Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Avatar
bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2011.06.17., pén. 00:24
Értékelés: 305

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Akkor bekapcsolódok én is. :)

Az Aura Reference V3-as digit kábellel én is szereztem némi tapasztalatot.
A meglévő Aura v2/2-es kábelem nagyon szeretem, rendkívül jó kábelnek tartom. Zeneisége, felbontása, dinamikája borzasztóan jó, kiemeli a piaci átlagból az árszintjén és még afölött is.

Gondoltam, jobb lesz a reference 3, kicsit még jobb, még finomabb, még szerethetőbb.

Sajnos nem ezt tapasztaltam!
Egyik szemem sírt a másik nevetett.

Ez a reference v3 egyből kiverte a biztosítékot, mikor bekötöttem! Nem gondoltam, hogy még ennyi tartalék van a rendszeremben. Jóval lendületesebb, tisztább hang. A sima v2/2 is energikus, de a reference v3 egészen más volumen, még tisztábban szól, több részlettel és természetességgel ajándékoz meg.
Hangjukban hallani, hogy egy kutyának a kölykei, de az új kábel klasszisokkal jobb genetikát kapott apától. :)
Visszadugva a v2/2-t, elszomorodtam. Enervált, kicsit mosottabb hang fogadott (persze ezt a maga szintjén kell érteni!). ... már megint költés lesz a vége - gondoltam.

Abszolút az a véleményem, hogy aki még nem próbálta ezt vagy hasonló színvonalat (mi van még ilyen kábel?????), nem tudja mi szunnyad a rendszerében kihasználatlanul.

Gratulálok az fejlesztőnek, számomra eddig ismeretlen magasságra tette a képzeletbeli lécet! bravo.gif
Finesse !

Avatar
IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 483
Csatlakozott: 2005.03.03., csüt. 08:33
Értékelés: 156

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Sziasztok!

A rendszeremben vendégeskedett hosszabb ideig ((-köszönöm a türelmet Ákos-)) egy Aura Reference V3 analóg XLR pár.

Nálam egy ATC SCA2 előfok és egy ATC P2 végfok közé került be, ahol egy Draco Reference xlr párt váltott. A rendszerben két dolog nem volt, opamp a jelútban, és két egyforma kábelpár. Utóbbi annyit alakult azóta, hogy a phono két oldalára egyforma kábel került. ((tényleg van itt minden, AN-kondo, vdh, eichmann, siltech, elrod, ValhallA))

A draco reference egy nagyon jó kábel az áráért, az Aura ref v2 -höz képest picit melegebb hangja nálam hozott némi plusz súlyt és testet a rendszerbe, teljesen elégedett voltam vele. Amikor az Aura ref v3 megérkezett, Ákos szólt hogy járatni kell mert nyers; nem volt rossz, de úgy, ott, és akkor nem győzött volna meg. Kapott egy kis időt.
Először csak annyi tűnt fel hogy magára talált kis hangerőn, majd az hogy mintha jobb lenne a felbontása, végül az hogy bensőséges zenehallgatásba keveredtem vele, átengedte az érzelmeket olyan artikulált előadásban amit eddig nem halottam idehaza. Szerintem minden téren vagy azt hozza, vagy többet mint az előző Aura ref és draco ref, talán nem túlzás azt mondani hogy a két kábel erősségeit kovácsolta össze - számomra egy határozott előrelépés.

Gyorsan teltek a napok-hetek, és eljött az ideje annak hogy kikössem az aura ref v3-at.

Visszaraktam a draco-t és bumm... nem hittem a fülemnek... reméltem hogy csak a draco-t kell újra-járatni és jó lesz az megint. Sajnos két hete járódik, de ezt még nem sikerült igazolni; gyanús hogy árban - hangban egyaránt más szint a két kábel.

Az Aura ref v3 szerintem a draco ref-hez hasonló karakter, de nyitottabb, frissebb, részletezőbb, az Aura ref v2-höz nehezebb hasonlítani mert az régen járt nálam, de a v3 -ra egyértelműen az érzelmesebb, teltebb, húsosabb jelzők ugranak be.

Itthon próbáltam tápkábelekkel játszva közelebb jutni ahhoz amit a vendég kábellel hallottam, de lassan két hete csak fülesen hallgatok zenét, azóta hangfal nélkül járatom a draco-t hátha aura ref v3 lesz belőle, vagy legalább kiszellőzik a fejemből az hogy az Aura milyen jó hangot csinált itt.


Kíváncsi vagyok hogy mások mit hallanak majd ki belőle, de arra tippelnék hogy csak a többi komponensüket - fékek nélkül :)


Ákos, gratulálok én is a fejlesztéshez, de nem irigyellek, mert magasra raktad a lécet a következő -talán grafénes- sorozatnak :P


menyus

Avatar
Töki
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2009.12.08., kedd 12:19
Értékelés: 535

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Töki »

Sziasztok!

Szeretném megosztani Veletek friss tapasztalatomat az Aura V3 Reference AES/UBU kábellel kapcsolatosan.
Kezdem azzal, hogy úgy egy éve vagyok boldog tulajdonosa egy Aura V2/2 AES/EBU kábelnek. Azt gondolom a topikot olvasók jó részének nem kell bemutatnom ezt az eszközt, hiszen sokunk rendszerének alappillére. Hogy miért is? Az én véleményem az, hogy hihetetlen módon el lettek találva az arányok. Nagyon jó felbontás mellett minden a helyén van - pont ott, pont annyi, amennyi kell. Nincs bántó él, forszírozottság, nincs vakarózás, csak teszi a dolgát igen magas szinten, természetesen. Igazi mérföldkő, mely miután beépült a rendszerbe - joggal érezhetjük, hogyha életünk végéig vele kell élnünk sem lenne gond, mégha a hifizős, kütyüzős típusból vagyunk is összerakva.
Úgy 10 napja kaptam kölcsön egy V3 Reference AES/EBU kábelt. Szerencsémre nem volt időkorlátos a visszaszolgáltatása, így ez idő alatt, úgy 50-60 órányi elmélyült zenehallgatás közepette volt alkalmam megtapasztalni kvalitásait. Tegnapra végül elfogott az érzés, hogy mégsem szeretnék visszaélni a vendégszeretettel és fájdalom, de illő volna visszaszolgáltatnom a kábelt, így visszacsatlakoztattam a jól megszokott V2-t. Valahogy nem voltam felkészülve arra a fájdalmas űrre, ami következett :(
Megpróbálom szavakba önteni, miben jeleskedik, miben jobb a V3 Reference. Először is senki ne gondoljon totál más világra a V2-hez képest, sőt! Akinek az tetszik, ez is fog. Hihetetlen testet, súlyt ad a hangszereknek, énekhangnak és teszi ezt úgy, hogy nem egyfajta dúsulás, felrakódottság jelenik meg a felbontás rovására, inkább belátást enged a zenei információk mélységi rétegződéseibe, szöveteibe. Minden sokkal jobban érthetővé válik, szinte tapinthatók, már-már valóságosak a hangok. A simasága, folyékonysága elképesztő.

Szeretnék ezúton gratulálni Ákosnak a remek hallásához és áldozatos munkájához, melyek által képes eszközzé kovácsolni az általa képviselt hangzásideált, sokunk örömére!
GigaWatt PC-4 EVO
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + külső táp
ATC SCM 150 ASL PRO
WireWorld Platinum / Stealth V18 UNI / Sablon Audio / HydraSound

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Már hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott az igényem a Halcro végfokok elcsatolására, ám csak az utóbbi napokban fejeződött be a legyártás. (Ezúton is köszönöm Fodesz fórumtársnak a legyártáshoz nyújtott segítséget!)

A Halcro hatalmas felületen érintkezik a talajjal, ami jó és rossz is egyben...
Az interneten a legkülönfélébb elven működő elcsatolásokat használnak a végfokokhoz és ezek közül kettőt nyílt lehetőségem hosszabb ideig próbálni, amelyek egyszerűen nem hozták a relatíve magas költségek miatt, jogosan elvárható optimális eredményt. (Köszönet Kyle, Péter!)
Lehetséges, hogy más anyagú burkolaton, födémeken kiválóan teljesítenek de nálam egyszerűen nem működött egyik gyártmány sem kielégítően. (Bizonyos paraméterek javultak egyéb jellemzők kárára, ezért nem volt egyértelmű, teljeskörű előrelépés hangzás tekintetében.)

Mint már oly sok esetben, ezúttal is a hosszas kísérletezés, tesztelés hozta létre a személyre, fülre, burkolatra szabott megoldásomat. Hihetetlen mennyiségű kalóriát égetve vagy százszor horzsoltam le a kezeimet a dög nehéz végfokok emelgetésének folyományaként, miközben a különböző anyagok, megoldások tengerében a favoritra vadásztam ki-be pakolászva a matériákat.
Munka közben visszasírtam a class-d végfokok pár kilós pille világát de még a relatíve élhető méretű 30-40Kg körüli, biztos fogású végfokok is megváltásként szolgáltak volna ezen a monstre teszten…

A sok kísérletezés eredménye egy öszvér megoldás lett, ahol kombináltam a csapágygolyós és rugós elvet. Érdekes, hogy külön-külön egyik sem hozta azt amit kerestem, ám együttes alkalmazásukkal valahogy minden klappolt.
A bázis anyag kettő darab 20mm vastagságú átmérős sárgaréz, melyekbe fészkek lettek marva és a rugós elcsatolás szerkezeti elemei ezen fészkekbe lettek ragasztva.
Maga a rugós elcsatolás egy szendvics szerkezetű megoldás, amely egy 4mm-es AlMgSi lemez és egy víztiszta lexan lap között egy szintén 3mm-es, közepesen kemény elasztomer(TPE) réteg alkot, erre a rétegre támasztanak a titán anyagú nyomórugók. A padló felőli átmérős réz alapba 8mm-es csapágygolyó fészkek lettek marva, amibe lábanként három darab kerámia csapágygolyó(Si3N4) lett ültetve. A csapágygolyók és a padló között még található egy 6mm vastagságú karbon alátét.
A Halcro mahagónija és a réz elcsatolás között található egy 2mm-es parafa lemez, hogy még csak véletlenül se sérüljön a fa felülete a réz által az erősítő esetleges későbbi mozgatása, rugózása közben.
Az elcsatolásokat a Halcro pilonjait rögzítő technikai furatokba kell illeszteni, amely egyben megvezeti és biztosítja az oldal irányú stabilitást.

A tanulság számomra, hogy elcsatolásban sincs borítékolhatóan minden felületre, készülékre optimális megoldás, így teljesen fölösleges egyik vagy másik megoldás fölött pálcát törni.
Csatolmányok
11.jpg
11.jpg (117.24 KiB) Megtekintve 4266 alkalommal
2.jpg
2.jpg (89.1 KiB) Megtekintve 4266 alkalommal
1test.jpg
1test.jpg (85.9 KiB) Megtekintve 4266 alkalommal
1.jpg
1.jpg (111.11 KiB) Megtekintve 4266 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Happy birthday, mr. Wilson! :) Hátha olvassa ezt a topicot! :D

https://youtu.be/En9ibmBvPJI
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Ákos zenei ízlését valamennyire ismerve valószínűleg már szerepelt itt Michel Camilo, de mint tudjuk, ismétlés a... :rolleyes:
Nem akarom a srácokat (na jó, apám lehetne mind :D ) piedesztálra emelni, mert azért sokszor esik jól az embernek a jó kis 4/4 egy pár akkorddal, de amit hárman művelnek, az káprázatos, nagyon jól egymásra találtak, és kiegészítik egymást. Horacio Hernandez mesterien hozza a latin témát, nem kis bonyolultsággal, Michel Camiloval egyetemben. Ugye ebben a stílusban sokszor a zongora hozza az alapot, hogy a többi hangszeres tudjon kicsit szárnyalni, de úgy gondolom, mindhárman egyenrangú felek ebben a "csatában".
Ugye, ezek nem mindig folyamatos felállások, egymásra találnak, zenélnek, aztán lépnek tovább. Pl. Anthony Jackson játszott másik tiroban is, Hiromival és simon Phillips-szel, őket is meleg szívvel ajánlom, de most Michel Camilo Trio, latin ütemorgia! :smile29:

https://www.youtube.com/watch?v=gXtieqCN_8Q
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Avatar
Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1690
Csatlakozott: 2012.12.19., szer. 09:33
Értékelés: 231
Tartózkodási hely: Kecskemét

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Üdv Nektek!

Nemrég sikerült beszereznem Valhalla mester AgPt-rxf ic kábelét. Nem egy komoly hifivel rendelkezek Philips cd lejátszó, Meridián 203 dac, Nad C162 előfok tuningolva, arcam 9p végfok tuningolva, Canton CT800 hangfalam van újra épített hangváltótval Valhalla Ag7n cyro digi kábel, AgPt VIII MkII ic, Nordost Red Dawn hangfalkábel. Azért nem is utolsó készülékek. Lehet mondani hogy minek ehhez a renderhez ugyan annyiba kerülő kábelezés!
Már az első AgPt VIII MkII ic kábel is hihetetlen változást hozott a megszólalásba, de az AgPt-rxf ic-vel még javult a hang méghozzá 3 dimenziósabb lett. Pár rendszerben járt már az ic kábelek idáig és meglepődtek rajta hogy tud zenélni a rendszerük. Egyszer elvittem Budapestre az Akusztikába hogy ott is mit teljesít.Hálózati lejátszó, Gato erősítő, Gato hangfal, Nordost Try hangfalkábel és ic kábel volt összeállítva. Teljesen partiba volt az AgPt VIII MkII a Try ic kábelel. Az új árukban van egy kis különbség kb 50% drágább a nordost kábel. Az újabb AgPt-rxf kábel jobb lett a régi szériáktól. Ezek a kábelek nagyot dobnak sok rendszer hangján ahova illenek! Eddig 1 helyen nem volt jó mert magas hangok irányába ment el a hangkép ott csak rézkábelezés a nyerő.
Egy biztos hogy a kábeleket nem kell cserélnem mostmár!
Csatolmányok
IMG_20181014_152758.jpg
IMG_20181014_152758.jpg (2.99 MiB) Megtekintve 4412 alkalommal

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Aura V3/1 Reference - "A király visszatér"
Csatolmányok
5.jpg
5.jpg (754.83 KiB) Megtekintve 4409 alkalommal
4.jpg
4.jpg (714.23 KiB) Megtekintve 4409 alkalommal
2.jpg
2.jpg (385.28 KiB) Megtekintve 4409 alkalommal
1.jpg
1.jpg (849.25 KiB) Megtekintve 4409 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Csak szimplán jó zenét ezzel a .... , a pont helyére mindenki gondol amit akar, én imádom! :)
https://www.youtube.com/watch?v=MJRF8xGzvj4
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Csatolmányok
tone.jpg
tone.jpg (225.36 KiB) Megtekintve 4213 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A Graphene X-el ellentétben a védjegyemmé vált, több mint tíz éves múltra visszatekintő ezüst/platina ötvözet ma már a legtöbb hobbista számára elérhető az AgPt-RXF ribbon kábelek személyében. A kábel költsége kevesebb mint a felébe kerül az egykori csúcs AgPt kábeleknek... Ráadásul úgy lett lényegesen olcsóbb, költséghatékonyabb a legyártás, hogy a hangminőség folyamatosan generációról-generációra fejlődött.
Csatolmányok
3.jpg
3.jpg (354.63 KiB) Megtekintve 4247 alkalommal
2.jpg
2.jpg (368.27 KiB) Megtekintve 4247 alkalommal
1.jpg
1.jpg (330.59 KiB) Megtekintve 4247 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nem grafit, hanem grafén, ami bár a szénből eredeztethető a gyakorlatban mást jelent és máshogyan viselkedik. Soha nem tetszett a VDH és egyéb más szén kábelek megszólalása, mert jelentős saját karaktert tartalmaznak. Elég gyerekcipőben jár még a grafén kutatás és igen költséges, nehézkes a legyár(ta)tás így a Graphene X-ből sem lesz egyhamar népkábel. Jelen kábelnél platina hordozón található egy speciális pár mikronos izolátor és azon a allotróp.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1482
Csatlakozott: 2010.04.07., szer. 16:01
Értékelés: 809
Tartózkodási hely: Budapest

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

húú, új fejlesztés , csak nem graphite ? Graphite-Platina szálak ? :rolleyes:

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Graphene X
Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (211.18 KiB) Megtekintve 4134 alkalommal
4.jpg
4.jpg (449.97 KiB) Megtekintve 4134 alkalommal
7.jpg
7.jpg (242.79 KiB) Megtekintve 4134 alkalommal
5.jpg
5.jpg (518.82 KiB) Megtekintve 4134 alkalommal
8.jpg
8.jpg (331.19 KiB) Megtekintve 4135 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
giotto14
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1907
Csatlakozott: 2015.08.27., csüt. 07:28
Értékelés: 303
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Mivel meg lettem szólítva :D "És mindezt eldobni némi fekete löttyé?" - bár abszolút nem társalgás volt a célom
annyit hozzátennék, hogy nem szüntettem meg a hifi vonalat. Egyrészt, mert imádom, másrészt nem is szükséges.
Csak összevontam, egyszerűsítettem és beérem szerényebb kábelezéssel, de pl fejlesztettem is egy PS P10-zel.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Avatar
nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2016.08.10., szer. 22:27
Értékelés: 52

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Ezt a kérdést én is feltettem giottonak, de nézd a pozitív oldalát: több fórumtársnak megadatott, hogy kedvezőbb áron jusson Ákos remek kábeleihez. Egy ValhallA kábel fórumtárs rendszerében töltött életének vége egy új élet lehetősége egy másik rendszerben. Nálam is így landolt Ákos számos használt kábele, de szerencsére megadatott új kábelek bejáratásának élménye is. Már "nyersen" is élmény hallgatni, de átélni az "érés" folyamatát nem mindennapi öröm.

És mindezt eldobni némi fekete löttyé?Te tudod,de azért ez durván hangzik.
Na mindegy,kávéval akkor nem kínállak ha esetleg felém vezetne az utad,mert csak egy nyamvadt nespressot tudnék adni. :D

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3630
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shimano »

giotto14 írta:
2018.09.21., pén. 11:43
A hifi mellett a kávé készítés a másik nagy hobbim. Mint minden amit komolyan vesz az ember,
ez is igen költséges. Mindkettőt magas szinvonalon képtelen vagyok finanszírozni (vagyunk ezzel
így páran) ezért most újra a kávézásra összpontosítok. Ugyanakkor szeretnék emléket állítani az
eddigi legjobb rendszeremnek és azok lelkének: a ValhallA kábelezésnek.

Tudom, hogy az eszközparknál vannak sokkal jobbak/szebbek/drágábbak, de nem is azokról,
hanem azokat összekötő (sokak számára még ma is hihetetlenül felesleges) vezetékekről beszélnék.
Mint sokan/vagy mindenki, aki ezt a sportot űzi, én is hosszú utat jártam be, mire idáig értem.
Hálás köszönet Ákos segítségéért és feleségem végtelen türelméért, hogy megtapasztalhattam,
mire képes egy gondosan megtervezett, kivitelezett és összehangolt kábelezés.

Számomra egyértelművé vált, hogy megkerülhetetlen alkotóelemekről van szó.
Mindegy milyen szinvonalú a készülék, a benne rejlő tudás maximális kiaknázása megfelelő
tápellátás, kábelezés, rezgéscsillapítás és akusztika nélkül lehetetlen.

Sajnos egy jó darabig most nélkülöznöm kell azt a hatalmas zenei élményt, amit a ValhallA
kábelezéssel sikerült elérnem. A hangszerek hangjának természetessége, finomsága,
a végtelennek tűnő dinamika, a ritmus és folyékonyság, a zene szövetének aprólékos felfejtése,
a szinpad atmoszférája, az emberi hangok csodálatos rezdülése egyetlen hömpölygő boldogság
folyammá olvadt össze. És én csak felfeküdtem erre a lágyan simogató, ringató érzésre és
hálás voltam a sorsomnak. Mindenkinek köszönöm, aki elovasta és jó zenehallgatást kívánok.

Végzetül a rendszer:

Ethosz CDM transport - Aura V2/2 AES/EBU + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Bryston BDP-2 streamer - Aura V2/2 AES/EBU + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Calyx Femto DAC - Draco Reference XLR + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Ayre K-5xe MP Preamp - Aura V2/2 XLR + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Spectron Musician Power amp - Draco HC hálózati kábel
Vienna Acoustic Beethoven CG SE - Aura v2/2 hangsugárzó kábel
És mindezt eldobni némi fekete löttyé?Te tudod,de azért ez durván hangzik.
Na mindegy,kávéval akkor nem kínállak ha esetleg felém vezetne az utad,mert csak egy nyamvadt nespressot tudnék adni. :D

Avatar
giotto14
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1907
Csatlakozott: 2015.08.27., csüt. 07:28
Értékelés: 303
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

A hifi mellett a kávé készítés a másik nagy hobbim. Mint minden amit komolyan vesz az ember,
ez is igen költséges. Mindkettőt magas szinvonalon képtelen vagyok finanszírozni (vagyunk ezzel
így páran) ezért most újra a kávézásra összpontosítok. Ugyanakkor szeretnék emléket állítani az
eddigi legjobb rendszeremnek és azok lelkének: a ValhallA kábelezésnek.

Tudom, hogy az eszközparknál vannak sokkal jobbak/szebbek/drágábbak, de nem is azokról,
hanem azokat összekötő (sokak számára még ma is hihetetlenül felesleges) vezetékekről beszélnék.
Mint sokan/vagy mindenki, aki ezt a sportot űzi, én is hosszú utat jártam be, mire idáig értem.
Hálás köszönet Ákos segítségéért és feleségem végtelen türelméért, hogy megtapasztalhattam,
mire képes egy gondosan megtervezett, kivitelezett és összehangolt kábelezés.

Számomra egyértelművé vált, hogy megkerülhetetlen alkotóelemekről van szó.
Mindegy milyen szinvonalú a készülék, a benne rejlő tudás maximális kiaknázása megfelelő
tápellátás, kábelezés, rezgéscsillapítás és akusztika nélkül lehetetlen.

Sajnos egy jó darabig most nélkülöznöm kell azt a hatalmas zenei élményt, amit a ValhallA
kábelezéssel sikerült elérnem. A hangszerek hangjának természetessége, finomsága,
a végtelennek tűnő dinamika, a ritmus és folyékonyság, a zene szövetének aprólékos felfejtése,
a szinpad atmoszférája, az emberi hangok csodálatos rezdülése egyetlen hömpölygő boldogság
folyammá olvadt össze. És én csak felfeküdtem erre a lágyan simogató, ringató érzésre és
hálás voltam a sorsomnak. Mindenkinek köszönöm, aki elovasta és jó zenehallgatást kívánok.

Végzetül a rendszer:

Ethosz CDM transport - Aura V2/2 AES/EBU + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Bryston BDP-2 streamer - Aura V2/2 AES/EBU + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Calyx Femto DAC - Draco Reference XLR + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Ayre K-5xe MP Preamp - Aura V2/2 XLR + Aura V2/2 Reference hálózati kábel
Spectron Musician Power amp - Draco HC hálózati kábel
Vienna Acoustic Beethoven CG SE - Aura v2/2 hangsugárzó kábel
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

[quote=ValhallA post_id=2292522 time=1536949513 user_id=12253]

https://www.youtube.com/watch?v=OBgaksTijkQ

A Tears of sahara meseszép szám, nagyon tetszik, imádom az ilyen zenét, azért a csaj sem egy "alultáplált" zenész, nem ismerem egyébként. Remekül egészítik ki egymást Tony MacAlpine-al. Klassz és biztos élmény lesz élőben :smile32:

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

ValhallA írta:
2018.09.14., pén. 20:25
Szia Pisti!

Legközelebb majd Tony MacAlpine koncertre megyek a Dürer-be.
Az hamarabb lesz. Akkor jó zenét neked addig is! :smile32:

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ákos, jó zenét! :smile32: Omnium Gatherum, Wolfheart ,Nothgard Butapest ,November 12. Dürer kert. Jössz?? :) Én ott leszek ... :smile32: :guitar:

https://www.youtube.com/watch?v=kyKC3nYFi_k

https://www.youtube.com/watch?v=ALmGVSqr91E

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Egy kis ajánló! :)

Szeptember végén jelenik meg a lengyel Riverside új albuma Wasteland címmel. A prog rajongók nyilván ismerik őket, akik meg ne, azoknak itt az ideje. :)
2016-ban sajnos meghalt a gitárosuk szívrohamban, akinek a "soundja" Mariusz Duda basszer mellett alapban határozta meg a banda stílusát, hangzását. A zenekar tovább működik, elviekben 3-an maradtak, de természetesen stúdióban és koncerteken kísérő zenészekkel dolgoznak.
Egy melankólikus finomság az új albumról, 7/8-ot nem kell várni a számtól! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ZS1crIkpnwc
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

TONE Audio2.0 no.90

http://www.tonepublications.com/MAGPDF/TA_090.pdf
Képkivágás.JPG
Képkivágás.JPG (112.67 KiB) Megtekintve 3697 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”