Csevegő
Moderátor: fapaci
- fapaci
- Otthon vagyok
- Értékelés: 9948
- Kapcsolat:
Re: Csevegő
A karácsonyi bevásárlás idén is kicsit könnyebb a LuXor Audionál. Mostantól december 23-ig 10 % árengedménnyel rendelhető mindenféle kábel, csatlakozó, sőt ezúttal még az akusztikai oktató videókra és a helyszíni felmérésekre is vonatkozik a kedvezmény.
A LXK2023 kuponkód a webshopban érvényesíthető.
A LXK2023 kuponkód a webshopban érvényesíthető.
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A sikeres fejlesztési folyamat végén új terméket jelenthetünk be. Az audio felhasználásra épített, nagy adatsebességű switch alapja egy DLINK DGS-108 típus, amiben nem csak néhány alkatrészt cserélünk, hanem teljesen átépített belső panellel, lineáris tápáramkörrel és alacsony fáziszajú Driscoll órajel generátorral emeljük magasabb szintre. Minőségi számítógépes lejátszáshoz, hálózati média lejátszókhoz, zenei streaming szolgáltatások használatához ajánljuk.
További javulás érhető el az LPS10 tápegységgel és a LuXor NRG DC kábelünkkel, ezekkel együtt kedvező árú csomagban is megvásárolható a switch.
LAN portok száma: 8 db
LAN portok sebessége: 10/100/1000 Mbps
Tápfeszültség: 5 V DC
Áramfelvétel: 400 mA
Javasolt tápegység: LPS10 5V / 1A
MZ/X - Luxor Audio - Audio switch
További javulás érhető el az LPS10 tápegységgel és a LuXor NRG DC kábelünkkel, ezekkel együtt kedvező árú csomagban is megvásárolható a switch.
LAN portok száma: 8 db
LAN portok sebessége: 10/100/1000 Mbps
Tápfeszültség: 5 V DC
Áramfelvétel: 400 mA
Javasolt tápegység: LPS10 5V / 1A
MZ/X - Luxor Audio - Audio switch
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Tovább bővült, teljessé vált az MZ/X tápegység kínálatunk, így most már mindenféle készülékhez tudunk ajánlani magas minőségű tápellátási megoldást gyors szállítással, garanciával.
A hálózati switch-hez, routerekhez, USB kártyákhoz, lejátszókhoz, D/A konverterekhez, mini számítógépekhez (Raspberry Pi, Intel NUC) illeszkedő LPS-10, LPS-40, LPS-75 és HPS-90 kis és közepes teljesítményű típusok mellett már izmosabb, 160 és 250 VA-s egységeket is gyártunk árnyékolt toroid transzformátoros és SMPS, teljesen zajtalan kialakítással. Továbbra is kapható a passzív gépházba építhető, 250 VA teljesítményű LPC-250 lineáris ATX tápegység is.
Természetesen mindhez kérhetők megfelelő kialakítású és hosszúságú AC és DC tápkábelek, összekötők, csatlakozók, kiegészítők is.
LPS-10 - Lineáris tápegység 10 VA, 5 - 9 V / 0,5 - 1A
LPS-40 - Lineáris tápegység 40 VA, 5 - 24 V / 1,2 - 4 A
LPS-75 - Lineáris tápegység 75 VA, 5 - 24 V / 2 - 6 A
HPS-90 - Hibrid tápegység 90 VA, 12 - 19 V / 3,5 - 5 A
LPS-160 - Lineáris tápegység 160 VA, 12 - 24 V / 4 - 8 A
LPS-250 - Lineáris tápegység 250 VA, 12 - 24 V / 6 - 12 A
LPC-250 - Lineáris, beépíthető PC tápegység kit 250 VA
Luxor webshop /tápegységek
A hálózati switch-hez, routerekhez, USB kártyákhoz, lejátszókhoz, D/A konverterekhez, mini számítógépekhez (Raspberry Pi, Intel NUC) illeszkedő LPS-10, LPS-40, LPS-75 és HPS-90 kis és közepes teljesítményű típusok mellett már izmosabb, 160 és 250 VA-s egységeket is gyártunk árnyékolt toroid transzformátoros és SMPS, teljesen zajtalan kialakítással. Továbbra is kapható a passzív gépházba építhető, 250 VA teljesítményű LPC-250 lineáris ATX tápegység is.
Természetesen mindhez kérhetők megfelelő kialakítású és hosszúságú AC és DC tápkábelek, összekötők, csatlakozók, kiegészítők is.
LPS-10 - Lineáris tápegység 10 VA, 5 - 9 V / 0,5 - 1A
LPS-40 - Lineáris tápegység 40 VA, 5 - 24 V / 1,2 - 4 A
LPS-75 - Lineáris tápegység 75 VA, 5 - 24 V / 2 - 6 A
HPS-90 - Hibrid tápegység 90 VA, 12 - 19 V / 3,5 - 5 A
LPS-160 - Lineáris tápegység 160 VA, 12 - 24 V / 4 - 8 A
LPS-250 - Lineáris tápegység 250 VA, 12 - 24 V / 6 - 12 A
LPC-250 - Lineáris, beépíthető PC tápegység kit 250 VA
Luxor webshop /tápegységek
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Szia! A teljes programot felvettük és részleteket közzé fogunk tenni belőle a következő hetekben. A teljes anyagot nem adhatjuk le jogi problémák miatt.zoli73 írta: ↑2022.10.28., pén. 17:22Szia Laci! Szeretném megkérdezni, hogy a Show-n elhangzott beszélgetésekről, előadásokról készült felvételek(mert úgy láttam készültek) láthatóak lesznek-e valahol? Mint ahogy az aktuális topikban "panaszkodtam" is, hogy sajnos nem tudok mindkét nap, nyitástól-zárásig(vagy még utána is) ott lenni, de szeretném látni/hallani azokat is, amikről lemeradtam. Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 2099
Szia Laci!
Szeretném megkérdezni, hogy a Show-n elhangzott beszélgetésekről, előadásokról készült felvételek(mert úgy láttam készültek) láthatóak lesznek-e valahol?
Mint ahogy az aktuális topikban "panaszkodtam" is, hogy sajnos nem tudok mindkét nap, nyitástól-zárásig(vagy még utána is) ott lenni, de szeretném látni/hallani azokat is, amikről lemeradtam.
Köszönöm!
Szeretném megkérdezni, hogy a Show-n elhangzott beszélgetésekről, előadásokról készült felvételek(mert úgy láttam készültek) láthatóak lesznek-e valahol?
Mint ahogy az aktuális topikban "panaszkodtam" is, hogy sajnos nem tudok mindkét nap, nyitástól-zárásig(vagy még utána is) ott lenni, de szeretném látni/hallani azokat is, amikről lemeradtam.
Köszönöm!
MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az írásaim tartalmaznak objektív és szubjektív kijelentéseket is. Előbbi a műszaki tartalmat taglalja, utóbbi a saját privát véleményemet. Úgy gondolom, ahogy írtam: a Musician Audio duója jócskán megnövelte a (micro)dinamikát, amire a Limetree + Parasound páros képes volt. Dinamikai viselkedést nem könnyű otthoni körülmények között mérni, de a két rendszer által generált basszus tartomány energiaeloszlása tényleg eltérő, ez műszerrel is kimutatható volt, csak nem mentettem el és már nincs itt a Parasound, hogy megismételjem. És igen, szerelem is van.avl2 írta: ↑2022.09.16., pén. 16:02kötözködésnek tünik gondolom - még arra is gondoltam, hogy csak pü.-ben küldöm el -, de ezen rögtön megakadt a(z objektivizmusra hajló) gondolkodásom / szemem és abbahagytam: "a zenekar jóval nagyobb dinamikával kísérte a mestert"
hogy vajon mi ez ? pl.
- elragadott a "szerelem"
- igyekszel a hifis elvárásoknak nyálcsordítóan fogalmazni
- objektíven így lenne (és akkor marhára érdekelne a mérése 2-3 elöerösítövel, hogy nnna, tényleg nött a dinamika)
- egyéb ?
tényleg nem támadásnak szánom !!
Hifista elvárásoknak megfelelően fogalmazni? Érdekes felvetés. Mivel a cikkeket nem magamnak írom, nyilván úgy kell fogalmaznom, hogy az olvasó megértse, de azért bármire nem vagyok hajlandó. Pl nem fogom Hans Zimmer (szerintem rettenetes keverésű) prágai koncertjét csak azért végighallgatni, mert most mindenki azzal tesztel.
kötözködésnek tünik gondolom - még arra is gondoltam, hogy csak pü.-ben küldöm el -, de ezen rögtön megakadt a(z objektivizmusra hajló) gondolkodásom / szemem és abbahagytam: "a zenekar jóval nagyobb dinamikával kísérte a mestert"
hogy vajon mi ez ? pl.
- elragadott a "szerelem"
- igyekszel a hifis elvárásoknak nyálcsordítóan fogalmazni
- objektíven így lenne (és akkor marhára érdekelne a mérése 2-3 elöerösítövel, hogy nnna, tényleg nött a dinamika)
- egyéb ?
tényleg nem támadásnak szánom !!

- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Miután a Musician Audio D/A konverterei alaposan átrendezték nálam a digitális jelek sorsát és megítélését, nagy várakozással állítottam hadrendbe a cég - szintén egy csillagképről elnevezett - előerősítőjét. Az integrált erősítőkhöz szokott hobbitárs nem igazán tudja hova tenni ezt a készülékfajtát, de az "előerősítőként is használható" megjegyzéssel reklámozott DAC-ok között szocializálódott zenehallgató sem érzi szükségét, hogy a szent jelet egy ilyen készüléken átkergesse. Nyomós érv, hogy a jel útjába minél kevesebb alkatrészt, egységet állítsunk, de azért számos cáfolat létezik erre is.
Musician Audio Monoceros előerősítő tesztbeszámoló
Musician Audio Monoceros előerősítő tesztbeszámoló
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A modern HiFi-ben használatos varázsigék egyike a R-2R DAC. Eddig nem sok ilyen elven működő készülékhez volt szerencsém, csak futó kalandokon estem át a Denafrips és a HOLO Audio egy-egy jól sikerült példányával, de most komolyabb ismeretséget kötöttem a Musician Audio tekintélyt parancsoló R-2R D/A konvertereivel.
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Re: Kábelek, alkatrészek, csatlakozók
Az leginkább attól függ, mi a probléma.csakaszpari írta: ↑2022.05.09., hétf. 20:37üdv, új vagyok a fórumon, nem is tudom, jó helyen kérdezem. Adott 2 erősítő, de csak 1 hangfalpár. Hogy tudom megoldani ki-be dugdosás nélkül a problémát?
csakaszpari írta: ↑2022.05.09., hétf. 20:37üdv, új vagyok a fórumon, nem is tudom, jó helyen kérdezem. Adott 2 erősítő, de csak 1 hangfalpár. Hogy tudom megoldani ki-be dugdosás nélkül a problémát?
Szia!
Igen, szerintem is rossz helyen kérdezed, de pl. egy ilyennel meg tudod oldani a dolgot:
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
üdv, új vagyok a fórumon, nem is tudom, jó helyen kérdezem. Adott 2 erősítő, de csak 1 hangfalpár. Hogy tudom megoldani ki-be dugdosás nélkül a problémát?
csakaszpari
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Erősen szubjektív kérdés, kinek milyen hangzás tűnik jónak, vagy rossznak, de szerencsére vannak stabil kapaszkodók, amik némi objektivitást hoznak a témába. Milyen technikai elvárásoknak kell megfelelnie a lejátszó rendszernek ahhoz, hogy egyáltalán magas minőségről beszélhessünk? A HiFi és a házimozi világában semmilyen szabvány nem rögzíti a hangzással kapcsolatos műszaki elvárásokat, gyakorlatilag szabad rablás zajlik a zavaros, erősen hiányos műszaki specifikációkat fegyverként, vagy éppen félrevezetésként használva.
Ideális lehallgatási paraméterek
Ideális lehallgatási paraméterek
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Más chipset, más órajel, hasonló ár. A v6T egy nagyon új termék, sok tapasztalat még nem gyűlt össze róla, de kb 15 vásárló véleménye alapján hangminőséget tekintve félúton van a v2 és a v4 kártya között.multiplikato írta: ↑2021.10.17., vas. 20:24A Paul Pang V2 és az új V6T között mi a különbség? A technikai dolgok is érdekelnek, de leginkább a hangzás. Köszönöm!
- multiplikato
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
A Paul Pang V2 és az új V6T között mi a különbség? A technikai dolgok is érdekelnek, de leginkább a hangzás. Köszönöm!
High end Sokol rádió, robbantókanóc, Videoton Color Star
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Számtalanszor kérdezik tőlem, egy hangmérnök/zenész miért kezd el fotózni. Határozott választ továbbra sem tudok adni, de most érdekes helyzetbe kerültem, ami talán szolgálhat némi magyarázattal. Megtisztelő felkérést kaptam néhány hozzám hasonlóan drága és régi, a 60-as évekből származó mikrofon fotózására. Hogy melyikünket viselt meg jobban az elmúlt fél évszázad, azt inkább nem elemezném, de nekem nem volt lehetőségem a Beatles, Ray Charles, a Led Zeppelin, vagy Tina Turner társaságában dolgozni, ezeknek a mikrofonoknak viszont igen. Igazi ereklyék, amikhez remegő kézzel nyúl az ember.
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Szia! Segítek szívesen.komarfamily írta: ↑2021.05.10., hétf. 16:23Szia
Erdeklodom, hogy jamo concert 8 hangsugarzok atalakitasat vallalnad-e aktivra illetve teljesen uj hangszoro keszlettel? Tulajdonkeppen van egy oreg parom amit evek ota be sem kapcsoltam. A szuleimnel szeretnek valami hallgathatot de gyanitom, hogy csak a doboz elfogadhato a tobbi meg kuka. Ha nem fogllakozol ilyesmivel akkor jo szivvel tudnal ajanlani valakit?
Koszi es udv Laci
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1002
Szia
Erdeklodom, hogy jamo concert 8 hangsugarzok atalakitasat vallalnad-e aktivra illetve teljesen uj hangszoro keszlettel? Tulajdonkeppen van egy oreg parom amit evek ota be sem kapcsoltam. A szuleimnel szeretnek valami hallgathatot de gyanitom, hogy csak a doboz elfogadhato a tobbi meg kuka. Ha nem fogllakozol ilyesmivel akkor jo szivvel tudnal ajanlani valakit?
Koszi es udv Laci
Koszi es udv Laci
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A műfaj kezdeti problémáinak leküzdése után egyre több nívós hálózati lejátszó jelenik meg a piacon és már nem feltétlenül kell egy autó árát fizetnünk értük. A Lindemann készüléke szerény kinézete és mérete ellenére komoly potenciált képvisel, mindennel fel van szerelkezve, amire manapság az új megoldásokra is nyitott zenehallgatónak szüksége lehet.
Lindemann Limetree Network
Lindemann Limetree Network
Boldog szülinapot fapaci! 

- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Néhány hete magabiztosan írtam, hogy a veszélyhelyzet idején is zavartalanul folyik a Luxor kábelek gyártása, mert minden alkatrészből bőséges készletem van. Ez azóta alaposan megcsappant hála a sok rendelésnek, ezért az elmúlt napokban értekeztem a beszállítókkal és nagykereskedésekkel, mi is változott az év eleje óta. A helyzet sajnos rosszabb, mint sejtettem. Nem akarom az amúgy sem fényes közhangulatot rombolni, én is kerülöm azokat, akik negatív hírekkel és összeesküvés elméletekkel durrogtatják tele a környezetüket, de a tények magukért beszélnek:
A nemzetközi szállítási díjak nagyjából háromszorosukra emelkedtek. Azt a csomagot, amit januárban még 25-30 USD áron hoztak el Magyarországra Ázsiából és Észak-Amerikából, jövő héten már csak 80 dollárért szállítják ide. Hong Kong-ból, Kínából, Taiwan-ról pár hónapja még napi 8-10 cargo repülő indult Európába, ez most napi 1-2 gépre csökkent. Ebből következően a magasabb szolgáltatási díj mellett a szállítási idők is alaposan megnőttek, már nem reménykedhetünk a 6-8 napos ügymenetben, inkább 2-3 hét lesz a standard szállítási idő.
A magyar forint árfolyamának zuhanása tovább rontja a helyzetet. Alig fél évvel ezelőtt 290 Ft volt egy USD, most 330 Ft körül van és elég nagy rá az esély, hogy tovább drágul (a 340 forintot is elérte pár nappal ezelőtt). De ez a helyzet az euró és a japán yen kérdésében is, 12-18 %-ot romlottak az árfolyamok.
Ha mindezt összeadjuk, eredményként komoly, 20-30 %-os áremelkedés elé nézünk a HiFi és házimozi piacon, miközben sokak fizetése, bevétele csökkenni fog, rosszabb esetben munkanélkülivé válnak. Attól tartok, rengeteg készülék fog megjelenni a használt piacon. Ennek jelei már most is érezhetőek, pár hónapos, nívós, sértetlen berendezéseket hirdettek meg nyomott áron a napokban. Világunk és értékrendünk e téren is átrendeződik.
A nemzetközi szállítási díjak nagyjából háromszorosukra emelkedtek. Azt a csomagot, amit januárban még 25-30 USD áron hoztak el Magyarországra Ázsiából és Észak-Amerikából, jövő héten már csak 80 dollárért szállítják ide. Hong Kong-ból, Kínából, Taiwan-ról pár hónapja még napi 8-10 cargo repülő indult Európába, ez most napi 1-2 gépre csökkent. Ebből következően a magasabb szolgáltatási díj mellett a szállítási idők is alaposan megnőttek, már nem reménykedhetünk a 6-8 napos ügymenetben, inkább 2-3 hét lesz a standard szállítási idő.
A magyar forint árfolyamának zuhanása tovább rontja a helyzetet. Alig fél évvel ezelőtt 290 Ft volt egy USD, most 330 Ft körül van és elég nagy rá az esély, hogy tovább drágul (a 340 forintot is elérte pár nappal ezelőtt). De ez a helyzet az euró és a japán yen kérdésében is, 12-18 %-ot romlottak az árfolyamok.
Ha mindezt összeadjuk, eredményként komoly, 20-30 %-os áremelkedés elé nézünk a HiFi és házimozi piacon, miközben sokak fizetése, bevétele csökkenni fog, rosszabb esetben munkanélkülivé válnak. Attól tartok, rengeteg készülék fog megjelenni a használt piacon. Ennek jelei már most is érezhetőek, pár hónapos, nívós, sértetlen berendezéseket hirdettek meg nyomott áron a napokban. Világunk és értékrendünk e téren is átrendeződik.
- fapaci
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hifisták és házimozisok nagyjából fele/fele arányban voltak eddig jelen. A maximális létszám eddig 6 fő volt, hogy jusson figyelem mindenkire.
Távolsági bajra gyógyír lehet az online oktatás.

- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 453
- Kapcsolat:
Nos én még nem voltam akusztikai oktatáson Fapacinál egyszer sem.
Valamikor régebben olvastam át a dolgot egyszer.
Szóljatok rám, ha rosszul értelmezem, de kis létszámú, jóformán hifista emberek jönnek össze és kapnak egy jóféle beszélgetést úgy, hogy közben jól is érzik magukat.
Azt hiszem, ha elmennék egy ilyenre, és ha jól emlékszem két jó ebédnek megfelelő összeggel támogatom érte az előadót, aki több tíz évnyi tapasztalatából segíti átlátni a káoszt. Ennek megértése pedig ezután főleg rajtam múlik.
Ez nekem akkor is jól hangzik, ha nem Fapaciról van szó.
Csak idő és távolság bajom van.
Valamikor régebben olvastam át a dolgot egyszer.
Szóljatok rám, ha rosszul értelmezem, de kis létszámú, jóformán hifista emberek jönnek össze és kapnak egy jóféle beszélgetést úgy, hogy közben jól is érzik magukat.
Azt hiszem, ha elmennék egy ilyenre, és ha jól emlékszem két jó ebédnek megfelelő összeggel támogatom érte az előadót, aki több tíz évnyi tapasztalatából segíti átlátni a káoszt. Ennek megértése pedig ezután főleg rajtam múlik.
Ez nekem akkor is jól hangzik, ha nem Fapaciról van szó.
Csak idő és távolság bajom van.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Onkyo/Emotiva/Martin Logan/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Onkyo proci eladó ;)
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Onkyo proci eladó ;)
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 273
De miert is baj, ha valaki indit egy tavoktatast penzert? Ha az embereket egy ilyen beszelgetes is erdekli es hajlandoak is fizetni erte, akkor hol itt a gond? Azt is meg kell erteni, higy valaki csak lelkes nulla, ismetlem nulla ismerettel es marhara orul egy ilyen beszelgetesnek. Azert jo ha elore tudjuk a temakat, mert vagy erdekel mindek, vagy nem. Sokan napi tobb uditot isznak es attol erzik jol magukat, valaki meg ha ilyen oktatason reszt vesz. En is voltam mar fizetos eloadason mashol es akkor most teljesen ki vagyok hasznalva es hulye vagyok? Vagy csak erdeklodtem a tema utan es megert anbyit? Kiallotasra is sokan jarnak es ott is kernek belepot. Pl nekem a kepi vilag nagyon messze allt az erdeklodesemtol, de mostanaban valahogy elkezdtem utana iovasni. Jol esne ha valaki felvilagositana sok dologrol, mert a legtobb dolog nekem kinai, pedig ha jol tudom nincs csokket ertelmi szintem, hogy ne fogjam fel, de egyszeruen a sok ev alatt ez a resz valahogy kimaradt, inkabb az audio erdekelt... Ezt is valahol valamikor el kell kezdeni higy tanulni tudjunk nem?
Emotiva T2, C2, B1, Marantz SR 7013, DIY Ultimax 15", Crown XTi 4002, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100",Zidoo Z9X, Synology DS218play, Supra, Furukawa, Vention