Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 5339

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

leborulok.gif leborulok.gif leborulok.gif
Csatolmányok
PF.jpg
PF.jpg (55.18 KiB) Megtekintve 114 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Az Agymenéshez kapcsolódva.

Nálam az működik a láncban, hogyha az adott készüléket már nincs kedvem nyomorgatni, átalakítani (abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy saját magamnak építem a cuccaimat) akkor azt jónak minősítem és a későbbiek folyamán nem foglalkozom vele. Sajnos ettől függetlenül nálam is elő szokott jönni az ámokfutás (szerencsére egyre ritkábban :D ) ,de ezt én a türelmetlenségemnek tudom be. Az előfokot egy kínai kitből kb. 2 évig építettem és ha jól emlékszem háromszor cseréltem benne komplett alkatrész készletet, úgy, hogy volt alkalman bele próbálni egy nagyon nívós láncba is. Ezután már megértem a pl.az Audio Note (bármelyik márkával helyettesíthető) egekig érő árát, bár nem tudom megfizetni. Ettől függetlenül a mottóm: a hifi soha nem áll meg!
Ja és még egy fontos dolog, szinergia, szinergia. Ha ez nincs meg, akkor reménytelen az ügy.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 772

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ValhallA írta:
2023.03.30., csüt. 09:02
Eddig annyit sikerült elérnem, hogy már tudom türtőztetni magam készülékek esetén, viszont visszaeső lánchalmozó vagyok, szóval sok esetben meg sem szabadna nyikkannom... No de akkor mit írnék ide? :rolleyes:
Valószínűleg ez valami örök emberi tulajdonság, ne kárhoztasd érte magad, mi sem tesszük. 31_1_21.gif

Ott vannak a horgászok, akik milliós tételeket tudnak elkölteni botokra, orsókra, miközben egyikkel sem fognak több vagy nagyobb halat, de a birtoklás vágya nagyon erős náluk is. Hobbiasztalosok közt is téma, hogy miért is vesz valaki 5db fúró-csavarozó gépet, amikor kettővel is mindent meg lehetne oldani. Biztosan van még sok más hasonló hobbi.

Mielőtt azt gondolná az ember, hogy ez valami férfitulajdonság, tessék azokra a nőkre (vagyis az összesre) gondolni, akiknek nincs hely a gardróbban, mégsincs egy rongyuk, amit hétfőn reggel felvehetnének. Nem is beszélve a cipőkről. :D

Szóval a hifibogár szóban csak a "hifit" kell kicserélni, aztán bárkire ráhúzható. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Schiit Mani, streamer: Auralic Aries Mini+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

pali923 írta:
2023.03.30., csüt. 08:00
ValhallA írta:
2023.03.29., szer. 00:23
Egyetlen hifista sem tud örülni a láncának jelen időben...
Sajnos igazad van, de ezt az egyetlen mondatot cáfolom: szerintem nem vagyok egyedül, aki minden nap élvezi a rendszerét, illetve inkább a zenét, ami szól rajta.
Vagy mi nem vagyunk hifisták? :D
Igazad van!

Nyilván szerencsésebb lenne sok esetben a hifisták ötven árnyalatát lágyabban érzékeltetni, vagy odaszúrni, hogy "általánosságban", de úgy gondolom nem olyan jelentős a kivétel...
Az "elégedettek" között is sokan akadnak, akik a határmezsgyén kóborolnak, vagyis azt kommunikálják kifelé, hogy totálisan elégedettek, de csak arról van szó, hogy financiális okok miatt nem tudnak lépni, viszont fejben a cserén agyalnak minden üres percükben.
Jómagam egy évtizede próbálom előléptetni magam hifistából, hardvermentes zeneélvezővé, de ez sokkal nehezebb mint gondoltam, mivel a fertőzés már teljesen eluralta az egész lényemet...
Eddig annyit sikerült elérnem, hogy már tudom türtőztetni magam készülékek esetén, viszont visszaeső lánchalmozó vagyok, szóval sok esetben meg sem szabadna nyikkannom... No de akkor mit írnék ide? :rolleyes:

Az írásaim által jellemzett hifisták többségétől, magam sem különbözőm, talán még rosszabb is vagyok! Az írásaimat nem valamiféle kobakra hamuzásnak, kioktatásnak, vagy sértegetésnek szánom, hiszen általánosságban próbálok fogalmazni, még ha néha, oly nehezemre esik is. :D
Aki pedig mégis magára ismer a büdös hónaljú, fosozó, mindent is tudó, rosszindulatú űbermájsztróban az már régen rossz, és ideje lenne önkritikát gyakorolnia.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 772

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ValhallA írta:
Sajnos igazad van, de ezt az egyetlen mondatot cáfolom: szerintem nem vagyok egyedül, aki minden nap élvezi a rendszerét, illetve inkább a zenét, ami szól rajta.
Vagy mi nem vagyunk hifisták? :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Schiit Mani, streamer: Auralic Aries Mini+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: Bécó »

ValhallA írta:
Agymenés ON
Jól összefoglaltad Ákos! Gratula! :tutiok:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Agymenés ON
Pszichoakusztika, Strucc és GT-R NISMO GT500...

Szinte minden alkalommal amikor meghallgatásokon jártam magánszemélyeknél, miután átvettem a műhelyszagot, szabadkozni kezdett a házigazda, hogy “pedig még nincs is meg ez vagy az a kábel, készülék, majd akkor hallgassam meg, mert akkor lesz csak hűűű meg háááá” és folytathatnám.
Olyan ez, mint amikor az ember folyamatosan kerget egy kótyagos álmot, amely megvalósulása nem datálható, vagy erősen kétséges.
Meg kellene tanulni értékelni a pillanatot és a hangsúlyt majd-ról a most-ra helyezni!
Nagy valószínűséggel akinek az a legnagyobb gondja, hogy még nincs meg a legnagyobb CH Precision monoblokk, annak az embernek nincs semmi gond az egészségével és minden rendben van a magánéletében.
Bizonyára már mindenkinek volt valamilyen krónikus betegsége, így pontosan tudja, hogy milyen könnyedén megváltozhatnak a prioritások, ha akár egy kicsit is meginog az egészségünk...
Nem tudni, hogy mikor üt az utolsó óránk, így talán megérné a rendszereinket is úgy hallgatni, jelen állapotában, nyitott elmével-lélekkel, mintha ez a mostani lenne a végső lélegzetvételekhez társuló zenei élményünk!

Mondani szokás, hogy az elégedetlenség, jobbra vágyás a folyamatos fejlődés motorja, de a legtöbb hifista sajnos azzal sincs tisztában, hogy konkrétan milyen hangzásideált szeretne, azzal meg pláne nem, hogyan kell szinergikus rendszert építeni.
Hozzáteszem, erre nagyon kevesen képesek még szakmai berkeken belül is!
A miérteket nem firtatnám, de többségük nyilván üzleti alapokon nyugvó, míg másik része ízlésficam.
Persze minden szubjektív így az én felbontás, színezetlenség mániám, mint egyféle alapkritérium bármiféle hangkeltő eszközzel szemben, mások számára lehet visszatetsző.
Erről az oldalról vizsgálva, nagyon könnyű helyzetben vagyok készülék, illetve doboz választásnál, hiszen alig van egy maréknyi gyártó az egész, egyébként folyamatosan bővülő, híguló és értéktelenedő High-End piacon, amely eleget tesz ezeknek az (alap)kritériumoknak.
Sajnos a legtöbb gyártó a színezetre, egyféle, „saját hang”-ként,(Sound Signature) hivatkozik.

Szerintem a legfontosabb egy lánc építésénél és hallgatásánál az önismeret!
Nagyon pontosan tudni kell, hogy mit szeretnél, különben évtizedekig tartó készülékcserélgetéssel járó pénzszórás következik!
Másik dolog, hogy tudni kell elfogadni, kompromisszumokat kötni, minél kevesebb az anyagi ráfordítás, annál több kompromisszummal számolhatunk.
Kicsit olyan ez mint egy rosszabb párkapcsolat, vagy házasság, ott aztán az ember megtanulja az elfogadást és a kompromisszumokat... Vagy nem! :D
Az óriásölő, olcsó készülékek csak a mesében léteznek az "üveghegyeken is túl"! Nincs “mindenverő” kínai DAC és a hamisított AudioQuest sem ott készül, mint az eredeti! Amúgy melyik instant mindenttudó terjeszti ezt..!? gondolkodik.gif
A “mindentisverő” kínai DAC pont háromszor annyiba kerül, mint amit “ver”!
Minél olcsóbb egy hifi készülék, eszköz, bizonyos embertípusoknál előtérbe kerül(het) a vak hit, ahol a tudatlanság, vastag, puha takarója védelmez a kegyetlen, gonosz világ igazságától. Strucc & homok!
Ahogyan az élet egyéb más területén, úgy a hifi-ben sincs semmi ingyen!
A High End talán legtöbbet előráncigált metaforája az autózás, amely ötlettelenség hiányában felhasználható lehet ide.: Lelakott Opel Corsa árában nincs GT-R Nismo GT500!

youtu.be/4EePDS_0ECE

A másik ami az imént a fórum egyes hozzászólásai olvasása közben megfogalmazódott bennem, hogy a kereskedőknél fellelhető készülékeket hasonlítják sokan, saját készülékekhez, méghozzá két-három-négy különböző meghallgatáson tapasztalt akusztikai környezetben. (Persze ez utóbbi hatásáról tudomást sem véve!)
Már hagyomány "szarozni" a kereskedésekben, kiállításokon hallott demonstrációs láncokat, amelyekben rendre sokkal drágább, minőségibb készülékek találhatók, mint a legnagyobb alfahím megmondó, tuningoló, DIY űbermájsztrók láncaiban.
Általában minél olcsóbb valaki lánca, annál nagyobb szarozási, bizonyos személyek esetén, nekifutás nélkül, alapból rosszindulati rátával kell számolni.
A vak hit, óriásölés, ahogy azt fentebb taglaltam, hazai népbetegség.
Tapasztalatból állítom, hogy beülni egy ismeretlen lánc elé, majd ugyan azokat a készülékeket meghallgatni, otthon nyugodt körülmények között, teljesen más!
Akkor érti meg az ember igazán, hogy mit tud adott készülék, amikor egy jól ismert láncában alkalma nyílik kipróbálni.
Kicsit talán ahhoz hasonló egy kiállításon meghallgatott lánc, mint moziban filmet nézni, amikor egy izzadt, sudribunkó kosárlabdázó méretű ember mögött ülsz. Kizökken az ember egy szag, zaj, illetlen megnyilvánulás, kényelmetlen ülőhelyzet miatt.
Otthon teljesen más megtapasztalni magányunkban, tökéletes kényelemben és nyugalomban, esti meghitt órákban egy csúcs készüléket, referencia kábelt!
Talán ebből eredhet az a tévképzet, hogy sokszor jobbnak gondolják az otthoni, legtöbbször lényegesen szerényebb képességű készülékeket, láncokat a tulajok.
Sok esetben a láncok leggyengébb eleme ,maga a tulajdonos!
Gyakran ugyan azt a minőséget produkálja a rendszer minden alkalommal, de mi teljesen máshogyan éljük meg fiziológiai és lelki állapot függvényében a lánc által létrehozott prezentációt.
Hiszen mi nem vagyunk gépezetek, legalábbis nem abban az értelemben, mint készülékeink... Az emberi szervezet teljesen máshogyan működik!
A modern orvostudomány által is értelmezhetetlen, bonyolult biokémiai folyamatok zajlanak és elektromos impulzusok milliárdjai cikáznak bennünk minden másodpercben.
Szóval ismételni tudom magam, nagyon fontos az önismeret!
Pontosan tudni kell, hogy mikor vagy vevő a zene mély megélésére és csak abban az esetben szabad kritikusan megítélni bármilyen kábelt, tuning eszközt vagy gépet.
A pszichoakusztikus tényezőt soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha szubjektíven egy sokkal objektívebb álláspontot szeretnénk képviselni!

Figyeljetek oda magatokra és maradjatok egészségesek! :napsut:
Agymenés OFF
Csatolmányok
112233.jpg
112233.jpg (202.95 KiB) Megtekintve 812 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

:photograph:
Csatolmányok
Kronos.jpg
Kronos.jpg (124.26 KiB) Megtekintve 941 alkalommal

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Kodolko miniszobor a Müpánál.
.
kolodko-mupa.exact1980w.jpeg
kolodko-mupa.exact1980w.jpeg (247.66 KiB) Megtekintve 992 alkalommal

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Csak hogy érthető legyen...
.
Elektromosság.jpg
Elektromosság.jpg (16.94 KiB) Megtekintve 1149 alkalommal

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: geller »

A zene rovat Ákosé, de azért ne feledkezzünk meg az egyik legnagyszerűbb gitárosról

youtu.be/_fDhiLnyFoo
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) Denon DCD 1450AR / Nakamichi CDP-2E
Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Audioquest/Furutech

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Egy kis élménybeszamoló!
Egész véletlenül sikerült szereznem Szlovákiából egy Graphene X Xlr kábelt. Ami elsőre, de második nekifutásra is komoly összeg!
Annyira komoly hogy a stremer és az erősítő együtt nem képvisel ilyen összeget! Meg is kérdeztem hogy biztos kell ez nekem! Pont volt annyi eurom itthon azt úgy is utaztam ki zakopanéba azt vissza felé beugrodtam érte. Itthon xlr átalakítóval tudtam kiprobálni.
Azért nem ültem seggre amit hallottam mert már ültem! Nem gondoltam volna hogy ekkorát fog javulni a hang ettől a kábeltől ami átalakítóval van bekötve. A zene elől 3 függönyt lehúztak volna, az a gyorsaság, természetesség, folyekonyság valamit a mély hangok felbontása pazar!
Ákos említette hogy ez a kábel komolyabb rendszerben tudja kifutni magát, nálam még egyenlőre csak megmutatja magát. Ki próbáltam már szinte mindent volt Aura referenc xlr kábel meg az én Draco Xlr referenc kábel is, de a graphene kábel még nálam is komoly ugrást jelentett előre!
Úgy hogy a Graphene X kábel marad a Draco referenc xlr megy eladásra. Most már csak jó stremert kell vadászni amin van xlr kimenet.
IMG_20230321_160646.jpg
IMG_20230321_160646.jpg (5.73 MiB) Megtekintve 1737 alkalommal
Egyre inkább nem azon töröm a fejem hogy tudnék előre lépni hanem egyszerűen csak zenét hallgatok!

Köszönöm Ákos!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif Michael Caine , Quincy Jones happybday.gif Mindkét óriás a mai napon tölti a kilencvenet! leborulok.gif

youtu.be/UCKPpYYLtbM

youtu.be/EYgxnHZV9hE
Csatolmányok
2.jpg
2.jpg (317.65 KiB) Megtekintve 2222 alkalommal
1.jpg
1.jpg (98.73 KiB) Megtekintve 2222 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif Ma harminc esztendős, Sting negyedik stúdióalbuma a Ten Summoner's Tales! happybday.gif

Az utolsó Sting lemez, amely valóban minőségi tartalmat hordoz és feltételek nélkül meghallgatásra ajánlok!
Innentől kezdve, frontvonalas celebünk erős lejtmenetbe kapcsolt és a semmitmondóan közepestől a vállalhatatlanig máig ontja magából a nagy huzatos semmit.
Nem is elégedetlenkedem tovább, hiszen az a négy stúdióalbum és a 86-os Bring on the Night dupla koncert, közel zseniálisra sikerült.
Másoknak még ennyi sem jött össze...

youtu.be/7km4EHgkQiw

youtu.be/PEDSiTCw3kI

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ten_Summo ... %99s_Tales
Csatolmányok
Sting.jpg
Sting.jpg (276.91 KiB) Megtekintve 2564 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Today marks the 40th anniversary of the release of one of the all-time great debut albums, The Hurting by Tears for Fears featuring the hit singles ‘Mad World’, ‘Change’ and ‘Pale Shelter’."

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hurting
Csatolmányok
Tears for Fears.jpg
Tears for Fears.jpg (169.58 KiB) Megtekintve 2776 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ma 37 esztendős a legjobb Metallica album!
Az albumnak, vastagon Cliff Burton(R.I.P.) zsenialitása a talapzata és talán ez a magyarázat arra, hogy a későbbiekben már soha nem sikerült megugrani ezt a szintet.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Master_of_Puppets

youtu.be/c8qrwON1-zE

youtu.be/kbyGHDMPA7E
Csatolmányok
Metallica.jpg
Metallica.jpg (170.76 KiB) Megtekintve 3068 alkalommal

skeez_aka_redeye
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: skeez_aka_redeye »

Tisztelt Fórumtársak,

Egy újabb élménybeszámolót szeretnék megosztani Veletek egy álom megvalósulásáról. Természetesen Ákos munkáiról/munkájáról van szó. Tavaly írtam már egy nagyívű beszámolót arról, hogy hogyan kerültem kapcsolatba Ákossal, mit tapasztaltam a kábeleivel/szakmaiságával/személyiségével kapcsolatban és hogy hogyan építettem fel, építettem újra a rendszeremet Valhalla kábelekkel.

Ma már alapvetésként hivatkozok a Draco táp/IC és Aurora tápokra, hiszen már sok órát eltöltöttek a rendszeremben.

Most, kb. fél év várakozás után ez a szett kiegészült egy Leviathan V2-es hangfalkábellel, amellyel a legfőbb kábelek a rendszerben mind Valhalla kábelek. A kábel érkezése annak köszönhető, hogy Ákos megalkotta a Poseidon Anniversary-t és így egy kedves fórumtárs lecserélte a Leviathanját az új Poseidon-ra. Hálás vagyok neki.

Mikor betettem a Leviathant a rendszerbe, akkor kb. fél óra után írtam Ákosnak, hogy “most már tudom, hogy te egy földönkívüli vagy”…

Azt szeretném leszögezni, hogy a rendszerem a Leviathan előtt sem volt éppen átlagosnak mondható reprodukcióban, felbontásban, de ahogy bekerült a hangfalkábel, a hangkép olyan lett mintha egy nagy gömbben ülnék a világűrben. A tér még nagyobb lett, a felbontás megint új szintre került, a mélytartomány még kontrolláltabb lett, az egyes hangszerek még jobban elkülöníthetők. Megjelentek új, eddig kevésbé észrevehető hangok, az effektek bizonyos zenékben még tisztábbak. Az énekről nem is beszélnék.. felfoghatatlanul pontos, tiszta, transzparens.

Ha egy szóval kellene jellemeznem az egészet, akkor a holografikus a legjobb szó rá.

Most járok a Leviathannal az 5. órában, de tudom, hogy a rendszerben lévő 2 nem Valhalla kábelem is Valhalla lesz. Már írtam Ákosnak, hogy a jumper és az ethernet kábelt is leakarom váltani. Remélem még az idén meglesz.

Ismét szeretném megköszönni az alkotónak a lehetőséget.

Maradok őszinte híve,

Sanyi
B63C481D-49D2-4494-8A1F-0080B6222F67.jpeg
B63C481D-49D2-4494-8A1F-0080B6222F67.jpeg (2.79 MiB) Megtekintve 3148 alkalommal
01D45CD8-EB7C-46C0-8BBE-FEEB513521B7.jpeg
01D45CD8-EB7C-46C0-8BBE-FEEB513521B7.jpeg (2.07 MiB) Megtekintve 3148 alkalommal
B63C481D-49D2-4494-8A1F-0080B6222F67.jpeg
B63C481D-49D2-4494-8A1F-0080B6222F67.jpeg (2.79 MiB) Megtekintve 3148 alkalommal
Csatolmányok
899A0094-E1D5-4E15-90E6-D630C6A102D9.jpeg
899A0094-E1D5-4E15-90E6-D630C6A102D9.jpeg (2.69 MiB) Megtekintve 3148 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

sad.gif R.I.P. Wayne Shorter, 1933 - 2023 sad.gif

"Today at 4am, Wayne Shorter peacefully continued on his immense journey into the unknown. He was surrounded by loving family. In his words, “It’s time to go get a new body and come back to continue the mission.” Nam Myoho Renge Kyo."

https://www.npr.org/2023/03/02/76887432 ... dies-at-89

youtu.be/smcuxI3WveM

youtu.be/j8yQUuahsEs
Csatolmányok
wayne-shorter-1.jpg
wayne-shorter-1.jpg (44.04 KiB) Megtekintve 3274 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Tragédia a tragédiában! Árvíz káros TAD R1-TX, JBL DD66000 és egy halom High-End kábel... sad.gif
Csatolmányok
Árvíz TAD+JBL.jpg
Árvíz TAD+JBL.jpg (454.21 KiB) Megtekintve 3627 alkalommal

supravox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1479

Hozzászólás Szerző: supravox »

ValhallA írta:
2023.02.27., hétf. 11:42
Némi csúszással, de végre testet öltött a huszadik évforduló alkalmából készülő Poseidon!
Innye.
A szó amit legszívesebben ideírnék: Aztak...a!!
Bodor Dual Pc,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref,BricastiM20előfok,ATC SCM150asl hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt ,DS audio pickupDSW-2 phono,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Stealth T-selected v2 usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Stax SRX9000-SRM700S

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Némi csúszással, de végre testet öltött a huszadik évforduló alkalmából készülő Poseidon!
Csatolmányok
P6.jpg
P6.jpg (368.3 KiB) Megtekintve 3878 alkalommal
P3.jpg
P3.jpg (214.22 KiB) Megtekintve 3878 alkalommal
P4.jpg
P4.jpg (297.09 KiB) Megtekintve 3878 alkalommal
P5.jpg
P5.jpg (446.5 KiB) Megtekintve 3878 alkalommal

gomolalaci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 183

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

geller írta:
2023.02.18., szomb. 15:15
Sikerült összehozni: tápkábel/ic fronton már csak Valhalla, ebben nem kis szerepe volt Ákos rugalmas, segítőkész hozzáállásának.

Már a múlt homályába vész, mikor kaptam az első tápkábelt kipróbálásra, de az már letette a névjegyét, akkor erősen elgondolkodtam hogy ez lesz az irány.
Majd idővel megérkezett az első interconnect aztán a következő...
És mikor felhagytam a komponensek cseréjével (erősítő) mert sikerült kifognom egy vágyott darabot vissza a gyenge láncszemekhez: kábel.

Mivel a készülékeket régóta hallgattam, ismerve a hangjukat a megszólalásban történő változás a kábelek számlájára írható, hozzátéve hogy eddig sem gyári 'telefonzsinóron' nyelték a delejt, hanem már minőségibb (vagy márkás)
kábelen - tehát nem a készülékhez csomagolt drót szintjét kellet megugrani.

Először az erősítő kapott egy Cu-X VIII kábelt.Az első reakció: elhúzták a függönyt és a dinamika pedig nem kopogott, hanem berúgta az ajtót.
Ugyanazon a hangerőn hangosabb, lendületesebb zene, erősebb mélytartomány, nagyobb színpad.
Az énekes közelebb jött és az eddig eldugott hangszerek többet mutatnak magukból, új részletek bújtak elő.

Utolsó versenyzőként az Oppo tápellátás upgrade, Ákossal történő egyeztetés után AgPt-RXF HC, és mivel itt az ic is az AgPt családból származik vártam a varázslatot.
Meg is érkezett, már az első hangoknál feltűnt hogy a lejátszó szedi a vitamint - sokkal erőteljesebb lett a hangja. És amikor pörögtek sorban a finom zenék: Eagles, Clapton, Dave Brubeck
kiderült hogy más is változott: lényegében minden a felbontás, a tér, testes basszus, finomabb magasak főleg a fúvosoknál.És egy rafinált muzsika, csak dob és gitár mikor melyik viszi a prímet, na teljesen más tér és megszólalás.
De a hab a tortán még hátra volt, bekerült egy olyan album ami tartalmát tekintve is zseniális és meg tudja izzasztani a rendszert, lévén progresszív szimfónikus rock (Rick Wakeman). Ez már a megdöbbenés szintje volt, különösen az egyik tétel
Ozzy énekével és hipersebsségű vonós szólamokkal, én fagytam le kicsit nem a lejátszó. És ha már lúd legyen kövér SACD és egy olyan album amelyet Ákos még nem halott rosszul szólni: Brothers In Arms. Hát nem szólt rosszul, sőt...
Mikor a Money for Nothing-ban megszólalt Knopfler kezében a gitár, vagy hogy a címadó szám első percében mi minden szólal meg, mindez egy olyan láncon ami nagyon messze van a felső kategóriától.

Igazat kell adnom Ákosnak, cserélgetheti az ember a készülékeket, pedig nem biztos hogy ott a hiba. A lánc-elmélet az audióban is érvényes, ezeknek a kábeleknek köszönhetően kezdem már megismerni a készülékeim képességét, ezért is
megéri áldozni rájuk. Ráadásul egy minőségi kábel a következő komponenst is jól kiszolgálja.
,,Ráadásul egy minőségi kábel a következő komponenst is jól kiszolgálja."
Ebben nem vagyok biztos! A kábelek is rendszer függőek.... Egy rendszer jó vagy kellemetlen hangját a többi egység legalább annyira befolyásolja, mint a drótok....
A gondolkodás nem megerőltető...

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: geller »

Sikerült összehozni: tápkábel/ic fronton már csak Valhalla, ebben nem kis szerepe volt Ákos rugalmas, segítőkész hozzáállásának.

Már a múlt homályába vész, mikor kaptam az első tápkábelt kipróbálásra, de az már letette a névjegyét, akkor erősen elgondolkodtam hogy ez lesz az irány.
Majd idővel megérkezett az első interconnect aztán a következő...
És mikor felhagytam a komponensek cseréjével (erősítő) mert sikerült kifognom egy vágyott darabot vissza a gyenge láncszemekhez: kábel.

Mivel a készülékeket régóta hallgattam, ismerve a hangjukat a megszólalásban történő változás a kábelek számlájára írható, hozzátéve hogy eddig sem gyári 'telefonzsinóron' nyelték a delejt, hanem már minőségibb (vagy márkás)
kábelen - tehát nem a készülékhez csomagolt drót szintjét kellet megugrani.

Először az erősítő kapott egy Cu-X VIII kábelt.Az első reakció: elhúzták a függönyt és a dinamika pedig nem kopogott, hanem berúgta az ajtót.
Ugyanazon a hangerőn hangosabb, lendületesebb zene, erősebb mélytartomány, nagyobb színpad.
Az énekes közelebb jött és az eddig eldugott hangszerek többet mutatnak magukból, új részletek bújtak elő.

Utolsó versenyzőként az Oppo tápellátás upgrade, Ákossal történő egyeztetés után AgPt-RXF HC, és mivel itt az ic is az AgPt családból származik vártam a varázslatot.
Meg is érkezett, már az első hangoknál feltűnt hogy a lejátszó szedi a vitamint - sokkal erőteljesebb lett a hangja. És amikor pörögtek sorban a finom zenék: Eagles, Clapton, Dave Brubeck
kiderült hogy más is változott: lényegében minden a felbontás, a tér, testes basszus, finomabb magasak főleg a fúvosoknál.És egy rafinált muzsika, csak dob és gitár mikor melyik viszi a prímet, na teljesen más tér és megszólalás.
De a hab a tortán még hátra volt, bekerült egy olyan album ami tartalmát tekintve is zseniális és meg tudja izzasztani a rendszert, lévén progresszív szimfónikus rock (Rick Wakeman). Ez már a megdöbbenés szintje volt, különösen az egyik tétel
Ozzy énekével és hipersebsségű vonós szólamokkal, én fagytam le kicsit nem a lejátszó. És ha már lúd legyen kövér SACD és egy olyan album amelyet Ákos még nem halott rosszul szólni: Brothers In Arms. Hát nem szólt rosszul, sőt...
Mikor a Money for Nothing-ban megszólalt Knopfler kezében a gitár, vagy hogy a címadó szám első percében mi minden szólal meg, mindez egy olyan láncon ami nagyon messze van a felső kategóriától.

Igazat kell adnom Ákosnak, cserélgetheti az ember a készülékeket, pedig nem biztos hogy ott a hiba. A lánc-elmélet az audióban is érvényes, ezeknek a kábeleknek köszönhetően kezdem már megismerni a készülékeim képességét, ezért is
megéri áldozni rájuk. Ráadásul egy minőségi kábel a következő komponenst is jól kiszolgálja.
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) Denon DCD 1450AR / Nakamichi CDP-2E
Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Audioquest/Furutech

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 593

Hozzászólás Szerző: Palm »

ValhallA írta:
2023.02.17., pén. 21:42
Néha ilyen írások is jönnek az emberrel szembe a neten.:

https://vdnaudio.blogspot.com/2023/01/v ... d-egy.html
Hát igen. Ez az a "plusz", amit kap a vásárló a kábeleidtől, hogy a zene élettel telik meg. ;)
Nem véletlenül fejlesztem a rendszeremet a kábeleiddel és minden fejlesztés nem mellé lépés, hanem telitalálat.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”