Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Myanmar kávé tesztek.
Myanmar kávé tesztek.
Még pihentetnem kellet volna, de tegnap megkóstoltam. Finom, még most brutálisan sok a krém, de a lényeg, hogy ízlett. Mintha latin-indonéz blend lenne, testes mint a santo domingoi, savassága kellemesnek ígérkezik.
Myanmar kávé tesztek.
Nálam ilyesmi a Shan State:
A szín nehezen határozható meg képről, a pöri talán jobban. Képen látszik két eeccs között, de már szépen megnyílva.
Myanmar kávé tesztek.
Érdemes vele játszadozni. Kétszer hoztam már haza belőle. Én kipróbáltam 88-on is. Nekem úgy jobban ízlett.
Holnap megnézem, bár ha a mostani formáját megtartja elégedett lennék. De most hogy a bogár bekerült, megnézem.
Myanmar kávé tesztek.
Milyen kávéfőződ és darálód van?
Én ugyanezt a pörit kóstoltam, mint te is.
Nekem is csokis volt 92 fokon. 88-on viszont már gyümis ízek is előjöttek.
Az örlemény minősége nagyon fontos.
Itt látszik: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1882215
91°C fölé nem mentem, mert a hőmérséklet növelésével egyre keserűbb lett. Én meg nem szeretem a keserű ízeket.
( A Brasil Natural Sao Judas Tadeu viszont inkább föntebb volt jobb )
Myanmar kávé tesztek.
Nekem a lentebb említett pörkölésből csak gyümölcskavalkádot sikerült csapolni.
Mindig a felsőszűrőt éppen érintő, tehát állandó térfogatú őrleményből készítem a duplákat.
Normál eszpresszó blendekből 18,5-19,5g, a Malabarból is 19,5g megy a szűrőbe.
A Shan State-ből 22g kellet. Hajlamos lennék a magasabb nedvességtartalmára gyanakodni a jelentős eltérés miatt.
Nem értek a pörköléshez kicsit sem, de pusztán egyszerű logikával azt gondolnám, hogy rövid idő alatt, inkább csak a külső része pörkölődött meg a lenti fotómon látható adag, a belső rész pedig - némi túlzással - nyers maradt. A "presszónak pörköléshez" lassabban, a belsejét is alaposabban ( ---> szárazabb, alacsonyabb nedvességtartalom ) kellett volna pörkölni.
Persze, nyilván lehet, hogy tévedek, a saját elkészítési hibám, stb, stb.
Milyen kávéfőződ és darálód van?
Én ugyanezt a pörit kóstoltam, mint te is.
Nekem is csokis volt 92 fokon. 88-on viszont már gyümis ízek is előjöttek.
Az örlemény minősége nagyon fontos.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Myanmar kávé tesztek.
Nekem a lentebb említett pörkölésből csak gyümölcskavalkádot sikerült csapolni.
Mindig a felsőszűrőt éppen érintő, tehát állandó térfogatú őrleményből készítem a duplákat.
Normál eszpresszó blendekből 18,5-19,5g, a Malabarból is 19,5g megy a szűrőbe.
A Shan State-ből 22g kellet. Hajlamos lennék a magasabb nedvességtartalmára gyanakodni a jelentős eltérés miatt.
Nem értek a pörköléshez kicsit sem, de pusztán egyszerű logikával azt gondolnám, hogy rövid idő alatt, inkább csak a külső része pörkölődött meg a lenti fotómon látható adag, a belső rész pedig - némi túlzással - nyers maradt. A "presszónak pörköléshez" lassabban, a belsejét is alaposabban ( ---> szárazabb, alacsonyabb nedvességtartalom ) kellett volna pörkölni.
Persze, nyilván lehet, hogy tévedek, a saját elkészítési hibám, stb, stb.
Myanmar kávé tesztek.
Saját pöri. Presszónak pörköltem. A víz gépenként eltér, én 92fokon főztem, ez nálam már az átlagtól melegebbnek számít. Előáztatva 35mp shot, 20gr kavebol 36gr ital.
Érdemes vele játszadozni. Kétszer hoztam már haza belőle. Én kipróbáltam 88-on is. Nekem úgy jobban ízlett.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Myanmar kávé tesztek.
Milyen paraméterekkel készítetted ?
( Egyáltalán eszpresszónak ? Az áltam említett 08.15-i AVX-es pörkölés vagy saját ? )
Saját pöri. Presszónak pörköltem. A víz gépenként eltér, én 92fokon főztem, ez nálam már az átlagtól melegebbnek számít. Előáztatva 35mp shot, 20gr kavebol 36gr ital.
Myanmar kávé tesztek.
Ez a Shan State egy klassz kávé. Finom kakaós csoki, kis karamell. Nagyon rendben van!
Milyen paraméterekkel készítetted ?
( Egyáltalán eszpresszónak ? Az áltam említett 08.15-i AVX-es pörkölés vagy saját ? )
Myanmar kávé tesztek.
Ez a Shan State egy klassz kávé. Finom kakaós csoki, kis karamell. Nagyon rendben van!
Myanmar kávé tesztek.
Vettem belőle, 08.15-e pörkölés. A pörkolési szint a felirat szerint a szokásos "francia ( közepesen sötét )"
Készítettem egy ( elég gyenge ) képet. a bal oldalon a legutóbbi India Monsooned Malabar amely kimondottan világos pörköléssel az igazi ( ez utóbb most jól sikerült és egyenletes a pörkölése ), jobb oldalon a Myanmar Shan State.
A kérdésem: ez most is eszpresszóhoz lett pörkölve?
A malabar nem biztos, hogy jo szin osszehasonlitasi alapnak. A nyers baboknak is teljesen mas a szine, mint a legtobb kavenak, es porkoles kozben is mashogy valtozik mint a tobbi.
Myanmar kávé tesztek.
Vettem belőle, 08.15-e pörkölés. A pörkolési szint a felirat szerint a szokásos "francia ( közepesen sötét )"
Készítettem egy ( elég gyenge ) képet. a bal oldalon a legutóbbi India Monsooned Malabar amely kimondottan világos pörköléssel az igazi ( ez utóbb most jól sikerült és egyenletes a pörkölése ), jobb oldalon a Myanmar Shan State.
A kérdésem: ez most is eszpresszóhoz lett pörkölve?
Mindkettő francia pörkölés.
Mindkettő tökéletes eszpresszóhoz.
Egyébént a Malabar sem túl világos. Nézz meg egy Hamburgi pörkölésűt. Na az tényleg eléggé világos.
Remélem azért meg is kóstoltad.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Myanmar kávé tesztek.
Myanmar Shan State Pörkölt kávé 500g
Ezt a kávét nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
89 fokon készítettem ristretto-t.
Még túl friss a kávé, de így is nagyon testes. Isteni tejcsokis ízű, de árnyalatnyi gyümölcsösség is felfedezhető.
A következőnél picit állítok a darálón finomabbra.
János is nagyon dícsérte ezt a kávét. Ő javasolta, hogy rendeljek ebből.
Vettem belőle, 08.15-e pörkölés. A pörkolési szint a felirat szerint a szokásos "francia ( közepesen sötét )"
Készítettem egy ( elég gyenge ) képet. a bal oldalon a legutóbbi India Monsooned Malabar amely kimondottan világos pörköléssel az igazi ( ez utóbb most jól sikerült és egyenletes a pörkölése ), jobb oldalon a Myanmar Shan State.
A kérdésem: ez most is eszpresszóhoz lett pörkölve?
Myanmar kávé tesztek.
Myanmar Shan State Pörkölt kávé 500g
Ezt a kávét nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
89 fokon készítettem ristretto-t.
Még túl friss a kávé, de így is nagyon testes. Isteni tejcsokis ízű, de árnyalatnyi gyümölcsösség is felfedezhető.
A következőnél picit állítok a darálón finomabbra.
János is nagyon dícsérte ezt a kávét. Ő javasolta, hogy rendeljek ebből.
Ma szintén ez volt terítéken.
89 fokra állítottam a PID-et. Picit a darálót is durvábbra raktam.
Így nagyon ízlett ez a kávé.
Sokféle gyümis ízt éreztem az elején, de később csokis utóíze lett.
Érdemes vele játszadozni, mert ez nem egy alap kávé.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Myanmar kávé tesztek.
Myanmar Shan State Pörkölt kávé 500g
Ezt a kávét nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
89 fokon készítettem ristretto-t.
Még túl friss a kávé, de így is nagyon testes. Isteni tejcsokis ízű, de árnyalatnyi gyümölcsösség is felfedezhető.
A következőnél picit állítok a darálón finomabbra.
János is nagyon dícsérte ezt a kávét. Ő javasolta, hogy rendeljek ebből.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/