Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ez pedig örök klasszikus nálunk. Ez is 15 perces étel. Philadelphia cheesesteak sandwich, ahogy én készítem.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apa 15 perces vacsija a gyerekek kedvéért, garnélás spagetti.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Díszességéhez képest ettől a gyártótól ez az oven egyébként nem is olyan vészes árú. Érdekes, mert "fentebb", a nagyobb méretű modelleknél jó árat ad, de a közepeseknél, kicsiknél meg drágább a tengeren túli - Lodge - etalonnál. A hőmérséklet azt hiszem a kevésbé egzakt paraméterek közé tartozhatott, lévén végig szabadtűzön készült ahogy kiveszem, de az alkotó majd korrigál, ha volt benne más technológia is. Öntöttvasban ilyen béleltség és zsírtartalom mellett leégéstől tartani nem kell, az idő meg bőven szavatolta, hogy alul ne készüljön.Vinkler írta: ↑2022.08.14., vas. 13:55Milyen hőmérsékleten?Arpi82 írta: ↑2022.08.14., vas. 13:40Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.
A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Errefelé marhapörkölt, paprikás krumpli került bélésként a szezonban ovenbe. Jó volt, csak baromi meleg is volt. Még lehet, hogy rittyentünk valamit végefőcímként az indiánnyárban, használjuk ki majd mind.
Re: Sütés-főzés
Elősütötted sütőben, és grillen lett befejezve, jól látom?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Köszi! Ki fogom próbálni!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Hát megmondom őszintén, nem mértem, de
kb. 160-180 fok .
Rátettem a parázsra és 10 percel később már rotyogó hangot lehetett hallani.
Ennyi brikettel indult,szerintem ebből látni a lényeget, később azért kellett pótolni.
kb. 160-180 fok .
Rátettem a parázsra és 10 percel később már rotyogó hangot lehetett hallani.
Ennyi brikettel indult,szerintem ebből látni a lényeget, később azért kellett pótolni.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Milyen hőmérsékleten?Arpi82 írta: ↑2022.08.14., vas. 13:40Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.
A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.
A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Házi hamburger zsemlével fogyasztottuk de magában is nagyon finom pl. kenyérrel, burgonyával stb.
A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Házi hamburger zsemlével fogyasztottuk de magában is nagyon finom pl. kenyérrel, burgonyával stb.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Én utoljára jót több, mint 20 éve ettem valahol a Velencei-tó környékén, az M7-es mellett egy étteremben, de a nevére már nem emlékszem ;-) Keszthely-BP "árubeszerző ingázást" végeztünk akkoriban, többször is ettem, isteni volt. Három vékonyabb szeletet adtak, meg volt kenve mustárral, sok ropogós hagyma, hú de jó volt...
Egyszer anyuval emlegettük, hogy de jó lenne egy jó hagymás rostélyos, erre ő: utoljára igen régen evett jót, egyszer BP-ról jöttek hazafelé, és megálltak az autópálya mellett egy étteremben, még Fehérvár előtt! Na tessék :-)
Egyébként talán két éve Vonyarcvashegyen, a Royal étteremben ettem - nem azt mondom, hogy csúcs, de egészen tisztességes hagymás rostélyost (anyu is velünk volt, ő is azt kért ;-) Meg is lepődtem, mert a hely nem valami bizalomgerjesztő első ránézésre, de jók voltak a neten az értékelések, arra jártunk, beugrottunk. Öten voltunk, négyfajta kaját kértünk, minden totál rendben volt, sőt, egy "pofás" étteremben sem várnék, és pláne nem kapnék jobbat ;-) Persze azóta 3x lecserélődhetett a teljes személyzet...
ui: Ausztriában még az elején egyszer megörültem, hogy hagymás rostélyos az étlapon?! Rendeltem, megkaptam, basszus... Itt valami "főtt" hagymapép van a húson, nagyon gáz ;-) A menőbb helyeken esetleg szórnak rá még egy kis Penny-s Röstzwiebel-t, hogy meglegyenek a textúrák, vagy mi ;-) Ez kb. 10 éve volt - azóta sem próbáltam ki újra ;-) Szóval még véletlenül se, ha erre jársz, még nem ettél, de ennél ;-) ;-)
Egyszer anyuval emlegettük, hogy de jó lenne egy jó hagymás rostélyos, erre ő: utoljára igen régen evett jót, egyszer BP-ról jöttek hazafelé, és megálltak az autópálya mellett egy étteremben, még Fehérvár előtt! Na tessék :-)
Egyébként talán két éve Vonyarcvashegyen, a Royal étteremben ettem - nem azt mondom, hogy csúcs, de egészen tisztességes hagymás rostélyost (anyu is velünk volt, ő is azt kért ;-) Meg is lepődtem, mert a hely nem valami bizalomgerjesztő első ránézésre, de jók voltak a neten az értékelések, arra jártunk, beugrottunk. Öten voltunk, négyfajta kaját kértünk, minden totál rendben volt, sőt, egy "pofás" étteremben sem várnék, és pláne nem kapnék jobbat ;-) Persze azóta 3x lecserélődhetett a teljes személyzet...
ui: Ausztriában még az elején egyszer megörültem, hogy hagymás rostélyos az étlapon?! Rendeltem, megkaptam, basszus... Itt valami "főtt" hagymapép van a húson, nagyon gáz ;-) A menőbb helyeken esetleg szórnak rá még egy kis Penny-s Röstzwiebel-t, hogy meglegyenek a textúrák, vagy mi ;-) Ez kb. 10 éve volt - azóta sem próbáltam ki újra ;-) Szóval még véletlenül se, ha erre jársz, még nem ettél, de ennél ;-) ;-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ezer éve nem ettem jó hagymás rostélyost. Ha valaki tud kiemelkedőt, akkor kérem ossza meg az étteremajánlós topicban!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Persze, lehet egy steak "véres", ha úgy kéri a vendég.
Sőt, általában nem is hajlandóak átsütve adni (a lányaim szokták néha úgy kérni ;-) , mondván, hogy úgy ehetetlen - és ez kb. igaz is.
De a nem teljesen átsütött hús sem (és nagyjából semmilyen hús sem) lehet rágós, gumis, ehetetlen: ha mégis az, akkor nem a megfelelő húsdarabot kapta az ember, és / vagy nem jól elkészítve ;-)
Például: kétszer ettem a múlt évben hagymás rostélyost, mert szeretem (hát, inkább szeretném ;-) Az egyik helyen talán jó volt az alapanyag, de nagyon túl volt sütve, alig bírtam elrágcsálni - megjegyeztem a pincérnek, azt mondta, a rostélyos ilyen. A másik helyen meg félig nyers volt, alig lehetett késsel szétcincálni, a széléből ettem csak pár falatot, ami valamennyire meg volt sülve - kérdi a pincér, nem ízlett? Vicces fiú ;-) Mondom egy kicsit talán nyers volt. A válasz - a rostélyos ilyen. Mondom OK, de azért el kellene tudnom vágni, nem?! ;-) Erre már nem mondott semmit... ;-)
Ezért rendesen stresszes dolog bármit rendelni egy étteremben, mert ha olyan napjuk van, bármit képesek elrontani :-( A legrosszabb, hogy kevés olyan étteremben van, amelyik stabil minőséget ad, és bátran lehet a megszokott dolgokat rendelni, mert ha két éve ízlett, akkor most is ízleni fog. Tudom, nem egyszerű, mert több szakács van, az alapanyag sem mindig teljesen egyforma, a konyha leterheltsége is mindig más, de egy vacak ebéd vagy vacsora a családdal eléggé afelé terelget sokszor, hogy inkább én főzzek ;-) Még ha egyszerűbb is, és mindenkinek ugyanazt kell enni ;-) , biztosabb a végeredmény.
Ja, most éppen (kicsit megcsúszva, mert sűrű volt a napom) fől a konyhában babos - paradicsomos - füstölt húsos és kolbászos savanyú répaleves (zalai származású vagyok ;-) , majd teszek fel képet. Hú de várom már a holnapi ebédet (ami kb. este ötkor lesz - könnyű nyári étel, de most jutott eszembe, és a múlt héten otthon voltunk, bevásároltam a piacon ;-) , addigra az ízek is prímán összeérnek... Nyami :-) Kár, hogy szerintem aludni nem nagyon fogok vele a 35 fokban, de annyit megér ;-)
Sőt, általában nem is hajlandóak átsütve adni (a lányaim szokták néha úgy kérni ;-) , mondván, hogy úgy ehetetlen - és ez kb. igaz is.
De a nem teljesen átsütött hús sem (és nagyjából semmilyen hús sem) lehet rágós, gumis, ehetetlen: ha mégis az, akkor nem a megfelelő húsdarabot kapta az ember, és / vagy nem jól elkészítve ;-)
Például: kétszer ettem a múlt évben hagymás rostélyost, mert szeretem (hát, inkább szeretném ;-) Az egyik helyen talán jó volt az alapanyag, de nagyon túl volt sütve, alig bírtam elrágcsálni - megjegyeztem a pincérnek, azt mondta, a rostélyos ilyen. A másik helyen meg félig nyers volt, alig lehetett késsel szétcincálni, a széléből ettem csak pár falatot, ami valamennyire meg volt sülve - kérdi a pincér, nem ízlett? Vicces fiú ;-) Mondom egy kicsit talán nyers volt. A válasz - a rostélyos ilyen. Mondom OK, de azért el kellene tudnom vágni, nem?! ;-) Erre már nem mondott semmit... ;-)
Ezért rendesen stresszes dolog bármit rendelni egy étteremben, mert ha olyan napjuk van, bármit képesek elrontani :-( A legrosszabb, hogy kevés olyan étteremben van, amelyik stabil minőséget ad, és bátran lehet a megszokott dolgokat rendelni, mert ha két éve ízlett, akkor most is ízleni fog. Tudom, nem egyszerű, mert több szakács van, az alapanyag sem mindig teljesen egyforma, a konyha leterheltsége is mindig más, de egy vacak ebéd vagy vacsora a családdal eléggé afelé terelget sokszor, hogy inkább én főzzek ;-) Még ha egyszerűbb is, és mindenkinek ugyanazt kell enni ;-) , biztosabb a végeredmény.
Ja, most éppen (kicsit megcsúszva, mert sűrű volt a napom) fől a konyhában babos - paradicsomos - füstölt húsos és kolbászos savanyú répaleves (zalai származású vagyok ;-) , majd teszek fel képet. Hú de várom már a holnapi ebédet (ami kb. este ötkor lesz - könnyű nyári étel, de most jutott eszembe, és a múlt héten otthon voltunk, bevásároltam a piacon ;-) , addigra az ízek is prímán összeérnek... Nyami :-) Kár, hogy szerintem aludni nem nagyon fogok vele a 35 fokban, de annyit megér ;-)
Re: Sütés-főzés
A mócsing sohasem bocsánatos! Övezze bármekkora hype vagy misztikum is. Egzakt, csak van egy szakadék aközött, hogy nem mer szólni a vendég, nehogy beégesse magát és az étterem színvonala között, ez utóbbi nem minden esetben
. Ez az óvatosság és adott esetben dilettantizmus - akármelyik részről is - szül egy sajnálatos homályzónát.egzakt
Menzai élményem, hogy egyattemerő mócsingot gondoltak húsként tálalni, hát általános iskolás csemeteként is kivertem a balhét, még a tanárok is odagyűltek, persze volt kis érdekellentét, mert elvileg a tanár a konyhás pártját fogja, ugyanakkor a fogyasztásra alkalmatlan undormány meg ott virított. Ne féljünk az egyértelmű helyzetektől!
De hogy végképp egyszerű legyen, a steaknek van egy véres, tocsogó válfaja.:) Amibe nem illendő semmi mást belemagyarázni előállítói részről. Nem egyszerű, tapasztalat kell.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nem tudom, h mit cseszték el, de a steak sütés az egyik legkönyebb dolog a konyhában.Lemmy9.1 írta: ↑2022.06.22., szer. 23:30A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.avl2 írta: ↑2022.06.22., szer. 16:24mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:
reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett.
Mi volt a baj?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
ezt értettem (jól volt megfogalmazva az elsö beírásod e szempontból)Lemmy9.1 írta: ↑2022.06.22., szer. 23:30A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.avl2 írta: ↑2022.06.22., szer. 16:24mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:
reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett.
szerintem a valóság a bonyolult (pl. ki kapta el a covid-ot, mennyire lett sulyos a következmenye; min mulik, hogy jo lesz-e a steak, a kalács, a pizza, ....)
fokozatok vannak; mennyire szar ? (tényleg ehetetlen, vagy csak nem olyan finom mint szeretted volna)
illetve: az elözö kérdés arra vonatkozott: ha máshol ettél, az mind 10-böl 10 pontos mindig ? vagy esetleg olyan az elvárás ..vagy épp a különbségtevési hajlam/képesség vagy épp az igényszint, hogy - és ez volt az eredeti kérdés is - a máshol evett, mások által készített steak is ...hááát elmegy volt; vagy hááááát elmegy a z esetek 80%-ában és csak 15%-ban jó, és 5%-ban olyan, hogy hú azta... ez döbbenetes, ilyet szeretnék én is csinálni (de a szuper rutinos szakácsnak is csak ritkán sikerül úgy)
szóval erre vonatkozó - de nem nekem és itt, hanem mindenkinek minden kérdésben magának megválaszolandó !!! - a kérdés egy elégedettségi értékelésnél, hogy miért olyan az elégedettség ?
- alacsony az igényszint, es mucsajröcsöge 2 0:4-es vereségét is jónak látja, mert 0:6 is lehetett volna (vagy mert beteg, stb.)
- esetleg oly magas az elvárás, hogy a 8*-os Michelin-Bridgestone szakács (ez egy megfogalmazasi probalkozas az altalanosan vagy szakmaban tájékozottak által elismertre) valamijére is azt mondja: az elmult honapban 20-szor ugyanezt kértem, es 1-szer jó volt, 5-6-szor elmegy, a többi az gyengecskére sikeredett
- sportos/versenyes hasonlat: van, aki a 2. hellyel is elégedetlen, és van, aki a 16.-kal is elégedett
- kabaréból: "az utópia lett volna evvel a fejjel, ami neki volt" innen 30 masodperc: https://www.youtube.com/watch?v=AB406_AgX2o&t=47s
szóval fontos a reális elvárás
Re: Sütés-főzés
A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.avl2 írta: ↑2022.06.22., szer. 16:24mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:
reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett.
Szerintem!
Online
Tehát 3x próbált steak-et sütni, és egyszer sem sikerült.
Egyszer sem lett jó.
Jó = valami ahhoz hasonló, mint amit egy étteremben kap az ember olyankor, amikor úgy érzi, hogy jót kapott ;-)
Mert sokszor egy átlagos (nem csúcs, de nem is gagyi, évtizedek óta működő, kedvelt, stb.) étteremben is félre tudnak menni a dolgok. Pl. otthon van egy étterem, amit viszonylag gyakran látogatunk: nagyon régi, jó, megbízható étterem. Én meg egyszerű vagyok, kb. 3 fajta étel közül rendelek, amihez éppen kedvem van. Így is néha úgy jövünk el, hogy azt mondom (a családnak persze ;-) : hát, ez most nem sikerült nekik úgy, ahogy kellett volna.
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Szerintem elég egyértelmű volt: 3:0 a húsdarab javára ;-)
Tehát 3x próbált steak-et sütni, és egyszer sem sikerült.
Egyszer sem lett jó.
Jó = valami ahhoz hasonló, mint amit egy étteremben kap az ember olyankor, amikor úgy érzi, hogy jót kapott ;-)
Mert sokszor egy átlagos (nem csúcs, de nem is gagyi, évtizedek óta működő, kedvelt, stb.) étteremben is félre tudnak menni a dolgok. Pl. otthon van egy étterem, amit viszonylag gyakran látogatunk: nagyon régi, jó, megbízható étterem. Én meg egyszerű vagyok, kb. 3 fajta étel közül rendelek, amihez éppen kedvem van. Így is néha úgy jövünk el, hogy azt mondom (a családnak persze ;-) : hát, ez most nem sikerült nekik úgy, ahogy kellett volna.
Online
Steak étteremben is kaptam már egyébként közepesen átsült T-Bone néven egy elvághatatlan és elrághatatlan, vértől tocsogó mócsingot, aminek alig volt - számomra - ehető része... Úgyhogy a steak sütés valószínűleg nem egy egzakt tudomány ;-)
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Nekem volt már sikerélményem régebben, aztán többször ízetlen cipőtalpat sikerült összehoznom kb. ugyanúgy... Gondoltam béna vagyok, ennyi ;-) De simán lehet, hogy a hús volt más, mint aminek lennie kellett volna (nem értek hozzá, én egy darab húsról ránézésre meg nem mondom, hogy honnan lett kinyesve ;-)
Steak étteremben is kaptam már egyébként közepesen átsült T-Bone néven egy elvághatatlan és elrághatatlan, vértől tocsogó mócsingot, aminek alig volt - számomra - ehető része... Úgyhogy a steak sütés valószínűleg nem egy egzakt tudomány ;-)
Re: Sütés-főzés
mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:
reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
Online
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Sziasztok!
Egy ideje nem kísérletezek itthon steak sütéssel, mert nem szokott túl jól sikerülni, de a hétvégén ihletem volt ;-)
Kezdődött azzal, hogy a Lidl hűtőpultban megláttam egy szép, 330g-os szelet "Rump-steak"-et, ami azt ígérte, hogy fiatal állatból származik, és legalább 14 napig szárazon érlelték. Na mondom... Ezt hazaviszem ;-)
Csak ketten voltunk a kisebbik lányommal, ő meg vega, csak halat eszik - gondoltam így, ha elrontom, nem az egész család ebédjét és 4 szelet húst teszek tönkre, csak magammal szúrok ki ;-)
(Neki egy szép szelet lazacot sütöttem - az is jó lett ;-)
Adtam neki forró serpenyőben egy kicsit - pihentettem - sütőbe toltam - pihentettem - fokhagymás, rozmaringos vajban pirítgattam - pihentettem.
És ez lett belőle :-)
A második képen talál látszik: körben volt kérge, belül rózsaszín volt, és szuper omlós, ízletes! Egy élmény volt :-)
Ettem már "híres" Steak étteremben rosszabbat...
Egy ideje nem kísérletezek itthon steak sütéssel, mert nem szokott túl jól sikerülni, de a hétvégén ihletem volt ;-)
Kezdődött azzal, hogy a Lidl hűtőpultban megláttam egy szép, 330g-os szelet "Rump-steak"-et, ami azt ígérte, hogy fiatal állatból származik, és legalább 14 napig szárazon érlelték. Na mondom... Ezt hazaviszem ;-)
Csak ketten voltunk a kisebbik lányommal, ő meg vega, csak halat eszik - gondoltam így, ha elrontom, nem az egész család ebédjét és 4 szelet húst teszek tönkre, csak magammal szúrok ki ;-)
(Neki egy szép szelet lazacot sütöttem - az is jó lett ;-)
Adtam neki forró serpenyőben egy kicsit - pihentettem - sütőbe toltam - pihentettem - fokhagymás, rozmaringos vajban pirítgattam - pihentettem.
És ez lett belőle :-)
A második képen talál látszik: körben volt kérge, belül rózsaszín volt, és szuper omlós, ízletes! Egy élmény volt :-)
Ettem már "híres" Steak étteremben rosszabbat...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mai saslik.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- fererencz
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1318
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 794
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
Friss kapor, kis fokhagyma, só, meg egy darab matyó kenyérvég. A szezont a magam részéről megnyitottam.
Nem szotkam hibázni.
Online
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4420
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2420
Re: Sütés-főzés
Jó, jó, de hol a túró gombóc? Nálam az rotyogott a palacsinták mellett a lábasban
Csak a Marantz! :-D