Figyelem: a szabályzat 2021.10.01.-ei hatállyal módosult a 6.2.1-es eredetiségre vonatkozó kiegészítéssel. Kérjük mindenki figyelmesen olvassa el és ennek értelmében hirdessen.
A 6.8.3.1 - es pont alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat továbbra is törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Autós topik autósoknak

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

2019-ben voltam kint németben egy továbbképzésen
Épp aktuális volt az autócserénk
Egyrészt nincs pénzem új kocsira, másrészt nem szeretném, hogy nálam "realizálódjon" az első és legnagyobb értékvesztés ami ez esetben szokott lenni a továbbadáskor
Megjártam már a hadak útját a magyar használtpiacon
Úgy vallom, hogy a magyar ember amíg egy autó használható állapotában van és "jól fogyaszt" nem adja el
Ebből következtethető, hogy milyen állapotban vannak a kínálatban szereplő példányok
A németnél ez máshogy néz ki: megvan az anyagi lehetősége a cserére úgy, hogy a meglévő kocsija valóban "patika" állapotban lehet
Azt is látnunk kell, hogy milyen viszonyitási pontja van a két nemzetnek ;)

Ford Focus 1.6-os berregő, nem vagyunk az autópálya ördöge, fix szelepvezérlés, kombi
1.8-as 2 literes nem volt épp a kínálatban - állapotra mentem inkább, ami van és jó, azt hozom

Odamegyek, klaszik német kereskedő egy kisvárosban dél bajorvidéken
Felpattintja a motorháztetőt, nézem és őszintén nem értettem a látványt
Az első bevillanásom az volt, hogy egy újkori fotóprintet belehajtogatott a motortérbe és azt látom
Este felhítam az autószerelőmet, hogy láthatok ilyen tiszta motorteret, hol lehet az átbszás, annyira nem voltam hozzászokva a látványhoz
Azt mondta, ha nem volt sosem olajfolyása, a sarat és a port egyszerüen le lehet takarítani ebben az esetben
Durván jól nézett ki, a másik gondolat az volt a fejemben, hogy nem is ezt a kocsit néztem ki magamnak
Vajpuha kuplung, szép belső - cigivel egy ponton kilyukasztott vezető ülés. Nem volt bagószag belül, amit szintén nem értek hogy
Az eredetségvizsgálaton már itthon 2019 előtt nem volt rögzitett adat, csak amikor németországba bekerült. Azt mondta a szaki, hogy kizárásos alapon svájc lehetett a korábbi cirka 10 év 145 ezer km
A motor gyanusan nem fogyasztja az olajat, azt hittem már nincs is benne, meg van hekkelve a lámpa a műszerfalon
Érdekes gondolatok ezek egy magyartól
Az alján minden le volt harcolva. Fék, szilentek, minden. De az is úgy kultúráltan volt szar :) megcsináltattam Keszin a Fordéknál
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10549
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4866
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ami használt, az nem új…

Aki parázik, vagy nem ért hozzá, az vegyen újat, vagy fogadja el, ha költeni kell a használtra. :tutiok:
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3048
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1546

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Helyesbítek,volt már benézesem egyszer nekem is.Hoztam haza a fiatalon vásárolt verdát,és érzem hogy 90-100 közt elkezd rezegni a kormány.Na mondom basszus,kezdhetem a gumisnál. :D Elvittem és kiderült hogy padkát vagy kátyút fogtak vele,és ettől egy szép nagy dudor lett az egyik első gumin ami egyből két új gumi cserét, + egy alufelni javítást is eredményezett baromi drágán,pedig ezt tuti lealkudtam volna ha még időben észreveszem. :D A tulaj persze nem tudott erről,mit ahogyan ez szokott lenni.

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3048
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1546

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nekem sem volt még vadi új verdám,de eddig még nem nyúltam mellé.Nagyon sok árulkodó nyoma van egy nem tiszta kocsinak,de ezeket tényleg csak az látja aki ért is hozzá,mert az olyan dolgokat is megnéz,ami egy átlag halandónak eszébe sem jutna.Én elsőtulajos magánszemélyektől vettem eddig szinte mindig,mert sokat elárul az ottani környezet,és a beszélgetés is az eladóval.Csak olyat vettem amin az első rendszám is volt,tehát nem volt még kivonva a forgalomból.A kilóméter manihálással sem lehet átverni azt aki tudja hogy mit és mikor is kellett cserélni a kocsin,és az adott km állásnál minek milyen állapotban is kell lennie.Egyszerűbb ez a dolog egy viszonylag fiatal,pár éves kocsinál mert ott még sok a gyári alkatrész,fék,gumiabroncsok,stb,de az idősebbeknél is látszik az annyi annak aki tudja hogy mit nézzen..Sokan nem foglalkoznak pl egy rendszámtábla állapotával,pedig ezen látszódhatnak a kisebb koccanási nyomok is,és ha nem makulátlan a rendszámtábla,akkor figyelmesebben körül kell járni azt hogy a tulaj elmondása szerinti kisebb koccanás valóban csak az volt e.
Az első dolog a szemrevételezés közelről,távolabbról párszor körüljárva,aztán a karosszéria elemek hézagainak az ellenőrzése,ezt az ujjakkal is nem csak ránézésre,a lökháritók mozgatása erőteljesebben,de persze nem leszakítva :D ,aztán az aláfekvés,vagy inkább egy akna feletti átnézés,majd a motor és csomagtér átnézése,okmányok,tartozékok ellenőrzése,az alvázszám alapján ha volt az eredetvizsgák lekérése,próbaút,de nem csak az utcában egy kicsit,ha nem nagyobb sebességel közúton is,és eközben figyelni a hangokra,fék,kuplung,váltó működésére,és utána lehet alkudozni ha még nem ment el addig a kedvünk az egésztől.
A legtöbbször elszokott. :D

Online
Avatar
Alex_Aston
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2476
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 716

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Én eddig 2x vettem használt autót.
Egyszer 2013-ban, amikor a saját használatú céges GTC H Astra volt lehetőség, itt úgy ismert volt az előélet :D

Másodszor, 2018, amikor a gyerekek miatt már kicsi volt már, és kellett nagyobb. Voltam nézni Focis kombit, 1.8 motorral (2.0 nem volt eladó egy sem sajna, 1.6 meg gyenge lett volna nekem). Lógott mindene, ereje meg semmi. Persze németből hozott, ki tudja milyen előélet, kamu pecsétet szerviz könyv volt hozzá, meg minden. Mindez kereskedés.
Aztán, mikor néztem az Octaviat, akkor második alkalomra vittem az átvizsgáló embert. Ő megnézte, se törés nyom, se rozsda. Meg is vettem.

Ha nem 250e Ft-os "roncsot" vesz az ember, szerintem nem szabad menni szakember nélkül. 25-30e Ft-ot meg kellene érnie annak, hogy a legtöbb dologgal tisztában legyen az ember.

Akik megvették tőlem az Astrát és az Octaviat is később, mind csodálkozott, hogy milyen jó autókat adok el, mert csak rozsdásodó romokat láttak előtte.
Csak a Marantz! :-D

Avatar
nemtomm
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2312
Csatlakozott: 2010.03.30., kedd 23:05
Értékelés: 661

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

ZolaBA írta:
Tegnap, 11:04
Alex_Aston írta:
Tegnap, 09:51
Börtönbüntetés kellene a hasonlók miatt,
Igen. Sajnos az élet számtalan területén mennek a hasonló átverések, megtévesztések és egyéb mocskos dolgok. És nem csak a nepperek, a tulajok is kamuznak sokszor.

Egyszer mi is elmentünk Győrbe megnézni egy Fiestát. (párom új dizájnú Fiestát akart és ez parádés volt a fotókon). Előtte telefonon megkérdeztem, hogy az autóval minden rendben? nem volt törött, kell valamit tudni? nem, nem, az autó tökéletes, ő vette újonnan és csak Ausztriába járt vele dolgozni. Jól van menjünk. Kívülről szép, eladó kedves. Oké próbakör. Hát a kocsi 40-50 környékén gázadásra berezonált és rázott mint az állat. Mondom csókolom, ezt telefonban nem lehetett volna mondani mielőtt pestről idejövünk? direkte kérdeztem. Visszaálltunk, mondom eleje felnyit... sokat nem értek hozzá, de egy csomó csavaron látszik, hogy bontott, a lámpák gyártási éve tök más, stb stb. Akkor mondtam, hogy most gyorsan elköszönünk mielőtt elkezdem a cifrát hányni. :smile30:
Sajnos mi is az asszonnyal belefutottunk egy hasonló szituba oda vissza majdnem 400km autóztunk és mintha másik autó lett volna a kereskedőnél. Lelakva úgy ahogy kitisztitva és ráadásúl még nem is jött megmutatni a verdát (tudta, hogy baj lesz) hanem ott van hátúl nézzük meg..próbakört nem is mentünk mert ránézésre jóval több volt a verdában mint amivel hírdették. Véletnenül ott maradt egy szerviz matrica egy nem nagyon szembetünő helyen tőbb mint 120ekm több óraállással csak hümögni tudott és azzal védekezett, hogy bizományos autó ...azóta ha lehet inkább márkakereskedésből veszek verdát vagy magánszemélytől és csakis átvizsgálva megéri az a pár ezer ft kiadás. sad.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Online
Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1506
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1194
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Alex_Aston írta:
Tegnap, 09:51
Börtönbüntetés kellene a hasonlók miatt,
Igen. Sajnos az élet számtalan területén mennek a hasonló átverések, megtévesztések és egyéb mocskos dolgok. És nem csak a nepperek, a tulajok is kamuznak sokszor.

Egyszer mi is elmentünk Győrbe megnézni egy Fiestát. (párom új dizájnú Fiestát akart és ez parádés volt a fotókon). Előtte telefonon megkérdeztem, hogy az autóval minden rendben? nem volt törött, kell valamit tudni? nem, nem, az autó tökéletes, ő vette újonnan és csak Ausztriába járt vele dolgozni. Jól van menjünk. Kívülről szép, eladó kedves. Oké próbakör. Hát a kocsi 40-50 környékén gázadásra berezonált és rázott mint az állat. Mondom csókolom, ezt telefonban nem lehetett volna mondani mielőtt pestről idejövünk? direkte kérdeztem. Visszaálltunk, mondom eleje felnyit... sokat nem értek hozzá, de egy csomó csavaron látszik, hogy bontott, a lámpák gyártási éve tök más, stb stb. Akkor mondtam, hogy most gyorsan elköszönünk mielőtt elkezdem a cifrát hányni. :smile30:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
Alex_Aston
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2476
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 716

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Börtönbüntetés kellene a hasonlók miatt, meg persze hajlam arra, hogy ezek után menjen a hatóság. Hisz szerintem ez minimum ez szándékos veszélyeztetés, vagy akár gondatlanságból elkövetett emberölési kísérlet is ráhúzható lenne (bár nem tudom a pontos jogi megfogalmazását ennek).

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/202 ... -totalkar/
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2215
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 469

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

tamagaba írta:
2022.01.17., hétf. 08:32
tamagaba írta:
2022.01.16., vas. 13:22
Eladták, de nem tudni pontosan menyiért. Lehet, hogy holnap fent lesz
1.430.000$ a Bad Boys 911

4.070.000$ a 65-ös Shelby
2.145.000$ a Mercury
3.300.000$ McLaren
2.117.500$ Pagani
2.750.000$ F40
2.640.000$ Gullwing
2.400.000$ Gulf One Corvette 1963

Hónap végén ugyan ez motorkerékpárban
Nem vagyok motoros, de ott is van egy pár érdekes szerzet :smile29:
Köszi!

A Bad Boys nem volt rossz szerintem ennyiért - az viszont durva hogy az F40 már majdnem 3 milla! :nonononono: Én még a felénél tartottam...

Bármelyik jobb befektetés mint a MÁP Plus :fekverohog:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

tamagaba írta:
2022.01.16., vas. 13:22
Eladták, de nem tudni pontosan menyiért. Lehet, hogy holnap fent lesz
1.430.000$ a Bad Boys 911

4.070.000$ a 65-ös Shelby
2.145.000$ a Mercury
3.300.000$ McLaren
2.117.500$ Pagani
2.750.000$ F40
2.640.000$ Gullwing
2.400.000$ Gulf One Corvette 1963

Hónap végén ugyan ez motorkerékpárban
Nem vagyok motoros, de ott is van egy pár érdekes szerzet :smile29:
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Acme írta:
2022.01.10., hétf. 17:54
Majd írd meg, hogy mennyi lett a Bad Boys Porsche vége! :D
Eladták, de nem tudni pontosan menyiért. Lehet, hogy holnap fent lesz
Szinte az öszes main attraction sold, egy csomó kocsi mellete 100 ezrekért darabáron
Óriási pénzt mozgathattak a hétvégén

https://www.mecum.com/auctions/kissimme ... /featured/
Csatolmányok
capture_008_16012022_131253.jpg
capture_008_16012022_131253.jpg (80.91 KiB) Megtekintve 229 alkalommal
capture_006_16012022_131233.jpg
capture_006_16012022_131233.jpg (94.46 KiB) Megtekintve 229 alkalommal
capture_005_16012022_131221.jpg
capture_005_16012022_131221.jpg (87.41 KiB) Megtekintve 229 alkalommal
capture_001_16012022_131149.jpg
capture_001_16012022_131149.jpg (159.6 KiB) Megtekintve 229 alkalommal
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2215
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 469

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

tamagaba írta:
2022.01.15., szomb. 22:12
Acme írta:
2022.01.15., szomb. 20:47
Ha plug-in villanyos tank nem is lesz mostanában, a hibrid harckocsi már bőven veterán korú :D
https://hu.wikipedia.org/wiki/Panzerkam ... %C3%A9lzat
60 tonnát villanyal vinni vicces hadmenet lenne :rolleyes:

amúgy teljesen felesleges kiadásnak tartom, mint harci taktikai megoldást
tök más módon lehet ma csatát nyerni területszerzési célzattal, had ne részletezzem - itt van már a nyakunkon
de ... azért csak brümmög a gyerek, mert nincs mivel jáccani :)
Tökéletesen igazad van!

A XXI. század fegyvere:

Kép
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Acme írta:
2022.01.15., szomb. 20:47
Ha plug-in villanyos tank nem is lesz mostanában, a hibrid harckocsi már bőven veterán korú :D
https://hu.wikipedia.org/wiki/Panzerkam ... %C3%A9lzat
60 tonnát villanyal vinni vicces hadmenet lenne :rolleyes:

amúgy teljesen felesleges kiadásnak tartom, mint harci taktikai megoldást
tök más módon lehet ma csatát nyerni területszerzési célzattal, had ne részletezzem - itt van már a nyakunkon
de ... azért csak brümmög a gyerek, mert nincs mivel jáccani :)
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Avatar
Acme
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2215
Csatlakozott: 2005.12.05., hétf. 12:23
Értékelés: 469

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

Tctronic írta:
2022.01.15., szomb. 17:58
tamagaba írta:
2022.01.15., szomb. 17:49
Megtöröm a Szombat esti csendet kedves benzinvérü autórajongók ha más nem rak be mindenféle villanytargoncát ;)
Nem kimondottan ide tartozik, de végülis gépjármü
Méltatlanul alábecsült említésre sem tarott alkatrész Nm-ben mérik az erejét, amit át tud bocsájtani
Több kényelmi igényünk van vele szemben, mint más alkotóelemmel: ne rángasson kapcsoláskor, jól találja el a szituációhoz mért áttételt, ne kelljen csinálni vele semmit sok százezer km-en keresztül
Igen, a belseje fura mód egy svájci mechanikus órához hasonlít, rendkívül szofisztikált tervezést igényel

Egy 47 literes mindenevő dízelmotor adja a tempót a primer oldalon. Disznómódon tud forgatni
Lóerőről beszélnek, pedig az kevésbé számít csak az erő támadáspontjába mutató vektor az erőkar vektoriális szorzata
Na azt kell tudni selymestapintásban kezelni fagyban hőségben ridegmarhatartásban

Számomra csodálatos gépészeti konstrukció
Remélem nem fogja felemészteni az elektromos félvezetők kapcsolózaja

https://www.renk-group.com/de/produkte- ... /hswl-354/
Leopard 2A4 váltója (HSWL-354) ilyeneket vettünk. Na, csak nem ismered a "paripát"?
Ha plug-in villanyos tank nem is lesz mostanában, a hibrid harckocsi már bőven veterán korú :D
https://hu.wikipedia.org/wiki/Panzerkam ... %C3%A9lzat
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
 
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Tctronic írta:
2022.01.15., szomb. 17:58
ilyeneket vettünk. Na, csak nem ismered a "paripát"?
mert kellett a a furgonba ??? hogy tudtaok venni ilyet?

Nem, csak csendes rajongójuk vagyok
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Avatar
Tctronic
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1806
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 1438
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tamagaba írta:
2022.01.15., szomb. 17:49
Megtöröm a Szombat esti csendet kedves benzinvérü autórajongók ha más nem rak be mindenféle villanytargoncát ;)
Nem kimondottan ide tartozik, de végülis gépjármü
Méltatlanul alábecsült említésre sem tarott alkatrész Nm-ben mérik az erejét, amit át tud bocsájtani
Több kényelmi igényünk van vele szemben, mint más alkotóelemmel: ne rángasson kapcsoláskor, jól találja el a szituációhoz mért áttételt, ne kelljen csinálni vele semmit sok százezer km-en keresztül
Igen, a belseje fura mód egy svájci mechanikus órához hasonlít, rendkívül szofisztikált tervezést igényel

Egy 47 literes mindenevő dízelmotor adja a tempót a primer oldalon. Disznómódon tud forgatni
Lóerőről beszélnek, pedig az kevésbé számít csak az erő támadáspontjába mutató vektor az erőkar vektoriális szorzata
Na azt kell tudni selymestapintásban kezelni fagyban hőségben ridegmarhatartásban

Számomra csodálatos gépészeti konstrukció
Remélem nem fogja felemészteni az elektromos félvezetők kapcsolózaja

https://www.renk-group.com/de/produkte- ... /hswl-354/
Leopard 2A4 váltója (HSWL-354) ilyeneket vettünk. Na, csak nem ismered a "paripát"?
Analóg: Technics 1210MKII, Ortofon Blue, Palotás féle phono
Digitál:   Philips CD304 futómű, Holo Audio Spring 2 DAC
Erősítés: Khozmo Acoustic + Hibrid By Szabó Tamás.
Hangfal: DIY (Onken doboz, JBL 2226, TAD4002+Yuichi A-290 tölcsér+JBL 077)
Kábelek: Fapaci, AQ, DIY, Kimber          

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Megtöröm a Szombat esti csendet kedves benzinvérü autórajongók ha más nem rak be mindenféle villanytargoncát ;)
Nem kimondottan ide tartozik, de végülis gépjármü
Méltatlanul alábecsült említésre sem tarott alkatrész Nm-ben mérik az erejét, amit át tud bocsájtani
Több kényelmi igényünk van vele szemben, mint más alkotóelemmel: ne rángasson kapcsoláskor, jól találja el a szituációhoz mért áttételt, ne kelljen csinálni vele semmit sok százezer km-en keresztül
Igen, a belseje fura mód egy svájci mechanikus órához hasonlít, rendkívül szofisztikált tervezést igényel

Egy 47 literes mindenevő dízelmotor adja a tempót a primer oldalon. Disznómódon tud forgatni
Lóerőről beszélnek, pedig az kevésbé számít csak az erő támadáspontjába mutató vektor az erőkar vektoriális szorzata
Na azt kell tudni selymestapintásban kezelni fagyban hőségben ridegmarhatartásban

Számomra csodálatos gépészeti konstrukció
Remélem nem fogja felemészteni az elektromos félvezetők kapcsolózaja

https://www.renk-group.com/de/produkte- ... /hswl-354/
Csatolmányok
renk-product-vehicle-transmissions-teaser.jpg
renk-product-vehicle-transmissions-teaser.jpg (462.24 KiB) Megtekintve 351 alkalommal
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3415
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 1800

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 21:09
......“mindent vivő” sport
Gyerek koromban ez volt a "mindent vivő" 😁 és még zöld is 🤣:
Screenshot_20220114-212010_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20220114-212010_Samsung Internet.jpg (878.04 KiB) Megtekintve 402 alkalommal

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 21:09
tamagaba írta:
2022.01.14., pén. 20:47
Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 20:38


160 km/h a limit.
Jó jó, de mégis hogy ment amikor kinyomod a szemét
Engedi egyáltalán az ilyen akciókat? Gyorsulásba tud a villany nagyot villantani :)
Nézd! Ez nem erről szól. Ez egymotoros 204Le-s változat. Nincsenek eget rengető menet teljesítmény adatai, viszont nagyon direkt és jól autózható autó. Kellő nyomaték van egy-egy előzéshez, pont elég, hogy kellemesen és biztonságosan közlekedj vele.
Az e autókban valóban van gyorsulási potenciál, de az más tészta. Szét kell választani a közlekedésre szánt modelleket és sok pénzért (igen ezeknél is sokkal többért) árult “mindent vivő” sport e autókat. Arra a márkán belül ott az e-tron GT.
Oké értem
Ma láttam egy UV zöld 911-est. Tök jó fényben volt a bezinkúton félreállva, ahol tankoltam. Nem találtam a tulajt megkérdezni fényképezhetek-e. Majd legközelebb. Jó hallgatni a géphangjukat
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10549
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4866
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tamagaba írta:
2022.01.14., pén. 20:47
Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 20:38
tamagaba írta:
2022.01.14., pén. 20:36


100-ról 200-ra mennyi volt? :smile29:
160 km/h a limit.
Jó jó, de mégis hogy ment amikor kinyomod a szemét
Engedi egyáltalán az ilyen akciókat? Gyorsulásba tud a villany nagyot villantani :)
Nézd! Ez nem erről szól. Ez egymotoros 204Le-s változat. Nincsenek eget rengető menet teljesítmény adatai, viszont nagyon direkt és jól autózható autó. Kellő nyomaték van egy-egy előzéshez, pont elég, hogy kellemesen és biztonságosan közlekedj vele.
Az e autókban valóban van gyorsulási potenciál, de az más tészta. Szét kell választani a közlekedésre szánt modelleket és sok pénzért (igen ezeknél is sokkal többért) árult “mindent vivő” sport e autókat. Arra a márkán belül ott az e-tron GT.
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 20:38
tamagaba írta:
2022.01.14., pén. 20:36
Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 15:58


Jelentem, hibátlanul az és elvárásoknak megfelelően sikerült abszolválni eddig kb. 600 km-t. Nagyon jól prognosztizál az autó. És azért jellemzően -1-5 fokban, bekapcsolt 21,5 fokra állított klímával, időnként ülésfűtéssel, a megengedett sebességgel haladva. Vegyes országút, város és autópálya használattal 22-23kW körül alakul a fogyasztás. :tutiok:
100-ról 200-ra mennyi volt? :smile29:
160 km/h a limit.
Jó jó, de mégis hogy ment amikor kinyomod a szemét
Engedi egyáltalán az ilyen akciókat? Gyorsulásba tud a villany nagyot villantani :)
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10549
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4866
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tamagaba írta:
2022.01.14., pén. 20:36
Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 15:58
Vinkler írta:
2022.01.11., kedd 19:52
This is a beginning of a beautiful friendship. :smile29:
Fázik a kicsike, nem is kicsit. A prognosztizálható hatótáv 385 km-re esett le, 21 fokra állított klímával ez lement 314 km-re. :rolleyes:
Holnap indulás. Szentendre-Encs-Miskolctapolca. Meglátjuk, mi sül ki belőle…
6A2526CB-C10D-4E0B-A3A6-9F70BA30699D.jpeg
Jelentem, hibátlanul az és elvárásoknak megfelelően sikerült abszolválni eddig kb. 600 km-t. Nagyon jól prognosztizál az autó. És azért jellemzően -1-5 fokban, bekapcsolt 21,5 fokra állított klímával, időnként ülésfűtéssel, a megengedett sebességgel haladva. Vegyes országút, város és autópálya használattal 22-23kW körül alakul a fogyasztás. :tutiok:
100-ról 200-ra mennyi volt? :smile29:
160 km/h a limit.
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Vinkler írta:
2022.01.14., pén. 15:58
Vinkler írta:
2022.01.11., kedd 19:52
This is a beginning of a beautiful friendship. :smile29:
Fázik a kicsike, nem is kicsit. A prognosztizálható hatótáv 385 km-re esett le, 21 fokra állított klímával ez lement 314 km-re. :rolleyes:
Holnap indulás. Szentendre-Encs-Miskolctapolca. Meglátjuk, mi sül ki belőle…
6A2526CB-C10D-4E0B-A3A6-9F70BA30699D.jpeg
Jelentem, hibátlanul az és elvárásoknak megfelelően sikerült abszolválni eddig kb. 600 km-t. Nagyon jól prognosztizál az autó. És azért jellemzően -1-5 fokban, bekapcsolt 21,5 fokra állított klímával, időnként ülésfűtéssel, a megengedett sebességgel haladva. Vegyes országút, város és autópálya használattal 22-23kW körül alakul a fogyasztás. :tutiok:
100-ról 200-ra mennyi volt? :smile29:
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10549
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4866
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vinkler írta:
2022.01.11., kedd 19:52
This is a beginning of a beautiful friendship. :smile29:
Fázik a kicsike, nem is kicsit. A prognosztizálható hatótáv 385 km-re esett le, 21 fokra állított klímával ez lement 314 km-re. :rolleyes:
Holnap indulás. Szentendre-Encs-Miskolctapolca. Meglátjuk, mi sül ki belőle…
6A2526CB-C10D-4E0B-A3A6-9F70BA30699D.jpeg
Jelentem, hibátlanul az és elvárásoknak megfelelően sikerült abszolválni eddig kb. 600 km-t. Nagyon jól prognosztizál az autó. És azért jellemzően -1-5 fokban, bekapcsolt 21,5 fokra állított klímával, időnként ülésfűtéssel, a megengedett sebességgel haladva. Vegyes országút, város és autópálya használattal 22-23kW körül alakul a fogyasztás. :tutiok:
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tamagaba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Szépen telepakolták villannyal
https://hvg.hu/cegauto/20220106_673_loe ... _az_usaban
350 kW-os töltő gondolkodik.gif

... náluk nem lesz gond a töltéssel
https://interestingengineering.com/the- ... o-the-grid
... Onkyo 1978 Vulkán Pio Technics NU Audio Revox Teac Naka old school hifi ...
.. ha a zene jó, szólhat akár mobil fülesen ..

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”