Kolbász:
először Spar-ban belül - kritikán aluli szar volt. A kutyának adtuk oda
Szemben van egy nagyon jó hentes - ott kértem, mondom lecsóba lesz. Azt gondolják oda jó a nemolyanjó is. Hát nem, abba is jó kell. Nem is maszek gyártás volt, hanem ugyanolyan csomagolt csak ki volt akasztva kibontva. Jobb volt egy fokkal, de az sem jött be. "Száritással érlelt Békési házi jellegü"
Paprika:
Nem volt rossz ez a maglódi, amikor vagdostam sehol semmi marinéni miezaz illat, de
Asszony este rámelegített és bent a hálóban éreztem - ez ma már jónak számít? 1300-volt a Hunyadin, oda visszamegyek
Bent a melóhelyen az egyik kolléganő zöcséges volt anno, mesélte, hogy a kisebbség csak Bogyiszlóiból csinálta a lecsót. Az meg milyen lehet, felmarja a betont?
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1341
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 595
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Kolbász:
először Spar-ban belül - kritikán aluli szar volt. A kutyának adtuk oda
Szemben van egy nagyon jó hentes - ott kértem, mondom lecsóba lesz. Azt gondolják oda jó a nemolyanjó is. Hát nem, abba is jó kell. Nem is maszek gyártás volt, hanem ugyanolyan csomagolt csak ki volt akasztva kibontva. Jobb volt egy fokkal, de az sem jött be. "Száritással érlelt Békési házi jellegü"
Paprika:
Nem volt rossz ez a maglódi, amikor vagdostam sehol semmi marinéni miezaz illat, de
Asszony este rámelegített és bent a hálóban éreztem - ez ma már jónak számít? 1300-volt a Hunyadin, oda visszamegyek
Bent a melóhelyen az egyik kolléganő zöcséges volt anno, mesélte, hogy a kisebbség csak Bogyiszlóiból csinálta a lecsót. Az meg milyen lehet, felmarja a betont?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Online
Zőcségekkel van bajunk nekünk is, de szerencsére van itt mellettünk Zuglóban csütörtökönként bio termelői piac. Na ott a paprikát 2 méterről érzed, és az ára sem gáz.
- -CB-
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1751
- Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
- Értékelés: 937
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Kolbászt csak piacon a hentestől.tamagaba írta: ↑2023.06.24., szomb. 11:42Nem találok rendes kolbászt. Mindegyiknek érzem a savanykás utóizét. Azt mondják, a gyorsérlelés miatt van.
Paprika sincs jó :( csilliárdért - Magyarországon, oké még nincs szezonja, de már nyár van, kéne a lecsóba
Aza jó papi nekem, aminek az illatát a lépcsőházba érzem már a liftben, amikor jövünk fel. Ezek most 0 zéró
1300-ért maglódi, volt 3600-ért had ne mondjam, mit csináljon vele
Zőcségekkel van bajunk nekünk is, de szerencsére van itt mellettünk Zuglóban csütörtökönként bio termelői piac. Na ott a paprikát 2 méterről érzed, és az ára sem gáz.
Online
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4393
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2380
Re: Sütés-főzés
Ó igen. A jó kis reklamújságok, mint gyújtós, elengedhetetlenek a kerti tűzrakáshoz
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2509
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2306
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Szerencsére pont jó idő lett. Egy "búcsú" bográcsozás a gyerekeknek az edzőtáborok előtt. Marhapöri. (+Főtt krumplival, paradicsom salátával, ezt Anya csinálta a konyhában)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1341
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 595
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Nem találok rendes kolbászt. Mindegyiknek érzem a savanykás utóizét. Azt mondják, a gyorsérlelés miatt van.
Paprika sincs jó :( csilliárdért - Magyarországon, oké még nincs szezonja, de már nyár van, kéne a lecsóba
Aza jó papi nekem, aminek az illatát a lépcsőházba érzem már a liftben, amikor jövünk fel. Ezek most 0 zéró
1300-ért maglódi, volt 3600-ért had ne mondjam, mit csináljon vele
Paprika sincs jó :( csilliárdért - Magyarországon, oké még nincs szezonja, de már nyár van, kéne a lecsóba
Aza jó papi nekem, aminek az illatát a lépcsőházba érzem már a liftben, amikor jövünk fel. Ezek most 0 zéró
1300-ért maglódi, volt 3600-ért had ne mondjam, mit csináljon vele
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Online
Ha van valami jófajta kolbászom, kockázok bele.
Ha van jó szalonnám, azt is pirítok alá ;-)
Ha van magyar hegyes-erős paprikám (Ausztriában élünk, itt ritkán látok) , azt is kockázok bele, de a vége felé, hogy még roppanós maradjon.
Csináltam egyszer viszonylag kis kockákra vágott marhahúsból: jó volt, de nekem valahogy darált hússal jobban bejön.
A hétvégén megyek haza, szerintem be is vásárolok (szalonna-kolbász-paprika) , és a jövő héten kéne egy jó csilis babot enni :-)
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 858
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ezt ki is felejtettem :-)
Ha van valami jófajta kolbászom, kockázok bele.
Ha van jó szalonnám, azt is pirítok alá ;-)
Ha van magyar hegyes-erős paprikám (Ausztriában élünk, itt ritkán látok) , azt is kockázok bele, de a vége felé, hogy még roppanós maradjon.
Csináltam egyszer viszonylag kis kockákra vágott marhahúsból: jó volt, de nekem valahogy darált hússal jobban bejön.
A hétvégén megyek haza, szerintem be is vásárolok (szalonna-kolbász-paprika) , és a jövő héten kéne egy jó csilis babot enni :-)
Online
- fererencz
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1284
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 773
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
Nálunk a chilis bab már a baráti szabadtéri összejövetelek egyik tipikus étele lett. Kis csavar, hogy "magyarosítottam" egy kicsit. Szabad tűzön (akácfa), bográcsban készítjük, darált hús helyett apróra vágott friss húsból. Hagymával lepirítom, aztán friss paprika, paradicsom jön. Ez egy szinte pörkölt alap, csak a fűszerezés más ugye (az alapban található fűszerekkel még hangoljuk kicsit, magán az alapon túl). Majd a végén a bab, lehetőleg 2-3 féle vegyesen, és egy kis kukorica. A sima cukros-izés levet leöntöm, nem rakom bele.
Nem szotkam hibázni.
Online
Amit én használok az Gozney Roccbox. Inádom.
https://eu.gozney.com/products/roccbox? ... gIrVvD_BwE
.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Egy hagyományos kemence fa tüzelésű, de ez kifejezetten pizza kemence. Van hozzá fa tüzelésű adapter, de sok vele a macera, nem annyira konstans stb. Ez ugye viszonylag kicsi, 1 pizzát tudsz egyszerre sütni, ezekhez jobb a gáz szvsz.
Amit én használok az Gozney Roccbox. Inádom.
https://eu.gozney.com/products/roccbox? ... gIrVvD_BwE
.
.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- -CB-
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1751
- Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
- Értékelés: 937
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
No meg római kömény. Nem beszélve több féle chiliről, meg az étcsokiról és fahéjról. Szerintem.Vasti írta: ↑2023.06.08., csüt. 18:06Jajjj, a mókusok nagyon durvák ;-)
Egyébként szerintem is tisztán marhahúsból, vagy felesben ízletesebb.
(Darált hús, na az egy külön téma: "természetesen" ki kell választani egy darab húst, és ledaráltatni, mert amit darált húsként árulnak előre csomagolva, az húst csak nyomokban tartalmaz - meg kell nézni a színét meg az állagát, fúúúj ;-)
Egy kis extra, valami ügyes (neves ;-) szakácstól láttam a Youtube-on: a darált húst (a csilis babhoz) elő kell pirítani szépen kérgesre - barnára - illatosra mindkét oldalán: egyszerűen bele kell lapítani az edénybe, amiben készül, pirítani, ha megpirult fordítani, a másik oldalát is, aztán szétnyomogatni, és tovább a cél felé ;-)
Én K... Chilis bab fűszerkeveréket teszek bele: próbáltam már anélkül, de mindenfajta fűszerrel, egyszerűen nem jött be.
Teszek bele őrölt paprikát is, vöröshagymát, lila hagymát, salottahagymát (nagyobb kockákra vágom, és ha megpirult a hús, szétnyomkodtam, mehet rá a hagyma)
A fokhagyma sem hiányozhat - nem tudom mennyire óóótentikus, de nekem ízlik benne :-)
Sőt, néha petrezselyemzöld is megy bele...
Ja, és a bab főzőlevéből is jó bele tenni (víz helyett)
Jaj de szeretem :-)
Online
Egyébként szerintem is tisztán marhahúsból, vagy felesben ízletesebb.
(Darált hús, na az egy külön téma: "természetesen" ki kell választani egy darab húst, és ledaráltatni, mert amit darált húsként árulnak előre csomagolva, az húst csak nyomokban tartalmaz - meg kell nézni a színét meg az állagát, fúúúj ;-)
Egy kis extra, valami ügyes (neves ;-) szakácstól láttam a Youtube-on: a darált húst (a csilis babhoz) elő kell pirítani szépen kérgesre - barnára - illatosra mindkét oldalán: egyszerűen bele kell lapítani az edénybe, amiben készül, pirítani, ha megpirult fordítani, a másik oldalát is, aztán szétnyomogatni, és tovább a cél felé ;-)
Én K... Chilis bab fűszerkeveréket teszek bele: próbáltam már anélkül, de mindenfajta fűszerrel, egyszerűen nem jött be.
Teszek bele őrölt paprikát is, vöröshagymát, lila hagymát, salottahagymát (nagyobb kockákra vágom, és ha megpirult a hús, szétnyomkodtam, mehet rá a hagyma)
A fokhagyma sem hiányozhat - nem tudom mennyire óóótentikus, de nekem ízlik benne :-)
Sőt, néha petrezselyemzöld is megy bele...
Ja, és a bab főzőlevéből is jó bele tenni (víz helyett)
Jaj de szeretem :-)
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 858
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Jajjj, a mókusok nagyon durvák ;-)
Egyébként szerintem is tisztán marhahúsból, vagy felesben ízletesebb.
(Darált hús, na az egy külön téma: "természetesen" ki kell választani egy darab húst, és ledaráltatni, mert amit darált húsként árulnak előre csomagolva, az húst csak nyomokban tartalmaz - meg kell nézni a színét meg az állagát, fúúúj ;-)
Egy kis extra, valami ügyes (neves ;-) szakácstól láttam a Youtube-on: a darált húst (a csilis babhoz) elő kell pirítani szépen kérgesre - barnára - illatosra mindkét oldalán: egyszerűen bele kell lapítani az edénybe, amiben készül, pirítani, ha megpirult fordítani, a másik oldalát is, aztán szétnyomogatni, és tovább a cél felé ;-)
Én K... Chilis bab fűszerkeveréket teszek bele: próbáltam már anélkül, de mindenfajta fűszerrel, egyszerűen nem jött be.
Teszek bele őrölt paprikát is, vöröshagymát, lila hagymát, salottahagymát (nagyobb kockákra vágom, és ha megpirult a hús, szétnyomkodtam, mehet rá a hagyma)
A fokhagyma sem hiányozhat - nem tudom mennyire óóótentikus, de nekem ízlik benne :-)
Sőt, néha petrezselyemzöld is megy bele...
Ja, és a bab főzőlevéből is jó bele tenni (víz helyett)
Jaj de szeretem :-)
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12627
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nálunk mostanában a pizza pörög.
.
.
.
.
.
.
- Csatolmányok
-
- IMG_5979.jpeg (2.96 MiB) Megtekintve 3222 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2509
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2306
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Igen, igen kovászos kenyér szigorúan.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Re: Sütés-főzés
BL-80-ból kovászos kenyér, ropogós héjjal, hibátlan.
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2509
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2306
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Elhiszem, de én így csinálom mindig. Eddig még nem volt rá panasz szerencsére. Egyszer majd kipróbálom.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."