Köszi az infókat!DeLorean írta: ↑2023.11.27., hétf. 16:01A Dirac legalább 30 centi távolságot ajánl a pozíciók között.thxfan írta: ↑2023.11.27., hétf. 14:31Ha már Dirac, kb. fél év után rászántam magam a 11 pontos mérésre![]()
Az 5. mérési pontnál nyekergett, hogy vegyem lejjebb a subot. Ilyenkor célszerű újrakezdeni a teljes mérést az elejétől, vagy mehet tovább és intézi?
Másik kérdés a legideálisabb távolságok a mérési pontoknál?
A hátsó pozíciókat meg a kanapé mögötti részre ajánlja.
Én legtöbbször a kanapé elé tettem a mikit.
A nyolc pozíciót tedd egy képzeletbeli kocka csúcsaira. De talán az egyértelmű és a középső+szélső pozíciók is.
Ha hiba van a mérésnél, akkor semmiképpen sem a szubon állíts, hanem menj a fő képernyőre és ott a fő hangerőt állítsd, vagy a mic gain-t. Vagy egy picit változtass a mikrofon helyzetén és mérd újra azt a pozíciót - nekem ez majdnem mindig bevált.
Ha kész a mérés, mindenképpen használj saját target görbéket.
Nagyon sokan azt is ajánlják, hogy 2kHz fölött ne korrigálj vele, húzd be a függönyt. Ez nekem pro hangfalaknál nem annyira jött be.
De ezekkel már később, ha van egy kész mérésed el lehet játszani, mert csak elő kell hívni újra a mentett mérést, állítani a görbéken és újra feltölteni.
![]()
Rosszul fogalmaztam, a fő hangerőt vettem lejjebb, úgy már átment. Viszont amit nem értek, ha ennyire okos szoftver, akkor pl. miért csak a sokadik pontnál fut hibára a magas jelszint miatt? Viszont ilyenkor is gondolom célszerű újrakezdeni a teljes procedúrát, tehát nem korrigálja után az értékeket?
Kb. 50-60 cm -es távokat hagytam a kanapén való ficergés miatt. A két oldalsó pontnál viszont kb. 30-40 cm, ott nem raktam el 60 cm-re, mert összeadva kb az már a teljes kanapé szélesség 180 cm lett volna, mondjuk így is 60+2*30-40 cm.
A mérés után kb. 10-12 kHz-nél húzta a függönyöket, de hangfalanként más volt, azokat kihúztam egységesen kb. 15 kHz környékére és onnan ejtette a görbéket. Egyelőre tetszik, bejön a ropogósabb magas. Talán a függönyökkel még szórakozom kicsit és a fingreszelést az idénre le is tudtam