fapaci írta: ↑2023.02.12., vas. 10:20
alfaati írta: ↑2023.02.12., vas. 09:44
Majd ha már a teafilterből is komposztáljátok a teafüvet és megtermelitek az élelmiszeretek egy részét organikus módon, akkor már lesz némi alapja a magasba emelt ökölbe feltartott kéznek!
Tehát ha nem kuporgok egész életemben a világ egy távoli szegletében kizárólag fénysugárral táplálkozva és azáltal megvilágosodva, közben bűnöző áltudósok tanait mormolva, akkor nem örülhetek a tiszta levegőnek és az élhetőbb városoknak. Valami nagyon nagy baj van a logikáddal az én elveim szerint, ezért inkább maradok a sajátomnál és ahogy eddig, továbbra sem zavarom a köreidet.
Természetesen nem kell kuporognod tanyákon, farmokon bár azok azért elég tágas helyek szoktak lenni.
Ott élsz ahol neked jó és KÉNYELMES! Csak nagyon visszatetsző a zõld prédikáció egy metropoliszból.
Ha majd valóban együtt élsz a természettel és olyan példaértékű életet folytatsz mint a fentartható visszafejlődés csatorna, vagy az Amish Dough and Stacy, akkor teljesen elfogadható lenne ez az extrém szintre emelt aggodalom amit itt részedről és a téged áhitattal követő tanítványoktól lehet olvasni.
Az igazi farmerek téged körberöhögnének! Persze az egyik szemük sírna közben.
Tudod faló az összes nagy civilizáció akkor kezdett el hanyatlani mikor elérte azt a szintet, hogy nagyvárosokat kezdett el felhúzni és beterelte oda az embereket mindenféle csellel. Az ilyen helyeken mindíg megjelent azonnal a kiszolgáltatottság és ezáltal a kapzsiság, bűnözés, a pénz, a kamat, a kamatos kamat, a rabszolgaság vagy az ahhoz közelítő munkaerő kihasználása fizikailag, anyagilag. Persze tudom, most azt mondod, "de hát a kultúra meg az innováció is az ilyen nagyvárosokban jelent meg". Igen, de a belekódolt bukás miatt a kultúra is hanyatlott egy bizonyos pont után, a technológia pedig egy szűk de meggazdagodott kisebbség kezébe kerűlt. Tikal, Uruk, Heliopolis, Cusco, Machu-Picu, stb. Megbuktak! Ezekre nem foghatod rá a CO2 túlzott kibocsájtást, sem a szemetelèst vagy túlzott kobalt és líthium bányászatot. Még is...!
Ahol a központosítás megjelenik, ott megjelenik a tekintélyelvűség amit egy szűk de tehetős csoport, esetleg uralkodó magához ragad mint politikai eszközt és onnantól kezdve nincs megállás. A metropolisz napjai megvannak számlálva.
Téged ha baleset ér és elveszted az eszméleted és nem lélegzel, akkor egy arra járó járókelő a szádba-tüdődbe fújt CO2-vel megmentheti az éltedet!
Az emberiséget nem a CO2 fogja kipusztítani. A bukás ebbe a civilizációba is bele van kódolva. Az oka pedig épp a városokban keresendő. Nagyon komplex, leegyszerüsítettem de alapvetően a lényegre törekedtem mert nem fogok regényt írni.
Oswald Spengler filozófus rámutat erre a tényre grandiózus 2 kötetes művében. Spenglert a mai iskola rendszer megpróbálja marginalizálni. Ennek kézenfekvő okai vannak amibe nem mennék bele mert az politika.