A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük! https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=100&t=199327
---
Felhívjuk minden kedves hirdető fórumtársunk figyelmét, hogy a fórumszabályzat adásvételi alfórumáról szóló fejezete kiegészült az 5.8.15-ös ponttal, amelynek értelmében a meghirdetett áruk előélete visszakövethetőségének érdekében szabályosan feladott eladási hirdetéseket ill. hirdetési topikokat 2024.04.20-ától kezdve nem törlünk, az ezirányú kéréseket a moderátorok nem teljesítik.
Továbbá a 4. fejezet kiegészült a támogató tag fogalmával, valamint az új, 4.9-4.11-es pontok által szabályozott fizetett szolgáltatás fogalom definíciójával.
A szabályzat verziószáma egyúttal 3.1-re változott. A fórumszabályzat változásáról mindenkit külön-külön is értesítettünk.
Ma és holnap fügelekvár-főzés.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
Csatolmányok
08894903-BC32-4053-9828-3E23B56E78E3.jpeg (867.51 KiB) Megtekintve 3962 alkalommal
1A9C7330-08FE-425D-BFFD-D189211B6745.jpeg (812.28 KiB) Megtekintve 3962 alkalommal
All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Egyszerűen rosszul vagyok, amikor azt látom, hogy emberek képesek ilyen undorító, zsíros, bőrös, ráadásul a grillezés miatt erősen rákkeltő gusztustalanságokat magukba tömni!
Az oldalas egyszerűbb. 120 fokos rácson
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
A múltkori halfüstöléses témához megtaláltam a mobil füstölőmet.
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
WP_20180805_22_48_07_Pro.jpg (656.74 KiB) Megtekintve 2421 alkalommal
Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
...
A gyújtókemikáliák mellékiˋzűek, a faszéngyújtók használata, legyezés, hessegetés lassú.
A bevált, legjobb ár-érték arányú, 10 perces megoldás: régi (maˋdam által) lecserélt hajszáriˋtó.
A keletkező vasolvasztó hő és a homogenitás miatt kevergetni szükséges a faszenet és vigyázni kell a szétrepülő zsarátnokok-izzó faszéndarabok miatt.
Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.