Moderátor: ValhallA
Valószínűleg ez valami örök emberi tulajdonság, ne kárhoztasd érte magad, mi sem tesszük.
Igazad van!
Sajnos igazad van, de ezt az egyetlen mondatot cáfolom: szerintem nem vagyok egyedül, aki minden nap élvezi a rendszerét, illetve inkább a zenét, ami szól rajta.
Innye.
,,Ráadásul egy minőségi kábel a következő komponenst is jól kiszolgálja."geller írta: ↑2023.02.18., szomb. 15:15Sikerült összehozni: tápkábel/ic fronton már csak Valhalla, ebben nem kis szerepe volt Ákos rugalmas, segítőkész hozzáállásának.
Már a múlt homályába vész, mikor kaptam az első tápkábelt kipróbálásra, de az már letette a névjegyét, akkor erősen elgondolkodtam hogy ez lesz az irány.
Majd idővel megérkezett az első interconnect aztán a következő...
És mikor felhagytam a komponensek cseréjével (erősítő) mert sikerült kifognom egy vágyott darabot vissza a gyenge láncszemekhez: kábel.
Mivel a készülékeket régóta hallgattam, ismerve a hangjukat a megszólalásban történő változás a kábelek számlájára írható, hozzátéve hogy eddig sem gyári 'telefonzsinóron' nyelték a delejt, hanem már minőségibb (vagy márkás)
kábelen - tehát nem a készülékhez csomagolt drót szintjét kellet megugrani.
Először az erősítő kapott egy Cu-X VIII kábelt.Az első reakció: elhúzták a függönyt és a dinamika pedig nem kopogott, hanem berúgta az ajtót.
Ugyanazon a hangerőn hangosabb, lendületesebb zene, erősebb mélytartomány, nagyobb színpad.
Az énekes közelebb jött és az eddig eldugott hangszerek többet mutatnak magukból, új részletek bújtak elő.
Utolsó versenyzőként az Oppo tápellátás upgrade, Ákossal történő egyeztetés után AgPt-RXF HC, és mivel itt az ic is az AgPt családból származik vártam a varázslatot.
Meg is érkezett, már az első hangoknál feltűnt hogy a lejátszó szedi a vitamint - sokkal erőteljesebb lett a hangja. És amikor pörögtek sorban a finom zenék: Eagles, Clapton, Dave Brubeck
kiderült hogy más is változott: lényegében minden a felbontás, a tér, testes basszus, finomabb magasak főleg a fúvosoknál.És egy rafinált muzsika, csak dob és gitár mikor melyik viszi a prímet, na teljesen más tér és megszólalás.
De a hab a tortán még hátra volt, bekerült egy olyan album ami tartalmát tekintve is zseniális és meg tudja izzasztani a rendszert, lévén progresszív szimfónikus rock (Rick Wakeman). Ez már a megdöbbenés szintje volt, különösen az egyik tétel
Ozzy énekével és hipersebsségű vonós szólamokkal, én fagytam le kicsit nem a lejátszó. És ha már lúd legyen kövér SACD és egy olyan album amelyet Ákos még nem halott rosszul szólni: Brothers In Arms. Hát nem szólt rosszul, sőt...
Mikor a Money for Nothing-ban megszólalt Knopfler kezében a gitár, vagy hogy a címadó szám első percében mi minden szólal meg, mindez egy olyan láncon ami nagyon messze van a felső kategóriától.
Igazat kell adnom Ákosnak, cserélgetheti az ember a készülékeket, pedig nem biztos hogy ott a hiba. A lánc-elmélet az audióban is érvényes, ezeknek a kábeleknek köszönhetően kezdem már megismerni a készülékeim képességét, ezért is
megéri áldozni rájuk. Ráadásul egy minőségi kábel a következő komponenst is jól kiszolgálja.
Hát igen. Ez az a "plusz", amit kap a vásárló a kábeleidtől, hogy a zene élettel telik meg.ValhallA írta: ↑2023.02.17., pén. 21:42Néha ilyen írások is jönnek az emberrel szembe a neten.:
https://vdnaudio.blogspot.com/2023/01/v ... d-egy.html