A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük! viewtopic.php?f=100&t=199327
Az első és hetedik kép elgondolkodtatott. Te mikor rakod bele a paprikát?
Jaja. A paprika nem oldódik vízben
Én le szoktam pirítani a hagymát, utána lehúzom a tűzről és kicsit hagyom hűlni, bele a paprika jól felkeverem, aztán a hús, stb.
Hát, ki hogy csinálja.
Ha megnézed, alig akad két egyforma recept a neten, még egy ilyen egyszerű kaja esetében is…
Én tegnap kb. ez alapján csináltam, és finom lett - máskor meg máshogy szoktam, ha olyanom van: https://streetkitchen.hu/hust-hussal/a- ... esporkolt/
Az első és hetedik kép elgondolkodtatott. Te mikor rakod bele a paprikát?
Jaja. A paprika nem oldódik vízben
Én le szoktam pirítani a hagymát, utána lehúzom a tűzről és kicsit hagyom hűlni, bele a paprika jól felkeverem, aztán a hús, stb.
Nálam az vált be, hogy ne égjen meg a paprika, de szépen életre keljen a zsiradékban, hogy a húst egyszer megforgatom és azt szórom meg paprikával, mielőtt kiengedné a levét. Így picit lehűl az edény, a paprika nem ég meg, mert a hús pár másodperc múlva elkezdi kiengedni a levét. Régóta így tolom, eddig bevált. Nálam ökölszabály, hogy utána már nem paprikázunk, csak egyszer.
Az Alföldön, ahol én járok, ott ez nem igaz.
A kalocsai haverom el is zavarna, ha ennyiszer paprikáznánk :-)
Ettől szép az élet, hogy másként csináljuk - és sztem itt is a végeredmény számít / az a lényeg, ami végül a tányérba kerül :-)
Az első és hetedik kép elgondolkodtatott. Te mikor rakod bele a paprikát?
Jaja. A paprika nem oldódik vízben
Én le szoktam pirítani a hagymát, utána lehúzom a tűzről és kicsit hagyom hűlni, bele a paprika jól felkeverem, aztán a hús, stb.
Nálam az vált be, hogy ne égjen meg a paprika, de szépen életre keljen a zsiradékban, hogy a húst egyszer megforgatom és azt szórom meg paprikával, mielőtt kiengedné a levét. Így picit lehűl az edény, a paprika nem ég meg, mert a hús pár másodperc múlva elkezdi kiengedni a levét. Régóta így tolom, eddig bevált. Nálam ökölszabály, hogy utána már nem paprikázunk, csak egyszer.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Az első és hetedik kép elgondolkodtatott. Te mikor rakod bele a paprikát?
Több alkalommal, fokozatosan paprikázom.
A hagymás alapot ritkán szoktam megszórni.
Van, aki a húst is máskor / sehogy sem pirítja, én a paprikát nem szórom bele az elején.
Az első és hetedik kép elgondolkodtatott. Te mikor rakod bele a paprikát?
Jaja. A paprika nem oldódik vízben
Én le szoktam pirítani a hagymát, utána lehúzom a tűzről és kicsit hagyom hűlni, bele a paprika jól felkeverem, aztán a hús, stb.
Tavaly év végén megérkezett a kis pizza sütő kemencém! Nyilván ki kellett próbálni, de mivel kint mínuszok repkedtek, ezt bent tettük. Első sütésem benne, azóta több is volt, de képek nem készültek, mert nem volt rá idő…
grat!
mennyiben más az ebben készült pizza egy G3ferrari-hoz képest?
Fogalmam sincs, nincs összehasonlítási alapom. Mondjuk teljesen más a két sütő.
Tavaly év végén megérkezett a kis pizza sütő kemencém! Nyilván ki kellett próbálni, de mivel kint mínuszok repkedtek, ezt bent tettük. Első sütésem benne, azóta több is volt, de képek nem készültek, mert nem volt rá idő…
grat!
mennyiben más az ebben készült pizza egy G3ferrari-hoz képest?
Fogalmam sincs, nincs összehasonlítási alapom. Mondjuk teljesen más a két sütő.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Tavaly év végén megérkezett a kis pizza sütő kemencém! Nyilván ki kellett próbálni, de mivel kint mínuszok repkedtek, ezt bent tettük. Első sütésem benne, azóta több is volt, de képek nem készültek, mert nem volt rá idő…
grat!
mennyiben más az ebben készült pizza egy G3ferrari-hoz képest?
Sziasztok!
Van egy "jutyuber" ;-) fickó, a Szoky, aki nagyon jókat főz szerintem.
Sok "menzakaját" is találni nála, jó értelemben, mert én még iskolai menzákon is ettem piszok jókat, csak tudni kell, mit válasszon az ember ;-)
Pár napja ezt főztem meg: https://www.youtube.com/watch?v=utiReyNEIJc
Szerintem piszok finom lett... A család szerint is ;-) Rég nem érzett, ismerős és jó íz volt.
Tényleg jó a fazon, nejem sok receptet próbált már tőle.
Sziasztok!
Van egy "jutyuber" ;-) fickó, a Szoky, aki nagyon jókat főz szerintem.
Sok "menzakaját" is találni nála, jó értelemben, mert én még iskolai menzákon is ettem piszok jókat, csak tudni kell, mit válasszon az ember ;-)
Pár napja ezt főztem meg: https://www.youtube.com/watch?v=utiReyNEIJc
Szerintem piszok finom lett... A család szerint is ;-) Rég nem érzett, ismerős és jó íz volt.
20220308_134639.jpg (373.26 KiB) Megtekintve 4029 alkalommal
Az már jó jel, ha olyan gyorsan fogy a pizza, hogy lefényképezni sincs idő!
Most képzeld el, ha olyan vacak lenne, hogy másnap fényképeznéd a pizzákat, mert senki hozzájuk sem nyúlt... ;-)
Tavaly év végén megérkezett a kis pizza sütő kemencém! Nyilván ki kellett próbálni, de mivel kint mínuszok repkedtek, ezt bent tettük. Első sütésem benne, azóta több is volt, de képek nem készültek, mert nem volt rá idő…
D01637EF-10D2-45EC-8C1B-7C7BEB79ADC4.jpeg (3.54 MiB) Megtekintve 3796 alkalommal
2969C4FC-8B8B-43E5-BEA8-C82D6E5EB1CC.jpeg (3.35 MiB) Megtekintve 3796 alkalommal
427A4820-137D-4267-8630-917825DD022C.jpeg (3.74 MiB) Megtekintve 3796 alkalommal
9F902936-4624-4177-A620-8B292636993F.jpeg (3.47 MiB) Megtekintve 3796 alkalommal
4FA94FA2-F9AC-442F-83FE-A1FF328AA8BC.jpeg (3.68 MiB) Megtekintve 3796 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Mostanában ritkábban fotózok, de a főzés nem marad el. A család (valójában a gyerekek) egy ideje komoly nyomás alá helyeztek, hogy legyen már bbq. Lett. Oldalas és sült császár. Az egyik darab császárt kifagyasztottam és hidegen fogyasztottuk. Meg mindig nagy kedvencem, ha nem a legnagyobb!
B6673005-575A-468A-8BD3-AADFE2D49AC8.jpeg (1.05 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
6B620A8E-77B0-44E0-A1A6-E14CAEE1159B.jpeg (1.53 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
E88D1B00-EF17-4C87-BA26-7B6B75751803.jpeg (1.31 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
F5DE076F-ACF6-4590-A40A-17998B053CE3.jpeg (1.13 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
EC8A95F5-9624-4A45-8AC5-EA18F2EB4638.jpeg (1.17 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
8C75677C-B0E6-470B-9CE7-2D290A6D6C79.jpeg (1.49 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
1080531C-8AA1-4773-A4B2-C6652BF529C3.jpeg (1.34 MiB) Megtekintve 3502 alkalommal
A275C5E6-B3A0-411F-B1EE-C197280E1D73.jpeg (886.56 KiB) Megtekintve 3502 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ki tud jó mák darálót?
Én kb. hetente eszek mákos cuccot, és mindig frissen készítem hozzá a mákot, így fontos, hogy jól működjön.
Bő 25 évig egy jó kis 91-92-es évjáratú Philips-et használtam, amit még a szülői lakból mentettem meg anno. De amikor harmadszor lett zárlatos, elengedtem. A Bosch-Siemens kávédarálók nem alkalmasak a mákhoz, nem bírja a mechanikájuk. Vettem 2-3 éve egy Hauser márkájút, ami alkalmas a célra. De ház ez kb. ennyit is bírt. Sokkal silányabb volt a minősége, mint a régi Philips.
Na, mondom, akkor veszek klasszikus modellt (anno dédinél sokat használtam, teljesen jó, sőt). JUPITER kézi mákdarálót szereztem be, massziv, öntöttvas. Na, ezt tegnap vittem vissza, mert egy adag (kb. 15 evőkanál) mák darálása kb. 25 perc volt vele. Ugyanis az préselt mákolaj visszamegy a kürtőbe, így összetapad a mák a szájánál, és nem esik bele a csigába, úgy kell tönķödni, és lekaparni a mákot...
Szóval most nem tudom, mi lenne a jó megoldás. 2-3 évente nem szeretnék elektromos modelleket venni, mert úgy látom, csak a gagyik vannak a piacon :(
Én korábban a klasszikust használtam úgy, hogy a fél kristálycukrot belekevertem darálás előtt. Nem tapadt le és jó lett a mákos töltelék. Valóban több órás izomlázas projekt volt a bejglibevalót ledarálni (be is rúgtam a végére). Evvel a módszerrel nem éreztem a fogam alatt a mák szemességét. Vettünk valami új kézi kis bigyeszdarálót, az végülis nem rossz amennyi időt és energiát spórolok vele. De lehet, hogy mégis visszaállok a régi módszerre, mert szemcsés a darálás vele, hiába veszek darált mákot. Szóval értem a problémát - szerintem vissza a mama öntöttvas darálójára
Nem könnyű olyat találni a piacon, ami nincs széthajtva, befestve (befojt a festék a darálórészbe), rozsdakupac
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Ki tud jó mák darálót?
Én kb. hetente eszek mákos cuccot, és mindig frissen készítem hozzá a mákot, így fontos, hogy jól működjön.
Bő 25 évig egy jó kis 91-92-es évjáratú Philips-et használtam, amit még a szülői lakból mentettem meg anno. De amikor harmadszor lett zárlatos, elengedtem. A Bosch-Siemens kávédarálók nem alkalmasak a mákhoz, nem bírja a mechanikájuk. Vettem 2-3 éve egy Hauser márkájút, ami alkalmas a célra. De ház ez kb. ennyit is bírt. Sokkal silányabb volt a minősége, mint a régi Philips.
Na, mondom, akkor veszek klasszikus modellt (anno dédinél sokat használtam, teljesen jó, sőt). JUPITER kézi mákdarálót szereztem be, massziv, öntöttvas. Na, ezt tegnap vittem vissza, mert egy adag (kb. 15 evőkanál) mák darálása kb. 25 perc volt vele. Ugyanis az préselt mákolaj visszamegy a kürtőbe, így összetapad a mák a szájánál, és nem esik bele a csigába, úgy kell tönķödni, és lekaparni a mákot...
Szóval most nem tudom, mi lenne a jó megoldás. 2-3 évente nem szeretnék elektromos modelleket venni, mert úgy látom, csak a gagyik vannak a piacon :(
Nálunk is palacsinta volt ma az ebéd, szintén a gyerekek miatt ;-)
Én is szeretem, de az édes annyira nem az esetem, vagyis inkább csak desszertnek... Valami jó sonka meg sajt bele, tejföl rá, és be a sütőbe, úgy már azért más ;-) Ma egy izmos krumplilevest csináltam, arra azért elég volt.
Munkámból adódóan megfordultam már pizzéria konyháján. Amit mindenhol láttam, sok lisztet használnak a legtöbb helyen és igen hirtelen mozdulatokkal dolgoznak. Nincs finomkodás,mert hely van bőven, nem fog szétütni semmit a lapáttal, a kemencében sem tesz kárt. Pont,mint amikor az asztalterítőt rántjuk ki a megterített asztalról. Gyorsan alátolják és gyorsan húzzák ki a lapátot.
ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
p.jpg
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.
vettem fém lapátot (torta sütő lapát), tükrös acél, és lisztezve sem csúszik rajta a tészta. az eredeti G3 lapáton ugyanaz (!) a tészta liszt nélkül (!) is simán csúszik
Pontosítanék! Nem liszt, hanem darát használok. Az apró szemcsék szerintem jobban “gördülnek” a tészta alatt.
Sokféle lapátot használtam már, most egy perforált, bordázott, spéci bevonatos lapátom van, de erre is tapad, ha nem jó a tészta, vagy nem eléggé darás/lisztes a lapát.
63DFCBB9-386B-4A94-AF9F-822DCF3519B5.jpeg (26.08 KiB) Megtekintve 3034 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos