Re: Szemes kávé tesztek
Elküldve: 2020.01.04., szomb. 08:23
A teszten részt lehet venni?
Ez így sikerült. Mint írtam, közben már el is fogyott. Majd a legújabb kenyaiakra vagyok kíváncsi.Wolfy999 írta: ↑2018.07.18., szer. 16:24A legtöbb világos pöri 20,5-21g körüli mennyiséggel jó nálam ezzel a kosárral. Konkrét számokra már nem emlékszem, de szerintem 22g környékéig felmentem ezzel a tesztalannyal és próbáltam rövidebbre húzva is. Szerintem már soha nem tudjuk meg miért nem állt össze nálam. De a CasMo pl kifejezetten jó lett és úgy látom másoknak is bejött.
A legtöbb világos pöri 20,5-21g körüli mennyiséggel jó nálam ezzel a kosárral. Konkrét számokra már nem emlékszem, de szerintem 22g környékéig felmentem ezzel a tesztalannyal és próbáltam rövidebbre húzva is. Szerintem már soha nem tudjuk meg miért nem állt össze nálam. De a CasMo pl kifejezetten jó lett és úgy látom másoknak is bejött.
Jó lenne, ha előre eltaláltam volna. Nekem a Kirimiri hatalmas kedvenc. Lehet ez egy fokkal világosabb volt, mint máskor. Mivel már elfogyott, így már nem tudok rákóstolni. Na majd az új kenyaiakat leteszteljük a jövő héten.GAgyiXyXy írta: ↑2018.07.17., kedd 18:32Érdekes, nekem ez volt az első a 7-ből, amelyik már tényleg ízlett. Azonkívül, hogy jól meg kellett rakni a kosarat, semmi vudu nem volt. Mondjuk nálam a 7,6,5 végzett az első helyeken, ebben a sorrendben. Utána 4,3,2,1 :) Azt hittem a Béla viccel velünk :)Wolfy999 írta: ↑2018.07.17., kedd 16:53
Nem tudom én sem. Próbáltam nagyon magas hőmérsékleten is, hosszúra engedve, rövidre húzva, semmi nem hozott jó eredményt. Dual boiler E61, Mazzer Major, Norda víz, LM17g szűrő volt a setup. Lehet a Major nem muzsikált jól a filter pörivel, lehet a Norda volt a probléma forrása. Sokat próbálkoztam, de mind a lefolyóban végezte. Volt más kávé is, ami nem ízlett, de ez az egy volt amiből nem tudtam ihatót csinálni.
Nem azt írta. a szűrő volt 17g-os. Én 24g körül raktam a kosárba. ha tényleg csak olyan 18-20 g körül volt a mennyiség, akkor nem csodálom, hogy híg volt. A major sem igazán a legjobb örlő ehhez, de a franc se tudja.Vinkler írta: ↑2018.07.17., kedd 17:37Nem lehet, h kevés volt a 17g?Wolfy999 írta: ↑2018.07.17., kedd 16:53Nem tudom én sem. Próbáltam nagyon magas hőmérsékleten is, hosszúra engedve, rövidre húzva, semmi nem hozott jó eredményt. Dual boiler E61, Mazzer Major, Norda víz, LM17g szűrő volt a setup. Lehet a Major nem muzsikált jól a filter pörivel, lehet a Norda volt a probléma forrása. Sokat próbálkoztam, de mind a lefolyóban végezte. Volt más kávé is, ami nem ízlett, de ez az egy volt amiből nem tudtam ihatót csinálni.AVX írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:47Kíváncsi lennék, hogy nálad mi volt a gond.
"5.
Változatos méretű szemek.
Bármit csináltam híg, testetlen és savanyú ital lett az eredmény. Ha emeltem a hőt keserű is lett, de a savanyú nem tűnt el.
1 pont, nem sikerült értékelhetőt húzni belőle, mind a lefolyóban végezte."
Én is sokat szenvedtem ezzel a kávéval, de mikor sikerült beállítanom, isteni fonom volt.
Nálam 24g és 99fokos PID volt a nyerő.
A daráló is belejátszhatott az eredménybe.
Egyébként tényleg totál mindegy volt a végeredmény. A vásárlók nagyon szerették ezt a kávét. Csak hogy lássátok mennyire nem az üzleti érdek számított, mikor elküldtem ezt a kávét, akkor már csak 1 pörkölésre való mennyiség volt belőle. Azóta már el is fogyott.
A forgalmazó szerint ez a kávé mindenütt nagyon nagy sláger volt.
1 hét múlva majd pörkölünk a 3 új kenyaiból.
Az első állítólag a létező legjobb kenyai kávé:
KENYA KIANJOGU AB-89p
KENYA IKUNU AB-88p
KENYA KABUNYERIA AB-86p
Érdekes, nekem ez volt az első a 7-ből, amelyik már tényleg ízlett. Azonkívül, hogy jól meg kellett rakni a kosarat, semmi vudu nem volt. Mondjuk nálam a 7,6,5 végzett az első helyeken, ebben a sorrendben. Utána 4,3,2,1 :) Azt hittem a Béla viccel velünk :)Wolfy999 írta: ↑2018.07.17., kedd 16:53
Nem tudom én sem. Próbáltam nagyon magas hőmérsékleten is, hosszúra engedve, rövidre húzva, semmi nem hozott jó eredményt. Dual boiler E61, Mazzer Major, Norda víz, LM17g szűrő volt a setup. Lehet a Major nem muzsikált jól a filter pörivel, lehet a Norda volt a probléma forrása. Sokat próbálkoztam, de mind a lefolyóban végezte. Volt más kávé is, ami nem ízlett, de ez az egy volt amiből nem tudtam ihatót csinálni.
Nem lehet, h kevés volt a 17g?Wolfy999 írta: ↑2018.07.17., kedd 16:53Nem tudom én sem. Próbáltam nagyon magas hőmérsékleten is, hosszúra engedve, rövidre húzva, semmi nem hozott jó eredményt. Dual boiler E61, Mazzer Major, Norda víz, LM17g szűrő volt a setup. Lehet a Major nem muzsikált jól a filter pörivel, lehet a Norda volt a probléma forrása. Sokat próbálkoztam, de mind a lefolyóban végezte. Volt más kávé is, ami nem ízlett, de ez az egy volt amiből nem tudtam ihatót csinálni.AVX írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:47Kíváncsi lennék, hogy nálad mi volt a gond.
"5.
Változatos méretű szemek.
Bármit csináltam híg, testetlen és savanyú ital lett az eredmény. Ha emeltem a hőt keserű is lett, de a savanyú nem tűnt el.
1 pont, nem sikerült értékelhetőt húzni belőle, mind a lefolyóban végezte."
Én is sokat szenvedtem ezzel a kávéval, de mikor sikerült beállítanom, isteni fonom volt.
Nálam 24g és 99fokos PID volt a nyerő.
A daráló is belejátszhatott az eredménybe.
Egyébként tényleg totál mindegy volt a végeredmény. A vásárlók nagyon szerették ezt a kávét. Csak hogy lássátok mennyire nem az üzleti érdek számított, mikor elküldtem ezt a kávét, akkor már csak 1 pörkölésre való mennyiség volt belőle. Azóta már el is fogyott.
A forgalmazó szerint ez a kávé mindenütt nagyon nagy sláger volt.
1 hét múlva majd pörkölünk a 3 új kenyaiból.
Az első állítólag a létező legjobb kenyai kávé:
KENYA KIANJOGU AB-89p
KENYA IKUNU AB-88p
KENYA KABUNYERIA AB-86p
Nem tudom én sem. Próbáltam nagyon magas hőmérsékleten is, hosszúra engedve, rövidre húzva, semmi nem hozott jó eredményt. Dual boiler E61, Mazzer Major, Norda víz, LM17g szűrő volt a setup. Lehet a Major nem muzsikált jól a filter pörivel, lehet a Norda volt a probléma forrása. Sokat próbálkoztam, de mind a lefolyóban végezte. Volt más kávé is, ami nem ízlett, de ez az egy volt amiből nem tudtam ihatót csinálni.AVX írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:47Kíváncsi lennék, hogy nálad mi volt a gond.
"5.
Változatos méretű szemek.
Bármit csináltam híg, testetlen és savanyú ital lett az eredmény. Ha emeltem a hőt keserű is lett, de a savanyú nem tűnt el.
1 pont, nem sikerült értékelhetőt húzni belőle, mind a lefolyóban végezte."
Én is sokat szenvedtem ezzel a kávéval, de mikor sikerült beállítanom, isteni fonom volt.
Nálam 24g és 99fokos PID volt a nyerő.
A daráló is belejátszhatott az eredménybe.
Egyébként tényleg totál mindegy volt a végeredmény. A vásárlók nagyon szerették ezt a kávét. Csak hogy lássátok mennyire nem az üzleti érdek számított, mikor elküldtem ezt a kávét, akkor már csak 1 pörkölésre való mennyiség volt belőle. Azóta már el is fogyott.
A forgalmazó szerint ez a kávé mindenütt nagyon nagy sláger volt.
1 hét múlva majd pörkölünk a 3 új kenyaiból.
Az első állítólag a létező legjobb kenyai kávé:
KENYA KIANJOGU AB-89p
KENYA IKUNU AB-88p
KENYA KABUNYERIA AB-86p
Most csomagoltattam ki vagy 20 féle kávéból, amik kifogytak a shopból.
OFF
AVX Choco & Orange Blend Pörk. kávé 500+100g-3790 FtVinkler írta: ↑2018.07.17., kedd 11:25Milyen árban lesz?AVX írta: ↑2018.07.17., kedd 11:21Majd vegyél kóstolóba az új Blendből.mdav88 írta: ↑2018.07.17., kedd 10:20Nálam a CM nagyon betalált, pedig olvasgatva a másik fórumot nagyon sokan megszenvedtek vele.
A gépparkom viszonylag korlátozott volt, de sok jó kávét sikerült varázsolnom vele, úgy hogy azért néhány esetben elég szenvedősek voltak a kávék.
Köszi ismét a lehetőséget, kicsit visszaállok a saját pörkölésekre egyelőre klasszikusabb vizeken. (AVX gold blendből nagoyn jól sikerült a két utóbbi adag)
Nem fogjuk világosra pörkölni. Choco & Orange Blend lesz a neve.
50% Guatemala Huehuetenango + 50% Ethiopia Yirga Koke
Érdemes kipróbálnod.
Milyen árban lesz?AVX írta: ↑2018.07.17., kedd 11:21Majd vegyél kóstolóba az új Blendből.mdav88 írta: ↑2018.07.17., kedd 10:20Nálam a CM nagyon betalált, pedig olvasgatva a másik fórumot nagyon sokan megszenvedtek vele.
A gépparkom viszonylag korlátozott volt, de sok jó kávét sikerült varázsolnom vele, úgy hogy azért néhány esetben elég szenvedősek voltak a kávék.
Köszi ismét a lehetőséget, kicsit visszaállok a saját pörkölésekre egyelőre klasszikusabb vizeken. (AVX gold blendből nagoyn jól sikerült a két utóbbi adag)
Nem fogjuk világosra pörkölni. Choco & Orange Blend lesz a neve.
50% Guatemala Huehuetenango + 50% Ethiopia Yirga Koke
Érdemes kipróbálnod.
Majd vegyél kóstolóba az új Blendből.mdav88 írta: ↑2018.07.17., kedd 10:20Nálam a CM nagyon betalált, pedig olvasgatva a másik fórumot nagyon sokan megszenvedtek vele.
A gépparkom viszonylag korlátozott volt, de sok jó kávét sikerült varázsolnom vele, úgy hogy azért néhány esetben elég szenvedősek voltak a kávék.
Köszi ismét a lehetőséget, kicsit visszaállok a saját pörkölésekre egyelőre klasszikusabb vizeken. (AVX gold blendből nagoyn jól sikerült a két utóbbi adag)
Ha kiszedem, akkor a Kirimiri a harmadik és a CM még jobban nyer.Katoci írta: ↑2018.07.17., kedd 07:11- a kirívó értékeket ki szokták venni mindenhol, mivel nagymértékben befolyásolják az eredményt átlag számítása esetén. Jobb lenne átlag helyett mediánt számolni, kevésbé kevésbé érzékeny hetrogén adateloszlás esetén, de statisztikával nem foglalkozók körében nem ismert, sokan vsz egyszerűen manipulációnak néznék :)Mindenesetre a bor vagy pálinka kóstoláson pl nem mindenki pontját veszik figyelembe. pl A 20 pontos rendszerben a 3 pontot meghaladó alsó és felső pontokat kiveszik
- a kirívó értékeket ki szokták venni mindenhol, mivel nagymértékben befolyásolják az eredményt átlag számítása esetén. Jobb lenne átlag helyett mediánt számolni, kevésbé kevésbé érzékeny hetrogén adateloszlás esetén, de statisztikával nem foglalkozók körében nem ismert, sokan vsz egyszerűen manipulációnak néznék :)Mindenesetre a bor vagy pálinka kóstoláson pl nem mindenki pontját veszik figyelembe. pl A 20 pontos rendszerben a 3 pontot meghaladó alsó és felső pontokat kiveszik
Kíváncsi lennék, hogy nálad mi volt a gond.
Tényleg semmi jelentősége.Asgard írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:05Ahogy mondani szoktad különös tétje nincs a tesztnek. Mindenesetre a bor vagy pálinka kóstoláson pl nem mindenki pontját veszik figyelembe. pl A 20 pontos rendszerben a 3 pontot meghaladó alsó és felső pontokat kiveszik. Így eliminálják hogy az értékelésben ne zavarjon be a mellényúlás.
Úú, de kár. Nalam egyébként olyan volt, mit a yirga. Egymás mellett nem kóstoltam, de hihetetlen a hasonlóság.Asgard írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:08Sajnos nem. 2,3 különösebben nem keltette fel a figyelmem, így nem is filtereztem velük. Többit próbáltam.
Sajnos nem. 2,3 különösebben nem keltette fel a figyelmem, így nem is filtereztem velük. Többit próbáltam.Vinkler írta: ↑2018.07.16., hétf. 19:56Nálam meg jó volt. Úgy értem itthon tapasztaltam, hogy a 3. nap, már nem az volt, mint az első kettőn.
Egyébként 1 hétig nálam még egyetlen kávé sem tudta azt hozni, mint az első nap.
Próbáltad filterrel?
Ahogy mondani szoktad különös tétje nincs a tesztnek. Mindenesetre a bor vagy pálinka kóstoláson pl nem mindenki pontját veszik figyelembe. pl A 20 pontos rendszerben a 3 pontot meghaladó alsó és felső pontokat kiveszik. Így eliminálják hogy az értékelésben ne zavarjon be a mellényúlás.