Hónapok során 2-3 alkalommal bedugult a CG1-es őrlőnk. Kipofoztam, puszkáltam és ment tovább.
Mostanra viszont a finom beállítás csak 6-ig tekerhető az 1 helyett...
Hogyan tudnám leszedni az állító koronát,hogy kipucoljam?

Itt többen tudnak segíteni:Trosnyogo_Szakoca írta: ↑2021.10.23., szomb. 16:45Sziasztok! Nemrégiben vásároltunk egy avx em tb1 és avx cg5 párost és nagyjából sikerült belőni a darálót a géphez, 2-es fokozaton van és 8-9 bar-on megy a főzés (ez jónak számít?). 25 másodperc alatt egy 1:3-as folyik le, azon gondolkodtam, hogy ez talán túl gyors? A kosár, ami a tb1-hez jár 19g-os? Eddig kb annyi kávét raktunk bele, sajnos a kosáron nincs jelzés úgyhogy nem tudjuk. Esetleg van e már egy bevált beállítás ehhez a pároshoz? Első espresso gépünk, ha valamit rosszul csinálunk, nyugodtan javítsatok ki![]()
Itt érdemes rákérdezni.
Érdemes beleolvasni a FB oldalunkon a tesztekbe.Dorian írta: ↑2021.08.10., kedd 12:25Sziasztok,
Nespresso kapszulás kávézásról váltanék ha van értelme. Sosem volt "normálisabb" kávéfőzőm, úgyh így olvassátok a kérdéseim
Az ízminőséggel jelenleg nagyjából elégedett vagyok - bár ittam már kávézókban jobbakat (meg csomó kávézóban rosszabbat) de úgy sejtem, olcsóbb lenne, ha nem kapszulában venném a kávét. Valóban így van?
Szembe jött velem az AVX EM TB1 készülék. Az ezzel készült + itt vásárolt szemes kávé milyen minőségi viszonylatban van a Nespressóshoz képest?
Ezzel mennyivel bonyolultabb megcsinálni egy kávét, mint eddig? Nem szeretnék 10-15 percig varázsolni, amíg reggel hozzájutok![]()
Ha veszek egy gép+őrlő csomagot, meg persze kávét, akkor készen vagyok, megvan minden? (Néztem a "barista csomagot" de azt sem tudtam, mit jelentenek a felsorolt dolgok...)
Milyen vizet javasolt használni? Nespressónál pl. desztvizet használok, mert jobb, mint csapvízzel, de épp nemrég mondta vki, hogy szénsavmentes ásványvízzel kell, mert jobb úgy az íze.
Kellene meghatározni egy max keretet.
Sziasztok!
Szia Béla, zacckiütőnek mi lesz az ára?