Egyetértek a hozzászólással. Elég jóra sikeredett a film. A látvány, a magyar DD+ hangok szuperek, a történet rendben van. A Predator külseje olyan amilyen, nem zavar. Talán az egyetlen negatívum, hogy a 18 századi komancs lány helyenként úgy viselkedik, mint egy feminista, önfejű amerikai tinilány (ami nem volt annyira jellemző akkoriban...)Alex_Aston írta: ↑2022.08.05., pén. 13:33Prey
Tök rendben volt a film szerintem. Az első rész után a legjobb, kellett már ez igy jo 30 év után...
Ami szerintem nem volt jó, hogy direkt megváltoztatták a Predator külsejét, teljesen feleslegesen, illetve kicsit buta volt.
fbposter-1280x1920.jpg
Figyelem: a szabályzat 2021.10.01.-ei hatállyal módosult a 6.2.1-es eredetiségre vonatkozó kiegészítéssel. Kérjük mindenki figyelmesen olvassa el és ennek értelmében hirdessen.
A 6.8.3.1 - es pont alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat továbbra is törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Black Bird.
Firekiller barátom ajánlására kezdtem el nézni.
Kiváló sorozat! Megtörtént eseményeket dolgoz fel.
A szereplők Taron Egerton, Paul Walter Hauser és nem utolsó sorban Ray Liotta, akinek sajnos ez az utolsó befejezett szerepe.
A történet nagyon röviden - egy drogdílert 10 év börtönbüntetésre ítélnek, azonban pár hónap után az FBI megkeresi - ha vállalja, hogy áthelyezik egy szigorúan őrzött és kemény börtönbe és sikerül információkat kiszednie egy ott raboskodó sorozatgyilkosból, akkor elengedik a büntetését. A sorozatgyilkost egyébként kiengedték volna bizonyítékék hiányában.
Egy kép a valóságról.
Paul Walter Hauser kiváló választás volt!
Firekiller barátom ajánlására kezdtem el nézni.
Kiváló sorozat! Megtörtént eseményeket dolgoz fel.
A szereplők Taron Egerton, Paul Walter Hauser és nem utolsó sorban Ray Liotta, akinek sajnos ez az utolsó befejezett szerepe.
A történet nagyon röviden - egy drogdílert 10 év börtönbüntetésre ítélnek, azonban pár hónap után az FBI megkeresi - ha vállalja, hogy áthelyezik egy szigorúan őrzött és kemény börtönbe és sikerül információkat kiszednie egy ott raboskodó sorozatgyilkosból, akkor elengedik a büntetését. A sorozatgyilkost egyébként kiengedték volna bizonyítékék hiányában.
Egy kép a valóságról.
Paul Walter Hauser kiváló választás volt!
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 998
Külön Falka
https://m.imdb.com/title/tt12719846/
Nagyon életszerű, és/mert az amatőr színészek kiválóan hozzák a szerepüket. Nem egy gyors film, nincsenek benne megszokott fordulatok, csak nézi az ember, és sodródik a történettel, miközben magával ragadja a hangulat.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki nem a Hollywoodi klisékkel teli, csöpögős filmre vágyik, csak egy olyan apa-lánya történetre, ahol egy olyan ember a főszereplő, aki haragban van az egész világgal, és akin nem lehet segíteni.
Kiváló alkotás.
https://m.imdb.com/title/tt12719846/
Nagyon életszerű, és/mert az amatőr színészek kiválóan hozzák a szerepüket. Nem egy gyors film, nincsenek benne megszokott fordulatok, csak nézi az ember, és sodródik a történettel, miközben magával ragadja a hangulat.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki nem a Hollywoodi klisékkel teli, csöpögős filmre vágyik, csak egy olyan apa-lánya történetre, ahol egy olyan ember a főszereplő, aki haragban van az egész világgal, és akin nem lehet segíteni.
Kiváló alkotás.
Csak a Marantz! :-D
Egy Netlix-es doku sorozatot ajánlok.
Watch Trainwreck: Woodstock '99 - Teljes káosz: Woodstock '99
Csak három részes, de nagyon érdekes sorozat. Hogyan viselkedik egy hatalmas tömeg, ha szabadjára engedik és egyre fáradtabb, csalódott is.
A1966-os Woodstock érzést akarták visszahozni 1999-ben - nem sikerült. nagyon nem!
Watch Trainwreck: Woodstock '99 - Teljes káosz: Woodstock '99
Csak három részes, de nagyon érdekes sorozat. Hogyan viselkedik egy hatalmas tömeg, ha szabadjára engedik és egyre fáradtabb, csalódott is.
A1966-os Woodstock érzést akarták visszahozni 1999-ben - nem sikerült. nagyon nem!

Amúgy könyvekben jól bemutatják, hogy milyen ősidők ira folyhat a dolog.
És ugye a második részben is volt erre több utalás a pisztollyal, meg a koponyákkal
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Jó, jó, de a remake az ugye az újra alkotás, azaz amikor az eredeti film filmet új köntösbe rakjákkargidje írta: ↑2022.08.06., szomb. 12:42Ez is egy előzmény, mit csináltak a múltban. Ezután jön majd az aztékok, maják, egyiptomiak, dínok kora.Alex_Aston írta: ↑2022.08.06., szomb. 12:11Tudtommal még egy Predator remeke sem készült eddig, és ez sem az![]()
![]()
Első rész után ez a legjobb az összes többi közül? Szerintem igen. És imdb, valamint sok egyeb kritika szerint is vastagon.
Bár nekem a második résszel sem volt semmi különösebb bajom.
Nekem a Predator után az AVP 1 jön be, aztán a Predators film első fele.

Amúgy könyvekben jól bemutatják, hogy milyen ősidők ira folyhat a dolog.
És ugye a második részben is volt erre több utalás a pisztollyal, meg a koponyákkal
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1407
Jól van, lovagoljunk a szavakon. Akkor úgy írom,hogy a modern Predator filmek közül ez is csak egy újabb feledhető rész. A 2018-as förmedvénytől sokkal jobb, de az Antal Nimród félétől szerintem nem jobb. Pedig az se volt egy remekmű.Alex_Aston írta: ↑2022.08.06., szomb. 12:11Tudtommal még egy Predator remeke sem készült eddig, és ez sem az![]()
![]()
Első rész után ez a legjobb az összes többi közül? Szerintem igen. És imdb, valamint sok egyeb kritika szerint is vastagon.
Ez is egy előzmény, mit csináltak a múltban. Ezután jön majd az aztékok, maják, egyiptomiak, dínok kora.Alex_Aston írta: ↑2022.08.06., szomb. 12:11Tudtommal még egy Predator remeke sem készült eddig, és ez sem az![]()
![]()
Nekem a Predator után az AVP 1 jön be, aztán a Predators film első fele.
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Tudtommal még egy Predator remeke sem készült eddig, és ez sem az

- -KP-
- V.I.P.
Egyetértek, ez is csak egy újabb felejthető Predator remake.kargidje írta: ↑2022.08.06., szomb. 11:16Inkább az elment szintet hozta. Sajnos voltak benne megmosolyogtató részek, csajszi szimpi volt, de azért na ....Alex_Aston írta: ↑2022.08.05., pén. 13:33Prey
Tök rendben volt a film szerintem. Az első rész után a legjobb, kellett már ez igy jo 30 év után...
Ami szerintem nem volt jó, hogy direkt megváltoztatták a Predator külsejét, teljesen feleslegesen, illetve kicsit buta volt.
Amúgy prediéknél is vannak külön fajok, kasztok, keleti, déli, északi barbár ... stb.nem mind egyforma. Ebben nekem pont tetszett, hogy más a pofija.
Inkább az elment szintet hozta. Sajnos voltak benne megmosolyogtató részek, csajszi szimpi volt, de azért na ....Alex_Aston írta: ↑2022.08.05., pén. 13:33Prey
Amúgy prediéknél is vannak külön fajok, kasztok, keleti, déli, északi barbár ... stb.

- Aszpirin
- Moderátor
- Értékelés: 3693
Sajnálom, mert nagyon sok (főleg 4K-s) BD-m tőlük van. Én a Brexit kiteljesülése óta nem rendeltem tőlük (vajon játszhatott a Brexit is szerepet a bezárásban?)
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Prey
Nagyon ugy tunik hogy az angol Zoom shop veglegesen bezart :( Tavaly eladtak oket es ezek szerint az uj tulajdonos nem lat potenciat a fizikai adathordozokban (ami annyire nem meglepo, de megis vagyunk meg paran akik preferaljak).
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Hunger
https://m.imdb.com/title/tt0986233/
Kiváló alakítások, emellett nagyon nyersen, és kendőzetlenül mutatja be az a poklot, ami ott lehetett. Szinte tapintható a légkör.
Mégsem tudom eldönteni, hogy kiváló film e. Lehet, még ülepedie kell.
https://m.imdb.com/title/tt0986233/
Kiváló alakítások, emellett nagyon nyersen, és kendőzetlenül mutatja be az a poklot, ami ott lehetett. Szinte tapintható a légkör.
Mégsem tudom eldönteni, hogy kiváló film e. Lehet, még ülepedie kell.
Ink
https://m.imdb.com/title/tt1071804/
Ezen filmben is teljesen másra megy ki a játék, mint amire gondolunk. Nekem az Ink jobban tetszett, mert láthatóan alacsony költségvetés ellenére is nagyon szépen kifut a végére a történet. Szerintem a szinte amatőr filmes stílus miatt lehetett csak lepontozva. Pedig számomra zseniális alkotás, ami bemutat egy hétköznapi, és sajnos jellemző életszituációt, és rámutat, minek is lenne fontosnak lenni az életben.
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Megnéztem tegnap. Nem volt rossz. Eszembe jutott róla az alábbi film, mert itt is másra megy ki a játék, mint amit a megvalósítás alapján gondolnánk.zx07 írta: ↑2022.07.24., vas. 09:04Akkor elnéztem az IMDB pontozást, ettől a véleményem ugyanaz a filmről...Alex_Aston írta: ↑2022.07.24., vas. 09:02Imdb szerint 8.2 pont, amit általában a kiemelkedően jó filmek kapnak.zx07 írta: ↑2022.07.24., vas. 08:48EVERYTHING, EVERYWHERE ALL AT ONCE
Nem volt más betárazva, így belekezdtünk. Nem kellett volna… egy sajátos kínai Mátrix-szerű film, Jackie Chan-es poénokkal, néha véres, néha szexista motívumokkal. Érthetetlen, átláthatatlan történet, katasztrófa, egy óra után lekapcsoltuk.
A képi világ és a hangok egyébként elég jók benne, de nem segít az egész koncepción. Az IMDB 4.4 is erős túlzás.
w3LxiVYdWWRvEVdn5RYq6jIqkb1.jpg
https://m.imdb.com/title/tt6710474/
Ink
https://m.imdb.com/title/tt1071804/
Ezen filmben is teljesen másra megy ki a játék, mint amire gondolunk. Nekem az Ink jobban tetszett, mert láthatóan alacsony költségvetés ellenére is nagyon szépen kifut a végére a történet. Szerintem a szinte amatőr filmes stílus miatt lehetett csak lepontozva. Pedig számomra zseniális alkotás, ami bemutat egy hétköznapi, és sajnos jellemző életszituációt, és rámutat, minek is lenne fontosnak lenni az életben.
- -KP-
- V.I.P.
Lehet csűrni, csavarni,meg bullshitelni, de ez bizony kasza. Ráadásul az utolsó évad esetén is 10 vagy 12 rész helyett a csúcs minimumnak számító 6 részre kaptak pénzt csak a készítők. Némi smink, meg ősz haj mellett bőven meg lehetett volna oldani azt a 30 éves ugrást.
Reszben kaszaltak mert kezdett tul draga lenni, ezert sem volt a hatodik evad mar 10 reszes. A 30+ ev ugras miatti maszkok meg ratettek volna erre, persze lehetett volna reszben uj gardat toborozni. Abban viszont korrektek voltak hogy nem hagytak ki direkt tortenetszalat arra az esetre ha egyszer valaki ugy dontene hogy megcsinalja az utolso harom evadot.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 643
Nem kaszálták a sorozatot, hanem ott a vége ahol a regényekben is. Az újabb könyvek 35 évet ugranak az időben, ami vagy teljes színészgárda cserét jelentett volna, vagy maszkírozást. Egyik sem lett volna túl jó ötlet.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
Vannak dolgok, amiket nem kéne bolygatni.
Ez szerintem pont az:
https://port.hu/cikk/mozi/szentsegtores ... icle-86137
Ez a film is (és a többi filmjük) egész egyszerűen a két színész legendáról szól mindegy, mi a sztori. Így szerintem semmi értelme a remeake elkészítésének...
Ez szerintem pont az:
https://port.hu/cikk/mozi/szentsegtores ... icle-86137
Ez a film is (és a többi filmjük) egész egyszerűen a két színész legendáról szól mindegy, mi a sztori. Így szerintem semmi értelme a remeake elkészítésének...
- fapaci
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 8455
- Kapcsolat:
Gyanítom, a filmgyárak és a kiadók nem tudtak elvonatkoztatni a hagyományos televíziózástól és azt gondolták, ha egykor megfért egymás mellett 150 TV csatorna (bár szerintem senki nem nézett 10-nél többet), akkor elfér tucatnyi streaming szolgáltatás is. Szerintem is tévedtek. Vagy elviselik egymás szagát és megjelennek néhány közös platformon (ahogy a zeneiparban ez jól működik), vagy valami egészen újat kell kitalálniuk.
- Aszpirin
- Moderátor
Netflix most emelt (augusztus 1-től) 4ezerről 4500-ra. Közben egyre kevesebb nézhetőt találok rajta. A mennyiségre mentek rá, nem a minőségre.-KP- írta: ↑2022.08.01., hétf. 09:53Szerintem a streaminggel is kezd kilógni az a bizonyos lóláb. Lassan annyi szolgáltató lesz, mint csatorna egy kábeltv előfizetésben, és az előfizetés darabja kerül annyiba vagy többe, mint egy kábeltv előfizetés. A szolgáltatók száma pedig csak évről-évre bővül. Ezt én hosszútávon nem tartom életképesnek.
Disney-re is van előfizetésem, de egyszerűen nem az én világom. Szuperhősök dögivel, rajzfilmek és persze Star Wars. A sokat dicsért Obi Wan Kenobi sorozat miatt fizettem elő rá, de kár volt.
Amazon Prime Video kezd a Netflix szintjére süllyedni. Pedig talán a legigényesebb sorozatok születtek ott (a HBO mellett). Nemrég az Expanse legújabb évadjáért fizettem rá elő, de az is igen kurtára sikeredett, ráadásul úgy tűnik, kaszálták a sorozatot.
AppleTV+ kínálatban egy vicc, bár voltak rajta jó dolgok (Greyhound, Ted Lasso, stb.), még a kevés pénzért is, amit kérnek érte, egyszerűen túl keveset nyújt.
HBO Max a legértelmesebb számomra mindezek közül, de ott meg egy idő után "kifutnak" a filmek/sorozatok, ahogy Scaurus is megfigyelte.
Ráadásul mindenhol visszajött a "hetente adunk egy-két új epizódot" stílus a sorozatoknál.
Ez így tényleg nem tartható. Már össze sem akarom számolni, mindez mennyibe kerül havonta. Helyette döntöttem: minden megy a levesbe (Netflix is), kivéve az HBO Maxot. Amit ezzel elértek: mindenért legálisan fizettem eddig,amiért lehetett. De elég volt. Ez már túl sok azért a heti egy-két filmért ill. havi egy-két sorozatért. Lehet, hogy megölik az egész streaming "ipart" ezzel a nagy egymással konkurálással, lehet, hogy ez a jövő, de már nem az én nappalim jövője. Vajon egyedül vagyok ezzel? Vajon ezt átgondolták?
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 441
- Kapcsolat:
Ez mondjuk nem egy ajánló. Inkább kettő. Kinek mi.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Onkyo/Emotiva/Martin Logan/JBL/Synology ▪︎
▪︎?/Dragonweed Kolibri▪︎
Martin Logan FX2 eladó :)
》》》 www.gentgrill.com 《《《
▪︎?/Dragonweed Kolibri▪︎
Martin Logan FX2 eladó :)
》》》 www.gentgrill.com 《《《
- Aszpirin
- Moderátor
A spoiler tag enyhén szólva is nem túl intuitív, ki kell találni a használatát, de segítettem Alexen :)