Minden problémát kérünk ebben a topikban jelezni:
viewtopic.php?f=100&t=119064
HA NEM TUDSZ BEJELENTKEZNI akkor a postmaster@avx.hu címre írjatok egy emailt, az email címetekkel és felhasználónevetekkel!

SENKINEK NE ADD MEG A JELSZAVAD, MÉG AZ ADMINISZTRÁTOROKNAK SE!
AZ IGAZI ADMINISZTRÁTOROKNAK NINCS SZÜKSÉGE A JELSZAVADRA!!!!

Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 188
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 01:36

Ja, mégegy, mert ez fontos:
kammerer írta:
2018.07.26., csüt. 00:30
Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj,
Sajnos ez a megállapításod tévedésen alapul, mert igenis a fórummotor képességein múlik a privát üzenetek rendezési logikájának hiányossága.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.07.26., csüt. 01:39-kor.
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 188
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 01:15

kammerer írta:
2018.07.26., csüt. 00:30

Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj, hanem azzal, hogy a korábbiakkal ellentétben most fizetett szakember vette kézbe az ügyet, és ő akart valami nagyon szupert alkotni a korábbi praktikusan jól működő, józan paraszti ésszel létrehozott fórumműködés helyett, ellenben helyenként egeret vajúdtak a hegyek. Helyenként előnyösek a változások, helyenként azonban egeret vajúdtak a hegyek. Torzó egeret. Például a privát levelezési szekció jó szándékkal lett drasztikusan átvariálva, de a pokolba kövezi az utat, mert túl lett gondolkodva, torzó egér lett, de nem a fórummotor hibái miatt. Lásd, a támadás utáni ideiglenes köztes fórumverzió nem lett túlgondolkodva, hanem gyorstalpalva folytatni akarta a korábbit, és ezért működött is, majdnem olyan jól, mint az évek alatt bejáratott eredeti motor. A mostani azonban helyenként túl lett gondolkodva, és ezért itt-ott ellehetetlenült, nem sikerült.

Köszönettel a lelkes önkéntes tevékenységedért az új motor beüzemelésében.
Megértve a frusztrációdat (mert én is csak egy felhasználója vagyok ennek a fórumnak, aki ugyanúgy szembesül a hiányosságaival, mint Te), most a késői időpont miatt rövid leszek, de szabad legyen megjegyeznem két dolgot:
1. remélem nem kevered össze a moderátor, adminisztrátor, szoftver üzemeltető, infrastruktúra-üzemeltető ill. végül, de nem utolsósorban (fórummotor-)szoftverfejlesztő (developer) fogalmakat, ill. szerepköröket. Mert ezeket összekeverni nagy tévedés lenne. Az általad említett “fizetett szakember”a fórum adminisztrátora és alighanem szoftverüzemeltetője is, de egészen biztosan nem a fórummotor fejlesztője. Azt ő látja, hogy a fórummotor logikája - vagy logikátlansága - mi enged meg neki ebben a szerepkörben anélkül, hogy fejlesztővé kelljen avanzsáljon, illetve a financiális, szerződéses, (és személyes) háttér mennyire teszi lehetővé a fórummotor továbbfejlesztését a számára. Ezeket mi nem ismerjük, és nem is a mi dolgunk ismerni. Számonkérni pedig elég kevés alapunk van, bár véleményt alkotni természetesen megvan minden jogunk. A fórummotort egyébként egy nemzetközi opensource developer community fejleszti, akikhez - ha megvan a szakértelmed és időd, a fórumtól teljesen függetlenül is csatlakozhatsz, és minden igényedet magad is leprogramozhatod - ezt nem felszólításként, hanem lehetőségként említem, a legjobb jóindulattal. Van olyan lehetőség is, hogy náluk - a tényleges feljesztőknél - panaszolod el, mennyire logikátlan a fórummotor működése - irány a GitHub, és egy issue-t/discussion-t lehet erre nyitni.
2. a fórummotor nem ugyanaz, mint az előző. A kiválasztásának szempontjait nem ismerjük (én azért egy párat sejtek, de egészen biztosan nem ismerem az összképet)
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
kammerer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2016.03.16., szer. 14:53
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: kammerer » 2018.07.26., csüt. 00:30

Aszpirin írta:
2018.07.25., szer. 23:04
kammerer írta:
2018.07.25., szer. 14:55
csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Kedves Kammerer,
A fórum a phpBB 3.2.2-es verzióját használja. GitHub-ról a teljes forráskód gond nélkül letölthető, egy saját local Git-be le is lehet klónozni és szépen meg lehet szerkeszteni.
Én letöltöttem, megnéztem a forráskódot, és - hozzátéve, hogy nem volt rengeteg időm mindent végignézni, és életemben először láttam a kódot - nekem az jött le elsőre, hogy bizony ezt a fórummotort nagyon mélyen át kell alakítani ahhoz, amit itt sokan - köztük én is - szívesen látnának a privat üzenetek részben. De úgy tűnik, nagyon értesz hozzá, szóval, ha megmondod Csandaz-nak hogyan lehet ezt megoldani, tapasztalatból mondom, hogy szívesen és örömmel megcsinálja.
A számítástechnikában mindent lehet, kérdés csak, hogy mekkora erőfeszítéssel, és ezt ki finanszírozza. Az számomra biztosnak tűnik - hozzátéve ismét, hogy nem vagyok PHP-szakember, illetve felvállalva a tévedés lehetőségét, és az ebből származó rizikót, hogy szakmailag (is) lejáratom magam a fórumban -, hogy ezt egyszerű konfigurációval nem lehet megoldani ebben a fórummotorban. Vagyis bele kell nyúlni - egészen mélyen a PHP forráskódba - és nem egy-két sor átírásáról lenne szó -, ami alaphangon akár egy-két hónapos munkát is jelenthet egy PHP-programozásban nagyon jártas szakembernek. Ha tévedek, és tudod az egyszerű megoldást, akkor kérlek írd meg azt Csandaz-nak (és engem is érdekel, puszta kíváncsiságból). Ez sokat segítene. De ha esetleg nem tévedek, akkor csak ATX-et kell megkérdezni, hogy hajlandó-e finanszírozni egy ilyen méretű módosítás költségeit.
Nem tisztem Csandaz-t védeni, mindössze próbálok segíteni ott, ahol tudok. Ha Te tudsz, akkor please, please oszd meg a megoldást privátban, mert mindannyiunk szívesen látnánk az eredményét.
Köszi előre is!
Szerk: Természetesen igazad van abban, hogy a topikok szervezési logikáját használni tudja a fórummotor a privát üzeneteknél is. Csakhogy ezt a csoportosítási logikat kihasználja az ún. üzenetmappákkal (bejövő, piszkozat, elküldött, stb). Tehát egy-egy ilyen privat mappát úgy kezel, mint egy topikot. Ugyanazzal a logikával, lényegével ugyanazzal a forráskóddal. Az már architekturális kérdés, hogy esetleg ezek a mappák létre tudnak-e jönni dinamikusan azzal, hogy elküldesz egy üzenetet egy adott subject-tel. Biztosan megoldható, csak abban nem vagyok biztos, hogy az ehhez szükséges erőforrást finanszírozza is valaki...
Kedves Aszpirin,

Nem néztem meg konkrétan a forráskódot és a nyelvet, csak egyszerűen, logikailag közelítettem meg, miszerint kételkedtem, hogy a phpBB motor fejlesztői a phpBB fejlesztése során valami érthetetlen okból a privát üzenetek szekcióból kizárták volna az ésszerű működés lehetőségét, amely ésszerű működés ott van a nem privát szekcióban mindenütt. Aminthogy a szerkesztett utolsó bekezdésedben magad is beláttad, hogy ott van az az ésszerű működési képesség a privát szekcióra vonatkoztatva is - már miért éppen ott ne lenne. Tehát, ha ott van a képesség, akkor használni lehet, csak most másra, másképp van használva.
Ha csak "egyszintűen" lenne ott a képesség, a három főmappa szintjén, akkor nem kell a három főmappa (kijövő, elküldött olvasatlan, elküldött olvasott), hanem nem kellenek ilyen mappák - egyébként is csak összezavarják a használatot. Azon a szinten, amelyen most a három főmappa van "topikként", a mappák helyett a beszélgetések legyenek, oszt jónapot. És persze igen, ezeknek a beszélgetéseknek létre kell jönni és kiegészülni dinamikusan, amikor elküldök egy üzenetet az adott subjecttel az adott címre. Amikor először küldök üzenetet adott témában adott címre, az logikailag ugyanaz, mint egy "topiknyitás". Ámde most is szerveződik beszélgetésbe(!!!!!!!!!!!!!!!!), tehát ez a főmappák alatti szinten is lehetséges, lásd "Kinyitás" gomb, csakhogy eleve kellene beszélgetésbe szerveződnie, nem a "Kinyitás" gomb alatt.
Ha a privát szekcióban csak egy szinten működne a kívánt "topiklogika", és azt a szintet az a három főmappa foglalja el, akkor megszüntetendőek azok az amúgy is zavaró mappák. Semmi szükség azokra a mappákra, mindenkit csak zavarnak az eddigi visszajelzések szerint. Hát még ha éppen ezek lennének az akadályai a kívánt működésnek. Hibás logika mentén lett felépítve a privát szekció az új motorban. Az előző két motorban ésszerű logika mentén volt felépítve. De nem csak egy szinten működik a topiklogika lehetősége, lásd "Kinyitás" gomb.
No és nem csak a logika hibás, hanem még a hibás logika mentén se megfelelő a működés. Például minden üzenet duplán van, és ha az egyiket törlöm, hogy csak egyszer legyen a listában, törlődik a másik is.

Térjünk vissza ahhoz, hogy a kívánt "beszélgetéslogika" se csak egy szinten működik, mert ott van például a megnyitott üzenethez tartozó kapcsolódó üzeneteket odatevő "Kinyitás" menüpont, amely a rákattintás után odarendezi beszélgetésszerűen, tehát ott van beszélgetésszerűen a három főmappa alatti szinten is, csak nem eleve beszélgetésszerűen van, ahogy logikus lenne, hanem ki kell nyitni beszélgetéssé. Vagyis túl van variálva, hiszen csak akkor tudom kinyitni a beszélgetést, ha előtte megtaláltam hozzá a nagy kupacban a kívánt beszélgetéshez tartozó üzenetet. Szóval nem a fórummotor alkalmatlan, hanem ésszerűtlen logika mentén lett kialakítva a privát levelezési szekció, amely még így, az ésszerűtlen logika mentén is mutatja, hogy a motor alkalmas a kívánt ésszerű logikára (miért is ne lenne alkalmas éppen a privát szekcióban, ha a többiben alkalmas). Túl lett gondolkodva a privát levelezési szekció. Egeret vajúdtak a hegyek. Lásd a szólást a pokolba vezető útról és a jószándékról. Nem igaz, hogy nem alkalmas a motor, hiszen ott van a beszélgetési rendszer a privát szekcióban IS, csak el kell jutni ahhoz, hogy kinyithassuk a beszélgetést a gombra kattintva. Eleve beszélgetésszerűen kellene lennie, nem kinyitásra kellene úgy lennie. Most egy összevissza kupacban vannak az üzenetek (ráadásul duplázva), és csak akkor tudjuk előkattintani a beszélgetést, ha előtte nagy nehézségek árán megtaláltuk a gyöngyöt a szemétdombon, a tűt a szénakazalban. De ott van a beszélgetés(!!!), csak túlgondolkodott szervezéssel programozva.
És mondom, nem csak a logika hibás, hanem a megvalósítás is, lásd, például minden üzenet duplán mutatkozik a listában, ami abszurd, és megintcsak ellehetetleníti a használatot, hát még hogy nem is lehet törölni a duplum egyikét, csak a kettőt együtt.
Tehát nem kell a három főmappa, de ha van, az se akadályozza a beszélgetésszerű elrendezést, hiszen az alsóbb szint is tudja, a "Kinyitás" menügombra kattintva elő is jön. Tehát ne kinyitási menüponttal szerveződjön beszélgetésbe, hanem eleve. Ahogy eddig. Oszt jónapot.

Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj, hanem azzal, hogy a korábbiakkal ellentétben most fizetett szakember vette kézbe az ügyet, és ő akart valami nagyon szupert alkotni a korábbi praktikusan jól működő, józan paraszti ésszel létrehozott fórumműködés helyett, ellenben helyenként egeret vajúdtak a hegyek. Helyenként előnyösek a változások, helyenként azonban egeret vajúdtak a hegyek. Torzó egeret. Például a privát levelezési szekció jó szándékkal lett drasztikusan átvariálva, de a pokolba kövezi az utat, mert túl lett gondolkodva, torzó egér lett, de nem a fórummotor hibái miatt. Lásd, a támadás utáni ideiglenes köztes fórumverzió nem lett túlgondolkodva, hanem gyorstalpalva folytatni akarta a korábbit, és ezért működött is, majdnem olyan jól, mint az évek alatt bejáratott eredeti motor. A mostani azonban helyenként túl lett gondolkodva, és ezért itt-ott ellehetetlenült, nem sikerült.

Köszönettel a lelkes önkéntes tevékenységedért az új motor beüzemelésében.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 188
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.25., szer. 23:04

kammerer írta:
2018.07.25., szer. 14:55
csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Kedves Kammerer,
A fórum a phpBB 3.2.2-es verzióját használja. GitHub-ról a teljes forráskód gond nélkül letölthető, egy saját local Git-be le is lehet klónozni és szépen meg lehet szerkeszteni.
Én letöltöttem, megnéztem a forráskódot, és - hozzátéve, hogy nem volt rengeteg időm mindent végignézni, és életemben először láttam a kódot - nekem az jött le elsőre, hogy bizony ezt a fórummotort nagyon mélyen át kell alakítani ahhoz, amit itt sokan - köztük én is - szívesen látnának a privat üzenetek részben. De úgy tűnik, nagyon értesz hozzá, szóval, ha megmondod Csandaz-nak hogyan lehet ezt megoldani, tapasztalatból mondom, hogy szívesen és örömmel megcsinálja.
A számítástechnikában mindent lehet, kérdés csak, hogy mekkora erőfeszítéssel, és ezt ki finanszírozza. Az számomra biztosnak tűnik - hozzátéve ismét, hogy nem vagyok PHP-szakember, illetve felvállalva a tévedés lehetőségét, és az ebből származó rizikót, hogy szakmailag (is) lejáratom magam a fórumban -, hogy ezt egyszerű konfigurációval nem lehet megoldani ebben a fórummotorban. Vagyis bele kell nyúlni - egészen mélyen a PHP forráskódba - és nem egy-két sor átírásáról lenne szó -, ami alaphangon akár egy-két hónapos munkát is jelenthet egy PHP-programozásban nagyon jártas szakembernek. Ha tévedek, és tudod az egyszerű megoldást, akkor kérlek írd meg azt Csandaz-nak (és engem is érdekel, puszta kíváncsiságból). Ez sokat segítene. De ha esetleg nem tévedek, akkor csak ATX-et kell megkérdezni, hogy hajlandó-e finanszírozni egy ilyen méretű módosítás költségeit.
Nem tisztem Csandaz-t védeni, mindössze próbálok segíteni ott, ahol tudok. Ha Te tudsz, akkor please, please oszd meg a megoldást privátban, mert mindannyiunk szívesen látnánk az eredményét.
Köszi előre is!
Szerk: Természetesen igazad van abban, hogy a topikok szervezési logikáját használni tudja a fórummotor a privát üzeneteknél is. Csakhogy ezt a csoportosítási logikat kihasználja az ún. üzenetmappákkal (bejövő, piszkozat, elküldött, stb). Tehát egy-egy ilyen privat mappát úgy kezel, mint egy topikot. Ugyanazzal a logikával, lényegével ugyanazzal a forráskóddal. Az már architekturális kérdés, hogy esetleg ezek a mappák létre tudnak-e jönni dinamikusan azzal, hogy elküldesz egy üzenetet egy adott subject-tel. Biztosan megoldható, csak abban nem vagyok biztos, hogy az ehhez szükséges erőforrást finanszírozza is valaki...
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
kammerer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2016.03.16., szer. 14:53
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: kammerer » 2018.07.25., szer. 14:55

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 5

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.24., kedd 14:30

A probléma az, hogy több szóból áll a felhasználóneved a kereső nem tud vele mit kezdeni!

Itt egy link amin láthatod a topic-jaid:

search.php?keywords=&terms=all&author=p ... res%C3%A9s

Avatar
porcupine tree
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2009.08.13., csüt. 17:14
Értékelés: 4

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: porcupine tree » 2018.07.24., kedd 13:46

Kedves admin,
elnézést, ha volt már ilyen kérdés.
Lehetséges, hogy az átállással eltűntek a hirdetéseim (topic-jaim az Adás-vétel részben)?
A saját topic-ok listája üres.
Köszönöm!

Avatar
Máté84
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 659
Csatlakozott: 2015.02.20., pén. 10:03
Értékelés: 64

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Máté84 » 2018.07.24., kedd 12:01

Vinkler írta:
2018.07.18., szer. 13:58
dondusfi írta:
2018.07.17., kedd 23:39
Az aláírás most akkor hány karakter? 200t írt admin. Belépve 300t enged. Ez előtt 400 volt.
Előre is köszi
Módosítottam 300-ra.
Nem lehetne maradni a 400 karakternél? 300 karakterbe nem fér bele egy komplett rendszer leírás...
Panasonic P50-STW50,Popcorn A400,Audio GD Precision 2,Audio GD Reference 5.32,Dynaudio Focus 140,Dynaudio Stand 4,Ethosz CDM Transport,LXS digit kábel,Valhalla AgPt VIII mk2,DH Labs Q10,Fapaci Luxor HDMI,2db Valhalla CuAg-X,2 db Siltech SPX-30,SPX-20 G7,Hivox Alces 3,Logitech Harmony650,AKG K550mk2

Avatar
57verses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 162
Csatlakozott: 2011.06.28., kedd 18:52
Értékelés: 21

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: 57verses » 2018.07.24., kedd 11:52

Üdv,
kérdésem lenne: lehetséges azt beállítani, hogy a témák sorrendje állandó legyen? Pl: megjelenítés-rendezés- short-dir … -nál: a rendezésnél a hat választási lehetőségnél egy állandó legyen? Én pl az "elküldés idejét" preferálnám …

Köszi

Avatar
Doky
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6676
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 756
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Doky » 2018.07.20., pén. 21:30

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Köszönöm a munkátokat!

Esetleg valami megoldást ill könnyítést lehetne eszközölni vagy kitalálni?
Mert ez sokunknak "megkeseríti" az életét pl akik már itt vagyunk 8, 10, 12, 14 éve és fontos privátok vannak a mappánkban!
Ha pl dereng a fórumtárs nickneve vagy a privi címe... akkor sem megoldott mert a keresővel sem vagyunk előrébb sajnos!
És nem, nem panaszkodom vagy rinyálok(unk), de sokunknak nehézséget okoz!
Azt gondolom hogy sokan vagyunk akik mindíg segítenek így vagy úgy a csapatnak és mi is kapunk segítséget, támogatást!
Remélem ez továbbra is így marad!
Ķöszönöm!
Sztereó / Mozi: HDI Dune BD Prime 3.0., Heed DACtilus II., Denon PMA 1055R., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro. (Fodesz Tüskék), Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC Kábel, Audioquest Cinnamon Digi., Profigold digi., Gotham GAC3., HAMA optikai., CA. és Profigold hdmi... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Avatar
Doky
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6676
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 756
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Doky » 2018.07.20., pén. 21:16

Lenne rá igény!
Sztereó / Mozi: HDI Dune BD Prime 3.0., Heed DACtilus II., Denon PMA 1055R., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro. (Fodesz Tüskék), Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC Kábel, Audioquest Cinnamon Digi., Profigold digi., Gotham GAC3., HAMA optikai., CA. és Profigold hdmi... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Avatar
wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2014.11.24., hétf. 12:00
Értékelés: 53

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wwwolfman » 2018.07.20., pén. 13:44

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:27
Ez a beállítás nem felhasználóhoz kötött, hanem globális, Írj az adminoknak légyszíves és ha úgy döntenek megnöveljük!
Lehetne ezt a bejegyzést esetleg adminnakírásként értékelni.... leborulok.gif leborulok.gif :smile29:

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2255
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 854
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.07.20., pén. 10:02

Vinkler írta:
2018.07.20., pén. 09:48
Szerintem így jó, de ha igény van többre, felőlem lehet.
Lenne igeny tobbre :)
Sztereo: Audio PC, Core Audio USB/SPDIF konverter, erosito kereses alatt, FOCAL 1027 BE, Pointe R1506
Kábelek: Bordor USB, Accoustic Zen koax, Valhalla Aura V2/2, Gryphon Guideline GOLD
PR Akusztika panelek


Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 8395
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2340
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.20., pén. 09:48

Szerintem így jó, de ha igény van többre, felőlem lehet.
Mac mini / Parasound / Bladelius / Pro-Ject / Diy ATC SCM100 ASL
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 5

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.20., pén. 09:27

Ez a beállítás nem felhasználóhoz kötött, hanem globális, Írj az adminoknak légyszíves és ha úgy döntenek megnöveljük!
wwwolfman írta:
2018.07.20., pén. 07:52
Sziasztok. Gyors kérdésem volna, sajnos ezideig nem találtam meg, hjogy ha lehet állítani rajta, hol találom.

Szóval az van, hogy nálam oldalanként 10 hozzászólás látszik. Tudom ezt növelni valahogyan? Illetve nagyon tetszett a régi fórummotorban az a funkció, hogy pl. az eladó cuccok böngészésekor nem kellett mindig újat lapozni, hanem a találatok alján volt valami olyasmi gomb, hogy "mutass többet", erre legördítette a következő kb. 20-30-at. Ez nagyon kényelmes funkció volt. Ha másnak is hiányzik, és bele lehet tenni, ez sem volna rossz, de az elsődleges kérdés a hozzászólásszám beállításának mikéntje lenne. Köszönöm a segítséget.

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 5

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.20., pén. 09:26

Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 469

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2018.07.20., pén. 08:39

megoldhato, hogy a privat üzenetek ne egyesevel, hanem mint regi motor alatt voltak csoportositva legyenek; ugy sokkkkkkal atlathatobb, kezelhetöbb

Avatar
wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2014.11.24., hétf. 12:00
Értékelés: 53

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wwwolfman » 2018.07.20., pén. 07:52

Sziasztok. Gyors kérdésem volna, sajnos ezideig nem találtam meg, hjogy ha lehet állítani rajta, hol találom.

Szóval az van, hogy nálam oldalanként 10 hozzászólás látszik. Tudom ezt növelni valahogyan? Illetve nagyon tetszett a régi fórummotorban az a funkció, hogy pl. az eladó cuccok böngészésekor nem kellett mindig újat lapozni, hanem a találatok alján volt valami olyasmi gomb, hogy "mutass többet", erre legördítette a következő kb. 20-30-at. Ez nagyon kényelmes funkció volt. Ha másnak is hiányzik, és bele lehet tenni, ez sem volna rossz, de az elsődleges kérdés a hozzászólásszám beállításának mikéntje lenne. Köszönöm a segítséget.

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2138
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 958

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.07.19., csüt. 18:18

Shimano írta:
2018.07.19., csüt. 18:17
Aszpirin írta:
2018.07.19., csüt. 17:32
Shimano írta:
2018.07.19., csüt. 16:08
Arra rájöttetek már hogy miért dobálja ki az új rendszer az embert a fórumról?Van aki a telónál panaszkodik erre,van aki másnál.Nálam pl a telón nincs ilyen gond,de a tablettel szinte óránként újra kell bejeletkezni.Azt írja hogy nincs jogosultságom a művelet elvégzéséhez,és ezután kidob mint a macskát sz@rni. :angry: Nem tudom mit vétettem ellene hogy ilyen sorsot mért rám. :D
Korábban már írtam pár lehetséges okot, de ugye sajnos nem sikerült arra rájönni, hogy nálad miért van ez a jelenség.
Én egyébként ugyanezzel küszködtem Safarival iPad-en az index.hu fórumában, miközben ott senkinek nem volt ilyen baja. Ahogy írtad, állandóan kidobált. Tényleg mindent bevetettem, hogy rájöjjek, mi az oka, de végül azért került Chrome az iPad-emre, mert azzal megszűntek a gondok. És azóta is Chrome.ot használok a fórumolásra.
Persze ez nem valószínű, hogy segít neked, mert talán nem is iPad-ed van, és talán próbáltad már több böngészővel is... csak érzékeltetni akartam, hogy milyen öszetett és kínos tud lenni egy ilyen kidobálós gond okának megtalálása, és néha mennyire reménytelenül egyedül van az ember vele... szóval együttérzek.
Gőzöm sincs miért.Mindkettő android,ugyanaz a bögésző (chrome),aztán az egyik jó,a másik meg nem.Lehet a más android verzió miatt lehet,mert nem ugyanaz van a kettőn.Na mindegy,így jártam,ha kidob vissza mászok,oszt jó napot. :D

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2138
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 958

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.07.19., csüt. 18:17

Aszpirin írta:
2018.07.19., csüt. 17:32
Shimano írta:
2018.07.19., csüt. 16:08
Arra rájöttetek már hogy miért dobálja ki az új rendszer az embert a fórumról?Van aki a telónál panaszkodik erre,van aki másnál.Nálam pl a telón nincs ilyen gond,de a tablettel szinte óránként újra kell bejeletkezni.Azt írja hogy nincs jogosultságom a művelet elvégzéséhez,és ezután kidob mint a macskát sz@rni. :angry: Nem tudom mit vétettem ellene hogy ilyen sorsot mért rám. :D
Korábban már írtam pár lehetséges okot, de ugye sajnos nem sikerült arra rájönni, hogy nálad miért van ez a jelenség.
Én egyébként ugyanezzel küszködtem Safarival iPad-en az index.hu fórumában, miközben ott senkinek nem volt ilyen baja. Ahogy írtad, állandóan kidobált. Tényleg mindent bevetettem, hogy rájöjjek, mi az oka, de végül azért került Chrome az iPad-emre, mert azzal megszűntek a gondok. És azóta is Chrome.ot használok a fórumolásra.
Persze ez nem valószínű, hogy segít neked, mert talán nem is iPad-ed van, és talán próbáltad már több böngészővel is... csak érzékeltetni akartam, hogy milyen öszetett és kínos tud lenni egy ilyen kidobálós gond okának megtalálása, és néha mennyire reménytelenül egyedül van az ember vele... szóval együttérzek.
Gőzöm sincs miért.Mindkettő android,ugyanaz a bögésző (crome),aztán az egyik jó,a másik meg nem.Lehet a más android verzió miatt lehet,mert nem ugyanaz van a kettőn.Na mindegy,így jártam,ha kidob vissza mászok,oszt jó napot. :D

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 188
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.19., csüt. 17:32

Shimano írta:
2018.07.19., csüt. 16:08
Arra rájöttetek már hogy miért dobálja ki az új rendszer az embert a fórumról?Van aki a telónál panaszkodik erre,van aki másnál.Nálam pl a telón nincs ilyen gond,de a tablettel szinte óránként újra kell bejeletkezni.Azt írja hogy nincs jogosultságom a művelet elvégzéséhez,és ezután kidob mint a macskát sz@rni. :angry: Nem tudom mit vétettem ellene hogy ilyen sorsot mért rám. :D
Korábban már írtam pár lehetséges okot, de ugye sajnos nem sikerült arra rájönni, hogy nálad miért van ez a jelenség.
Én egyébként ugyanezzel küszködtem Safarival iPad-en az index.hu fórumában, miközben ott senkinek nem volt ilyen baja. Ahogy írtad, állandóan kidobált. Tényleg mindent bevetettem, hogy rájöjjek, mi az oka, de végül azért került Chrome az iPad-emre, mert azzal megszűntek a gondok. És azóta is Chrome.ot használok a fórumolásra.
Persze ez nem valószínű, hogy segít neked, mert talán nem is iPad-ed van, és talán próbáltad már több böngészővel is... csak érzékeltetni akartam, hogy milyen öszetett és kínos tud lenni egy ilyen kidobálós gond okának megtalálása, és néha mennyire reménytelenül egyedül van az ember vele... szóval együttérzek.
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2138
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 958

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.07.19., csüt. 16:08

Arra rájöttetek már hogy miért dobálja ki az új rendszer az embert a fórumról?Van aki a telónál panaszkodik erre,van aki másnál.Nálam pl a telón nincs ilyen gond,de a tablettel szinte óránként újra kell bejeletkezni.Azt írja hogy nincs jogosultságom a művelet elvégzéséhez,és ezután kidob mint a macskát sz@rni. :angry: Nem tudom mit vétettem ellene hogy ilyen sorsot mért rám. :D

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 188
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.19., csüt. 11:17

Privát üzenetmappák új nevei
A további férleértések elkerülése végett mától a privát üzenetek két mappája át lett nevezve:
 • korábban "Kimenő" --> mától: "Elküldött (nem olvasott)"
 • korábban "Elküldött" --> mától: "Elkülött (olvasott)"
Remélem ez egyértelműbbé teszi a nevezett mappák viselkedését.
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
tonee73
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 6722
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 2439
Tartózkodási hely: SO15 3FA

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: tonee73 » 2018.07.18., szer. 18:05

ZolaBA írta:
2018.07.18., szer. 18:04
Úgy döntöttem tüntetésbe kezdek aláírás ügyben :fekverohog:
Te tudod.Szerintem sokra nem fogsz menni vele. :rolleyes:
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
ZolaBA
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: ZolaBA » 2018.07.18., szer. 18:04

Úgy döntöttem tüntetésbe kezdek aláírás ügyben :fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”