Nemcsak Te, de én is szkeptikus vagyok. Sokszor hallottam, hogy dícsérte sok illető a saját pálinkáját és valójában az a borzalmas kategória volt. Pont a már említett okok miatt.konok írta: ↑2022.08.18., csüt. 18:57Biztos voltak jó pálinkák is, de az arány.. A pálinkafőzdékben régen bevett gyakorlat volt, sok helyen ma is, a töménység utópárlattal történő beállítása, innen nem lehet nyerni, abból csak szar lesz. Háznál meg a hosszasan a fa alatt pakolt cefrés hordó, ami hónapokig erjedt és ecetesedett, támogatásul megkapta a maga 10% hozzáadott cukrát, ebből sem lett semmi. Szóval erősen szkeptikus vagyok e téren, lehet túl sokat kóstoltam. :)Palm írta: ↑2022.08.18., csüt. 17:58Mindig voltak silány és jó pálinkák is.konok írta: ↑2022.08.18., csüt. 17:38
Nem kicsit torzított, amikor csodálatos pálinka hagyományról van szó, az igazság pedig az, hogy a régmúlt vélt retteneteinél csak a szocializmus pálinka néven árult aromás szeszei voltak kiábrándítóbbak, meg a házi kerítés szaggatók úgy 99%-ban. A Monarchia alatt volt pár készítő, akikről biztosan lehet tudni, hogy minőséget produkáltak, de egyértelműen kijelenthető, hogy most van az ipar és a házi is a csúcson, még akkor is, ha küzd nem kevés problémával.
Bizonyos körökben nem régóta nagy divatját éli a pálinka fogyasztás.
Nem vagyok nagy pálinkás, de néha 1 jó pálinkát szívesen iszok (főleg pecsenye mellé).
Az aromás szeszek ma is nagy sikernek örvendenek bizonyos körökben, mint a tablettás borok is.
Voltam pár olyan szeszgyár közelében, ahol aromás szeszeket gyártottak és az a szag valami brutálisan csömör volt, ami ott terjengett. Édeskés szag, de nagyon gyomorforgató. Soha nem feledem, amikor már több km-ről érezni lehetett azt a szagot. Megkérdeztem, hogy mi ez az irtózatos bűz? Hát a szeszgyárból jövő szag.
Szeszgyárban gabonából előállíott szesz árával semmi nem veszi fel a versenyt, amíg olcsó italnak van piaca, addig ez készülni is fog.
Hát az arány lehet, hogy javult, de a kínálat is nőt.
Az elő és utópárlat minden normális esetben "kuka", vagyis nem használják fel.
Minden cukrozott pia "üt", de kegyetlenül és olyan macskajajt okoz, hogy az valami kegyetlen.
A szeszgyárak olcsó italai a kommersz kategória. Ezek nem erjesztés, hanem valami "kutyulás" módján létrehozott borzalmak. A legjobb példa a kommerszekre a tablettás bor, ami soha nem látott szőlőt. Bizonyos pezsgők is ezért olyan olcsók (és sz*rok). A főleg kis boltokban kapható feles, ami felénk "kőműves aktimel" néven ismert "occsó" tömény borzadály is ékes példája a kommersz szutykok "armadájának".