Dreamcinema bemutatóház

Moderátor: Hiccusz

Avatar
TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2017.04.06., csüt. 21:59
Értékelés: 399

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Az idén a nyitónapon sikerült elmennem a Dreamcinema rendezvényére. Szinte minden a régi!
A megszokott minőségi eszközök, az igényes moziszobák, kedves vendéglátás, és a szakmaiság.
Ennyi év után is tetszik a jól kitalált, és bemutatott enteriőr, akár egy átlagos otthoni insatallációk.
A nappaliban megnéztünk pár jelenetet az Epson 12000-e vetítőjével, én még nem láttam ilyen vetítőt, szép volt, jó volt. Majd felmentünk a kisszobába. Ott most a Sony lézeres 5000-es projektora biztosította a képi világot. Persze minden csak az én véleményem, más másként gondolhatja a leírtakat. Itt is megnéztük az előbbi jeleneteket. Nekem a Sony képe jobban tetszett, részletesebb volt, meg számomra világosabbnak, színesebbnek is tűnt. Biztos számított hogy az Epson egy ALR "vászonra" vetített, meg a szoba világos lent. A hangban tavalyhoz képest annyi változás történt, hogy a Storm "alap" procija megkapta a Dirac ART-ot. A hang nagyon tetszett, a basszus gyors, feszes volt, nem volt terjengős, élmény volt hallgatni a fegyverek hangját a John Wick-ben, de a subok remekeltek egy másik jelenetben is, mikor John ütögeti a kötéllel bebandázsolt oszlopot. A nagymoziba térve megláttuk a "vasat" nem kicsi, viszont nagy. A képet illetően természetesen élesebb, szebb mint a másik kettő, de ezzel semmi újat, meglepőt nem állít az ember. Ariel hajszálai, tincsei gyönyörűen kivehetőek, a 3000 év vágyakozásban a hölgy ajkán látszik egy szőrszál, másik filmjelentben a ruha szövése, stb., stb. Nagy fényerő, szép színek, mindez alapjáraton pötyögve tudta a Barco. Igaz ezt a vetítőt nem ekkora helyiségbe szánják.

Mivel nekem otthon vélhetően a másik szobában nem fog egy ilyen vetíteni, bőven elég lenne a Sony is. Nekem tetszett amit tudott. Biztos ha ilyet néznék, és lenne rutinom benne, jobban észrevenném a különbséget egy másik vetítővel, de most úgy éreztem, hogy otthon megalkuvás mentesen tudnék nézni egy ilyet. Még a Barco után visszamentünk egy-két jelenet erejéig, és még így sem volt csalódás a képe.

Köszönöm még egyszer a lehetőséget, jó volt itt ismét, remélem jövőre is lehet menni! :)

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

5+1 ok, amiért érdemes eljönni a DREAMCINEMA Nyílt Napokra 2023. október 13. és 15. között.

Az egyetlen házimozis üzlet vagyunk, ahol

1. 3 kulcsrakészen kivitelezett és berendezett bemutató moziszoba található. Mi nem csak beszélünk a házimoziról, de meg is mutatjuk. Mert nincs annál nagyobb élvezet, mint amikor a kedvenc filmedet úgy láthatod, ahogy azt Hollywoodban megalkották.

2. Minden házimozi projektor lézer fényforrású. Az izzós vetítők lassan lejár. A legújabb vívmány a lézer meghajtás, amely gyakorlatilag minden tekintetben felülmúlja a lámpás technológiát.

3. 4-oldalról maszkolható vetítővászon demózható. A vetítéstechnika és a képmegjelenítés örökös rákfenéje, hogy a tartalom és a vászon képaránya eltér egymástól, így valahol mindig szürke sáv keletkezik a vetített kép körül. Kivéve, ha olyan vászonnal rendelkezik az ember, amelynek minden oldala “mozgatható”.

4. 5K felbontású projektor van. Igen, jól olvasod. A Barco az egyetlen házimozi vetítő gyártó a világon, akinek a projektorai ekkora felbontásra képesek.

5. Natív Cinemascope chippel ellátott házimozi vetítő látható. A Barco az egyetlen gyártó a világon, aki natív 2.37:1 képarámyú DLP chippel szerelt gépeket kínál. Ennek folytán nincs szükség méregdrága anamorf prizmákra, sem lencsékre, amelyek köztudottan kompromittál/hat/ják a képminőséget.

+ 1. valamennyi bemutató helyiségben okos otthon automatizálás vezérli az AV eszközöket. Amikor egy ikon érintésére kapcsol be és ki a komplett házimozi szoba, amikor sejtelmesen kialszanak a fények a film indítását követően, de megáll, ha csönget pld. a postás, amikor a vászon maszkolás automatikusan beáll a kívánt oldalarányra, amikor a vetítő magától átvált a tartalomnak megfelelő képi beállításra, amikor a gépészet automatikusan szinten tartja a szoba hőmérsékletét, akkor szippant be igazán a cselekmény, s jön meg a “mozi feeling”.

Ha kedvet kaptál, írd meg nekünk a mittler.ivan@dreamcinema.hu-ra melyik nap, hányan jönnétek, s tölts el pár feledhetetlen órát Magyarország vezető házimozis szentélyében!

Autóval a parkolás a DREAMCINEMA előtt ingyenes (Huszár utca vagy Beregszászi utca felöl). Tömegközlekedéssel is gyorsan, könnyedén elérhetőek vagyunk. A 141. busz Kelenföld irányából a Hűség, a Savoya Park felől érkezve pedig a Római utcai megállónál tesz le, ahonnan gyalog 1 percre vagyunk.

Mikor?
2023. október 13 – 14 – 15. (Péntek – Szombat – Vasárnap)

Mettől meddig?
Péntek: 10:00 – 20:00 óra
Szombat: 10:00 – 20:00 óra
Vasárnap: 10:00 – 20:00 óra

Hol?
DREAMCINEMA
1222 Budapest, Huszár u. 26. (Huszár utca és Beregszászi utca sarok)

Információ:
+36 telekom 590 6564

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nyílt Napok_DREAMCINEMA_2023.jpg
Ahogy ez már megszokott, idén is megrendezzük Nyílt Napok rendezvényünket, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves film és (házi) mozi rajongót.

Tölts el velünk és szeretteiddel egy felejthetetlen délutánt, s éld át újra kedvenc filmjeleneteidet úgy, ahogy talán még sosem láttad! Mindkét épített mozi helyiségünkben kalibrált képpel és hangrendszerrel várunk minden látogatót, legyen az megrögzött fan, vagy ebbe a hobbiba épp csak belekóstoló lelkes újonc.

Ne hagyd ki a találkozást emblematikus filmes karakterek életnagyságú relikviáival sem, amelyek sok-sok évtizede kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolnak.

Igazi kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A részvétel ingyenes, s előzetes regisztrációra sincs szükség. Jelentkezéshez csupán egy emailt kérnénk szépen a mittler.ivan@dreamcinema.hu címre, megjelölve, melyik nap, hányan, név szerint kik, valamint hány órakor jönnétek!

Autóval a parkolás a DREAMCINEMA előtt ingyenes (Huszár utca vagy Beregszászi utca felöl). Tömegközlekedéssel is gyorsan, könnyedén elérhetőek vagyunk. A 141. busz Kelenföld irányából a Hűség, a Savoya Park felől érkezve pedig a Római utcai megállónál tesz le, ahonnan gyalog 1 percre vagyunk.

Mikor?
2023. október 13 – 14 – 15. (Péntek – Szombat – Vasárnap)

Mettől meddig?
Péntek: 10:00 – 16:00 óra
Szombat: 10:00 – 20:00 óra
Vasárnap: 10:00 – 20:00 óra

Hol?
DREAMCINEMA
1222 Budapest, Huszár u. 26. (Huszár utca és Beregszászi utca sarok)

Információ:
+36 telekom 590 6564

Amennyiben házi mozi rendszered bármelyik komponensét fejleszteni, cserélni vagy netán csak beszerezni szeretnéd, itt az alkalom! Most 20% kedvezménnyel juthatsz hozzá minden Anthem és Storm Audio házimozi processzorhoz illetve teljesítmény erősítőhöz, Barco, Epson, Sony házimozi vetítőhöz, Artnovion szoba akusztikai panelhez*, Artcoustic valamint Krix hangsugárzó rendszerhez**, a 2023. október 9. és 2023. október 15. között leadott és kifizetett új rendelés esetén!

*minimum rendelés értéke 1.500,- EUR + áfa
** minimum rendelés: 5.1 rendszer

Avatar
Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2870
Csatlakozott: 2009.01.25., vas. 20:21
Értékelés: 1333

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Nos akkor a “csapat”, “brancs”, “banda” tagjaként én is írok pár gondolatot a múlt hétvégi DC-s nyílt napról.
Nekünk vasárnap delután volt alkalmas, hogy bejussunk a honi házimozizás egyik, ha nem a legjobb, fellegvárába.
A vendéglátás, kiszolgálás most is, mint mindig elsőrangú volt. Igazából nem is úgy éreztem magam, mint aki egy cég bemutatóházában van, hanem mintha régi haverok láttak volna vendégül.
A nappali relikviáihoz nem értek olyannyira, mint az előttem szólók, pazar az összes, így laikusként is. Ha lenne méltó helyem és persze egy táska fölös pénzem, akkor párat csomagoltattam volna belőlük😅.
A kisszobában a Storm Core processzor volt újdonság és ugye a 7000-es lézer Sony vetítő.
A hangzás kellemes, részletes, minőségi, de nekem a kevés kategória. Ezzel nem azt szeretném sugallni, hogy ne lenne jó, mert nagyon is az, de számomra nem tudta hozni a váóó érzést. De, ezen nem lepődtem meg, ez így volt már tavaly is.
A Sony képét többen kritikusan illették, nekem alapvetően tetszett.
Végre egy Sony(a GTZ-380-on kívűl), aminek volt normális fényereje. Az, hogy lcd-s a képe, azt el tudtam engedni, ezt a vetítőt már nagy duzzogva elfogadnám otthonra is.
A hangja számomra nem hallatszódott túl zajosnak, lehet mert az első sorban ültem.
A legnagyobb problémám a Sonyval az ára. Ennek olyan 2-3millának kellene lennie, akkor lenne jó vétel😅.

A nagyszobába átmenve, rögtön ledöbbentett, a Barco Njord projektor mérete. Huuu, brutálisan nagy.
Nyáron a korábbi példányt én nem láttam, ez a mostani új fw frissítést kapott, ami álítólag nem kicsit jobbá tette a képét a vetítőnek.
A régiről nem tudok nyilatkozni, de ez a Barco számomra a végállomást jelenthetné, ha meg tudnám venni.
Gyakorlatilag mindenben jó, ami számomra fontos egy vetített képnél.
Ugye itt jönnek a JVC, Sony fanok, de hát a fekete szintje. Számomra teljes mértékben kielégítő volt az is. Valószínűkeg egy HP 7. rész hagyna kivetnivalót ezzel a vetítővel, de azt viszonylag ritkán nézem újra. Az olyan filmeknél, ahol meg van már egy kicsi bevilágítottság is, ott már nem a hátránya kerül előtérbe a Njordnak, hanem az összes erőssége. Ezeket nem fogom újra felsorolni, előttem már részletesen leírták többen is, a hozzáértőbbek közül.
Rendkívüli módon tetszett idén a Sony GTZ-380 produkciója, de hiába jobb annak a feketeszintje, valahogy a Barco(de említhetném Zozi, Christie gépét is)képi világa nekem sokkal természetesebb, valósághűbb.
A szoba hangrendszere nem változott tavaly óta, nem is akarok különösebben ömlengeni róla. Roppant részletes, borzasztó dinamikus, feszes, ütős hangzást hallottam. Az ISE kiállításon hallott Alcons, JBL Synthesis, Procella szobák kategóriájába tartozik, egyszóval referencia!

Köszönöm az újabb lehetőséget a DC csapatának, vérbeli profi produkciót tettek le ismét az asztalra. leborulok.gif

Online
Avatar
nemtomm
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2010.03.30., kedd 23:05
Értékelés: 799

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Szombaton késő délutánra kaptam időpontot a nyílt napra.
Elsősorban a Sony képére voltam kíváncsi de a másik a nagy Barco is érdekelt.
Kezdem a kis szobával, nekem a Sony képe az én dlp képhez szokott szememnek kicsit fakó volt és nem igazán hozta a élességet amihez hozzá vagyok szokva ami nekem nem jött be annyira. Nem volt az az érzésem, hogy rohanjak a régi vetítőmet lecserélni. A strom procit először hallottam a kisszobában és jól krix is jól tette a dolgát a térérzet megvolt pontos jó lecsengések mi kellhet még? :D
A nagyszobában a barco igencsak jól tette a dolgát a kép élessége és a mozgásvilága nagyon jó, igazi dlp képe van. Nem igazán tudnék belekötni :D
A nagy strom proci jól tette a dolgát még nem hallotam ebben a felállásban és nekem némelyik jelenetben nagyon sok volt a mély ami rendesen odavágott és megremegett alattam a fotel de úgy éreztem ennyi mély nem kell ide mert ront a részletességen, amúgy jó volt.
Szerencsém volt mert talán én volta az egyetlen vendég aki egyedül ülte végig a két demót. Gratula az új relikviákért is.
Gratulálok a példás szervezésért és a szíves vendéglátásért :D
"Az igazi barát szemből támad."

Avatar
ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2016.03.31., csüt. 09:42
Értékelés: 87

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ismét részt vehettem a Dreamcinema soron következő nyílt napján. Külön köszönet a DC csapatának a szervezésért. Magam tudom mennyire nehéz egy ilyet úgy megszervezni, hogy minden gördülékeny és flott legyen. :smile32: Ez maximálisan sikerült. :smile53:

Pár szót a előtérben lévő bustokról, figurákról: Igazán kiváló minőségű Iron Studios, Queen Studios, Sideshow, Hot Toys, ... márkák legjavából kaptunk ízelítőt. A jól ismert filmes karakterek életnagyságban, bustként, vagy 1/3, 1/6-os méretarányban sorakoztak a nappaliban/előtérben. Jó párat azonnal vittem volna haza.

De térjünk a nyilat nap két fő attrakciójára. Az egyik a Sony idén megjelent, lézeres, 3 LCD chipes VPL-XW7000ES gépe, ami a "kis" szobában kapott helyet. A demót itt kezdtük

- Hang: A hangért a szobában a Krix hangfalrendszer volt a felelős 5.1.2-es kiépítésben. A "karmester" a Storm Audio Core16-os processzora volt, ami a Cavern presettel a szoba méreteit meghazudtoló teret varázsolt a hallgatóság köré jó szubtámogatással.

- Kép: A Sony nemrégiben megjelent legújabb szériájának ez a komolyabb darabja. (Van még a "belépő" 5000-es-, és az Európában érthetetlen okokból nem kapható 6000-es modell) Lézer fényforrás, 3 LCD chip (elődmodellhez képest kisebb méretben), vízhűtés, üveg optikai rendszer, kisebb ház.

A vetítőt jópár demójelenettel nézhettük meg. Összességében én személy szerint sokkal többet vártam a Sonytól. A 270 cm széles Screen Reseach vásznat kellően elenegndő mennyiségű fényárammal látta el. A HDR jelenetek dinamikusak voltak. Sajnos ezek mellett több dologban is csalódnom kellett. Számomra megdöbbentő volt az LCD technológiára mindig is jellemző képi inhomogenitás, ami ezen a demopéldányon átlagon felüli volt. Továbbá az egész kép számomra LCD-sen művi volt (DLP-hez szokott szememnek), ami a mai CGI-ben gazdag filmek esetén még látványosabb. Élességben még mindig elmarad egy hasonló kategóriás DLP gép mellett.

Ami számomra a legdurvább volt az a hangja. Az előzetes PR anyagok alapján és sokkal halkabb gépre számítottam. A szobában eleddig szolgálatot teljesítő 590-es jóval halkabb volt.

Számomra ezek a hibák egy ilyen árcédula mellett már nagyon nem elfogadhatóak. Így nem fog sikerülni a JVC egyeduralmát megtörnie a házimozis LCD vetítők piacán a Sony-nak.

Ezek után jöjjön a Nagyszoba. Volt szerencsém már többször is járni itt. Belépve egyből látszik is a hátsó sor mögé helyezett Barco Njord. De először essen pár szó a hangról:

- Hang: Csak pár szóban: brutális erő, végtelen, erőlködésmentes dinamika. Az Aurea/Strom Audio páros produkciójára itt is a Cavern preset tette fel a képzeletbeli koronát. Ezt a hangot bármikor elfogadnám itthon! Számomra lehengerlő volt ez a nemzetközi sztenderdeknek is tökéletesen megfelelő hangzás, amit a demók alatt a 9.4.6.2-es kiépítésű hangrendszer nyújtott.

- Kép: Bármennyire is hihetetlen, de ez a gyártó alsó-közép kategórás vetítője. :rolleyes: A nyári látogatásom óta a Njord gép kapott egy új FW-t és ez az akkori hibákat teljesen helyre tette. A demók alatt az 50 fl fényáram nagyon széles kép dinamikát biztosított, a HDR tartalmak is itt kezdtek igazán "élni". Fekete szintje nem éri el egy JVC-ért, ez a DLP technológia sajátja, de minden másban (képélesség, ANSI kontraszt, mozgásmegjelenítés) sokkal jobb. A gépben rezegtetős DMD van, de ebből - köszönhetően a Barco mérnökeinek - semmi nem érzékelhető. A 350 cm széles, 4 irányból maszkolható, Screen Research szőtt vászonra borotvaéles képet vetített a demó alatt. Ebben nem kis szerepe volt a vetítőből kinyúló, kar vastagságú üveg optikának. Fotózásban ezeket hívjuk konyhanyelven kályhacsöveknek. :D A forrás egy Dune volt, bele se merek gondolni milyen képet produkálna egy MadVR Enyv vagy egy jól paraméterezett HTPC/MadVR kombó mellett a vetítő.

A széles színtér minden jelenetnél éreztette hatását, öröm volt nézni a demo jeleneteket. Össességében olyan minőségű vetített képet láthattunk, melyet csak nagyon ritkán lehet, természetesen ezt egy szabad szemmel igencsak jól látható összegért cserében kapjuk meg.

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Zozi írta:
2022.10.24., hétf. 23:28
…Szó mi szó, csak gratulálni tudok a DC csapatnak. A rendezvény szervezéséért, a lebonyolításért és természetesen a felvonultatott technikáért. Még egyszer köszönöm a Dreamcinema-nak az élményt.
:tutiok:

Avatar
Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1761
Csatlakozott: 2012.01.28., szomb. 00:29
Értékelés: 804
Tartózkodási hely: Sopronkövesd

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Egy nehéz hét után felüdülésként a szombatot a Dreamcinema nyílt napnak szenteltem. Péntek este még a düsseldorfi repülőtéren szobroztam , nem sok esélyt látva arra, hogy a terveimből sikerült megvalósítanom bármit is... A késés ellenére aztán éjjel csak sikerült Schwechaton landolnom és szombat délelőtt némi csúszással az eredeti tervhez képest pedig már úton voltunk a feleségemmel Budapestre.Finom ebéd után, valamivel a megbeszélt időpont előtt sikerült megérkeznünk a DC főhadiszállására.
Ivánék megint finom szendvicsekkel és italokkal, kávéval, prospektusokkal várták a nagyérdeműt. Érezni lehetett, hogy gőzerővel készültek erre a napra. Jó volt ismerős arcokkal is összefutni.
Az utóbbi időben már többször jártam itt, így azt mondhatom, hogy a megszokott környezet fogadott. A nappaliban található relikviák száma bővült a legutóbbi látogatásom óta. Az összes kiállított darab nagyon profi, nagyon szépen kidolgozott, az avatatlan szememnek is igazi mestermunka, nem a „gagyi” kategória. Az életnagyságú vasember pedig a nappali dísze. Aquaman mellszobra is igazi csemege. A feleségemnek is nagyon tetszettek, szinte mindegyik szuperhőssel fotózkodni akart.

IMG_3810.jpg
IMG_3810.jpg (999.82 KiB) Megtekintve 29366 alkalommal
IMG_3801.jpg
IMG_3801.jpg (1.01 MiB) Megtekintve 29366 alkalommal


Rövid beszélgetés után aztán megindultunk a kisszoba felé. Általában ezt a kört ki szoktam hagyni, most viszont nagyon kíváncsi voltam a Sony üdvöskéjére, annak ellenére, hogy több kezdeti nehézségről lehetett olvasni a Sony háza tájáról.
A mindenre kiterjedő bevezető után egy jól felépített demo következett. A teljesség igénye nélkül volt itt Mátrix, Jurassic World, Top Gun, stb. Hogy őszinte legyek, a hangra nem nagyon figyeltem, inkább a Sony kvalitásai voltak fontosak számomra. Az RC-re extra rákérdeztem Ivánnál, mert a kis vásznon elég élesnek tűnt a gép.


Mint kiderült, kikapcsolt Reality Creations mellett is megfelelően éles, jó 3d-s mélység érzetet adott. Kíméletlenül megmutatta a források közti különbségeket is. A Top Gun imax jelenetei jól néztek ki rajta, de nekem kb ez volt az egyetlen pozitívum a vetítővel kapcsolatban. Bővebben nem is fejteném ki. Nekem kicsit csalódás volt…. Az árcédulát meglátva/meghallva még inkább az az érzés kerített hatalmába, hogy nem kell egyszerre futnom, kihasználni a hétvégi 10%-os kedvezményt.A kisszobát hátra hagyva aztán a filmszínházba vezetett az útunk. Szerencsémre a sweet point-ba kaptam jegyet. Iván itt is termékbemutatóval kezdett, majd gondosan felépített jelenetekkel folytatta.


A pár hónappal ezelőtt beállított Njord-ot is volt szerencsém látni, de akkor nem hagyott bennem mély nyomot. Ott valami nem stimmelt, feleségem is megjegyezte akkor, hogy kevésbé „színes” a kép, mint amit nálunk megszokott. Nevezhetnénk akár fakónak is...


A vetítő hatalmas méretekkel rendelkezik. Itthon is hozzá vagyok szokva hasonló látványhoz, mert a Christie sem kicsi, de a Barco teljesen más kávéház. Hatalmas gépház, óriási objektív. Csak ámul az ember.

IMG_3796.jpg
IMG_3796.jpg (1.09 MiB) Megtekintve 29366 alkalommal
IMG_3789.jpg
IMG_3789.jpg (925.88 KiB) Megtekintve 29366 alkalommal


Már az első jelenet után világossá vált, hogy ez teljesen más, mint a nyáron látott gép. Olyan színeket láthattunk a kolibris és az Ambulance jelenetnél, hogy leesett az állunk. A széles színtér a hatalmas fényerővel nagyon impresszív volt. Iván szerint az új firmware és az azzal érkezett Dynablack vezérlés a legfőbb különbség. Hihetetlen, hogy csupán szoftveres módosításokkal mennyit változik a gép és még az utolsó százalékokat is képesek a Barco mérnökei előcsalogatni.


Sok mindent nem lehet írni. Szerintem kifogástalan a vetítő képe. Még ekkora vásznon is borotvaéles a kép, brutális a fényerő, jó a mozgásmegjelenítés, briliánsak a színek. Egyetlen negatívumként talán a feketeszint róható fel, de ez csak egyetlen jellemző a sok közül a jó vetített képet tekintve. Szerintem. És ne csodálkozzunk, hogy a közel 50 fL fényerőhöz nem társul pince mély fekete.


A Dynablack-nek és az átlagon felüli ANSI-nak, egyidejű kontrasztnak köszönhetően például a Passengers űrsétás jelenete is nagyon jól mutatott. Ragyogtak a szkafander fényei. A dynablack vezérlés észrevétlenül működött. A nyári gép esetében ez sem volt tökéletes (kimondottan pulzált), úgyhogy a szoftverrel ezen is jócskán tudtak javítani.


Láttam már sok vetített képet, Sony-t, JVC-t, Epson-t, de ez a DLP képi világ az, ami a szívemhez a legközelebb áll. És ezt a Njord nagyon magas szinten hozza. Az ára nem annyira baráti, egy kisebb lakás ára… és ez még nem is a Barco termékpaletta csúcsa… mindegy, álmodozni lehet róla…


Hogy a felbontásról is essen szó… tökéletes. Igaz, hogy nem natív 4K, hanem csak rezegtet, de ebből semmi nem látszik a vásznon.


A hang nem változott az utolsó látogatásom óta. Ugyanúgy a Cavern preset szólt. Beszédhang, dinamika, 3d-s tér. Minden nagyon rendben volt. Egyszerűen az én ízlésemet ez a megszólalás elégíti ki a leginkább.


Mindent összevetve szerintem most volt a DC nagyszobában a legjobb hang és a legjobb kép, amit eddig volt szerencsém itt megélni. Most fordult elő először, hogy nem hiányzott a „madvr extra” és nem éreztem azt, hogy a Dune a gyenge láncszem a gépezetben… annyira jó volt az összkép. Bár lehet, hogy egy MadVR Envy-vel még ennél is jobb lett volna… de ez csak elmélkedés a részemről…

Jelenleg minden egyben van. A technika, a szoba, a 4 oldalról maszkolható vászon, a legfinomabb részletekig hangolható kényelmes motoros fotelek... ennél a szobánál tényleg a Njord rakta fel most a pontot az i-re, jelenti a cseresznyét a hab tetején.

Szó mi szó, csak gratulálni tudok a DC csapatnak. A rendezvény szervezéséért, a lebonyolításért és természetesen a felvonultatott technikáért. Még egyszer köszönöm a Dreamcinema-nak az élményt.

Igaz kissé megfáradva, de a látogatásra szentelt időt, cseppet sem megbánva szeltük este a kilómétereket Sopronkövesd felé...
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white 2.2 microperf 135" 2.35:1 * Trinnov Altitude16 * FusionAmp FA503 * * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC - MadVR * * Harmony Elite * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme * SonOff * 

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

cisco írta:
2022.10.24., hétf. 11:42
Még szombat délután sikerült ellátogatni és újra átélni a házimozi élményt.

A kis szoba számomra azért mindig kiemelkedően fontos mert mérete és kiosztása kb az, mint nálam és érdekel mit lehet elérni. A hanghoz sokat hozzátett a storm core processzor és a megfelelő kalibráció. Hátul ültem és ott is minden rendben volt. A sony vetítőnek alapvetően jó képe volt, ami ennyi pénzért el is várható, de annyira brutál nagy wow faktort nem hozott. Akár milyen LCD alapú gépet nézek meg egyszerűen nem hozza azt az élességet és érzetet, mint a DLP-s gépek, nekem pedig ez jön be (egyéni izlés). Ami viszont feltűnt, hogy annyira halk sem volt a készülék, egész jól hallható zúgása volt, ami nekem nagyon fontos szempont lenne, ha vetítőt vennék.

A nagy szoba szintén nagyon ütős hangot produkált, hátul a sarokban sem volt se sok, se kevés semmiből, ami ismét a megfelelő kalibrációnak tudható be. A Barco pedig irgalmatlan jó képet vetített. Nyilván itt is elmondható, az ennyi pénzért...kezdetű mondat. Sokkal jobban éreztem egy egy analógosabb jelenetnél, hogy szépen le tudja képezni a filmszemcséket, a HDR jelkezelés is kimagasló, a fényerő pedig szépen vászon mérethez igazítva ad nagyon dinamikus képet, olyan képélesség mellett, hogy az ablakon kinézve sem látunk ilyet.

A nyílt napok pedig számomra itt még nem ér véget, mert az új figurák teszik fel a habra a cseresznyét. Mindig nagy érdeklődéssel nézegetem őket, mert sehol máshol Magyarországon nem láthat ilyeneket az egyszerű ember. A mozi hangulathoz nekem ezek is szorosan hozzá tartoznak az élményhez.

Köszönöm a lehetőséget! Remélem egyszer még úgy alakul, hogy vásárlója lehet a cégnek és nem csak ácsingózva nézem a jobbnál jobb gépeket!
Örülünk, hogy ismét nálunk jártál. :-)

Avatar
cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1204
Csatlakozott: 2003.03.22., szomb. 19:05
Értékelés: 159

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: cisco »

Még szombat délután sikerült ellátogatni és újra átélni a házimozi élményt.

A kis szoba számomra azért mindig kiemelkedően fontos mert mérete és kiosztása kb az, mint nálam és érdekel mit lehet elérni. A hanghoz sokat hozzátett a storm core processzor és a megfelelő kalibráció. Hátul ültem és ott is minden rendben volt. A sony vetítőnek alapvetően jó képe volt, ami ennyi pénzért el is várható, de annyira brutál nagy wow faktort nem hozott. Akár milyen LCD alapú gépet nézek meg egyszerűen nem hozza azt az élességet és érzetet, mint a DLP-s gépek, nekem pedig ez jön be (egyéni izlés). Ami viszont feltűnt, hogy annyira halk sem volt a készülék, egész jól hallható zúgása volt, ami nekem nagyon fontos szempont lenne, ha vetítőt vennék.

A nagy szoba szintén nagyon ütős hangot produkált, hátul a sarokban sem volt se sok, se kevés semmiből, ami ismét a megfelelő kalibrációnak tudható be. A Barco pedig irgalmatlan jó képet vetített. Nyilván itt is elmondható, az ennyi pénzért...kezdetű mondat. Sokkal jobban éreztem egy egy analógosabb jelenetnél, hogy szépen le tudja képezni a filmszemcséket, a HDR jelkezelés is kimagasló, a fényerő pedig szépen vászon mérethez igazítva ad nagyon dinamikus képet, olyan képélesség mellett, hogy az ablakon kinézve sem látunk ilyet.

A nyílt napok pedig számomra itt még nem ér véget, mert az új figurák teszik fel a habra a cseresznyét. Mindig nagy érdeklődéssel nézegetem őket, mert sehol máshol Magyarországon nem láthat ilyeneket az egyszerű ember. A mozi hangulathoz nekem ezek is szorosan hozzá tartoznak az élményhez.

Köszönöm a lehetőséget! Remélem egyszer még úgy alakul, hogy vásárlója lehet a cégnek és nem csak ácsingózva nézem a jobbnál jobb gépeket!

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

szepi0808 írta:
2022.10.23., vas. 04:01
Mi is voltunk négyen egy demo körön.
Köszönöm szépen a szíves fogadtatás.
Remélem, nem baj, ha őszinte leszek és nem lesz belőle harag, ha elmondom a véleményünket. Számunkra nagyon távol áll ez a jelenlegi hangkép mindkét szobában. Ha ez a pro cinema, akkor ez nem a mi stílusunk hangban.
Projektorokkal sem voltunk megelégedve, hiszem itthon teljesen más kép köszön vissza ugyanazon Sony XW7000-től, mint ami ott láttam. Talán az 50fL miatti fényerőség, ami nagyon soknak és zavarónak találtunk.
A nagy DLP világos jeleneteknél szép képet mutatott, de amint sötétedett egy jelenet és kellett volna a több, mint 3000:1 natív kontraszt, egyszerre óriási csalódás volt a fekete helyett a világos szürkét látni.
A szobák szépen megvannak csinálva, gratulálunk hozzá. A őszinteségemért, pedig bocsánatot kérek.

20221022_121905.jpg
Az, hogy ti másképp gondoltok, éreztek valamit jónak, szerintem ezzel az ég világon semmi gond nincs. :ohnoohnoohno: Ebből eredően részemről harag nincs, legfeljebb vélemény különbség. Köszönjük, hogy nálunk jártatok.

Online
Avatar
szepi0808
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3909
Csatlakozott: 2013.10.22., kedd 20:15
Értékelés: 2029

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Mi is voltunk négyen egy demo körön.
Köszönöm szépen a szíves fogadtatás.
Remélem, nem baj, ha őszinte leszek és nem lesz belőle harag, ha elmondom a véleményünket. Számunkra nagyon távol áll ez a jelenlegi hangkép mindkét szobában. Ha ez a pro cinema, akkor ez nem a mi stílusunk hangban.
Projektorokkal sem voltunk megelégedve, hiszem itthon teljesen más kép köszön vissza ugyanazon Sony XW7000-től, mint ami ott láttam. Talán az 50fL miatti fényerőség, ami nagyon soknak és zavarónak találtunk.
A nagy DLP világos jeleneteknél szép képet mutatott, de amint sötétedett egy jelenet és kellett volna a több, mint 3000:1 natív kontraszt, egyszerre óriási csalódás volt a fekete helyett a világos szürkét látni.
A szobák szépen megvannak csinálva, gratulálunk hozzá. A őszinteségemért, pedig bocsánatot kérek.
20221022_121905.jpg
20221022_121905.jpg (1.8 MiB) Megtekintve 29966 alkalommal
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES
SepiSreens Jolly Frame 136" 4K
Zidoo Z1000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB4000 2db.
AQ, IsoTek, Supra,

viewforum.php?f=46Mekka-Digital-Szepi-házimozi

Avatar
lacy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2012.09.28., pén. 17:43
Értékelés: 678

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: lacy »

Szerencsés véletlenek sora úgy hozta, hogy pénteken én is eljutottam a Dreamcinema-ba
Valahogy nem esett le, hogy ők aznap is nyílt napot tartanak, a hifi só idején ami meg szombat és vasárnap van persze az meg volt de a péntek kimaradt, még jó, hogy Iván kiposztolta hogy akkor is.
És mivel tőlük kb 100 méterre volt egy ügyfelem rendszere javítás végett úgyis oda mentem, így bejelentkeztem hozzá és mentem is.
Először is tök jól eldumáltuk az időt, mi sem jellemzőbb, mint hogy a kb "majd fél órát maradok aztán mennem kell" -ből lett egy erős 2 és fél óra heppening 🙂
A kisebb szobával kezdtük, itt az új Sony projektor volt a "kép" tetszetős és ahhoz képest, hogy nem DLP ( 🙂 ) ezzel már én is elvetítenék otthon max az ára ami kicsit még fékezi a vásárlási lázam. 🙂
Nekem ott a hang is új volt, én utoljára a nagyon lapos (márnemtudomianeve) sugárzókkal hallottam ezt a szobát, de meg kell mondjam, a mostani több kőrt ver rá - nem minőségben, az nem jó szó - hanem úgy a megszólalás egésze sokkal intenzívebb - nem, nem hangosabb - szóval nehéz ezt így leírni magyarázni tessék elmenni és megfülelni 🙂
A másik nagyobb "terem" a Barco-val.. hát belépve a húvazze hatás főleg a mérete miatt is, de az az ágyúcsőszerű izé az elején amit szakszerűen optikának kell hívni...
A hang itt is új volt -nekem - de brutál megszólalás, a másikhoz képest ami szintén igencsak.. szóval a 4 mélysugárzó jelentősen közvetítette az összes olyan robajt és egyebet ami kellemesen masszírozta a zemberek alsó a fotellel találkozó testrészét 🙂
A kép meg... fél fényerővel is iszonyat mennyiségű jut a vászonra, az optika kiválósága meg a borotvaéles képben a DLP chip meg a 110% mozis feelingben domborítja tudását.
Én nagyon jól éreztem magam, aki teheti menjen és ámuljon személyesen, holnap (szombat már telt ház ahogy értesültem, de vasárnap még délutáni infó szerint laza volt így akkorra érdemes bejelentkezni.
köszönöm a lehetőséget bár nem -csak- nekem szólt a mai nap de ide menni mindig élmény.
20221021_170107.jpg
20221021_170107.jpg (2.54 MiB) Megtekintve 30032 alkalommal
20221021_163914.jpg
20221021_163914.jpg (3.04 MiB) Megtekintve 30032 alkalommal
20221021_150058.jpg
20221021_150058.jpg (2.04 MiB) Megtekintve 30032 alkalommal

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

TSanyi írta:
2022.10.22., szomb. 13:22
Sajna ma sietnem kellett, így csak “beugrottam” a bemutatóra, és nem volt időm repetázni a demokból. A kisszoba tavalyhoz képest megkapta a saját Storm prociját, a fixen 16 csatornás kivitelt, a vetítő vendégeskedett most, a többi már debütált tavaly is. Jól bevált csapaton ne változtass! Kellemes kis mozi, úgy ahogy van, nem akar többnek látszani mint ami. A nagyszoba is új processzort kapott, meg ideiglenesen egy fényágyút, ami fél gőzzel üzemelt. Így is gyönyörű volt a Legnagyobb showman részlete is. A hangerő lehetett volna nagyobb, de a bankrablós részlet fegyverei így is szépen szóltak. Köszönöm szépen a Dreamcinema-nak hogy ott lehettem az idén is. Nívós bemutatókat, vendéglátást kaptam, és akpnak aki kilátogat!
Köszönjük Sanyi, hogy eljöttél. leborulok.gif

Avatar
TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2017.04.06., csüt. 21:59
Értékelés: 399

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Sajna ma sietnem kellett, így csak “beugrottam” a bemutatóra, és nem volt időm repetázni a demokból. A kisszoba tavalyhoz képest megkapta a saját Storm prociját, a fixen 16 csatornás kivitelt, a vetítő vendégeskedett most, a többi már debütált tavaly is. Jól bevált csapaton ne változtass! Kellemes kis mozi, úgy ahogy van, nem akar többnek látszani mint ami. A nagyszoba is új processzort kapott, meg ideiglenesen egy fényágyút, ami fél gőzzel üzemelt. Így is gyönyörű volt a Legnagyobb showman részlete is. A hangerő lehetett volna nagyobb, de a bankrablós részlet fegyverei így is szépen szóltak. Köszönöm szépen a Dreamcinema-nak hogy ott lehettem az idén is. Nívós bemutatókat, vendéglátást kaptam, és akpnak aki kilátogat!

Avatar
Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3208
Csatlakozott: 2013.08.21., szer. 10:16
Értékelés: 1363

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Amennyiben

- imádod a mozit, imádod a filmeket,
- de sosem voltál még a DREAMCINEMA-ban,
- netán házimozit tervezel a közeljövőben,
- előtte viszont profikkal szeretnél a házimozidról vagy annak bármilyen komponenséről konzultálni,
- vagy hasonló mozi őrültekkel, hobbitársakkal szeretnél találkozni,
- esetleg hiányzik még valamelyik összetevő a mozidból,
- s cserélni szeretnéd bármelyik berendezést a mozidban,
- mi több, érdekelnek a mozis relikviák,
- kíváncsi vagy a legújabb trendekre;
- vagy csak szimplán nincs jobb dolgod, 🙂

gyere el hozzánk, s tölts el velünk egy feledhetetlen napot a 2022. október 21-23-ig megrendezésre kerülő DREAMCINEMA Nyílt Napunkon!
Minden nap délelőtt 10:00 órától este 20:00 óráig finom kávéval és szendviccsel, valamint 15% engedménnyel* várunk mindenkit nagyon sok szeretettel a XXII. Budapest, Huszár u. 26. alatti bemutató házunkban. Autóval 15 percre vagyunk a belvárostól, a DREAMCINEMA előtt ingyenes a parkolás, de a Háros úton közlekedő 141-es autóbusz megállója is 250 méterre van tőlünk (Római utca vagy Hűség utca).

Jelentkezni emailben, a látogatók nevének és a tervezett jövetel időpontjának megjelölésével lehet (mittler.ivan@dreamcinema.hu).

*a Nyílt Napok ideje alatt leadott és kifizetett rendelésekre
banner.jpg
banner.jpg (1.18 MiB) Megtekintve 32391 alkalommal

Avatar
TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2017.04.06., csüt. 21:59
Értékelés: 399

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Nekem a mai napi matinéra volt időpontom.

Először is köszönöm szépen a lehetőséget, és a vendéglátást DC-nal és minden Segítőjének! Első osztályú volt mint mindig!!!

A nappaliban számomra több új relikvia is volt, szépek, mutatósak. Nehéz lenne közüllük választani ha csak egyet lehetne. Nekem a régiekből pl. Indiana Jones lasszós figurája vagy R2D2- C3PO duója is tetszik, de még sorolhatnám. A régi subok helyén a DC-s világító logo ötletes, szép! bravo.gif Az Artcoustic-ok ide illenek abszolút.

Kis szoba hozzám közelebb áll a mérete és a realitás alapján, ez persze nem azt jelenti hogy a nagy szobába be sem megyek, vagy csak nagy duzzogva! :D Ilyen foteleket még nem láttam élőben, tetszetős darabok, kényelemesek is, és hogy elég széles körben személyre szabhatók az meg egyenesen kiváló!
Szerintem Morphnál is ezek a hangszórók vannak, laposnak mondhatók, így jól lehet őket installálni, remek mozis hanggal. Zenén is szépen muzsikálnak, nekem tetszett. Filmeknél nem tűnt fel, csak a Csillag születik alatt volt sok a basszus, brummogot a vége felé, vagy portzajos volt. Valószínű hogy másik pozícióban már nem lett volna ilyen probléma, csak sokan voltunk, így nem tudtam átülni hogy pl. hátul milyen volt a hangzás. Szerethető, jó kis szoba!

A nagy szobáról már többen írtak. Szép színes-szagos a kép, A 20 th Century logot még nem láttam ilyen sárgának… lehetne szaporítani a szót, de minek!

Köszönöm szépen még egyszer!

Avatar
DeLorean
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2907
Csatlakozott: 2019.02.28., csüt. 15:45
Értékelés: 1462

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Csatlakoznék - Morh előtt nekem is sikerült elmennem a DC-be.

Már jó régen a DC-ben Hiccusz mutatott atmos jeleneteket és a Gravitáció annyira tetszett, hogy akkor határoztam el, hogy bár nem akartam plusz költségekbe verni magam, de nekem is kell "normális" atmos.
Emiatt is kicsit félve, de nagy kíváncsisággal mentem el a nyílt napra két fórumos barátommal együtt.

Én is azzal kezdeném, hogy kedvesség és profi kiszolgálás fogadott bennünket. Köszi és le a kalappal! :smile53:

Engem Zozival és Morh-al, vagy az előzőek szerint Morh-fal ellentétben kifejezetten a középső szoba érdekelt, hiszen ott lényeges változások történtek a korábbiakhoz képest és talán ez az a szint szoba kialakításban és egyebekben, aminek az elérése, vagy megvalósítása sokak számára célt adhat. Persze a Sony 590 projektor, a Storm proci-végfok páros és a Krix hangfalak és szubok sem a legolcsóbb lépcsőfokot jelentik és az akusztikai elemek sem DIY termékek.
A 24 csatornás Storm proci helyére a kisebb Core változat fog kerülni a későbbiekben, ahogy Borroneo elmondta.

A kép és hang is teljesen rendben volt. Kicsi a szoba és talán nem volt még nagyon pontosan belőve a hangrendszer, hiszen a Storm proci néhány napja érkezett csak, de számomra így is nagyon szuper élményt jelentett a hang és a kép is. Megmutatta a pro hangfalak tudását és egészen jól szólt a zenei anyaggal is. Ezt a rendszert és szobát úgy, ahogy van, elfogadnám sajátomnak.

Szeretném kiemelni az új foteleket, amit a DC gyártat, saját márka lesz és nekem nagyon bejövősek. Kényelmes, akár hűtött italtartóval és tálcával is fel lehet őket szerelni. Nagyon nehéz jó mozifotelt vásárolni - érdemes kipróbálni azoknak, akik ilyet keresnek! :tutiok:

A nagyszoba. Itt "csak" a képben volt változás és ahogy leírták előttem - "nem kicsi"!
Sajnos Hiccusz ott volt folyamatosan, így nem tudtunk kilógni a Sony vetítővel és ahogy elmondta hamarosan megy tovább Londonba. Szuper volt és tényleg a HDR végre meg tudta mutatni, hogy mit is jelent. Hazaérve bekapcsoltam a projektoromat. Hát igen - van különbség.
Én a hangra is figyeltem. Nagyon jók a mélyek a szobában és a térérzet is szuper!

Jól éreztem magam - köszi mindenkinek!
:tutiok:

Avatar
Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1665
Csatlakozott: 2011.02.19., szomb. 18:14
Értékelés: 542
Tartózkodási hely: Érd

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Morph »

Na akkor én is!
Szóval. Szombaton én is eljutottam végre a nyílt napokhoz. Engem speciál az új rendelhető fotelek érdekeltek és a nagy Sony vetítő. Utóbbi csak teoretikusan, sajnos nem azt a vásárlói réteget képviselem. Sebaj!
Ezúton is köszönöm a vendéglátást, mivel 2 napja már nem ettem azelőtt, hogy megérkeztem, így legyengült, és kiszáradt állapotban, rögtön felszívtam 3 szendvicset egy kólával megérkezésemkor. Annyira izgultam, hogy a kézfertőtlenítő alá is a számat tartottam először némi folyadékot remélve, amikor beléptem! Ekkor egy kedves segítőké(s)z invitálta beljebb az arcomat, hogy ugyan de rég voltam itt és kerüljek már odébb.
Kicsit tisztult a kép és Cutler ismerős arcát is felfedeztem egy asztalnál ücsörögve.Na meg aztán még másokat is... Megynyugodtam, jó helyen járok. Biztos pontként Tibi szolgált, így egyből mellé heveredtem egy székre és elkezdtünk fogyasztani. nagyon finom kis méretű szendvicsek, több ízben, igényes társalgós környezetben.
Ahogy, előttem elmondották, a nappali most nem mozinak volt berendezve, hanem vendégvárónak, ahol szép nagy relikviák bámultak a gyanútlan sétálgatókra. kisvártatva, megjött a "házigazda srác" is és felvezetett minket (láncon) a nagy terembe.
Basszus hátul az hittem új szekrényeket raktak be Ivánék , de kiderült csak a Sony gépe hasal egy jó erős talpon álló konzolon.
Apám! Bődületesen nagy gép a GTZ! Rendesen lehetett stopperral mérni( és volt értelme), mire körbe jártam! Halk méretéshez képest halk! Szép nagy objektívvel! Külsőre indusztriális, de úgy szép, ahogy van. Ronda és finom!
Elindul. A lámpák még égnek, de a 88fL-es gép képe még így is jócskán látszik a 3.5 méteres At szőtt vásznon. Jajj csak le ne kapcsolják a lámpát! Lekapcsolták. Basszus, mekkora tv van a falon! De tényleg ! Csoda, nagyon durva, embertelen. Ilyen kell mindenkinek! Há-há! csak miből mikor?! Belenézünk Lüszibe, Aqua-ba, Aladdin... És itt álljunk is meg! Aladdin. Ha valamire ez a fim jó az a színek bámulása. Elképesztő szaturált színek, és olyan intenzitással, hogy itt tényleg azt nézed, hogy ez nem vetített kép, hanem valami kijelző inkább. Éles a kép, de nem DLP. Viszont vállalható, nem is kicsit. A kb 600 ANSI és a natív 25000 kontraszt eszméletlen jót tesz minden filmnek. Itt már mind1 mit nézel sd, hdr, sötét vagy világos film.
Szóval le a kalappal, már csak tényleg az ára ami elrettent és persze a mérete! Milyen kár, hogy nem kell átrendeznem miatta lakást, mert itt ilyen nem lesz! Köszönöm a DC-nek, hogy egy igazi High End vetítőt láthattam élőben! leborulok.gif
A hangról most nem írnék, mert most igazán nem is azt teszteltük. De most volt az az érzésem először, hogy zseniális hangtechnika, ami a DC-ben van, MOST volt méltő képpel megtámogatva!
Jól éreztem magam (amíg nem láttam a Sony-t), köszönöm. A kisteremben is voltam egy kicsit, de sajnos most arról nem írok, csak legközelebb, mert a sorrend, nagy terem utána kicsi, nem volt igazán jó útvonal. Úgy is mondhatnám nem volt happy finish! Persze a fotelek majd megérnek egy szösszenetet, de azt legközelebb. leborulok.gif leborulok.gif
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Avatar
Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1761
Csatlakozott: 2012.01.28., szomb. 00:29
Értékelés: 804
Tartózkodási hely: Sopronkövesd

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Dreamcinema – Nyílt nap

Tegnap vettem a fáradtságot és miután letudtam a pénteki feladataimat a cégnél, Budapest felé vettem az irányt. Iván már jóval korábban szólt, hogy a nyílt nap legnagyobb „durranása” egy Sony GTZ380 vetítő lesz, így ki nem hagytam volna az alkalmat, hogy testközelből is megszemlélhessem, hol tart az LCD technika a királykategóriában. Mert, hogy ez már az, ahhoz kétség sem férhet. Mondom ezt azok után, hogy rengeteg fórumos tesztet, beszámolót olvastam el Német mozisok tollából, mert tőlünk nyugatabbra azért nem annyira elérhetetlen ez a szegmens. Ennek fényében nagy elvárásokkal indultam neki a demonak. Volt egy kialakult kép bennem, hogy mit is várnék el ettől a géptől. Nem csalódtam.

Kezdjük az elejéről. A DC csapata megint kitett magáért. A Covid-ra való tekintettel intézkedéseket hoztak, így testhőmérséklet mérés, illetve kézfertőtlenítés után lehetett belépni az épületbe. Aki akart (és nem hozott magával), az maszkot is tudott vételezni és alkalom adtán használni. A nappaliban finom szendvicsek, kávé, üdítő és természetesen jó hangulat fogadta a „nagyérdeműt”.

A nappali szoba nem volt elindítva, így az emeleten 2 külön szoba várta az érdeklődőket. Őszinte leszek, én a kis szobát kihagytam. KRIX rendszer, Storm procival és talán egy Sony 590-es vetítővel. Annyira nem hozott lázba, talán kijelenthető, hogy ezt a szintet már sikerült megugranom otthon is, ezért nem éreztem késztetést. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azért bepillantottam… ha már egyszer úgyis ott jártam. Az enteriőr tetszett, az új DC által forgalmazott mozifotelek szintén.

Innen a nagyszobába vezetett az utunk. A házigazda nagyon felkészült a bemutatott készülékekből és egy nagyon sokrétű termékbemutatót rögtönzött. A Sony tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik. A Christie vetítőm sem kicsi, de ez a gép 20 cm-rel hosszabb nála. Az objektív felét kb elnyeli, de még így is egy méretes darab „lóg” ki a gép elejéből. Tényleg brutális. Bár hasonlót láttam már itthon… :D

Remélem jól emlékszem az adatokra:

A kalibrációval Iván 20% fényerőt dobott el, de még így is maradt azért elegendő a 3,5 méter széles szőtt vásznon:
SDR 28 fL
HDR 90 fL
A színtér lefedettség 100% DCI P3, a kontraszt (ON/OFF) 25.000:1

Az általam kért jelenetekkel kezdtünk. A teljesség igénye nélkül: Alita, Lucy, Passengers, Aquaman, Gemini man.. csupa olyan filmrészlet, amiről tudtam, hogy nagyon jó 4K mastert kapott, és ha jó a vetítő lefolyik a vászonról. A Sony nem okozott csalódást. Az optika nagyon éles, a színek nagyon rendben vannak. A vetítőbe épített jelfeldolgozó processzor pedig MadVR szintű tonmappinget csinált. Pixel szinten elemez, számol, ha jók az információim. A sötét részletek a bekapcsolt kontraszt vezérlésnek köszönhetően nagyon részletesek, nagyon kontrasztosak maradtak. Az egyidejű kontraszt is nagyon magas volt szemre. Erről nem kaptam infókat, de közel olyan lehetett, mint egy jó DLP esetén.

Többször mondtam, hogy a DCI P3 színtér nagy fényerő mellett mutatja meg igazán, hogy miért is hajszolják annyian… hát, ez itt új értelmet nyert számomra is. A Showman elején, amikor gyerekként énekelnek, annyira természetes volt a környezet, a fák lombjainak színe, a gyerekek bőre, a ruházatuk, hogy csak ámultam. Ugyanez volt az Aquaman végén, amikor a 2 fivér összecsap. Nagyon vártam, mert tudtam, hogy nálam otthon mennyire aranysárga Aquaman páncélzata és a szigony a nagy fényerejű DCI P3 mellett. Hát ez sem okozott csalódást. Az embernek tényleg tátva maradt a szája. A legnagyobb hatást mégis a Lucy záró jelenete tette. A hirtelen sötét jelenetből egy szempillantás alatt a fehér szobában találta magát a néző… ezt látni kell! Lucy középen ül, fekete ruhában, a fehér szoba szinte vakít, a fehér ruhában levő emberek minden részlete jól látható, és emellett Lucy fekete ruhája olyan kontrasztot teremt, hogy szerintem egy életre beleégett a retinámba. A 4K felbontás előnye nagyon sok filmrészletnél előjött.

A 3 órás „erődemonstráció” után nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy csalódásmentes, szinte kompromisszummentes készüléket sikerült összerakniuk a mérnököknek.

Szinte kompromisszummentes…
egyrészt a mérete miatt, mert azért egy mozinappaliba nem igazán lehet installálni (vagyis lehet, de nem érdemes) :rolleyes:

Másrészt az ára miatt, de erről sem a Sony, sem a mérnökök nem tehetnek. A kiállított gép listaára közel 100.000€, ha valaki tud belőle kettőt vásárolni, akkor passzív 3D-re is kiváló a nagy fényerő miatt.

Hogy a hangról is essen néhány szó… nagyon tetszett. Itthon nálam is pro sugárzók vannak, de közel nem ez az árkategória. Annyit el lehet mondani, hogy alapjaiban, stílusra nagyon hasonló az otthoni rendszeremhez, de mindenből többet ad. Az AUREA hangsugárzók felbontása és részletező képessége jobb, mint az otthon megszokott. Használhatnám a megszólalásra a testes jelzőt, de azt itt annyira nem szeretik. Igazi mozis hang, ha kell brutális, ha kell akkor finomkodik. Elfogadnám itthon bármelyik komponenst. A „kisujj eltartós” hifisek nem biztos, hogy megtalálják itt a számításaikat, de azt hiszem ez a szoba nem is erről szól.

Összegezve nagyon jó délután volt. Élményekkel gazdagodva ültem autóba és vezettem haza. A közel 2 órás út alatt volt időm elgondolkodni a látottakon és a hallottakon.

A DC kitett magáért! Köszönöm, hogy elhozta, ha csak rövid időre is az „átlagembernek”, mint amilyen én is vagyok az elérhetetlent. Jó látni, hogy hol tart ma a vetítés technika.

A vendéglátás előtt pedig szintén le a kalappal. A szendvicsek finomak voltak, a kávé szintén. A sör hideg, a pálinka ütős… :D
Ivánnak és a csapatnak köszönöm még egyszer a lehetőséget!

Ja, elfelejtettem, a relikviák is nagyon jók, még annak ellenére is, hogy engem abszolút hidegen hagynak… de ez legyen az én hibám.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white 2.2 microperf 135" 2.35:1 * Trinnov Altitude16 * FusionAmp FA503 * * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC - MadVR * * Harmony Elite * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme * SonOff * 

Avatar
TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2017.04.06., csüt. 21:59
Értékelés: 399

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cutler írta:
2021.11.11., csüt. 22:58
TSanyi írta:
2021.11.11., csüt. 22:10
A kemény mag….
Ha már kemény mag, azt hittem nálad előbb senki se ér a DC-be és így te fogod az első beszámolót is írni🤔
Dolgozom, így marad a hétvége, vasárnap megyek!

Remélem nem az enyém lesz az első beszámoló!

Különben sem tudok olyan olvasmányos, szakmai beszámolókat írni, mint itt Többen!

Több ember többféle szemszögből láthatja, hallhatja, más preferenciák alapján ítélheti meg a rendszereket….

Avatar
Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2870
Csatlakozott: 2009.01.25., vas. 20:21
Értékelés: 1333

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Cutler »

TSanyi írta:
2021.11.11., csüt. 22:10
A kemény mag….
Ha már kemény mag, azt hittem nálad előbb senki se ér a DC-be és így te fogod az első beszámolót is írni🤔

Avatar
TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2017.04.06., csüt. 21:59
Értékelés: 399

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A kemény mag még mozizik, vagy úton van hazafele???

Avatar
-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5711
Csatlakozott: 2003.06.02., hétf. 23:53
Értékelés: 1518
Tartózkodási hely: Bonyhád

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hiccusz írta:
2021.10.28., csüt. 00:08
Kép
Várjuk a beszámolókat :smile52:

Avatar
Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 868
Csatlakozott: 2015.01.23., pén. 20:07
Értékelés: 196
Tartózkodási hely: Halásztelek

Re: Dreamcinema bemutatóház

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

leborulok.gif
Köszönöm szépen az infókat!
És természetesen reméljük a legjobbakat!
XY Screen Black Crystal 110";ProjectionDesign F22
Panasonic TX-P42ST50E;Anthem MRX710
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
5 db Jamo D6 LCR
Crown XLS1002+15"Ultimax+15"MicroMarty
KCS-HH1&HH2,Oehlbach 108,Lapp ölflex
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Válasz küldése

Vissza: “DREAMCINEMA”