Minden problémát kérünk ebben a topikban jelezni:
viewtopic.php?f=100&t=119064
HA NEM TUDSZ BEJELENTKEZNI akkor a postmaster@avx.hu címre írjatok egy emailt, az email címetekkel és felhasználónevetekkel!

SENKINEK NE ADD MEG A JELSZAVAD, MÉG AZ ADMINISZTRÁTOROKNAK SE!
AZ IGAZI ADMINISZTRÁTOROKNAK NINCS SZÜKSÉGE A JELSZAVADRA!!!!

Tüű Károly - hangsugárzók

Moderátor: hangfaltunning

Avatar
mosodás
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2018.03.01., csüt. 19:12
Értékelés: 6

Re: Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mosodás » 2018.09.08., szomb. 17:25

Jellemzés a Tüű féle módosításról, két-három hét után.

Nagy az előre lépés, de nézzük miről. Gyári Castle Kinght 5, subig lemenő mélyek, de lötyög, puha, mindig jelen van minden zenénél, mondhatni folyamatos álló hullám, mindig. A magasak vágottak, sosem szúrnak, ami van kevés, de pontos. Közép, beszédnél nagyon jó, van stílus, aminek jól ál, pl. Zaz, James Brown, operánál kevés. Élethűség, meg hiteles hangszerhangok nem igen vannak, max éneknél. Dinamika is lehetne erősebb. Tere inkább csak széles, és csak a legjobb felvételeknél nyújt örömöt. Mondjuk, akkor Zaz úgy beáll Domingóval a két hangfal közé, hogy csak pilázok. Részletek csak nagy hangerőn. Azonban, benne volt bugi, jó csővel egésznap rotyogott, fárasztás nélkül és mindenki táncolt. Ezt nagyon tudta, igazán szerettem ezt a selymes részét. Nem volt szép hangja, de rögtön a zenébe tett, Beethovenhez meg semmi köze, így léptem. Amiben sokat segített, hogy remek alapanyagnak találták tuninghoz. A hifis hangnak annyi.

T. után. Egész más karakter. Hétmérföldes csizmát kapott a doboz. Lett dinamika tartomány, nagy. A térnek érezhető mélysége lett, széleségben sokkal pontosabb, igazi nagy tér lett. Ami meg a legmegdöbbentőbb, hogy nem a hangfal szól, hanem körülötte a levegő. Lelépnek a hangok a dobozról. Az ének is, és valahogy előrébb került. A besüppedős, gombóc, kellemes mély lötyögésnek annyi. Igazi, ott és úgy szóló mély lett, sok energiával, ahogy kell. A pokol bugyra sem mélyebb, ekkor méretben. A magasak nagyon sokat fejlődtek, csilingel, ahogy kell,(ez a téren is mutatkozik) nem felfújtak, nem szúrnak, szépen simulnak a közepekkel, egyébként a közép enyhe emelése is megszűnt. Egyértelműen más lett az összkép, folyékony gombóc selymes hangból, széphangú, nagy térű, gyors, pontos, nyitott dobozok lettek, nagy dinamikával. Vége a visszafogottságnak. Ha így jobban tetszik, a markáns színezettségből, a semlegesség felé léptünk. Felbontás? Eddig négy öt szereplős hangfal volt, most meg benne a Royal Orcheestra. Ennyit a hangokról, nem ez a lényeg, az "oda át van." :)


Élményre. Csak magas minőségű felvételeknél, minimum cd, de inkább felette. A hangfal életre kell. Minden a helyére kerül, agyig izzított csöveimen, nem hangok jönnek. Zenét, és muzsikát áraszt, ha gyászmisét hallgatok, gyászolok, ha ünnepi nyitány, akkor ünneplek, a fejem leszedi az V. szimfónia, dinamikával és hangnyomással, pillanatokra tényleg azt hittem a koncerten vagyok, és a tér... mámor. Nagyon kéjes az egész. Ezen a szinten már van kifejező erő, nem hangokat hallgatsz, ha nem Beethoven erejét érzed. Erős? Az élmény is, napokig bennem marad a hatása. Ez egy kis varázslat abból az óriásból, amit az élő tud. Mikor hifizni kezdtem, pont ide szerettem volna érni. Megragadni a muzsikából azt, amit a korlátok engednek. Majd még persze, finomítgatok itt, ott a rendszeremen, de először érzem azt, helyes úton járok. Száz szónak is egy a vége, magasabb osztályba lépett a néhai alsó közép kategóriás.Ám óva intek, vigyázat! Ezt csak a legjobb felvételekkel tudja. Elmarad az élvezet, ha hibás a felvétel, vagy rendszer gondok vannak, rögtön megmutatja a hibát, nem vágja az arcodba, de tudatja. Háttérzenének most másképp rotyog, de köszönhetően annak, hogy alacsony hangerőn is nagy a nyereség, most is belerak a bugiba. Mert alacsony hangerőn is van mély, nem ami volt, rendes. Viszont alacsony hangerőn sincs semmi (addig jellemző) fedettség. Semmi jótékony homály. Minőségi felvétel kell ide is.


Miegyébb. Nehezen fogadja be az egyszerű hifista, hogy jónevű cégek termékei, (házilagosan?, de szakszerűen, magas elkötelezettséggel) lényegesen javíthatók. Ezt a békát, nehéz lenyelni. Pláne, mert nem kötelező. Én sem vittem volna sehova dobozaimat, ha nem hallom az enyém testvérét. Lassan lenyeltem volna a saját békámat, hogy a 300kért vásárolt, akusztikus zenére javalt hangfalam, klasszik zenére, szar. Pontosabban, hallgathatatlanul szar. Nem tehettem mást, bíztam a fülemben és tárcsáztam.
Ha muzsika szerető ember vagy, javaslom, tedd te is ezt, elsőkörben a fülednek higgy, aztán minden másnak.Amit még fontosnak tartok. Miért is tényleg egyedi tuning Karcsié? Én a testvért hallva döntöttem, ez tudott. ( Viva, Game Of Thrones) Mikor mentem az enyémekért nem láttam egy külső módosítást. Konkrétan azt, hogy a Knight 4 kapott egy plusz, (a talapzat és a kabin közé )lábat, ami a jobb mélyeket hívatott szolgálni. Tehát a 4-es kabinja emelve lett. Az enyém nem. Kérdeztem Karcsit, miért?
Mert így ítélte meg. Oké, mégis, miért? -Mert a tiéd picit nagyobb hangszóró és literben is több, így a jó. Igaza volt? Itthon játékból, megemeltem én a kabint. A hangfal összeomlott. Próbáltam, más anyaggal. A hang összeomlott. Én meg mosolyogtam, vaz, Tüű Karcsi tényleg egyedileg építi meg a hozzákerült dobozokat. Most így, ezzel is rendben is vagyunk.

Ha valakit érdekel mi is volt a tuning, amit én látok. Gyári zsinórok kuka, csatornákhoz más drót, forrasztva, belső jump, szintén forrasztva. A hangváltón is látok módosítást, csak nem tudom mit. Valamivel kezelve lettek a hangszórók is, ezt sem tudom mivel, nem is érdekel. Én már, haverommal, Ludwiggal lovaglok. :D


Mégvalami. Véleményem szerint a klasszikus zenét kedvelőknek, a színezettségről a semlegesség felé kell törekedni egészen magas szintig. Abban nem lennék biztos, hogy másféle stílusoknak is, van, ahol jól jöhet egy kis színezettség, fedettség.

Én mindenesetre hálával tartozom. Köszönöm Karcsi, többet kaptam, mint adtam.

Üdv: gyj

Jelentkezem.

Avatar
hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2013.04.08., hétf. 13:12
Értékelés: 75

Re: Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: hangfaltunning » 2018.08.12., vas. 06:31

mosodás írta:
2018.08.04., szomb. 21:46
Ma alkalmam volt GTS250, Knight 4-es Tüű úr által moddolt dobozait összevetni ...

Csókóllak GTS 250 lehetőségért és áldozatodért.
...
Carlito: Az isten áldjon meg. Érkezem.
Köszönöm a beszámolót, szeretettel várom dobozaid egy kis átdolgozásra.
A nagyérdemű publikum figyelmébe ajánlom a meghallgatási lehetőséget Érden, akár saját dobozzal is.
A modifikált dobozok ára 80 ezer Ft / pártól indul - de készülékek, kábelek közül is lehet válogatni.

Továbbra is a telefonos érdeklődés preferált: +36702813249

" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "


 A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.  • Meglévő hangfalad és azok hangszóróinak modifikációja, javítása (peremezés is!)


  • Egyedi hangdobozok készítése, tervezése


  • Hangváltó finomítása, ill. új készítéseÉrdemes megfülelni a hifit, hogy tudjuk, mihez adjuk véleményünket!A telefonos érdeklődés preferált: +36702813249


 LÁTOGASS EL OLDALAMRA, ahonnan közvetlenül eléred topikjaim!Avatar
mosodás
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2018.03.01., csüt. 19:12
Értékelés: 6

Re: Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mosodás » 2018.08.04., szomb. 21:46

Hello.

Ma alkalmam volt GTS250, Knight 4-es Tüű úr által moddolt dobozait összevetni az én gyári Kinght 5-ömmel.
A hallgatózás sajna, csak két és fél óra volt, így ami most jön azok csak benyomások.(Még egy kis adalék elöljáróban. A hangfalaimat klasszikus zenéhez vettem, de pont azt sosem tudtam hallgatni rajta, olyan gyengének vélem. Az elérhető maximuma, a szinte bántóan magas hangerőn kis kamaradarabok, rövid időre. Egyszóval alkalmatlan volt klasszikra, igaz addig nem hallgatott zenékkel kárpótólt.)

Nagylétszámú hangszeres mű.
Tüű Castle Kinght 4 vs Castle Kinght 5

Összkép: pipa Doboz, hasonló se
Jelenlét érzet: pipa Nulla
Energia : pipa Doboz

Kis és közepes létszám. Csak hangszer.

TCK 4 vs CK 5

Összkép: pipa Nagy hangerőn, valami
Energia: pipa Ha nagyon akarom oda hallani.
Jelenlét: pipa Néha, ritka.

Énekes darabok és beszéd, itt a K5-öt sokszor már jónak vélem, de ilyeneket hallgatni a TCK 4-en már nem volt idő. Ami még nekem nagy kritérium az a hosszanhallgathatóság, de erre sem derülhetett fény. (Gábor!!!) Továbbá, minden zenei reprodukció csak makett, úgy a doboz, mint a fejhallgatós rendszer. Ez a makett azonban meglehetősen nőtt, sőt élvezeti szintre jutott a módosított dobozban. Ilyen „alacsony” áru dobozoktól, sosem hittem volna.

Csókóllak GTS 250 lehetőségért és áldozatodért.

Carlito: Az isten áldjon meg. Érkezem.

Üdv: gyj

Ps: A K5 védelmében, ha 0-24-ben rotyog a funky, az folyamatos mámor.

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Re: Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.07.13., pén. 06:00

Azt hiszem, az átállás miatt eltűnt 1-2 beszámoló, hozzászólás.

Nem baj, Károly nem tűnt el, telefonon elérhető (+36702813249), és a nyaralás alatt simán kikupálja bárki hangfalát.
Csak akarni kell :D
"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.05.27., vas. 17:12
54 minutes ago, BLX said:
Milyen erosito van a kepen?
A feher doboz egy atalakitott Piega?
 


Egy régebbi japán sztereó elő-végfok páros. Persze modifikálva van az is :D
És igen, a doboz átalakított Piega, lényegesen jobb hangja van, mint előtte ...


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
BLX
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 21

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BLX » 2018.05.27., vas. 16:16Milyen erosito van a kepen?
A feher doboz egy atalakitott Piega?
 Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.05.27., vas. 15:14Jól szólt minden, kb 3 párba füleltünk bele.
Én azoknak, akik jó hangot keresnek, javaslok egy kiruccanást Érdre. Akár csak két füllel, akár meglévő dobozzal.
Érdemes összehallgatni dolgokat ...IMG 7301 k.jpg

"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.05.27., vas. 15:07Múlt héten Károlynál jártam egy haverommal.
Volt nagy hüledezés és hallgatózás 31_1_21.gif
 IMG_7302.JPG

"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
b-andras
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2017.08.21., hétf. 21:13
Értékelés: 4

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: b-andras » 2018.05.16., szer. 13:43Volt szerencsém  Károly gondjaira bízni egy pár Phonar Volume 2-őt. Javításnak indult, de több lett annál.  A dobozok által nyújtott élmény a harmadik dimenzióba lépett,  a mélyek és magasak egyensúlya helyreállt (ezt hiányoltam korábban).
Nagyon köszönöm, szép munka !
 Avatar
GTS250
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2016.11.23., szer. 15:10
Értékelés: 10

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTS250 » 2018.03.26., hétf. 23:24


Károlyt ismét megbíztam egy munkával.


Nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy mit lehetne kihozni a Castle Knight 4-esemből.


Szerintem sikerült a maximumot. Külsőleg a reflex nyílás meg lett növelve, réz távtartókkal, ami a márka jellel összhangban van. Belső változtatásokról csak sejtésem van. A gyári hang és a kapott között nagyon pozítív a változás.


Hétvégén lehetőségem volt egy komoly rendszerben, kb kétszer drágább neves hangfallal összehasonlítani. (Szándékosan nem írok gyártót, nem szeretnék vitát indítani)


A mély hangokban erősebb volt a másik (talán a nagyobb méretű doboz és nagyobb hangszórók), de a Knight ott is helyt állt és precízebbnek tünt. A részletek megmutatásában, térképzésben viszont sokkal jobbat mutatott.


Vendéglátom is meglepődött a tuningolt dobozokon.


 


Köszönöm a mesteri munkád Károly!Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.03.22., csüt. 21:15


Próbából felvittem Károlyhoz a saját hangfal kábeleimet, és az erősítőmet. Bekötöttük a drótokat és egyértelművé vált ,hogy itt a hiba.  A magasak cincogtak , nem volt húsa, sem kiterjedése Karcsiéhoz képest. Az erősítőt nem is próbáltuk, annyira egyértelmű volt a különbség.


 


Gratulálok, ez az igazi hifizés (alapja).


Itt sokan csak ködöt boxolnak, cserélgetnek össze-vissza dolgokat, hátha ...


 


(Még véletlenül sem hallgatnak össze dolgokat, inkább olvasnak valami önjelölt megmondóembertől valami nagyon okosat... :-)


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
Cso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2010.01.14., csüt. 14:04
Értékelés: 27

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cso » 2018.03.22., csüt. 21:04

Próbából felvittem Károlyhoz a saját hangfal kábeleimet, és az erősítőmet. Bekötöttük a drótokat és egyértelművé vált ,hogy itt a hiba.  A magasak cincogtak , nem volt húsa, sem kiterjedése Karcsiéhoz képest. Az erősítőt nem is próbáltuk, annyira egyértelmű volt a különbség.


Avatar
Cso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2010.01.14., csüt. 14:04
Értékelés: 27

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cso » 2018.03.04., vas. 10:01


Üdv ! 


Tegnap hazahoztam a dobozokat. Sok minden változott,a tuninggal,de ami a legmeghatározóbb az a tér. Eddig elég kétoldalas volt,néha gombócos,most pedig széles színpad jelenik meg, előre és hátra is nyitott, aminek van magassága is. A mélye több lett, de megfogottabb, kottázhatóbb.Az énekhangok nyitottabbak, érthetöbbek,a magasak tisztábbak ,artikuláltak. Teljesen egységes a hangkép, mégis ,mindenből több van.Hozzáteszem ,hogy itthon a magasak kicsit mintha vágva lennének,( Károlynál hallottakhoz képest )Valószínű az erősítő ,vagy a kábelek belerondítanak kicsit .


A kapott hanggal abszolút elégedett vagyok, szerintem hangfal cserével jóval magasabb összegért kaptam volna hasonlót.


post-19860-0-28780100-1520154030_thumb.jpgAvatar
Cso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2010.01.14., csüt. 14:04
Értékelés: 27

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cso » 2018.02.19., hétf. 19:38


Ma végre fel tudtam vinni a dobozaimat a Mesterhez. ( Isophon Avalon ). Eddig sem volt rossz, de hallva  több általa készült ,tuningolt hangfalat szerintem jogosan vagyok optimista az eredménnyel kapcsolatban.


 


Később, beszámolok a kapott hangról.


Üdv Mindenkinek !Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.01.27., szomb. 15:19Szia.


B&w 602 s2 magassugárzójában szeretném a ferrofluidot kicserélni vagy pótolni. Lenne véletlen eladód esetleg vagy ismersz megbízható helyet ahonnan beszerezhetek valami minőségibb adagot? 


Köszönettel.  


Hívd fel inkább, gyorsabb lesz: +36702813249


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 103
Csatlakozott: 2017.08.20., vas. 18:17
Értékelés: 5

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: medekedem » 2018.01.27., szomb. 15:12


Szia.


B&w 602 s2 magassugárzójában szeretném a ferrofluidot kicserélni vagy pótolni. Lenne véletlen eladód esetleg vagy ismersz megbízható helyet ahonnan beszerezhetek valami minőségibb adagot? 


Köszönettel. Avatar
hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2013.04.08., hétf. 13:12
Értékelés: 75

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: hangfaltunning » 2018.01.16., kedd 21:55


Köszönöm a beszámolókat. A bemutatótermem fotóin látható dobozok természetesen mindenféle kötöttség nélkül Budapest mellett Érden


 


- meg és össze hallgathatók (saját dobozod is hozhatod ha igazán kiváncsi vagy a különbségre), valamint


 


- megvásárolhatók.


 


Csak az érdekesség végett mostanában több szubláda javításával és tuningjával is megtaláltak a fórumról, érdemes ez ügyben is érdeklődni.


A telefonos bejelentkezés preferált: +36702813249" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "


 A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.  • Meglévő hangfalad és azok hangszóróinak modifikációja, javítása (peremezés is!)


  • Egyedi hangdobozok készítése, tervezése


  • Hangváltó finomítása, ill. új készítéseÉrdemes megfülelni a hifit, hogy tudjuk, mihez adjuk véleményünket!A telefonos érdeklődés preferált: +36702813249


 LÁTOGASS EL OLDALAMRA, ahonnan közvetlenül eléred topikjaim!Avatar
GTS250
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2016.11.23., szer. 15:10
Értékelés: 10

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTS250 » 2017.12.18., hétf. 09:42


Köszönet nyílvánítás


 


Az volt a tervem, hogy B rendszerem fejlesztem. Sikerült beszereznem meghallgatás nélkül a polc sugárzókat. Wharfedale Pacific Evo 10


Kicsit tesztelgettem, az egyik oldal magasa nem tetszett. A forumos vélemények alapján felhívtam Károlyt, aki másnap fogadott is.


Bekõtötte rendszerébe, és hamar rávilágított, hogy azért fura kicsit, mert nem szól a magassugárzó, viszont a mélyközépből szól egy kis magas. Átkötötte saját állványosát, ámulat, hogy szól és teljes kudarc hogy ehhez a hanghoz képest mit vettem.


 


Megnyugtatott, hogy biztos javítható, de érdemes lenne tuningolni, mert hall benne potenciát. Két nap mulva hívott, hogy szól a magas megálljon, vagy mehet a tuning az kb még három nap. Természetesen kértem.


 


Amikor készen lett, jó pár számot meghalgattunk különböző stílusokban, nem akartam hinni a fülemnek, hogy ilyen jól sikerült. A hangok helyükre kerültek, nagyon energikus és élethűen közvetít. Gratulálok, nagyon szép munka!


 


Következő kérdés csak az volt, otthon saját rendszeremben milyen lesz. Erről annyit, hogy két napig csak az A rendszer álló hangfalával hasónlítgattam, és maradt a nappaliban a kis Evo.


 


Károly, engem meggyőztél. Biztos vagyok benne, hogy ismét bejelentkezek, egy kábel tesztre vagy átviszem az álló hangfalakat.


 


Köszönöm még egyszer! Kellemes ünnepeket kívánok!Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2017.10.17., kedd 21:42


Kicsit közelebbről: a Mester és alkotásai  :D


 


(és igen, az ott a földön jobbra egy DBX BX-3, csak úgy...)


 


post-32397-0-12446700-1508269156_thumb.jpg


post-32397-0-63433000-1508269191_thumb.jpg


post-32397-0-38302100-1508269208_thumb.jpg


 


 


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2017.10.14., szomb. 12:02


Nemrég jártam Károlynál baráti látogatásin, és csak a bemutatótermében 15 pár hangfalat számoltam meg.


Kb.  :rolleyes:


 


Érdemes kiugrani hozzá jó hangot hallani (vagy hazavinni...)


 


post-32397-0-53012400-1507975266_thumb.jpg


 


(És telefonon érdemes Őt keresni.)


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2017.08.08., kedd 19:27...


Írhatnék az eredményről sokat, DE így a legegyszerűbb:


Aznap vitték el az ELAC 58.2 hangfalaimat amikor hazahoztam a Cantonokat.


Este bekötöttem leültem és a 4. szám döbbenete után kénytelen voltam belátni hogy MAGASAN lezenéli az Elac-ot.


Mindezt sokkal kevesebből mint azok eladási árának fele...


... 


Hihetetlen, de vannak még olyan egyének, akiknek a zenehallgatásban a hang az elsődleges szempont.


Nem a márka, nem az ár, nem a kinézet, vagy például megy-e színben a nappali függönyéhez, stb.


És még vállalják is ...  :D


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
leonel
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2012.05.21., hétf. 11:43
Értékelés: 73

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leonel » 2017.08.03., csüt. 19:28


Sziasztok.


 


Röviden beszámolnék aktuális tapasztalataimról.


Ismét kis munkával bíztam meg Károlyt.


Előzmény: építkezés miatt eladtam mindent és csak nagyon-nagyon budget kategóriában gondolkodtam, hogy maradjon azért valami zene.


 


Hangfalból csak fémrácsos jöhetett szóba mert immár 2 cica van a lakásban. A nagy soha nem bántotta de a 9 hetestől azért még bármi kitelik. :D


 


Szóval, vettem vidéken gombokért egy Canton Ergo 70Dc hangfalpárt. Még mielőtt kifizettem hívtam Károlyt: a csillapító anyag össze-vissza volt bennük, több helyen nem a gyári csavar stb.


 


Mivel a hangszórók és a dobozok szép állapotban voltak valamint nem zörgött és nem recsegett Károly biztatására elhoztam. (Idézem: " ennyiért még az üres fadobozát sem kapnád meg")


Valóban, furnérozott doboz - keményfa sarkokkal...


 


Már hazafelé bevittem Karcsihoz (útba esett) és kértem nézze át valamint alap szinten rázza gatyába.


Egy hét után mehettem érte:


- Rendezve- hangolva a csillapító anyagok


- Újra kábelezve


- Esetleg egyéb trükkök a boszorkány konyhájából - de ezt nem kötötte az orromra. :D :D


 


 


Írhatnék az eredményről sokat, DE így a legegyszerűbb:


Aznap vitték el az ELAC 58.2 hangfalaimat amikor hazahoztam a Cantonokat.


Este bekötöttem leültem és a 4. szám döbbenete után kénytelen voltam belátni hogy MAGASAN lezenéli az Elac-ot.


Mindezt sokkal kevesebből mint azok eladási árának fele...


 


Ennyi.


 


Ui.:  Jahh és Karcsi még megjegyezte: "váltóban és a magasakban még van benne bőven Potenciál, de mélyben olyat mutatott hogy majdnem.... "


 


 


 


Köszi Mester!  Visszatérek!!Avatar
Cso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2010.01.14., csüt. 14:04
Értékelés: 27

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cso » 2017.07.01., szomb. 10:47

Oké !


Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 745

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2017.06.27., kedd 23:12Üdv ! Egyelőre csak érdeklődés szintjén: adott egy Isophon Avalon hangfal, Mit lenne érdemes cserélni, tuningolni rajta, hogy jobb legyen. Maga a hangzásvilága tetszik ( bandpass dodboz )csak azért lehetne kicsit részletezőbb,kicsit szárazabb basszus,picit jobb tér,nyitottabb közép stb. Persze mindezt úgy, hogy ne kelljen hitelt felvennem. 


 


Köszönettel   Cso 


A hatékonyság jegyében javaslom, hívd fel Károlyt telefonon. (Elég ritkán szokott netezni, mint látszik.)


"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Avatar
Cso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2010.01.14., csüt. 14:04
Értékelés: 27

Tüű Károly - hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cso » 2017.06.27., kedd 19:59


Üdv ! Egyelőre csak érdeklődés szintjén: adott egy Isophon Avalon hangfal, Mit lenne érdemes cserélni, tuningolni rajta, hogy jobb legyen. Maga a hangzásvilága tetszik ( bandpass dodboz )csak azért lehetne kicsit részletezőbb,kicsit szárazabb basszus,picit jobb tér,nyitottabb közép stb. Persze mindezt úgy, hogy ne kelljen hitelt felvennem. 


 


Köszönettel   Cso


post-19860-0-12105700-1498586332_thumb.jpgVálasz küldése

Vissza: “Tüű Károly - Carlos' Sound”