Figyelem: a szabályzat 2021.10.01.-ei hatállyal módosult a 6.2.1-es eredetiségre vonatkozó kiegészítéssel. Kérjük mindenki figyelmesen olvassa el és ennek értelmében hirdessen.
A 6.8.3.1 - es pont alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat továbbra is törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Moderátor: nehai

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Szia,

Köszönöm az alapos beszámolót! Sajnos kevesen osszák meg itt a saját tapasztalataikat, az új LAN kábelek és a Finelizer Lite is alig pár hónapja vannak a piacon de eddig még mindenkinél bevált aki kipróbálta :) bíztam benne, hogy nálad is fog mutatni pluszt az amúgy is meglehetősen jól felszerelt digitális vonalon, de hát ezért lehet és kell is kipróbálni.

Mostanra az látszik körvonalazódni, hogy a streaming gyenge láncszeme az ethernet hálózat kialakítása, digitális jel ide vagy oda ezzel is kell foglalkozni ahhoz, hogy kiaknázhassuk a rendszerben rejlő lehetőségeket, minél nívósabb a rendszerünk, annál inkább több potenciál marad benne kihasználatlanul, amit az egyre jobb streamerekkel sem tudunk pótolni mert nem az a gyenge láncszem.

Avatar
Zolee6969
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.10.22., kedd 10:12
Értékelés: 18

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Zolee6969 »

Sziasztok, szeretném Veletek megosztani Józsinál tett második látogatásom eredményét, ahol újabb eszközöket teszteltem és a teszt eredményeképpen vásároltam is.

Mielőtt az eredményről beszámolnék, a tesztről általánosságban még annyit mondanék, hogy a korábbi rendszeremben nem nagyon tudtam jól tesztelni, mert volt több szűk keresztmetszet is a komponenseim között. Hiába hoztam felső kategóriás cuccokat, nem hozták meg a várt eredményt. Volt hogy egy RCA, volt hogy a hangfalkábel és volt, hogy az erősítő fogta vissza a hangot, nem voltak áteresztőek, a saját hangjukat hallottam. Ez a helyzet mára már megváltozott, azt gondolom, hogy az erősítőm, a kábelezettség, az áram minősége már nem gördít akadályt a teszteléshez. Ez be is bizonyosodott a jelen teszt során is.

Korábban Silver 2 ethernet kábeleket vásároltam Józsitól és kíváncsi voltam, hogy a Ceramic Neutral lan kábel hogyan fog szólni ezekhez képest. De hogy megfejeljem a próbát, kértem tesztre 2 db Finalizer Lite -ot is. Azért kettőt, mert nálam az Roon Rock fut az Intel NUC számítógépen és van a 3D streamerem is.
Józsi felhívta a figyelmemet, hogy a Finalizer kábel fehér pöttyös felét kell a forrásba kötni, a másikat a Finalizerbe. A lan kábeleknek is meg van az irányuk, erre is figyelni kell. Első lépésben kimaxoltam a bekötéseket: betettem a Ceramic kábeleket a Silver 2 helyett és a NUC / streamer elé bekötöttem a 2 db Finalizer Lite -ot.

A változás drámai volt, libabőrös lettem……(tényleg !!!) a tér, a felbontás, a dinamika óriásit nőtt, több hangszer rajzolódott ki a színpadkép mélységében, mindemellett testesebb, energiadúsabb lett a hang, a kontrolláltságot nem elveszítve. A mélyek is részletezetteben jelentek meg. Érdekes, hogy a hangerő is nőtt. Igaz, hogy az akusztikus zenét kedvelem leginkább, de a tér tesztelésére egy Yello számot szoktam bevetni: a Planet Dada (The Antology lemezről – nem mindegy, hogy melyik lemezről !!!!!) felvételnek eddig csak egy - két hangja jött a fejem mögé, de az új kábelekkel / Finalizer Lite -al végig a hátam mögül jöttek különböző digitális hangok, effektek. Elképesztő változás és mindez Józsi termékeinek köszönhetően. Szerintem ez high end a javából!

Több vendégem is volt, akik segítettek tesztelni az elmúlt héten. Az eredményekben ők is megerősítettek. Nagyon sok variációban hallgattuk a komponenseket, remélve, hogy majd kevesebből is meg lesz a tonalitás javulása. Sajnos nem ez történt, bármit mozdítottunk el a fenti bekötésből, a tonalitás veszített. (Pl. visszatettük a Silver 2 kábeleket, csak a NUC ba volt kötve a Finalizer, csak a streamerbe volt kötve a Finalizer, a switch elé volt kötve egy db Finalizer ). Érdekes, hogy a hang akkor esett össze leginkább, amikor az Intel NUC számítőgéptől vettem el a Finalizert -t. Szerencsére a tesztek gyorsak voltak, kb 5 másodperc alatt érzékelhető volt az eredmény minden egyes változtatásnál, nem kellett nyüglődni a különböző számok bevetésével…

Összefoglalva azt mondhatom, hogy a Finalizer Lite és a Ceramic Neutral lan kábelek biztosan nem lesznek a rendszered szűk keresztmetszetei, ha van rá anyagi lehetőséged, akkor ezeket érdemes meglépni, közelebb visz a high end világához.

Bravó Józsi, csak így tovább !!!

A tesztelt komponensek:

https://audiocable.hu/termek/hydra-silv ... e-1gbit-s/
https://audiocable.hu/termek/next-silve ... net-cable/
https://audiocable.hu/termek/hydra-fine ... solator-2/
Gauss Neuron Insane végfok,Hattor BIG előfok,3D Nano SIGNATURE V5-streamer,Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó,EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP RCA táp és karkábel,Hidiamond D8 hangszórókábel,TEP trafó,SONY CDPX77ES Swoboda CD,Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN

Avatar
geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2007.01.20., szomb. 11:07
Értékelés: 24

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: geller »

Én is beléptem a klubba. Már régóta terveztem egy minőségi elosztó beszerzését, csak mindíg a készülék/kábel cserék voltak a porondon, tologattam a dolgot aztán úgy döntöttem nincs tovább, a régi elosztó (Belkin) nincs jó hatással a hangra. Józsival történt levélváltás utána bekerült a kosárba a Hydra6 elosztó, megtámogatva a Hydra Pro Mk5 tápkábellel.

Megérkezett a csomag, fázishelyes bekötés (Józsi felhívta rá a figyelmet) és kíváncsian vártam a meghallgatást. Az első 'pofon' akkor ért mikor kezdésnek beraktam egy sokat hallgatott korongot a lejátszóba, és az első hangoknál beköszönt a mélytartomány. A további meglepetések ezek után érkeztek sorban, a magasak, a dinamika, levegősebb lett a hangzás, a zenészek színpadi pozíciója is precízebben jelent meg, jobban elszeparálta a hangszereket, több volt az információ. Ezek után nekiestem jazz albumoknak - a bőgő/basszus végre karakteresen/feszesen de nem irreálisan jelent, 'eldugott' hangok bújtak elő, koncertfelvételeknél (pl. Jazz at the Pawnshop)sokkal életszerűbb volt. Akusztikus gitárfelvételeknél is jobban kijöttek a részletek, Szimfónikus zene (pl Hans Zimmer) nagyon komoly előrelépést mutatott színpadtérben, dinamikában. Az elosztó már nem ölte a dinamikát, minden zenére igaz hogy ugyanolyan hangerőnél hangosabb, dinamikusabb volt mint a Hydra elődjénél.

Józsi bebizonyította hogy a hangzás javításához nem kell hosszúlejáratú hitelt felvenni, nagyon korrekt áron is lehet mínőséget készíteni. Ezúton is köszönöm és csak biztatni tudom a további fejlesztésekre.
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade)  Nakamichi OMS-1E /OMS-5E(mod) /CDP-2E
Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Audioquest/Furutech /Nordost /Valhalla

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Hydra Finelizer Lite Ethernet Signal LAN Booster, Phase Noise & Jitter Absorber

Új termék, hamarosan megjelenik a webshopban, jövőhéten már kikerülnek tesztelésre :)
Hydra LAN Fineliser how to.png
Hydra LAN Fineliser how to.png (18.6 KiB) Megtekintve 7690 alkalommal
Fineliser 5.jpg
Fineliser 5.jpg (883.92 KiB) Megtekintve 7690 alkalommal
Fineliser 4.jpg
Fineliser 4.jpg (943.58 KiB) Megtekintve 7690 alkalommal
Fineliser torony.jpg
Fineliser torony.jpg (1.57 MiB) Megtekintve 7690 alkalommal
Fineliser PCB 2.jpg
Fineliser PCB 2.jpg (220.33 KiB) Megtekintve 7687 alkalommal
100% hazai fejlesztés, tervezés és gyártás. Audio szempontok alapján tervezve és kivitelezve. A Pro verzóba az egyik legalacsonyabb zajú LT3045 regulátorok kerülnek.

Mindentől szeparált ultra alacson zajú alapórajel előállítása TCXO-val.

Audiophile PCB design, a lehető legjobb hangú alkatelemekből felépítve, Cardas Silver Soldering...

Gyártó ajánlás a használatára, a meglévő routerünk legjobb hangú kimenetét kiválasztva, az eddig használt LAN kábellel elvezetjük az audio PC-ig vagy a streamerünkig ott csatlakoztatjuk a Finelizer bemenetéhez és a mellékelt Finelizer LAN kábellel összekötjuk az eszközt a forrás készülékünkkel.

Az eredmény a legrosszabb esetben is legalább egy kategória ugrás lesz tapasztalható a hangminőség terén. Nálam ez történt, nagyjából mintha egy dinamika kompresszort és valami szűrőt vettem volna ki a rendszerből.

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Köszönöm a visszajelzést és a vásárlást. ;peace;

Fog még finomodni, selymesedni a közepe, az Audioquest direkt ezüstös dugók hosszabb járódás után a középtartományban édesebb hangúvá válnak, legalábbis ezt vettem észre, egy biztos, idővel a kellő irányba fog változni ahogy járódik.

Nem könnyű a transzparens de nem vékony hangzási balansz eltalálása, pláne úgy hogy mindenhol más a környezet.

A középtartomány a legnehezebb eset, sok vívódás után (több mint egy évig tartott a fejlesztése) maradtam a neutrális hangnál ha lehet így fogalmazni, így a legújabb fejlesztésű https://audiocable.hu/termek/next-silve ... -tapkabel/ tápkábellel együtt szinergikus egységet alkot, ez utóbbi nagy hangtömeggel, testes és kiemelkedő dinamikát közvetítő középtartománnyal jeleskedik, miközben a felbontása és a jelenlétérzete is kiváló.

Az összes új fejlesztésű kábel és hálózati eszköz, LAN kábel, USB kábel mind úgy lett hangolva, hogy sok konfigurációban együtt vagy más de jó minőségű kábelrendszerekkel is remekül össze lehessen állítani, ez az esetek döntő többségében a visszajelzések alapján sikeres is.

nszabo70
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2019.09.24., kedd 11:21
Értékelés: 17

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nszabo70 »

Sziasztok!

A rendszerem fejlesztéséhez kerestem hangfal kábelt. Az elektronika Audio-GD, Usher Dancer állványos hangfalakkal.

Az Usher-nek a DMD gyémánt magasa nagyon jó, de soha nem túloz, inkább finomkodó. Egy "kézműves" DIY tiszta ezüst/réz kábel eddig jól kiszolgált, a magastartomány legtetejét megvágja ugyan, viszont a középtartománya zseniális: organikus, részletes, semleges.

Filkor Józsi nagyon segítőkész volt, a legjobb kábelét, a Next 2 NANO Graphene-t javasolta. Küldött is próbára egyet, jumper összekötőkkel együtt.
https://audiocable.hu/termek/next-ii-na ... gfalkabel/

Bő hét után kialakult bennem a kép a Next 2 Graphene-ről.
Ez egy jó kábel, nagyon-nagyon jó kábel!
Valóban transzparens, nagy felbontású kábel. Kiegyenlített a teljes hangtartományban.
Az Usher DMD magasai soha nem szóltak ilyen szépen, mint ezzel a kábellel. Valószínű ebben szerepe van a jumper átkötésnek is, a gyári aranyozott réz lemezes átkötésnél jobb a Hydrasound jumper.

Fontos számomra a legelső benyomás egy kábelről. A Next 2-ről az első benyomásom, hogy milyen zseniálisan választja szét a rétegeket egymástól. E miatt (is) nagyon jó a tere, szeparált, pontos az elválasztás, az előre-hátra irány a legjobb, amit itthon hallottam valaha.
A Hydra előtt 1 hétig kölcsönben volt nálam egy Hidiamond 7-es, ami sajnos már nem volt itt, mikor megérkezett a Graphene. Emlékezetből hasonlítottam őket, szerintem kb. egy kategória a 2 kábel.
A Hidiamond picit testesebb, csilingelőbb a magasa, viszont a közepe picit fojtott, "szoft" hang.
A Graphene magasai ugyanolyan jók, a közepe "keményebb", vagy inkább semlegesebb. Mélyeket nem hasonlítom össze, mert 50 Hz alatt én főleg a szubokat hallom.
Egy pici kritika: szépen, hosszan csengő közép tartománya van, a zongoránál néha ez túlzó (csak a hosszan csengő zongora felvételeknél tapasztaltam ezt). Talán ez nem is a kábel hibája, hanem a digitális forrásé/DAC.
Másik dolog a közép tartományban, a fúvósoknál picit több "levegő" lehetne, picit organikusabb. E miatt hajszállal vékonyabb, "sterilebb" a hang, de ezt bőven ellensúlyozza a középtartomány részletessége, pontossága. A jelenlegi ezüst/réz kábelem ebben picit jobb, de minden másban a Graphene a jobb, és nem kicsivel.

Szóval engem meggyőzött a Next 2, megvettem! Élmény hallgatni.

Felmerül a kérdés, van-e ettől feljebb? Biztosan, de szerintem minimum 2-3 szoros ár kategóriában kell nézelődni. :D
Audio-GD DI20-HE, R8
Audio-GD HE-1, Master 3
Usher Dancer Mini-X, Rythmik Audio L12

kimber
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 191
Csatlakozott: 2021.08.28., szomb. 09:52
Értékelés: 220
Tartózkodási hely: Budapest, XVIII.

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: kimber »

Hydrák: ;peace;
1639137291715.jpg
1639137291715.jpg (3.11 MiB) Megtekintve 8593 alkalommal

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Pár kiegészítés a Switch témához, most már elég sokan kipróbálták igen sokféle konfigurációban és ezen visszajelzések alapján azt látszik körvonalazódni, hogy minél nívósabb egy rendszer annál nagyobb a jelentősége az ethernet hálózati rendszer felépítésének, kábelek, router-switch LAN kábelek, külső tápegységek + a hozzájuk illeszkedő tápkábelek.

Párhete egy francia vásárló tett érdekes megfigyelést közzé azon tapasztalatáról, hogy a switch melyik slotjait érdemes használni, ill. van-e hangi különbség, szó szerint idézem angolul. Ebből kiderül érdemes eljátszani a slotokkal mert lehet különbség.

"So the best result for a great clarity and balance between bass, medium, high is:

Port #3 NUC Roon ROCK
Port #4 Devialet D200
Port #5 WAN (Orange Livebox)

A more powerful bass, darker scene but with less details and a little narrow scene:

Port #3 NUC Roon ROCK
Port #5 Devialet D200
Port #7 WAN (Orange Livebox)
"

Az aljzatok és a processzor között a jel a gyári alkatrészeken fut keresztül de nyilvánvalóan nem ugyanazon az útvonalon, az alkatrész szórást sem lehet kizárni illetve a gyári szoftver ami a jel kiosztását vezérli is benne van a pakliban mit hová és hogyan küld, ennek is lehet a hangra hatása, tehát meglehetősen összetett az ok.

Mindenestre érdemes lehet ezzel kicsit játszani és ami másra is rávilágít amit már évekkel ezelőtt megtapasztaltam HDMI és LAN kábel fejlesztgetés közben (de feledésbe merült), hogy a routerem 4 kimenete sem "szól" egyformán a médialejátszóra kötve képminőségen is látható különbség van a slotok között, pláne ha nem mind van használva és egy sosem használt slotba dugunk be egy új eszközt akkor igazán szignifikáns a hatása képre/hangra egyaránt.

Szóval akinek van kedve ezzel játszani és ha lehet még hangot is javítani akkor tessék kipróbálni. :smile32:

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Kedves Zoltán,

Köszönöm a visszajelzést :smile53:

Avatar
Zolee6969
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.10.22., kedd 10:12
Értékelés: 18

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Zolee6969 »

sziasztok,

én is szeretném megosztani a tapasztalataimat Józsinál tett látogatásomról és vásárlásom -ról. Én a streameremhez kerestem jobb digitális kiszolgálást, mert egy másik meghallgatás során ennek kihallottam a hangra tett jótékony hatását, de nem tudtam, hogy ez nálam mit fog okozni. A kétely bennem volt, de Józsi megnyugtatott, ha nem tetszik, akkor visszaküldöm és nem is kell kifizetni. Hát ebben nem volt sok kockázat, könnyű volt belecsapni.

Ami jó volt Józsi honlapján ( https://audiocable.hu/), hogy a termékpalettáján ott volt minden termék, amit kerestem, nem kellett más eladóknál összekutyázni a termékeket, aztán tesztelni, majd ha nem jó akkor visszaviszed, ha visszaviheted....???

Amit én vásároltam:
audió lan kábel a routertől a switchig illetve egy másik lan kábel a switchtől a streamerig
audio switch, hozzá Ultra táp
(vásároltam még egy másik ultra tápot egy másik eszközhöz de ezt nem tudtam még tesztelni így erről nem tudok nyilatkozni)

Nekem Vodafone 1GB routerem van, innen kapta a streamerem egy kb 20 éves kábelen a netet. Ehelyett raktam be a két audiókábelt switchel és az Ultratáppal.

Ezekután nem hittem a fülemnek, amit hangban kaptam:

Először is olyan részletek jelentek meg a felvételből, amelyeket eddig csak nagyon nehezen hallottam meg a streameremen.
A hangerő, a dinamikával együtt jelentősen megnőtt, ugyanazon hangerőbeállításnál.
Elképesztő, de a zenének nem csak a szélességét, hanem a mélységét is jobban megmutatta ez a digitális kiszolgálás, azt hiszem erre mondják, hogy 3D hang.
Diana Krall csak úgy a semmiből előjött és elvarázsolt a hangjával.
A hangszerek, az ének teltebbek, testesebbek lettek. Mindezek hatására a jeleléti érzés, a zenehallgatói élmény jelentősen megnőtt.

Csak gratulálni tudok ehhez a teljesítményhez, minden várakozásomat felülmúlta !

Hajrá !!!!
Gauss Neuron Insane végfok,Hattor BIG előfok,3D Nano SIGNATURE V5-streamer,Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó,EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP RCA táp és karkábel,Hidiamond D8 hangszórókábel,TEP trafó,SONY CDPX77ES Swoboda CD,Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Next Silver Nano High-End tápkábel Új termék a felső polcról!

https://audiocable.hu/termek/next-silve ... -tapkabel/

Hydra Silver NANO High-End Series hálózati kábel

Stranded-Solid H.R.C. 5AWG (16mm2)
Line: H.R.C
Neutral: H.R.C
XLPE Insulation
Carbon Fiber – Rhodium C13 Plugs
OD: 20mm


H.R.C sodrott és tömör vezetők ezüst-arany nano bevonattal, fémcsatlakozókkal. Kimelkedő dinamika és energia átvitel, testes középtartomány, kiváló hangszínekkel, 3D-s színpaddal, tagolt mélységi ábrázolással, finom de mégis minden részletet elénk táró magashang tartománnyal.

High-End renszerekbe is megállja a helyét drága kábelrendszer részeként, ár/érték aránya kimagasló.

Teszt állványos hangsugárzók: Monitor Audio Gold 100 G5, Focal Aria 906
Nagy méretű hangsugárzók: Magnaplanar Tympani IVa, ATC SCM150 ASL Tower

Next Silver Nano Power 7.jpg
Next Silver Nano Power 7.jpg (363.14 KiB) Megtekintve 9978 alkalommal
Next Silver Nano Power 3.jpg
Next Silver Nano Power 3.jpg (385.78 KiB) Megtekintve 9978 alkalommal
Next Silver Nano Power 4.jpg
Next Silver Nano Power 4.jpg (405.83 KiB) Megtekintve 9978 alkalommal

Avatar
BBalu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 243
Csatlakozott: 2012.12.27., csüt. 23:09
Értékelés: 65

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: BBalu »

Sziasztok,

Még 2013-ban vásároltam egy Oppo BDP-105EU típusú lejátszót, ami anno számomra egy baromi nagy lépés volt a noetbookról történő zene lejátszáshoz képest. Azóta jó sok víz lefolyt a Dunán, szó szerint a teljes rendszerem az utolsó kábelig, szép lassan lecserélődött, és bár tudom, hogy az újabb és újabb lejátszók, dac-ok rohamtempóban licitálnak egymásra...Valahogy az Oppo nálam megmaradt, annak ellenére, hogy az utóbbi 1-2 évben többször felmerült bennem h valószínűleg a rendszeremben jelenleg a forrás a szűk keresztmetszet. Gondolkoztam h az Oppo-t futóműként használva, egy DAC-ot veszek... Vagy egy újabb lejátszót ami csak zenél.
A hosszas vaccillálás kifutása végülis az Oppo tuningja lett, amit Józsira bíztam. Ezúton is köszönet Józsinak és Rob Bodo-nak szintén, aki azzal h megosztotta saját korábbi tapasztalatait, megadta a lökést!

A készülékem két körben élvezte a Hydrasound műhely vendégszeretetét. :)

Első körben: IEC aljzat, belső "tápkábel", biztosíték csere, a 110/230 V kapcsoló kiiktatása és a kapcsitáp minimális tuningja.
Az eredmény annyira magával ragadó volt, hogy gyorsan egyeztettem Józsival, mit lehetne még a kapcsitápon tuningolni.
Második körben: a kapcsoló üzemű tápban kondi cserék, áthidalások tuningja történt.

A végeredmény hang szempontból olyan mintha egy új készülékem lenne, ami magasan a gyári felett áll. Sokkal finomabb karakter, millió apró korábban ismeretlen textúra, részlet került elő, a mélyhangok tekintetében a legnagyobb mértékű a változás, sokkal-sokkal részletezőbb, mint volt. Színpadmélység érzékelése egyértelműbb, szélesség is megnőtt, ha olyan a felvétel. Összességében egy minden szempontból jobb hangot és kellemesebb karaktert kaptam, kevesebb összegért, mintha vettem volna egy közepes tápkábelt a nemlétező DAC-omhoz. Az elégedettség mellé a rácsodálkozás társult, hogy viszonylag kisebb mértékű finomítással milyen mértékű pozitív változást lehetett elérni, pusztán a tápoldal csiszolgatásával.

Az "én sztorim" csak egy eset, egy bizonyos -már nem garanciális- készülékkel, aminek happy-end lett a vége. Bár számomra a tuning innentől kezdve opció lesz a jövőbeli fejlesztések során is... A történet megosztásával abszolút nem szándékom senkit sem arra búzdítani, hogy másszon bele a készüléke lelkébe.

Kellemes zenehallgatást! ;)

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

tuning biztik csoport 5x20.png
tuning biztik csoport 5x20.png (621.06 KiB) Megtekintve 11905 alkalommal
High-End biztosíték 1/4 áron, versenyben a nagy nevű cégekkel, magyar fejlesztés svájci alapanyagból, precíz és kiváló hangi tulajdonságok, a próba ingyenes ha te is a felhasználók azon 98%-ba tartozol aki kábelcserével felérő hangi változást érzékel, akkor messze a legolcsóbb tuning!

Egy rendszerben akár több biztosítékot kicserélve, upgradelhetjük vele a már megszokott hangzást.

Több dinamika, nagyobb energia, sávszélek messzebb kerülnek, a lecsengések hosszabbak lesznek, részletgazdagabb de még sem fárasztóbb a zenehallgatás, minden a helyére került érzés követetkezik be.

Ha még sem tetszik visszahozod. Nincs kockázat!

Aranyozott grafén bevonatú érintkezőkkel, bármilyen készüléknék kábelcserével meggyező minőség javulás, több mint száz elégedett felhasználó, visszajelzések itt a fórumban is olvashatóak.

Vélemények itt olvashatóak: viewtopic.php?f=148&t=20616

H.R.C (Harmonic Resolution Conductor) vezető
Cryogen kezelt (mélyfagyasztásos eljárás)

Sok esetben kábelcserével felérő a változás!

Vélemények:
https://audiocable.hu/termek/hydra-gold ... ab-reviews

A biztosítékok zárósapkáján pontozással van jelölve annak iránya, a jelölt vége a “forrás” oldal. Érdemes a forgatással próbálkozni mert eltérő tónusban szól a két irány, elképzelhető az is, hogy a jelöléssel ellentétes irány fog jobban tetszeni az adott rendszerben, akkor úgy kell használni. A különbség jól hallható (annak kell lennie), ezzel az is lemérhető, hogy a rendszerünk információ áteresztő képessége milyen mértékű.

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

HYDRA SWITCH TESZT – LÉTEZIK AUDIOFIL HÁLÓZATI SWITCH? leborulok.gif

http://www.futureware.hu/?p=1315
Hydra Switch-8 1.png
Hydra Switch-8 1.png (632.48 KiB) Megtekintve 12056 alkalommal

Avatar
Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2016.01.15., pén. 19:16
Értékelés: 37

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Ruben »

Szasztok
Tegnap érkeztek meg a biztosítékok amiket rendeltem. Audio Note Soro Signature- ba kerültek.
Nem nagyon hittem, hogy jelentős változást okozhat megmondom őszintén.
Nem akarok közhelyeket használni úgyhogy megpróbálom saját szavaimmal megfogalmazni.
Először is a közép és a magas tartomány tisztább, az eddig sem rossz ének hangok még jobbak, részletesebbek. Minden egyes rezdülés, levegővétel, szösszenet hallható.
A hangszerek a térben pontosabbak, a lecsengések, leütések hangsúlyosabbak.
Az énekesek közelebb jöttek, de nem nagyon nem tolakodóan hanem életszerűen.
A mélyhangok pontosabbak, rövidebbek.
Egyszóval minden téren a változás pozitív.
Hát erre nem számítottam, mindenesetre szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb fejlesztés amit eddig eszközöltem.
Köszönöm Józsi. leborulok.gif

Avatar
BBalu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 243
Csatlakozott: 2012.12.27., csüt. 23:09
Értékelés: 65

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: BBalu »

Sziasztok,

Az új Hydra switchről osztanàm meg a tapasztalataimat... Jó pár évig egy PP switchet használtam, amire rengeteg érdeklődést kaptam a meghirdetéstől számitva 1 órán belül és kb ennyi idő alatt “el is vitték”; ebből azt szűrtem le h sokaknak aktuális a téma.
Mindenkit aki hálózaton keresztül jàtsza le a zenéjét, filmjeit csak bátorítani tudok h próbálja ki...
Nem akarok túl nagy szavakat hasznàlni, nàlam három szinttel emelte feljebb a minőséget, még a régebbi PP-hez képest is. Egyszerűen minden téren jobb vele a rendszer. Reszletek, tér, dinamika, tisztasàg. Na de a részletek és a tér... vagy azt irtam màr!? :D :D Baromi jó, kössz Józsi!!
(Analóg táppal használom; a mediaplayer egy Oppo bdp105)

Avatar
elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 291
Csatlakozott: 2019.03.18., hétf. 13:54
Értékelés: 23
Tartózkodási hely: Diósd

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: elkann »

Sziasztok!
Biztosíték ügyben szeretném jelezni a nem egész 2 napos tapasztalataimat (talán kevés az intervallum, de egyértelmű számomra a pozitív változás - Primare készülékek).
Dióhéjban, tegnap délelőtt 3 db-ot vásároltam Józsitól, majd ma délelőtt elmentem még 5 db-ért.. és biztos vagyok benne, hogy fogom még keresni ez ügyben.
Fontosnak tartom, hogy nincs irtózatos vájt fülem és tegnap este többször oda-vissza rakosgattam a régi és új biztosítékokat, csak, hogy messze elkerüljem a placebo-t. Tényleg a valós változásra, pozitív akár negatív hatásra voltam kíváncsi.
Teljesen egyértelműen pontosabb, egyben mélyebb, tágabb a tér, sokkal nagyobb a dinamika és tényleg.. valahol olvastam, hogy "mintha eggyel jobb mikrofonba énekelne az énekes".. ugyanezt hallom/érzem.. Soha nem szólt még így a zene nálam természetesen jó értelemben, minden percét élvezem..
Minden tekintetben az egyik legjobb ár/érték arányú "tuningnak" gondolom, pedig viszonylag sok kábellel, akusztikai megoldással próbálkoztam, amelyek többé-kevésbé hallhatóak voltak számomra, de ennél sokkal több pénzért..
Köszönök mindent Józsi!

Avatar
harman13
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 136
Csatlakozott: 2012.02.15., szer. 11:51
Értékelés: 16

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: harman13 »

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek, az új kábelemmel kapcsolatos véleményem, ez egy Hydra Power Cu-Gold hálózati kábel, előtte egy Hydra Power 6 II kábelem volt, ami nagyon tetszett,részlet gazdag , dinamikus kábel volt,Marantz házimozi erősítőbe használtam. De ez az új kábel, hát nem akartam hinni a fülemnek,amit Józsi leírt a kábelről,szó szerint nálam bejött! Aki teheti próbálja ki, nem fog csalódást okozni,a kábel sem, és a gyártó sem, köszönöm Józsi!
Csatolmányok
839E3070-F0AC-4E05-9F2B-48B0461F7436.jpeg
839E3070-F0AC-4E05-9F2B-48B0461F7436.jpeg (2.29 MiB) Megtekintve 13132 alkalommal
8AA1D8BE-CD7C-4BA5-8ABF-89BC3C3D5EB9.jpeg
8AA1D8BE-CD7C-4BA5-8ABF-89BC3C3D5EB9.jpeg (2.03 MiB) Megtekintve 13132 alkalommal

gyuri2009
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2019.12.12., csüt. 22:27
Értékelés: 12

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: gyuri2009 »

Sziasztok!
Fuse Gold nano Graphene olvadó betéteket vettem Józsitól.
A végfok és a DAC is kapott egyet-egyet. Nem próbáltam egymás után, egyben voltam rá kíváncsi.
Tesztre kértem, de beszerelés után egy perccel meggondoltam magam.
Durva változás volt, ami hangképben mutatkozott. Az egész előadás sokkal analógabb, gömbölyűbb lett. Kezdetben levett a magasból, de nem volt zavaró. A zene szebb lett, a mély mélyebb, a tér kitágult minden irányba és részletesebb lett. A hallgatási középpont térd magasságból fül magasságba emelkedett. Szóval lenyűgözött.
Néhány óra múlva a magasak is rendeződtek, s minden nappal változott kép. Legszembetűnőbb mindig bekapcsolás után volt, mintha minden egyes bekapcsolási áramlökés csak javítana a hangon.
Még csak egy hete vannak üzemben, de nem adom vissza.
Örülök, hogy ilyen sok előnyös változást kaptam Józsi segítségével. Köszönöm szépen.
Ugyanakkor elkeserítő, hogy egy ilyen 'egyszerű' nagyszerű alkatrész nem alap tartozéka a berendezéseknek, vagy legalább a boltban mondanák azt, hogy e-nélkül nem azt kapod, amit terveztek a fejlesztők.
Üdv. Gyuri

gotanster
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 444
Csatlakozott: 2020.03.03., kedd 15:19
Értékelés: 20
Tartózkodási hely: Vác; Budapest

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: gotanster »

Sok sikert kívánok az új üzlethez!
Elégedett zenehallgató régi és új tulajdonosokról pedig Te magad gondoskodsz a kiváló termékekkel. :smile53:

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

A múlthéten átvettem a leendő webshop átvevőpont és bemutató "terem"-nek szánt helyiséget, Bp. 1156 Nyírpalota út 28 fsz. bejáratánál lesz, google maps jelenleg egy dohányboltot mutat az utca képen, itt leszek majd megtalálható 🙂
Megkezdődőtt a felújítás, remélem 1hónapon belül már, a személyesen hozzám érkezőket majd itt tudom fogadni.

https://audiocable.hu
audiocable main new.png
audiocable main new.png (779.02 KiB) Megtekintve 13464 alkalommal

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

tafferi írta:
2021.02.02., kedd 15:06
Sziasztok!

A múlt héten vásároltam az erősítőmbe egy Hydra Gold Graphene biztosítékot és szeretném megosztani Veletek a biztosíték cseréje során szerzett tapasztalatokat...
Kedves Feri,

Köszönöm újfent az alapos beszámolót. :smile53:

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1639
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 202
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai »

Kedves Frenchfries,

De igen persze, volt aki beleszerelt tápkábellel kérte, de itt korlátozottak a lehetőségek és a rendszer hangolása is lehetetelenné válik a betápkábel által.

Avatar
Frenchfries
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 77
Csatlakozott: 2018.05.14., hétf. 14:48
Értékelés: 3
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Frenchfries »

Kedves Hydrasound Audio!
Nem próbálta még ki, hogy a csatlakozóaljzatot a hálózati elosztóban kihagyja és direkt direkt köti be?
Az életben két dolog foglalkoztat igazán: az epitaxiális planártechnológia empirikus realizálása a nagy wattitású szilícium térvezérlésű tranzisztorgyártásban és a sör. Az utóbbi talán egy hangyafinggal jobban!

Avatar
tafferi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2004.05.07., pén. 13:02
Értékelés: 39
Tartózkodási hely: Kazincbarcika

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: tafferi »

Sziasztok!

A múlt héten vásároltam az erősítőmbe egy Hydra Gold Graphene biztosítékot és szeretném megosztani Veletek a biztosíték cseréje során szerzett tapasztalatokat.

Betettem a biztosítékot az erősítőmbe, ez nagyon egyszerű mert a tápkábel alatt kell csak kihúzni a kis műanyag foglalat részt . (először a bizti jelölt vége ment a fázisra). A kapott hang először kissé nyers volt, de nagyon gyorsan változott. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak és nem is tudom, hogy mit mondjak: talán az elképesztő, vagy a hihetetlen írja le legjobban a meglepetésemet! Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy változást okozhat egy biztosíték csere! A legnagyobb változás szerintem az, hogy az egyes hangszerek sokkal jobban elkülönülnek, nőtt a szeparáltság, ennek következményeként sokkal több részletet tudok azonosítani, külön figyelni rá, követni a hangját. Na ennek az lett az eredménye, hogy 8- tól 11 óra utánig, csak raktam be sorban a lemezeket és mindet végighallgattam :-).
Ezeket a lemezeket már nagyon sokszor hallottam, van amelyiket akár több száz alkalommal is és teljesen más volt mint eddig. Nem igazán a változást hallgattam, csak tetszett ahogy szól a zene, mindegy melyik lemez szólt éppen!
Természetesen még meghallgattam a másik irányt is, még várok egy kicsit a teljes bejáródásra, de az biztos, hogy ekkora befektetésből ilyen szignifikáns változást már nagyon régen nem hallottam. Olyan mintha minden, a régen várt helyére került volna (pedig eddig is nagyon elégedett voltam a rendszer hangjával :-)).
A két irány között a különbség teljesen határozottan érezhető. Az általam jónak ítélt irányban nagyon jó dinamikus mély tartomány, csilingelő magasak és nagyon mély és pontos térábrázolás volt. Megfordítva, olyan érzés mintha a hangfalak elmozdultak volna, vagy ellenfázisban megy az egyik. A tér zavaros lett, a mély nem üt, hanem puffog és a szép finom pontos elhelyezkedésű cinnek helyett csak szól a magas. Gyorsan vissza is fordítottam, az első állapot sokkal jobban bejön.

@Józsi, ezúton is köszönöm a biztosítékot, ez az első, de biztosan nem ez az utolsó darab amit rendeltem Tőled :-)

amin hallgattam: AQ1.1 CD, Audio-GD 5.32 DAC, Primaluna Prologue Premium erősítő, Hales Revelation 3 hangfal, Hydrasound és Valhalla kábelek és természetesen Gold Graphene biztosíték!

Válasz küldése

Vissza: “Néhai kábelek”