Kávéházi csevegő

Sophia0110
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Sophia0110 »

Köszönöm a linket!

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 3306

Hozzászólás Szerző: AVX »

PeterAgo
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: PeterAgo »

Hosszas tanakodás után úgy döntöttem, hogy gépet váltok. Jelenleg egy LMLM masinán készítem a kávékat. Örökös gép, nagyon elégedetten használom évek óta. De egy ideje már izgat a nyomás-profilozás, erre ugye a Linea Mini sajnos alkalmatlan. Megrendeltem az AVX-től egy VBM Domobar Super Eletronic-ot. A gép rá egy napra meg is érkezett. Kemény munkával (33 kg) elhelyeztem a kávéspultomon, hát ekkor ért a hideg zuhany - nem gondoltam arra, hogy a Linea Mini víztartálya alul-elől van, a VBM-é felül-hátul. És sajnos a felső szekrény miatt csak gyűszűvel tudnám a tartályt töltögetni (vezetékes víz a konyha másik oldalán, a falvésés válással járt volna). Visszajeleztem az AVX-nek, hogy sajnos vissza kell küldenem a gépet. Igen korrekt módon azonnal jeleztek, hogy persze... - majd felhívott Gajdán úr, a tulajdonos, és felajánlotta, hogy nyugodtan próbálgassam akár egy hétig a gépet, mielőtt vissza küldeném. Csak lestem - persze azt gondoltam, hogy az a korrekt, ha minél előbb visszajuttatom a gépet, ezért megköszöntem a felajánlást, de nem éltem vele. Azonban, ha már itt volt a gép, néhány kávét (El Salvador, közepes pörkölés) lefőztem vele, egyféle profilt beállítva: 6 mp előáztatás 3 Bar, 14 mp 8 Bar, majd a lefolyás végéig 5 Bar. Több helyen írják hogy ennyi előáztatás után kevésbé fordul elő csatornásodás, lehet finomabb az őrlemény. Erre szükség is volt, az első lefolyás túl gyors 22 mp volt. Az eredmény nagyon izgalmas lett: egy testes, krémes, nagyon finom, élvezhető ristretto. Simán versenyben volt a LMLM főzetével. Úgy gondolom, hogy rengeteg lehetőség lett volna még a VMB-ben, sokat lehetett volna még kísérletezni a különféle profilokkal. Csak hát az a hátsó víztartály... Örülök, hogy kipróbálhattam a gépet, nagyon benne van a technika, a programozása sem macerás. Az AVX viselkedése példaszerű volt. Marad a Linea Mini, de ez a történet nagy élmény volt nekem. Azt sajnálom, hogy nem volt itthon világosabb pörkölésem, hozzáértők szerint ott mutatkozik meg leginkább a változó nyomás előnye.

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Elindult a BF akció.
Nagyon sokféle kávégép, kávéőrlő és természtesen kávék kihagyhatatlan áron 3 napig.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/49 ... riday-2021
Csatolmányok
47789414_l.jpg
47789414_l.jpg (2.28 MiB) Megtekintve 16334 alkalommal

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

fülelek írta:
2021.10.28., csüt. 10:28
Megjött Szegedről az AVX Cafétól az új őrlő, (bámulatosan gyorsan teljesítik a megrendeléseket, ezúton is köszönet) néhány kávét már készítettem vele. 1Zpresso J-max, a darálás minőségével maximálisan meg vagyok elégedve, apró megjegyzés, hogy zsenge kis kezű fehérnép kezébe nem való, mert nem könnyű fogni és tekerni, igaz, nagyon gyorsan végez a 15/20 grammal.
Ja ja. A világos pöriket nem a legkönnyebb.

fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 4478

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Megjött Szegedről az AVX Cafétól az új őrlő, (bámulatosan gyorsan teljesítik a megrendeléseket, ezúton is köszönet) néhány kávét már készítettem vele. 1Zpresso J-max, a darálás minőségével maximálisan meg vagyok elégedve, apró megjegyzés, hogy zsenge kis kezű fehérnép kezébe nem való, mert nem könnyű fogni és tekerni, igaz, nagyon gyorsan végez a 15/20 grammal.

fekv

Hozzászólás Szerző: fekv »

Kedves forumtarsak!
Valaki megosztana tapasztalatait a Eureka Single Dose - zal kapcsolatosan?
Esetleg Single Dose Vs JE Plus?
koszi!

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 523

Hozzászólás Szerző: peterson »

peterson írta:
2021.09.12., vas. 20:51
AVX írta:
2021.09.12., vas. 09:21

Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Igen, mióta megvettem tőletek (3-4 éve) így használom, egy csészébe engedve a kávét, de egyessel jobban tetszene! Szóval létezik hozzá egyes kifolyó? Vagy ne is keressek...
Egy kedves fórumtárs jóvoltáből megoldódott!
leborulok.gif :tutiok:

fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszi a választ, várok a K4-re, addig meg kínlódom a 6 éves Graef őrlővel, aminek nem az őrlőműve, hanem a műanyag alkatrészei koptak el, és darálás közben elállítódik az őrlés finomság. Ha meglesz a kézi őrlő, ki fogom hajítani a Graefot :smile51:
Ma pörköltem először Ethiopia Guji Banti Nenkát próbaképp (francia+), de még 1 napot várni kell, hogy pihenjen a hűtőben, az afrikai kávék kényesek erre. Bezzeg az AVX Gold pörkölés után hat órával már finom...
Nagyon jó ötlet kis kiszerelésben is árulni az újdonságokat :smile32:

fekv

Hozzászólás Szerző: fekv »

Reneka precizios kosarak kozul melyik passzol a DB1 gephez? (Tudom h van egy FB csoport de ott nem vagyok jelen.)
Koszi!

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

fülelek írta:
2021.09.13., hétf. 12:07
Meg fogom várni a Kingrid 4-est, (6-ost?) most ezek tűnnek számomra a legjobb választásnak.
De nem kaptam még választ egy előző kérdésemre:
Hol helyezkedik el egy minőségi 1Z vagy hasonló) kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? Eszpresszó készítés a szempont, nem más.
Az 1Z Presso JE PLUS szerintem jobb őrleményt biztosít, mint egy 64mm-es síktárcsás késes Eureka/Mazzer, ami kb 3-szor drágább. A K4-esetén ez az arány még rosszabb. A K4 lesz az igazi neked. Ha nem tudsz várni, akkor pedig JE.

fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda

Meg fogom várni a Kingrid 4-est, (6-ost?) most ezek tűnnek számomra a legjobb választásnak.
De nem kaptam még választ egy előző kérdésemre:
Hol helyezkedik el egy minőségi 1Z vagy hasonló) kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? Eszpresszó készítés a szempont, nem más.

peterson
V.I.P.
V.I.P.

AVX írta:
2021.09.12., vas. 09:21

Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Igen, mióta megvettem tőletek (3-4 éve) így használom, egy csészébe engedve a kávét, de egyessel jobban tetszene! Szóval létezik hozzá egyes kifolyó? Vagy ne is keressek...

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

peterson írta:
2021.09.11., szomb. 18:08
AVX írta:
2021.09.11., szomb. 15:34
peterson írta:
2021.09.10., pén. 20:03
Sziasztok!
Lelit Victoria-hoz szeretnék 1-es kifolyót vásárolni. Az AVX webshopban nem találtam. Létezik ilyen egyátalán? Esetleg más karé is jó lehet hozzá (végül is menet kérdése...)?

Előre is kösz a választ! Laci
Akár 0,5g eltérés is számít. Meg kell nézni a FB oldalunkon azt a sok filmet, amit készítettem.
Azt hiszem ez Dorian-nak ment... gondolkodik.gif
Kár, pedig én is Bélától várnám a megoldást! ;)
Csatolmányok
_vyrn_10885.jpg
_vyrn_10885.jpg (51.59 KiB) Megtekintve 16856 alkalommal

peterson
V.I.P.
V.I.P.

AVX írta:
2021.09.11., szomb. 15:34
peterson írta:
Sziasztok!
Lelit Victoria-hoz szeretnék 1-es kifolyót vásárolni. Az AVX webshopban nem találtam. Létezik ilyen egyátalán? Esetleg más karé is jó lehet hozzá (végül is menet kérdése...)?

Akár 0,5g eltérés is számít. Meg kell nézni a FB oldalunkon azt a sok filmet, amit készítettem.
Azt hiszem ez Dorian-nak ment... gondolkodik.gif
Kár, pedig én is Bélától várnám a megoldást! ;)

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

peterson írta:
Sziasztok!

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

fülelek írta:
2021.09.08., szer. 16:04
Most jött meg egy 10gr. IMS 57mm szűrő, kipróbáltam, a Lelit egyszemélyes szűrőhöz képest nagy előrelépés. Igaz, hogy kicsit több fér bele (12g), de húztam (9bar) mindkettőből direkt egy 10grammosat is, és utána a régit jó mélyen eltettem...
2/3AVXGold + 1/3BrazilRioMinas, saját francia++ pörkölés, nagyon finom lett.
A rendelésre való reagálás és gyors szállítás most is mintaszerű volt, leborulok.gif
Darálós kérdésem a következő: Melyik 1Z kézidaráló a leginkább ajánlott? Kizárólag eszpresszót iszunk. Hol helyezkedik el az ajánlott kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? A főzőm egy régebbi Lelit Anna, utólag tuningolva (pid is).
Bocs mindenkitől, de egyre kevesebb időm van fórumozni.
Kéziőrlők:
Eszpresszóra a legnépszerűbb a JX-PRO
Univerzális a kése és jó az állítója is.
Eszpresszóra a legjobb a JE és a JE-PLUS, de jövő héten érkezik a J-MAX. Szerintem ez lesz a sláger. 79990 Ft lesz az ára.
Ha csak alap kávékat iszol, nem túl világosakat, akkor JX-PRO.
Ha tudsz várni 1 hónapot, akkor pedig Kingrind K4.
A FB oldalunkra most raktam fel sok infót róla:
https://www.facebook.com/avx.hu
2 héten belül fog érkezni AVX kéziőrlő 48-as késsel. 34990 Ft lesz az ára. A kés ugyanaz, mint a JX-PRO-ban.
Remélem sikerült jól összezavarni téged. :D

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Dorian írta:
2021.09.03., pén. 12:54
Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék.
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb
Most hétvégén újra elővettem, azt hiszem rájöttem miért sem sikerült korábban: A megőrölt kávét újra kell mérnem, mert akárhogy ütögettem az őrlőt, sosem volt pontos a mennyiség (és elengedhetetlen a nagy pontosság). Így már egyből sikerülnek a kávék, eddigi életem kávéi elbújhatnak. :smile53: Pedig bevallom, hogy múlt hétvégén első indulatomban majdnem feltettem eladni az egész cókmókot :D
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

jsk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: jsk »

A sima JE változatot használom presszóra. Ha kell akkor a francia pörkölést is ledarálod vele. Kicsit nehéz belőle kiszedni az őrleményt, mert ragaszkodik hozzá, de nagyon szépen darál. Ha nagyon finomra állítód, akkor hajlamos rögösíteni. Egyébként meg vagyok elégedve vele.

fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda

Most jött meg egy 10gr. IMS 57mm szűrő, kipróbáltam, a Lelit egyszemélyes szűrőhöz képest nagy előrelépés. Igaz, hogy kicsit több fér bele (12g), de húztam (9bar) mindkettőből direkt egy 10grammosat is, és utána a régit jó mélyen eltettem...
2/3AVXGold + 1/3BrazilRioMinas, saját francia++ pörkölés, nagyon finom lett.
A rendelésre való reagálás és gyors szállítás most is mintaszerű volt, leborulok.gif
Darálós kérdésem a következő: Melyik 1Z kézidaráló a leginkább ajánlott? Kizárólag eszpresszót iszunk. Hol helyezkedik el az ajánlott kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? A főzőm egy régebbi Lelit Anna, utólag tuningolva (pid is).

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Dorian írta:
2021.09.03., pén. 12:54
Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék. A csomagolást nem bíztátok a véletlenre, alig bírtam hozzá jutni :D
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb :D
Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni? gondolkodik.gif
Van egy alap kosár + egy 1 lyukú, ami akkor segtt valamennyit, ha nincs őrlő. Azt kell használni, ami a külön csomagban volt. Az egy precíziós szűrőkosár.
A FB-on a KVX csoportban kb 30 TB1 tulajjal lehet beszélgetni a helyes használatról.
https://www.facebook.com/groups/423671354643501

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék. A csomagolást nem bíztátok a véletlenre, alig bírtam hozzá jutni :D
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb :D
Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni? gondolkodik.gif
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vinkler írta:
2021.08.29., vas. 10:28
Sziasztok!

Ilyen emelőgyűrűt hol lehet kapni? Én csak külföldi oldalakat találtam.

FAA06870-4D81-4DB0-9585-0D8B66B64A52.jpeg
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45 ... 8mm-fekete

Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6826

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sziasztok!

Ilyen emelőgyűrűt hol lehet kapni? Én csak külföldi oldalakat találtam.
FAA06870-4D81-4DB0-9585-0D8B66B64A52.jpeg
FAA06870-4D81-4DB0-9585-0D8B66B64A52.jpeg (33.99 KiB) Megtekintve 17043 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”