Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ez pedig örök klasszikus nálunk. Ez is 15 perces étel. Philadelphia cheesesteak sandwich, ahogy én készítem. :rolleyes:
0E749E32-D881-496C-BC42-96EC21D53681.jpeg
0E749E32-D881-496C-BC42-96EC21D53681.jpeg (3.23 MiB) Megtekintve 4211 alkalommal
25ABF544-DD91-416D-B6F9-ADDD75398770.jpeg
25ABF544-DD91-416D-B6F9-ADDD75398770.jpeg (2.96 MiB) Megtekintve 4211 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apa 15 perces vacsija a gyerekek kedvéért, garnélás spagetti.
DD2AD35F-3280-4402-BC8F-823BCFD60A4E.jpeg
DD2AD35F-3280-4402-BC8F-823BCFD60A4E.jpeg (3.78 MiB) Megtekintve 3734 alkalommal
AB91E840-1698-498C-8833-CFC2101D7DE4.jpeg
AB91E840-1698-498C-8833-CFC2101D7DE4.jpeg (3.25 MiB) Megtekintve 3734 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Vinkler írta:
2022.08.14., vas. 13:55
Arpi82 írta:
2022.08.14., vas. 13:40
Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.

A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Milyen hőmérsékleten?
Díszességéhez képest ettől a gyártótól ez az oven egyébként nem is olyan vészes árú. Érdekes, mert "fentebb", a nagyobb méretű modelleknél jó árat ad, de a közepeseknél, kicsiknél meg drágább a tengeren túli - Lodge - etalonnál. A hőmérséklet azt hiszem a kevésbé egzakt paraméterek közé tartozhatott, lévén végig szabadtűzön készült ahogy kiveszem, de az alkotó majd korrigál, ha volt benne más technológia is. Öntöttvasban ilyen béleltség és zsírtartalom mellett leégéstől tartani nem kell, az idő meg bőven szavatolta, hogy alul ne készüljön.

Errefelé marhapörkölt, paprikás krumpli került bélésként a szezonban ovenbe. Jó volt, csak baromi meleg is volt. :D Még lehet, hogy rittyentünk valamit végefőcímként az indiánnyárban, használjuk ki majd mind.

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 383

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Vinkler írta:
2022.06.19., vas. 18:14
Mai saslik. :cheers1:

DCF0F594-E2FD-40DF-B28E-6609BD91C619.jpegC5F3A716-5C29-4E0E-B83D-F921351D6FC8.jpeg2171D49C-924D-4DCF-A670-AEDB31A168FF.jpeg2A661D9A-AED6-47E4-BAE5-BD12D0AE7FDE.jpeg16A8ECAD-4134-4AE4-AF26-BAE303C7479E.jpeg
Elősütötted sütőben, és grillen lett befejezve, jól látom?

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5230
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3175

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Arpi82 írta:
2022.08.14., vas. 13:40
Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.
Nem csodálom,nagyon jól hangzik és jól néz ki.
Gratulálok :smile32:

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Köszi! Ki fogom próbálni!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Hát megmondom őszintén, nem mértem, de
kb. 160-180 fok 😁.
Rátettem a parázsra és 10 percel később már rotyogó hangot lehetett hallani.
Ennyi brikettel indult,szerintem ebből látni a lényeget, később azért kellett pótolni.
IMG_20220723_092513.jpg
IMG_20220723_092513.jpg (5.14 MiB) Megtekintve 3890 alkalommal
IMG_20220723_100339.jpg
IMG_20220723_100339.jpg (4.33 MiB) Megtekintve 3890 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Arpi82 írta:
2022.08.14., vas. 13:40
Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.

A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.
Milyen hőmérsékleten?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Schichtfleisch készült dutch ovenben, azt hiszem nálunk ez lesz a új kedvenc.

A Petromax Ft6 öntöttvas lábost baconnel kibéleltem,
-14 szelet tarját befűszereztem (Ankerkraut Smoking Zeus)
-hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit felkarikáztam és a képen látható módon rétegeztem, utána nyakon öntöttem egy kis házi BBQ szósszal, majd befedtem baconnel.
Kb. 45 percet fedő nélkül ment sok barackfa füsttel, utána fedővel még 3,5 órát.

Házi hamburger zsemlével fogyasztottuk de magában is nagyon finom pl. kenyérrel, burgonyával stb.
IMG_20220814_135057.jpg
IMG_20220814_135057.jpg (2.54 MiB) Megtekintve 3892 alkalommal
IMG_20220723_133714.jpg
IMG_20220723_133714.jpg (4.03 MiB) Megtekintve 3896 alkalommal
IMG_20220723_090822.jpg
IMG_20220723_090822.jpg (3.42 MiB) Megtekintve 3896 alkalommal
IMG_20220723_090444.jpg
IMG_20220723_090444.jpg (2.88 MiB) Megtekintve 3896 alkalommal
IMG_20220723_081940.jpg
IMG_20220723_081940.jpg (2.9 MiB) Megtekintve 3896 alkalommal
IMG_20220723_080646.jpg
IMG_20220723_080646.jpg (3.56 MiB) Megtekintve 3896 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Én utoljára jót több, mint 20 éve ettem valahol a Velencei-tó környékén, az M7-es mellett egy étteremben, de a nevére már nem emlékszem ;-) Keszthely-BP "árubeszerző ingázást" végeztünk akkoriban, többször is ettem, isteni volt. Három vékonyabb szeletet adtak, meg volt kenve mustárral, sok ropogós hagyma, hú de jó volt...

Egyszer anyuval emlegettük, hogy de jó lenne egy jó hagymás rostélyos, erre ő: utoljára igen régen evett jót, egyszer BP-ról jöttek hazafelé, és megálltak az autópálya mellett egy étteremben, még Fehérvár előtt! Na tessék :-)

Egyébként talán két éve Vonyarcvashegyen, a Royal étteremben ettem - nem azt mondom, hogy csúcs, de egészen tisztességes hagymás rostélyost (anyu is velünk volt, ő is azt kért ;-) Meg is lepődtem, mert a hely nem valami bizalomgerjesztő első ránézésre, de jók voltak a neten az értékelések, arra jártunk, beugrottunk. Öten voltunk, négyfajta kaját kértünk, minden totál rendben volt, sőt, egy "pofás" étteremben sem várnék, és pláne nem kapnék jobbat ;-) Persze azóta 3x lecserélődhetett a teljes személyzet...

ui: Ausztriában még az elején egyszer megörültem, hogy hagymás rostélyos az étlapon?! Rendeltem, megkaptam, basszus... Itt valami "főtt" hagymapép van a húson, nagyon gáz ;-) A menőbb helyeken esetleg szórnak rá még egy kis Penny-s Röstzwiebel-t, hogy meglegyenek a textúrák, vagy mi ;-) Ez kb. 10 éve volt - azóta sem próbáltam ki újra ;-) Szóval még véletlenül se, ha erre jársz, még nem ettél, de ennél ;-) ;-)

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ezer éve nem ettem jó hagymás rostélyost. Ha valaki tud kiemelkedőt, akkor kérem ossza meg az étteremajánlós topicban! :smile53:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Persze, lehet egy steak "véres", ha úgy kéri a vendég.

Sőt, általában nem is hajlandóak átsütve adni (a lányaim szokták néha úgy kérni ;-) , mondván, hogy úgy ehetetlen - és ez kb. igaz is.

De a nem teljesen átsütött hús sem (és nagyjából semmilyen hús sem) lehet rágós, gumis, ehetetlen: ha mégis az, akkor nem a megfelelő húsdarabot kapta az ember, és / vagy nem jól elkészítve ;-)

Például: kétszer ettem a múlt évben hagymás rostélyost, mert szeretem (hát, inkább szeretném ;-) Az egyik helyen talán jó volt az alapanyag, de nagyon túl volt sütve, alig bírtam elrágcsálni - megjegyeztem a pincérnek, azt mondta, a rostélyos ilyen. A másik helyen meg félig nyers volt, alig lehetett késsel szétcincálni, a széléből ettem csak pár falatot, ami valamennyire meg volt sülve - kérdi a pincér, nem ízlett? Vicces fiú ;-) Mondom egy kicsit talán nyers volt. A válasz - a rostélyos ilyen. Mondom OK, de azért el kellene tudnom vágni, nem?! ;-) Erre már nem mondott semmit... ;-)

Ezért rendesen stresszes dolog bármit rendelni egy étteremben, mert ha olyan napjuk van, bármit képesek elrontani :-( A legrosszabb, hogy kevés olyan étteremben van, amelyik stabil minőséget ad, és bátran lehet a megszokott dolgokat rendelni, mert ha két éve ízlett, akkor most is ízleni fog. Tudom, nem egyszerű, mert több szakács van, az alapanyag sem mindig teljesen egyforma, a konyha leterheltsége is mindig más, de egy vacak ebéd vagy vacsora a családdal eléggé afelé terelget sokszor, hogy inkább én főzzek ;-) Még ha egyszerűbb is, és mindenkinek ugyanazt kell enni ;-) , biztosabb a végeredmény.

Ja, most éppen (kicsit megcsúszva, mert sűrű volt a napom) fől a konyhában babos - paradicsomos - füstölt húsos és kolbászos savanyú répaleves (zalai származású vagyok ;-) , majd teszek fel képet. Hú de várom már a holnapi ebédet (ami kb. este ötkor lesz - könnyű nyári étel, de most jutott eszembe, és a múlt héten otthon voltunk, bevásároltam a piacon ;-) , addigra az ízek is prímán összeérnek... Nyami :-) Kár, hogy szerintem aludni nem nagyon fogok vele a 35 fokban, de annyit megér ;-)

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Vasti írta:
2022.06.22., szer. 19:51
Steak étteremben is kaptam már egyébként közepesen átsült T-Bone néven egy elvághatatlan és elrághatatlan, vértől tocsogó mócsingot, aminek alig volt - számomra - ehető része... Úgyhogy a steak sütés valószínűleg nem egy egzakt tudomány ;-)
A mócsing sohasem bocsánatos! Övezze bármekkora hype vagy misztikum is. Egzakt, csak van egy szakadék aközött, hogy nem mer szólni a vendég, nehogy beégesse magát és az étterem színvonala között, ez utóbbi nem minden esetben
egzakt
. Ez az óvatosság és adott esetben dilettantizmus - akármelyik részről is - szül egy sajnálatos homályzónát.

Menzai élményem, hogy egyattemerő mócsingot gondoltak húsként tálalni, hát általános iskolás csemeteként is kivertem a balhét, még a tanárok is odagyűltek, persze volt kis érdekellentét, mert elvileg a tanár a konyhás pártját fogja, ugyanakkor a fogyasztásra alkalmatlan undormány meg ott virított. Ne féljünk az egyértelmű helyzetektől!

De hogy végképp egyszerű legyen, a steaknek van egy véres, tocsogó válfaja.:) Amibe nem illendő semmi mást belemagyarázni előállítói részről. Nem egyszerű, tapasztalat kell.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 23:30
avl2 írta:
2022.06.22., szer. 16:24
Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 15:04
Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:

reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.

Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett. ;)
Nem tudom, h mit cseszték el, de a steak sütés az egyik legkönyebb dolog a konyhában. gondolkodik.gif
Mi volt a baj?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 874
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 590

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nem raktál smileyt a végére.
Akkor ezt most komolyan írtad ide? gondolkodik.gif
Szerintem!

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 23:30
avl2 írta:
2022.06.22., szer. 16:24
Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 15:04
Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:

reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.

Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett. ;)
ezt értettem (jól volt megfogalmazva az elsö beírásod e szempontból) ;peace;

szerintem a valóság a bonyolult :D (pl. ki kapta el a covid-ot, mennyire lett sulyos a következmenye; min mulik, hogy jo lesz-e a steak, a kalács, a pizza, ....)

fokozatok vannak; mennyire szar ? (tényleg ehetetlen, vagy csak nem olyan finom mint szeretted volna)

illetve: az elözö kérdés arra vonatkozott: ha máshol ettél, az mind 10-böl 10 pontos mindig ? vagy esetleg olyan az elvárás ..vagy épp a különbségtevési hajlam/képesség vagy épp az igényszint, hogy - és ez volt az eredeti kérdés is - a máshol evett, mások által készített steak is ...hááát elmegy volt; vagy hááááát elmegy a z esetek 80%-ában és csak 15%-ban jó, és 5%-ban olyan, hogy hú azta... ez döbbenetes, ilyet szeretnék én is csinálni (de a szuper rutinos szakácsnak is csak ritkán sikerül úgy)

szóval erre vonatkozó - de nem nekem és itt, hanem mindenkinek minden kérdésben magának megválaszolandó !!! - a kérdés egy elégedettségi értékelésnél, hogy miért olyan az elégedettség ?
- alacsony az igényszint, es mucsajröcsöge 2 0:4-es vereségét is jónak látja, mert 0:6 is lehetett volna (vagy mert beteg, stb.)
- esetleg oly magas az elvárás, hogy a 8*-os Michelin-Bridgestone szakács (ez egy megfogalmazasi probalkozas az altalanosan vagy szakmaban tájékozottak által elismertre) valamijére is azt mondja: az elmult honapban 20-szor ugyanezt kértem, es 1-szer jó volt, 5-6-szor elmegy, a többi az gyengecskére sikeredett

- sportos/versenyes hasonlat: van, aki a 2. hellyel is elégedetlen, és van, aki a 16.-kal is elégedett

- kabaréból: "az utópia lett volna evvel a fejjel, ami neki volt" innen 30 masodperc: https://www.youtube.com/watch?v=AB406_AgX2o&t=47s

szóval fontos a reális elvárás

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 874
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 590

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

avl2 írta:
2022.06.22., szer. 16:24
Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 15:04
Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:

reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )
A válaszom nem ilyen túlbonyolított lesz mint a kérdés. Pontos statisztikát sem csináltam.

Válaszom: 3x próbáltam és sz@r lett. ;)
Szerintem!

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

avl2 írta:
2022.06.22., szer. 16:24
mit értesz "sosem sikerült" alatt ?
Szerintem elég egyértelmű volt: 3:0 a húsdarab javára ;-)
Tehát 3x próbált steak-et sütni, és egyszer sem sikerült.

Egyszer sem lett jó.

Jó = valami ahhoz hasonló, mint amit egy étteremben kap az ember olyankor, amikor úgy érzi, hogy jót kapott ;-)

Mert sokszor egy átlagos (nem csúcs, de nem is gagyi, évtizedek óta működő, kedvelt, stb.) étteremben is félre tudnak menni a dolgok. Pl. otthon van egy étterem, amit viszonylag gyakran látogatunk: nagyon régi, jó, megbízható étterem. Én meg egyszerű vagyok, kb. 3 fajta étel közül rendelek, amihez éppen kedvem van. Így is néha úgy jövünk el, hogy azt mondom (a családnak persze ;-) : hát, ez most nem sikerült nekik úgy, ahogy kellett volna.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 15:04
Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
Nekem volt már sikerélményem régebben, aztán többször ízetlen cipőtalpat sikerült összehoznom kb. ugyanúgy... Gondoltam béna vagyok, ennyi ;-) De simán lehet, hogy a hús volt más, mint aminek lennie kellett volna (nem értek hozzá, én egy darab húsról ránézésre meg nem mondom, hogy honnan lett kinyesve ;-)

Steak étteremben is kaptam már egyébként közepesen átsült T-Bone néven egy elvághatatlan és elrághatatlan, vértől tocsogó mócsingot, aminek alig volt - számomra - ehető része... Úgyhogy a steak sütés valószínűleg nem egy egzakt tudomány ;-)

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Lemmy9.1 írta:
2022.06.22., szer. 15:04
Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
mit értesz "sosem sikerült" alatt ? nem feltétlenül a Te sütésedre (hifi, autó, fizetés, szakmunka ára, stb. minden kapcsán), szerintem érdemes végiggondolni:

reális-e a várakozás ?
(simán, 10-böl 10-szer máshol olyan, 10-böl 5-ször, vagy még sosem ettem/láttam/kaptam olyan jót, mint elképzelem ? )

Avatar
Lemmy9.1
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 874
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 590

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nekem sosem sikerült még (3x), de újra meghoztad a kedvem. :)
Szerintem!

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Sziasztok!

Egy ideje nem kísérletezek itthon steak sütéssel, mert nem szokott túl jól sikerülni, de a hétvégén ihletem volt ;-)
Kezdődött azzal, hogy a Lidl hűtőpultban megláttam egy szép, 330g-os szelet "Rump-steak"-et, ami azt ígérte, hogy fiatal állatból származik, és legalább 14 napig szárazon érlelték. Na mondom... Ezt hazaviszem ;-)
Csak ketten voltunk a kisebbik lányommal, ő meg vega, csak halat eszik - gondoltam így, ha elrontom, nem az egész család ebédjét és 4 szelet húst teszek tönkre, csak magammal szúrok ki ;-)
(Neki egy szép szelet lazacot sütöttem - az is jó lett ;-)

Adtam neki forró serpenyőben egy kicsit - pihentettem - sütőbe toltam - pihentettem - fokhagymás, rozmaringos vajban pirítgattam - pihentettem.
És ez lett belőle :-)
A második képen talál látszik: körben volt kérge, belül rózsaszín volt, és szuper omlós, ízletes! Egy élmény volt :-)
Ettem már "híres" Steak étteremben rosszabbat...
20220619_131056.jpg
20220619_131056.jpg (269.09 KiB) Megtekintve 5470 alkalommal
20220619_131853.jpg
20220619_131853.jpg (163.81 KiB) Megtekintve 5470 alkalommal

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12672
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mai saslik. :cheers1:
DCF0F594-E2FD-40DF-B28E-6609BD91C619.jpeg
DCF0F594-E2FD-40DF-B28E-6609BD91C619.jpeg (3.54 MiB) Megtekintve 5499 alkalommal
C5F3A716-5C29-4E0E-B83D-F921351D6FC8.jpeg
C5F3A716-5C29-4E0E-B83D-F921351D6FC8.jpeg (4.87 MiB) Megtekintve 5499 alkalommal
2171D49C-924D-4DCF-A670-AEDB31A168FF.jpeg
2171D49C-924D-4DCF-A670-AEDB31A168FF.jpeg (3.3 MiB) Megtekintve 5499 alkalommal
2A661D9A-AED6-47E4-BAE5-BD12D0AE7FDE.jpeg
2A661D9A-AED6-47E4-BAE5-BD12D0AE7FDE.jpeg (3.69 MiB) Megtekintve 5499 alkalommal
16A8ECAD-4134-4AE4-AF26-BAE303C7479E.jpeg
16A8ECAD-4134-4AE4-AF26-BAE303C7479E.jpeg (2.34 MiB) Megtekintve 5499 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1314
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 791
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Friss kapor, kis fokhagyma, só, meg egy darab matyó kenyérvég. A szezont a magam részéről megnyitottam. :D
IMG_20220618_135823.jpg
IMG_20220618_135823.jpg (4.26 MiB) Megtekintve 5478 alkalommal
Nem szotkam hibázni.

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4413
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

AAttila írta:
2022.05.21., szomb. 17:35
Köszi Alex ;peace;
Jó, jó, de hol a túró gombóc? Nálam az rotyogott a palacsinták mellett a lábasban :napsut:
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”