Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »


Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Egy kis nyársalás a családdal.
7538EE8C-8159-401B-B1D2-C3144955F2E5.jpeg
7538EE8C-8159-401B-B1D2-C3144955F2E5.jpeg (1.15 MiB) Megtekintve 1504 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Kb. egy hónapja vettem ilyet itt Ausztriában a Penny-ben, 4,99€ volt! Kétszer megnéztem, hogy nincs-e a szám előtt egy egyes ;-) Nem lehetett nem megvenni, és tényleg hasznos cucc.

(Bár otthon grillezünk mindig a családdal, van műhely, és a bátyám - unokaöcsém lazán megoldja a grillgyújtást: sűrített levegővel beizzítják úgy 10 perc alatt, hogy gyönyörű homogén vörös akármi az egész ;-)

Online
Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1640
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 794

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »

lehoako írta:
2018.06.18., hétf. 17:36
1 hour ago, Vinkler said:

Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.

Ez nem a Gulyáságyú mobil aljzata? 
(Bakker, pont most nem találok róla rendes képet a guglival...)
https://edigital.hu/grill-tartozekok/la ... 31-p373583
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9 írta:
2018.07.20., pén. 10:27
A munkafevevőnké a Csillaghegyi Megálló nevű tejbisztró.
Az a hévmegállónál van, ahogy tudom, ott több tulajdonos is van.
Mi a Cserfalvi cukrászda mellett vagyunk. Mátyás kiraly 16.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9 írta:
2018.07.20., pén. 09:52
Milyen üzleted van, és merre?
Csillaghegyen a Mátyás király úton van egy bioboltunk. Mellette meg egy salátabár.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9 írta:
2018.07.20., pén. 07:42
Van nem organikus nádcukor?
:P Vagy Mauritius-on mit tud a cukornád?
A nátrium kloridot is el lehet adni homokkal-kövekkel szennyezve, Himalája sónak :)
Persze értem, hogy örökké akar mindenki élni...
Ja és a bio is az, amit éjszaka permeteznek. :smile29:
Na megyek a kábeles topikba is :fekverohog:
Organikus = bio.
Ezt áruljuk az üzletben is. Nem eszek sok cukrot, viszont, ha édesítek, akkor ezt használom. A különböző édesítő vackok hidegen hagynak.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mi is ezzel a módszerrel rakjuk el a lekvárokat.
Most volt sárgabarack. Mauritius-i organikus nádcukorral lett eltéve, a felébe, pedig tettünk levendulát is. :rolleyes: 👌
Lefotóztam egy kis üveggel neked. 🍑
47A79830-69D0-4C26-A9FF-DF39EE625EAE.jpeg
47A79830-69D0-4C26-A9FF-DF39EE625EAE.jpeg (1.71 MiB) Megtekintve 1353 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vasti írta:
2018.06.27., szer. 16:20
Vinkler írta:
2018.06.24., vas. 14:47
Császármorzsa, házi baracklekvárral.
Na ez az, amit nehéz felülmúlni - a jó házi lekvárt! A boltiak az ehetetlen és az ehető, de meghatározhatatlan ízű - állagú valami között vannak általában, igazán jót nem is tudom, ettem-e már? Pedig néha kipróbálunk valami drágább, minőségibbnek tűnőt, de nem az igaziak. Talán a Lidl-ben vettem régebben valami saját márkás gyümölcsakármiket, amik egészen jók voltak.
Tavaly október második felében - életemben először - egymagam főztem házi fügelekvárt, saját kertből származó fügével. Egy hétvégén ment az akció egyik nap egy 8 literes, második nap egy 15 literes fazéknyi lett. Előzőhöz minimális nyírfacukrot (kb 60 deka a 8 literhez) és több citromot, a második főzethez 1 kg finomítatlan nádcukrot adtam, és arányaiban kevesebb citrommal (szóval kísérletezős fajta vagyok). Tartósítószermentes "technológiával" (kifőzött, fövő vízből kivett befőttesüvegekbe azonnal még majdnem fövő állapotban bemerve, szintén kifőzott tetőkkel leszorítva, leforgatva, 2 napig hálózsákokból és paplanokból készített vastag szárazdunsztban).

Olyan sikere lett, hogy több mint felét el kellett ide-oda ajándékoznom. Az utolsó üvegnyit kb egy hónappal ezelőtt fogyasztottuk el. A tartósítás így tökéletesen működött, de ha már megbont az ember egy üveggel, akkor azt max 1-másfél héten belül el kell fogyasztani, különben "megbuggyan".

A nádcukros, kevesebb citromos változat lett a finomabbik.
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2018.07.19., csüt. 14:53
Vinkler írta:
2018.07.19., csüt. 13:47
Vega nap a grillen. 😀
Grillezett provance-i gombafej, cheddarral töltve. 👌

65B223D4-A5E8-4E49-BACF-DE89C8BF23BF.jpegDDFC5912-4703-48CF-AC92-786FD325925D.jpegEF505EDC-C52F-49C9-8919-CFD19163F610.jpegE63BEED2-F603-4280-B535-190337928154.jpeg
Ez az amit lesportoltál előre? :D
Jól néz ki...
Ez! 😀
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2018.07.19., csüt. 13:47
Vega nap a grillen. 😀
Grillezett provance-i gombafej, cheddarral töltve. 👌

65B223D4-A5E8-4E49-BACF-DE89C8BF23BF.jpegDDFC5912-4703-48CF-AC92-786FD325925D.jpegEF505EDC-C52F-49C9-8919-CFD19163F610.jpegE63BEED2-F603-4280-B535-190337928154.jpeg
Ez az amit lesportoltál előre? :D
Jól néz ki...
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vega nap a grillen. 😀
Grillezett provance-i gombafej, cheddarral töltve. 👌
65B223D4-A5E8-4E49-BACF-DE89C8BF23BF.jpeg
65B223D4-A5E8-4E49-BACF-DE89C8BF23BF.jpeg (391.2 KiB) Megtekintve 1199 alkalommal
DDFC5912-4703-48CF-AC92-786FD325925D.jpeg
DDFC5912-4703-48CF-AC92-786FD325925D.jpeg (360.51 KiB) Megtekintve 1199 alkalommal
EF505EDC-C52F-49C9-8919-CFD19163F610.jpeg
EF505EDC-C52F-49C9-8919-CFD19163F610.jpeg (319.62 KiB) Megtekintve 1199 alkalommal
E63BEED2-F603-4280-B535-190337928154.jpeg
E63BEED2-F603-4280-B535-190337928154.jpeg (305 KiB) Megtekintve 1199 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Vinkler írta:
2018.06.24., vas. 14:47
Császármorzsa, házi baracklekvárral.
Na ez az, amit nehéz felülmúlni - a jó házi lekvárt! A boltiak az ehetetlen és az ehető, de meghatározhatatlan ízű - állagú valami között vannak általában, igazán jót nem is tudom, ettem-e már? Pedig néha kipróbálunk valami drágább, minőségibbnek tűnőt, de nem az igaziak. Talán a Lidl-ben vettem régebben valami saját márkás gyümölcsakármiket, amik egészen jók voltak.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

svedmalac írta:
2018.06.27., szer. 01:25
Zalalövő felé (Borostyán tó) többször járok, ezért merült fel bennem, hátha valahol meg lehet kóstolni az említett csodákat...
Leírva persze tök jól hangzik, egyszerű kajának tűnik, de baromira nem mindegy, ki és milyen tapasztalattal készíti el.
Á, ilyen étteremben nem volt, és nem is lesz ;-)

A friss paprikás változatot nehéz elrontani, a lényeg a jó paprikán van: a bolti, nagyon vizes húsú nem jó, mert csak szétfő, és íze sincsen. A jó házi paprika majdnem olyan, mint amit felfűznek hüvelyes paprikának: kemény, vékony húsa van, és ízletes! Csak éppen zöld, sárga, meg persze piros, mehet bele erősebb fajta is :-) Gyorsan kell sütni, folyamatosan kevergetve, hogy elpárologjon a nedvesség, nem árt bele egy kicsi vöröshagyma sem, azon kívül csak só, és annyi.. A csirkesütés meg értelemszerűen ;-) Aztán a végén fokhagyma, de nem nyomva, hanem apróra vágva. És tényleg sok kell bele!
A francba, de sokára lesz még anyu kertjében paprika... ;-)
Persze azért ha nincs más, jobbfajta bolti paprika is megteszi, mi sem bírjuk általában kivárni a házi paprikát ;-) A lényeg a vékony és kemény húson van.

A savanyú paprikás változatot meg itt mutatják meg a szomszéd faluban :-)

https://www.youtube.com/watch?v=Ey1fUnR2Sag&t=2090s

Jó sütögetést :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vasti 2018.06.27., szer. 16:23-kor.

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

...az egyszerű ételeket általában nehéz igazán jól elkészíteni...


Na ezért kérdeztelek ;)
Zalalövő felé (Borostyán tó) többször járok, ezért merült fel bennem, hátha valahol meg lehet kóstolni az említett csodákat...
Leírva persze tök jól hangzik, egyszerű kajának tűnik, de baromira nem mindegy, ki és milyen tapasztalattal készíti el.
Az ötleteket köszönöm, próbálkozok :D

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

svedmalac írta:
2018.06.23., szomb. 23:31
Ez az otthon és 10km merre található pontosan?
Esetleg valamilyen étteremben ki lehet próbálni?
Vagy annyira otthoni, hogy nem elérhető?
Helló!

Dióskálban éltem úgy 14 éves koromig, meg a suli után még egy pár évet. Ez egy eléggé kicsi zalai falu ;-)
Van néhány ilyen étel, ami nálunk teljesen mindennapos, de a legközelebbi kisvárosban (Keszthelyen) sem hallottak róla, pedig az csak 24km :-) Szóval a 10km talán túlzás volt ;-)

Étteremben ilyet biztosan nem kapsz... Ennél sokkal hétköznapibb ételeket sem találok a tőlünk 15km-re lévő, amúgy piszok jó kis vidéki étteremben (Zalaapáti, Zöld Elefánt: ha a környéken jársz, és ennél valamit, feltétlenül oda menj! Akár Keszthelyről is érdemes azt a 10km-t megtenni)

Amúgy egyszerűen elérhető: el kell készíteni otthon ;-) Nem egy nagy dolog, ha érdekel, szívesen megírom privátban a receptet. Mit annyi más parasztételnek, ennek is az egyszerűségében van a nagyszerűsége. Ja, meg persze abban, hogy ez aztán tényleg az otthon íze :-) Ilyen szerintem a világon máshol nincs.

De ez csak az egyik, ráadásul legritkábban készített variációja a sült paprikának!
Nyáron friss (házi, kemény húsú, ízletes, nem vizes bolti vacak) paprikát sütünk, mellé csirkehúst, akár csak szárnyat meg combot, szép pirosra. Amikor mindkettő megsült, összekeverjük, bele sok fokhagyma, mellé főtt burgonya, meg jó házias fehér kenyér.
Télen savanyított paprikát sütünk, mellé kb. 2 centis kockára vágott disznóhúst, szintén szép pirosra sütve. Amikor mindkettő megsült, hihetetlen módon összekeverjük, bele sok fokhagyma, mellé főtt burgonya, meg jó házias fehér kenyér :-)

Imádom az ilyen ételeket, a legtöbbet még a nagyanyámtól lestem el, nagyon kicsi koromban. De az egyszerű ételeket általában nehéz igazán jól elkészíteni... Imádok főzni, ha tehetem, mindig magamra vállalom itthon a konyhai munkát. Megcsinálok akármit, tészta, főzelék, nemzetközi vackok. De amit már többször próbáltam, és nem lett belőle semmi, az a "Stercgánica" :-) Hivatalos nevén lisztes sterz, pl.: http://www.nosalty.hu/recept/lisztes-sterz
Pedig egy piszok egyszerű(nek tűnő) étel... És mégsem. Nagyanyám olyat csinált, hogy ahhoz képest a Kaiserschmarrn egy nagy semmi ;-) Házi baracklekvárral ettük, csakis. Nagyon, de tényleg nagyon finom! A hétvégén megpróbálom újra, hát sikerül ;-)

Bocs a sok szövegért: nem kellett volna késő délután két kávét meginnom, azt hiszem :-)

Üdv: Vasti

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Fehérboros fokhagymakrémleves, parmezános krutonnal.







Császármorzsa, házi baracklekvárral.





Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »




2018. 06. 22. at 10:06, Vasti írta:




Sziasztok!



Elég gyakran indítja be a nyálelválasztásomat ez a topci :-) Mutatok én is két kaját, Ausztriában élő zalaiként egy szerintem csak egy kb. otthon +10km sugarú körben ismert zalai, és egy tipikus Osztrák ételt.



Az első a boros hús, ami sült füstölt hús, sok feldarabolt hüvelyes paprikával, vörösborral, sok fokhagymával, mellé meg főtt burgonya. Hát, mint mondjak - mennyei kaja ;-)



 



 





Szia!

Ez az otthon és 10km merre található pontosan?



Esetleg valamilyen étteremben ki lehet próbálni?



Vagy annyira otthoni, hogy nem elérhető?



üdv


Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 858
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Ausztria

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »



Sziasztok!



Elég gyakran indítja be a nyálelválasztásomat ez a topci :-) Mutatok én is két kaját, Ausztriában élő zalaiként egy szerintem csak egy kb. otthon +10km sugarú körben ismert zalai, és egy tipikus Osztrák ételt.



Az első a boros hús, ami sült füstölt hús, sok feldarabolt hüvelyes paprikával, vörösborral, sok fokhagymával, mellé meg főtt burgonya. Hát, mint mondjak - mennyei kaja ;-) A másik meg a Kümmelbraten zsemlegombóccal és főtt burgonyával, meleg szalonnás-köményes káposztával, és sörös hagymaszósszal. Ez sem rossz :-) Annyi csalás van benne, hogy a jobb oldali husi készen vett pácolt, a baloldali viszont teljesen saját pácolás stb. Bocs a tálalásért, de ezeket csak úgy lekaptam az asztalon...




Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Bbq csirkeszárny, sajt és más...





Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




3 hours ago, greenbio said:




nekem jobban bejött a brikett. párszor meg kell kocogtatni őket, és leesik a hamu róla, nem egy nagy meló


bár szaladtam már bele rossz minőségű brikettbe is...



apropró, ki mit használ? milyen típusú faszenet? ami szembejön a benzinkúton/teszkóban, vagy van kedvenc márka?





A brikett is jó lehet, de nem mindenre, viszont van, amire jobb, mint a faszén. Pl lassú bbq-nál félkörívben szépen lassan begyújtja magát körbe.



Faszénből kipróbáltam mindent is. Mindenből van jó és rossz is. Tapizással szoktam kiválasztani a megfelelőt, lenyeg, hogy kevés morzsalék legyen benne.

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




2 hours ago, Lemmy9 said:




Kis apró gyújtósfával, vegyszert nem használok. 





Én papírkígyót tekerek be az aljába és azt gyújtom meg. Vegyszert én sem használok esetleg van az a fakanósgombolyag viasszal átitatva, ha sietek.

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1816
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 382

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »




1 hour ago, Lemmy9 said:




A brikettet nem szeretem, mert szekálni kell a vastag hamurétegét, különben nem elég forró. 





nekem jobban bejött a brikett. párszor meg kell kocogtatni őket, és leesik a hamu róla, nem egy nagy meló


bár szaladtam már bele rossz minőségű brikettbe is...



apropró, ki mit használ? milyen típusú faszenet? ami szembejön a benzinkúton/teszkóban, vagy van kedvenc márka?


Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




Just now, Lemmy9 said:




Évekig szívtam eme remek szerkezet beszerzése előtt. 



Begyújtod, 10 perc és kész a tökéletesen egyformán izzó faszén. 





És te, hogyan használod?

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




6 minutes ago, Lemmy9 said:




Ez a gépsárkány:









Yes!



Az enyémen már nyomokban sincs ilyen szép fekete festék.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”