Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)
Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?
Üdv: Vasti
Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?
Üdv: Vasti
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Sorry srácok! Legözelebb nem fotózok...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
hasonlot gondoltam, csak nem irtam be.
felháborító !! (kiszállítást vállalsz ? ...persze csak a húsvéti böjt után !)
Re: Sütés-főzés
Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Szóval!
Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:
youtu.be/ZO348H1-CiA
Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.
Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.
A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.
Mellékelek pár képet:
Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:
youtu.be/ZO348H1-CiA
Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.
Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.
A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.
Mellékelek pár képet:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Inkább ilyen szomjas, hogy foggal téptem a dobozt.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Re: Sütés-főzés
ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál?
Re: Sütés-főzés
Mi is
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ja tényleg, dől a kép :-) A mai, mobilos álló és mindenfelé dőlő képek és videók világában fel sem tűnik már...
A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)
Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)
A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)
Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1018
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Annak jobbra fent kéne lennie:) Diétásnak azért nem mondanám; a házi sonkából elfogyott vagy 5-6 szelet.
Re: Sütés-főzés
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez eléggé diétás... De azért balra fent látok még husikákat ;-)
Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Újévi malacsütés.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Nem házi, Teszkós :) a pogácsa marha és sertéshús mix. Élőben jobban nézett ki
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Házi buci?
Milyen volt a húspogácsa?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Ma hamburger volt ebédre
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nekem határozottan annak tűnik.
Külön dícséret,hogy a gombaragu nem áztatta el a tésztát.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7377
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Pulled pork pár héttel ezelőttről.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Még soha nem ettem ilyen lekvárt, de szívesen kipróbálnám.