Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456
Naim készülékek
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Re: Naim készülékek
A CD5i-t sikerült megjavítani. A fejforgató motor egyik kábelének visszaforrasztása megoldotta a dolgot, tehát a mechanika teljesen rendben van szerencsére.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Szétszedtem a lejátszót és VAM1202/12 mechanika van benne, amit a Totel e-mailje alapján már a Naim-től sem lehet beszerezni.
A neten lehet kapni utángyártottat. Egy-két tesztet meg fog érni a csere, bár még várok egy kicsit, hátha találok szervizt.
Krahling Zoltán már 4 éve sem vállalt cserér, mert szerinte gyengék az utángyártott mechanikák. Ettől függetlenül írtam neki ismét, hátha szerencsém lesz.
A neten lehet kapni utángyártottat. Egy-két tesztet meg fog érni a csere, bár még várok egy kicsit, hátha találok szervizt.
Krahling Zoltán már 4 éve sem vállalt cserér, mert szerinte gyengék az utángyártott mechanikák. Ettől függetlenül írtam neki ismét, hátha szerencsém lesz.
Naim-ZU
Kérdezd meg Krahling Zoltánt, hátha tud segíteni beszerzésben - javításban. Nagyon segítőkész, szerintem megér egy próbát.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Nait Xs ---->Sonus Faber Concerto Home
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sajnos nem jártam sikerrel a CD5i javításával egyelőre.
A gyári komplett fejcsere 140.000+áfa, plusz javítási költség ( nem konkrét ajánlat volt, csak kb ár).
Megpróbálok rendelni VAM1202 mechanikát, s hátha sikerül. Ha nem, akkor ez ennyi volt.
A gyári komplett fejcsere 140.000+áfa, plusz javítási költség ( nem konkrét ajánlat volt, csak kb ár).
Megpróbálok rendelni VAM1202 mechanikát, s hátha sikerül. Ha nem, akkor ez ennyi volt.
Naim-ZU
Sziasztok! Kacérkodok a gondolattal, hogy vásárolnék egy ND5 XS2 streamert, de mindenképp meghallgatnám itthoni körülmények közt, mielőtt döntenék. Az egyik legfőbb itthoni forgalmazónál érdeklődtem náluk nincs lehetőség arra, hogy a vételár kifizetése utàn otthon kipróbáljam. Ismertek olyan viszonteladót, aki ebben rugalmas? Köszi!
Kíváncsi leszek, hogy hol jársz sikerrel...
Lehet én is veszek egy fejet CD5x-be, most még nem kell egyáltalán, de legyen tartalékba!..
Lehet én is veszek egy fejet CD5x-be, most még nem kell egyáltalán, de legyen tartalékba!..
Naim SuperUniti - Naim CD5x - Naim HiCap2 - MonitorAudio Gold100
ISOL-8, Furutech, QED, DNM
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tegnap kipróbáltuk a barátomnál a lejátszómat, de sajnos nem olvas sehogy semmit. Az övében tökéletesen működik a puck.
Így olvasófej cserés lesz nagy valószínűséggel.
Így olvasófej cserés lesz nagy valószínűséggel.
Naim-ZU
őszintén szólva azt nem néztem meg, az 5-ösnél van-e gumibetét-darab avagy nincsBÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.05., csüt. 17:52Nézegettem, amit írtál, mert egyáltalán nem értettem.![]()
Nekem Cd5I van, ami VAM1202 mechanikájú, és azon más a puck. Nincs benne semmilyen gumi szerintem. Viszont a legjobb barátomnak is ilyen lejátszója van, úgyhogy tesztelem az övével majd.

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Nézegettem, amit írtál, mert egyáltalán nem értettem.trane írta: ↑2023.01.05., csüt. 12:59anno a CDI-mbe legyártottam a nem-tökéletes lejátszást okozó szilikongumi-gyűrűcskét, ehhez hasonló módonBÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.05., csüt. 12:31Naim CD5i-hez keresek Clamp 5 puck-ot (mágneses lemezleszorítót). Tudja valaki, hogy honnan lehetne venni? Vagy mivel érdemes helyettesíteni esetleg? A brit TomTomAudio-nál most out of stock.> https://www.ebay.co.uk/itm/325439048629 ... R6aHvpywYQ , merthogy annak el-rugalmatalonodása/lelapulása okozza a Troblémát (a mágnessel semmi gond
) - és nem utolsó sorban mindössze néhány Ft-os a megoldás
![]()
ha viszont mégis ragaszkodsz a gyári Puck 5-höz, először a hazai kereskedőket kérdezném meg> https://www.google.com/search?q=naim+ma ... e&ie=UTF-8 , aztán jöhetnek a külföldiek![]()

Nekem Cd5I van, ami VAM1202 mechanikájú, és azon más a puck. Nincs benne semmilyen gumi szerintem. Viszont a legjobb barátomnak is ilyen lejátszója van, úgyhogy tesztelem az övével majd.
Naim-ZU
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 4989
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
amit lentebb írtam a puck 'megjavítása' okán, először próbáld kiBÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.05., csüt. 14:04Igazán jókor tettem fel a kérdésemet, ugyanis eddig csak néha ugrott a lejátszó és nagyjából mindenki a clamp-et okolta a neten ilyen esetekben.
Viszont az imént próbáltam elindítani valami jó zenét, s most már semmit sem olvas. Igyekeztem korábban arra gondolni, hogy a mechanika/lézer oké, de valószínűleg ez az opció nem jön be sajnos.
El kell gondolkodnom azon, hogy érdemes-e javíttatni.

- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Igazán jókor tettem fel a kérdésemet, ugyanis eddig csak néha ugrott a lejátszó és nagyjából mindenki a clamp-et okolta a neten ilyen esetekben.
Viszont az imént próbáltam elindítani valami jó zenét, s most már semmit sem olvas. Igyekeztem korábban arra gondolni, hogy a mechanika/lézer oké, de valószínűleg ez az opció nem jön be sajnos.
Naim-ZU
anno a CDI-mbe legyártottam a nem-tökéletes lejátszást okozó szilikongumi-gyűrűcskét, ehhez hasonló módonBÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.05., csüt. 12:31Naim CD5i-hez keresek Clamp 5 puck-ot (mágneses lemezleszorítót). Tudja valaki, hogy honnan lehetne venni? Vagy mivel érdemes helyettesíteni esetleg? A brit TomTomAudio-nál most out of stock.

ha viszont mégis ragaszkodsz a gyári Puck 5-höz, először a hazai kereskedőket kérdezném meg> https://www.google.com/search?q=naim+ma ... e&ie=UTF-8 , aztán jöhetnek a külföldiek

- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Naim CD5i-hez keresek Clamp 5 puck-ot (mágneses lemezleszorítót). Tudja valaki, hogy honnan lehetne venni? Vagy mivel érdemes helyettesíteni esetleg? A brit TomTomAudio-nál most out of stock.
Naim-ZU
- firehorse66
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Amit már pletykáltak egy ideje, kijött az új 200-as széria.
https://www.naimaudio.com/product/range/new-classic?fbclid=IwAR1iqTnyDW6OA04tAMUyonxeqxDcWeop9mo75mBDgDlzFMUKD9-iJDTr_9w
https://www.naimaudio.com/product/range/new-classic?fbclid=IwAR1iqTnyDW6OA04tAMUyonxeqxDcWeop9mo75mBDgDlzFMUKD9-iJDTr_9w
- firehorse66
- Értékelés: 0
Amit már pletykáltak egy ideje, kijött az új 200-as széria.
https://www.naimaudio.com/product/range ... 9-iJDTr_9w
https://www.naimaudio.com/product/range ... 9-iJDTr_9w
Találtam egy érdekes opciót a hálózati lejátszómon amit eddig nem ismertem, megosztom hátha mást is érdekel.
Egy sima 3,5 jack-jack kábellel összekötöttem az Nd5xs2 streamer IR out kimenetét a Nait XS IR in bemenetével és így az appon keresztül tudom állítani a hangerőt az erősítőn.
Szerintem nagyon praktikus.
Sohasem tudtam mik ezek az IR ki-be menetek. A többi streameren is van ilyen opció.
Itt a gyári ajánlás :
https://naim.tmtx.co.uk/en/topic/naim_n ... tml#step=1
Egy sima 3,5 jack-jack kábellel összekötöttem az Nd5xs2 streamer IR out kimenetét a Nait XS IR in bemenetével és így az appon keresztül tudom állítani a hangerőt az erősítőn.
Szerintem nagyon praktikus.
Sohasem tudtam mik ezek az IR ki-be menetek. A többi streameren is van ilyen opció.
Itt a gyári ajánlás :
https://naim.tmtx.co.uk/en/topic/naim_n ... tml#step=1
Naim Nd5xs2 ---->Naim Nait Xs ---->Sonus Faber Concerto Home
-
- Értékelés: 2
köszi a válaszokat, így már helyreállt a rend és a logika odabent :)
Re: Naim NDX
Külön kapcsolható hogy mi kerüljön a magnóra.nossvagyok írta: ↑2022.12.02., pén. 02:12bocs az OFF-ért: a NAC 252-en (vagy annak látszó eszközön) miért duplázták a bemenetválasztó gombokat/kapcsolókat?
(egyetlen tippem az volna, hogy csatornánként külön válogathatjuk a jobb és bal oldal forrását, de ez egy sztereó rendszerben nagyon nem tűnik mindennapi praktikumnak.)
ear.hu - hifi meg ilyesmi
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 4989
A kérdésed átkerült a helyére.nossvagyok írta: ↑2022.12.02., pén. 02:12bocs az OFF-ért: a NAC 252-en (vagy annak látszó eszközön) miért duplázták a bemenetválasztó gombokat/kapcsolókat?
(egyetlen tippem az volna, hogy csatornánként külön válogathatjuk a jobb és bal oldal forrását, de ez egy sztereó rendszerben nagyon nem tűnik mindennapi praktikumnak.)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
- Értékelés: 2
bocs az OFF-ért: a NAC 252-en (vagy annak látszó eszközön) miért duplázták a bemenetválasztó gombokat/kapcsolókat?
Hát ezt nem hagyhatom szó nélkül....
Így látunk egy kis pucér UQ belsőt is
Remélem marad és sokáig használod még... Nekem nincs szívem eladni az enyémet, pedig nem használom (SU rulez)!

Bátor, minden elismerésem...A feleségem szerelt
Így látunk egy kis pucér UQ belsőt is

Remélem marad és sokáig használod még... Nekem nincs szívem eladni az enyémet, pedig nem használom (SU rulez)!
Megrendeltem, pár hét rákészülés után tegnap kicseréltük (a többes szám túlzás, én csak okoskodtam. A feleségem szerelt) a konyhaasztalon.ooppera írta: ↑2022.10.21., pén. 14:48Még gyűjtöm hozzá a bátorságot. A neten csak pozitív visszajelzésekkel találkoztam, kárvallottakkal nem. Az Arpi82 által ajánlott fb csoportban is segítőkészek voltak.
Szóval csak rajtam múlik, mikor vágok bele.
Ránézésre olyan, mint az eredeti. Remélem tartós lesz.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma
Az NDX javítással én is ugy jártam, mar kénytelen vagyok bekerülési ár alatt hirdetni