Sziasztok!
A rendszerem fejlesztéséhez kerestem hangfal kábelt. Az elektronika Audio-GD, Usher Dancer állványos hangfalakkal.
Az Usher-nek a DMD gyémánt magasa nagyon jó, de soha nem túloz, inkább finomkodó. Egy "kézműves" DIY tiszta ezüst/réz kábel eddig jól kiszolgált, a magastartomány legtetejét megvágja ugyan, viszont a középtartománya zseniális: organikus, részletes, semleges.
Filkor Józsi nagyon segítőkész volt, a legjobb kábelét, a Next 2 NANO Graphene-t javasolta. Küldött is próbára egyet, jumper összekötőkkel együtt.
https://audiocable.hu/termek/next-ii-na ... gfalkabel/
Bő hét után kialakult bennem a kép a Next 2 Graphene-ről.
Ez egy jó kábel, nagyon-nagyon jó kábel!
Valóban transzparens, nagy felbontású kábel. Kiegyenlített a teljes hangtartományban.
Az Usher DMD magasai soha nem szóltak ilyen szépen, mint ezzel a kábellel. Valószínű ebben szerepe van a jumper átkötésnek is, a gyári aranyozott réz lemezes átkötésnél jobb a Hydrasound jumper.
Fontos számomra a legelső benyomás egy kábelről. A Next 2-ről az első benyomásom, hogy milyen zseniálisan választja szét a rétegeket egymástól. E miatt (is) nagyon jó a tere, szeparált, pontos az elválasztás, az előre-hátra irány a legjobb, amit itthon hallottam valaha.
A Hydra előtt 1 hétig kölcsönben volt nálam egy Hidiamond 7-es, ami sajnos már nem volt itt, mikor megérkezett a Graphene. Emlékezetből hasonlítottam őket, szerintem kb. egy kategória a 2 kábel.
A Hidiamond picit testesebb, csilingelőbb a magasa, viszont a közepe picit fojtott, "szoft" hang.
A Graphene magasai ugyanolyan jók, a közepe "keményebb", vagy inkább semlegesebb. Mélyeket nem hasonlítom össze, mert 50 Hz alatt én főleg a szubokat hallom.
Egy pici kritika: szépen, hosszan csengő közép tartománya van, a zongoránál néha ez túlzó (csak a hosszan csengő zongora felvételeknél tapasztaltam ezt). Talán ez nem is a kábel hibája, hanem a digitális forrásé/DAC.
Másik dolog a közép tartományban, a fúvósoknál picit több "levegő" lehetne, picit organikusabb. E miatt hajszállal vékonyabb, "sterilebb" a hang, de ezt bőven ellensúlyozza a középtartomány részletessége, pontossága. A jelenlegi ezüst/réz kábelem ebben picit jobb, de minden másban a Graphene a jobb, és nem kicsivel.
Szóval engem meggyőzött a Next 2, megvettem! Élmény hallgatni.
Felmerül a kérdés, van-e ettől feljebb? Biztosan, de szerintem minimum 2-3 szoros ár kategóriában kell nézelődni.