AVX Fórumok: Házimozi-projektorral 2007 - AVX Fórumok

Ugrás a tartalomhoz

0
  • (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozi-projektorral 2007 2007-es év hozzászólásai

#1 Felhasználó nem aktív   Lacy 

• Fórumagár
  • Csoport: V.I.P.
  • Hozzászólás: 16.692
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2008 január 26 - 22:47

Népek!!!
Költözzön át már mindenki a 2008-as topicba lécci...

eztet meg zárja le valaki :smile51:
Itt a véleményem helye

Pályaagár Világbajnokság 2010. szept. 04-05 Rábapatona
Szurkoljatok Dízelnek !!!
0

#2 Felhasználó nem aktív   heineken 

• Csoport: Regisztrált felhasználó
  • Hozzászólás: 509

Elküldve: 2008 január 26 - 21:47

Idézés: supercharley - Dátum: 2008 Jan 26 , 14:10

Ugyan nem tartozik szorosan ide, de érdekes amit most tapasztaltam: próbálom eladni a HTPC-met, de egyenlőre nem kell a kutyának sem. Otthonra mindenki notebookot akar venni. Meg kell próbálnom számlával cégnek, hivatalnak eladni, mert már csak ott akarnak asztali gépeket használni. Úgy tűnik, hogy lassan leáldozik az asztali gépeknek, de legalábbis a notik elviszik már a piac nagyobbik részét.

OFF
Miért nem hírdeted meg itt? :smile51:
Véletlenül épp HTPC-t tervezek építeni...nincs kizárva a használtgép sem.
Processzor:ROTEL RSP 1068
Végfok:ROTEL RMB 1075
Dvd:ROTEL RDV 1050
Hangfal:REVEL CONCERTA F12/S12/C12 Sub:REL Q400E
Kábelek:KIMBER 4TC,KIMBER PBJ
0

#3 Felhasználó nem aktív   SimonTower 

• Hozzászólás: 15

Elküldve: 2008 január 26 - 20:52

Elnézéseteket szeretném kérni a láma kérdésért. Van-e arra valmilyen mód, hogy fix objektíves kis prezentációs projektor-nál a vetített kép méretét növeljük.
2:1 arányú, és nálam elég hülyén jön ki a kép mérete. Ha hosszában vetítek, jó egy méterrel nagyobb,mint kéne(6 méteres vetítési távolság), ha keresztbe, akkor 80cm-rel keskenyebb a vetített kép, mint kellene.

A válaszokat előre is köszönöm.
0

#4 Felhasználó nem aktív   supercharley 

• Hozzászólás: 76

Elküldve: 2008 január 26 - 15:10

Idézés: Bravoman - Dátum: 2008 Jan 25 , 12:40

Idézés: supercharley - Dátum: 2008 Jan 24 , 12:33

Sziasztok!

A következő kérdésemet több fórumon is megfuttatom, hiszen szerepel benne HTPC, LCD TV, meg projektor is, tehát ne csodálkozzatok ha máshol is látjátok.

A következőről van szó. Adva vagyon ez a Popcorn Hour NMT A-100 médialejátszó, és esetleg lecserélném rá a HTPC-met.
Azonban van egy kis problémám, és nem akarom úgy megvenni a készüléket, hogy elképzelhető hogy utána nem tudom úgy használni ahogyan szeretném.
Szóval most a következő képpen mozizok:
Van egy PC-m a nappaliban HTPC-ként üzemel, HDMI kimeneten jön belőle ki a kép is és a hang is. 1280x720-ban hajtom, a nagyobb(1920x1080-as) videókkal sajnos már néha akadozik a kétmagos procim is, valamint a megjelenítőim sem tudják azt a felbontást. A HDMI kábel befut egy DENON házibuzi erősítőbe. Az erősítőn azonban csak egy HDMI kimenet van, és nekem 2 megjelenítőn kell a kép. Semmi baj, megoldottam egy HDMI switch-el, abba megy a HDMI az erősítőből, és annak a HDMI portjairól oldom meg a megjelenítők meghajtását. A gond a megjelenítőkkel van. Az egyik egy 42"-os SAMSUNG LCD TV, a másik egy OPTOMA HD72i projektor. A SAMSUNG TV csak akkor tudja mérethelyesen megjeleníteni a képet, ha a HTPC-ben levő videókártya 60 Hz-vel van hajtva, a projektor viszont csak akkor, ha 50 Hz-el. Persze jelenleg nem olyan nagy probléma, mert egyszerre csak az egyik megjelenítő megy, a HTPC-n meg van telepítve egy POWERSTRIP progi, és egy gombnyomásra tudok váltani a két frekvencia között, attól függően hogy melyik megjelenítőn szeretném bámulni.
Mérethelytelenség alatt azt értem, hogy 50Hz esetén a TV képernyőjéről lelóg a kép, vagyis körben egy jó része nem látszódik(overscan?), ugyanekkor a projektoron rendben van a kép, gyönyörűen kitölti(látszik is hogy natívban megy). 60Hz esetén a TV-n elfér a kép,egy ici-pici fekete keret van körben(szinte észrevehetetlen), gondolom az 1366x768 és az 1280x720 különbsége ez(ez nem baj). Viszont ilyenkor a projektoron jól észrevehetően összezsugorodik a kép(ez már baj). Mindent elkövettem már mindkét megjelenítővel, de semmi megoldást nem találtam.

De, ha veszek egy ilyen készüléket, akkor mi lesz? Gondolom ezen nem lehet kimenő frekit változtatni! Jól gondolom? Akkor pedig beesik az eső! Ebben az esetben még megjelenítőt(inkább az LCD TV-t mint a projit) is kellene cserélnem egy megfelelőre. Esetleg van valakinek tapasztalata, vagy valami tanácsa ebben a témában?

Miért cserélnél le egy HTPC-t egy kisebb tudású ketyerére?

Mert ez a ketyere jóval kevesebbért tudja azokat a funkciókat amikre szükségem van. Jelenleg otthon van egy notim nekem, a lányomnak egy, és a fiamnak is egy(csak az asszonynak nincs saját). A nappaliban van egy jó drágán összerakott HTPC, ami semmi másra nincs használva csak HD filmek nézésére, ráadásul az 1080i filmeket még csak nem is képes döccenés nélkül lejátszani. Ez a másik készülék is képes erre, sőtt 1080p lejátszásra is, és ha eladom a HTPC-t, akkor még különbözet is marad. Nem beszélve arról hogy ez kisebb, halkabb, szuperül távirányítható, sőt még a család is képes lesz kezelni, ja és még lényegesen kevesebbet is fogyaszt. Úgy gondolom hogy CSAK CSUPÁN HD FILMNÉZÉSRE az új sigma chipset megjelenésével már nem lesz szükség drágán összerakott HTPC-re, teljesen megteszik a médialejátszók. Akinek egyéb igénye is van, az továbbra is használjon HTPC-t. De ezzel kapcsolatban a tapasztalatom az mint a szuperkütyü mobiltelefonokkal, miszerint szinte csak a telefonálási funkcióját használjuk, a többi funkcióért csupán kifizetjük a nagy pénzt. Persze villantani ezekkel lehet.
Ha majd megjelenik valami új technológia megint, és újra csak HTPC szerű dolgokkal lehet majd egy ideig megoldani a használatát, akkor majd újra lesz HTPC-m.
Ugyan nem tartozik szorosan ide, de érdekes amit most tapasztaltam: próbálom eladni a HTPC-met, de egyenlőre nem kell a kutyának sem. Otthonra mindenki notebookot akar venni. Meg kell próbálnom számlával cégnek, hivatalnak eladni, mert már csak ott akarnak asztali gépeket használni. Úgy tűnik, hogy lassan leáldozik az asztali gépeknek, de legalábbis a notik elviszik már a piac nagyobbik részét.
0

#5 Felhasználó nem aktív   Bravoman 

• Hozzászólás: 71

Elküldve: 2008 január 25 - 12:40

Sziasztok!

A következő kérdésemet több fórumon is megfuttatom, hiszen szerepel benne HTPC, LCD TV, meg projektor is, tehát ne csodálkozzatok ha máshol is látjátok.

A következőről van szó. Adva vagyon ez a Popcorn Hour NMT A-100 médialejátszó, és esetleg lecserélném rá a HTPC-met.
Azonban van egy kis problémám, és nem akarom úgy megvenni a készüléket, hogy elképzelhető hogy utána nem tudom úgy használni ahogyan szeretném.
Van egy PC-m a nappaliban HTPC-ként üzemel, HDMI kimeneten jön belőle ki a kép is és a hang is. 1280x720-ban hajtom, a nagyobb(1920x1080-as) videókkal sajnos már néha akadozik a kétmagos procim is, valamint a megjelenítőim sem tudják azt a felbontást. A HDMI kábel befut egy DENON házibuzi erősítőbe. Az erősítőn azonban csak egy HDMI kimenet van, és nekem 2 megjelenítőn kell a kép. Semmi baj, megoldottam egy HDMI switch-el, abba megy a HDMI az erősítőből, és annak a HDMI portjairól oldom meg a megjelenítők meghajtását. A gond a megjelenítőkkel van. Az egyik egy 42"-os SAMSUNG LCD TV, a másik egy OPTOMA HD72i projektor. A SAMSUNG TV csak akkor tudja mérethelyesen megjeleníteni a képet, ha a HTPC-ben levő videókártya 60 Hz-vel van hajtva, a projektor viszont csak akkor, ha 50 Hz-el. Persze jelenleg nem olyan nagy probléma, mert egyszerre csak az egyik megjelenítő megy, a HTPC-n meg van telepítve egy POWERSTRIP progi, és egy gombnyomásra tudok váltani a két frekvencia között, attól függően hogy melyik megjelenítőn szeretném bámulni.
Mérethelytelenség alatt azt értem, hogy 50Hz esetén a TV képernyőjéről lelóg a kép, vagyis körben egy jó része nem látszódik(overscan?), ugyanekkor a projektoron rendben van a kép, gyönyörűen kitölti(látszik is hogy natívban megy). 60Hz esetén a TV-n elfér a kép,egy ici-pici fekete keret van körben(szinte észrevehetetlen), gondolom az 1366x768 és az 1280x720 különbsége ez(ez nem baj). Viszont ilyenkor a projektoron jól észrevehetően összezsugorodik a kép(ez már baj). Mindent elkövettem már mindkét megjelenítővel, de semmi megoldást nem találtam.

De, ha veszek egy ilyen készüléket, akkor mi lesz? Gondolom ezen nem lehet kimenő frekit változtatni! Jól gondolom? Akkor pedig beesik az eső! Ebben az esetben még megjelenítőt(inkább az LCD TV-t mint a projit) is kellene cserélnem egy megfelelőre. Esetleg van valakinek tapasztalata, vagy valami tanácsa ebben a témában?

Miért cserélnél le egy HTPC-t egy kisebb tudású ketyerére?
0

#6 Felhasználó nem aktív   supercharley 

Elküldve: 2008 január 24 - 13:23

Sziasztok!

Már meg is tudtam a választ, a készüléken egyszerűen lehet állítani az 50 és a 60Hz-et, tehát nem kell semelyik megjelenítőt lecserélnem.
0

#7 Felhasználó nem aktív   supercharley 

Elküldve: 2008 január 24 - 12:33

Sziasztok!

0

#8 Felhasználó aktív   atc 

• avx.hu
  • Csoport: _ATC
  • Hozzászólás: 53.129
  • Interests:HIGH END

Elküldve: 2008 január 20 - 23:31

Idézés: kedmeneczz - Dátum: 2008 Jan 20 , 22:28

Hálás köszönet az infóért mivel igy vasárnapra tényleg elfáradtam
thx kedmenecz

Itt mindig találsz segítséget.
Örülök,hogy segíthettem.
Üdv a fórumon.
Webáruház:
www.atctrade.com
0

#9 Felhasználó nem aktív   kedmeneczz 

• Hozzászólás: 4

Elküldve: 2008 január 20 - 23:28

Hálás köszönet az infóért mivel igy vasárnapra tényleg elfáradtam
thx kedmenecz
0

#10 Felhasználó aktív   atc 

• avx.hu

Elküldve: 2008 január 20 - 23:25

Idézés: kedmeneczz - Dátum: 2008 Jan 20 , 22:21

Idézés: atc - Dátum: 2008 Jan 20 , 22:19

Idézés: kedmeneczz - Dátum: 2008 Jan 20 , 22:14

Szisztok!
Nemtom hogy pontosan jó helyen járok e de 5 napja barangolok a neten projektor témában és mindenhol bejön a képbe az avx forum.
Van egy kis problémám Németországban vásároltam egy Sony KP48PS1 tipusu CRT projektoros tv-t ami behalt.Alkatrészt próbálok szerezni hozzá pl:csövet de sehol nem találok se azt hogy mi való bele se az árát.Lehet balf_sz vagyok de ha valaki tudna dobni egy két linket annak ezer köszönet és thx mindekinek.
Üdv Kedmenecz

Szegeden tudom ki javít ilyet.

Hali

Soproni vagyok, de ha adnál egy számot az illetőhöz megköszönném.
Legaláb azt kéne megtudni érdemes e javítani vagy kuka.
thx kedmenecz

Szeged

Transcommers Kft.
6728 Budapesti út 8.
www.transcommers.hu
www.transcommers.hu
(62) 548-540

http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action...&site=odw_hu_HU

Itt az összes szervízt megtalálod.
Webáruház:
www.atctrade.com
0

#11 Felhasználó nem aktív   kedmeneczz 

Elküldve: 2008 január 20 - 23:21

Idézés: atc - Dátum: 2008 Jan 20 , 22:19

Szisztok!
Nemtom hogy pontosan jó helyen járok e de 5 napja barangolok a neten projektor témában és mindenhol bejön a képbe az avx forum.
Van egy kis problémám Németországban vásároltam egy Sony KP48PS1 tipusu CRT projektoros tv-t ami behalt.Alkatrészt próbálok szerezni hozzá pl:csövet de sehol nem találok se azt hogy mi való bele se az árát.Lehet balf_sz vagyok de ha valaki tudna dobni egy két linket annak ezer köszönet és thx mindekinek.
Üdv Kedmenecz

Hali

Soproni vagyok, de ha adnál egy számot az illetőhöz megköszönném.
Legaláb azt kéne megtudni érdemes e javítani vagy kuka.
thx kedmenecz
0

#12 Felhasználó aktív   atc 

• avx.hu

Elküldve: 2008 január 20 - 23:19

Szisztok!
Üdv Kedmenecz

Webáruház:
www.atctrade.com
0

#13 Felhasználó nem aktív   kedmeneczz 

Elküldve: 2008 január 20 - 23:14

Szisztok!
Üdv Kedmenecz
0

#14 Felhasználó nem aktív   rea4 

• Hozzászólás: 7.065

Elküldve: 2008 január 18 - 11:56

Idézés: teo - Dátum: 2008 Jan 18 , 03:48

Hello!

Senki nem tud tapasztalatot A BenqW9000-ről?
Hol lehet megnézni ill. kiprobálni?
ha tudtok irjatok már valami segitséget.
köszi

Balagee tesztelt ilyet,kérdezd őt,segíteni fog sztem,épp mostanában írkál... Szerencsére jó sokat... :smile51:
http://www.avforum.h...howtopic=13&hl=
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
0

#15 Felhasználó nem aktív   teo 

• Hozzászólás: 65

Elküldve: 2008 január 18 - 04:48

Hello!

Senki nem tud tapasztalatot A BenqW9000-ről?
Hol lehet megnézni ill. kiprobálni?
ha tudtok irjatok már valami segitséget.
köszi
0

#16 Felhasználó nem aktív   Ratman 

• Hozzászólás: 1.714

Elküldve: 2008 január 17 - 14:17

Idézés: Gaben227 - Dátum: 2008 Jan 17 , 11:29

Ennél a projinál, látható scanline jelenség? Az előző sony-knál pl hs 50-nél volt.

Milyen jelenséget értesz ez alatt?
0

#17 Felhasználó nem aktív   momba 

• Hozzászólás: 3.384

Elküldve: 2008 január 17 - 13:18

Bocs srácok, szerintem 2008-ban kéne folytatni.... :smile51:
Mozi: Projector: Sanyo PLV-Z4 TV: Panasonic TX-W32D5F SVHS: Panasonic NV-HS800EE, DVD: Denon DVD-1920, DVD-HDD Rec: Sony RDR-HX710 Receiver: Sony STR-DA50ES, Hansugárzók: Front: B&W 603S2, Center: B&W CC6S2, Rear: B&W 601S2, Subwoofer: Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok (csöves): Dénes Péter, Végfok (csöves): Dénes Péter monoblock pár, SACD: Marantz SA-15S1 , Tuner: Marantz ST-15S1 , Deck: Dual C 824, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
0

#18 Felhasználó nem aktív   Gaben227 

• Hozzászólás: 724

Elküldve: 2008 január 17 - 11:29

Idézés: Ratman - Dátum: 2008 Jan 17 , 08:47

Idézés: olcsoprojektor - Dátum: 2008 Jan 16 , 12:45

Sony AW15 első blikk: bár régen volt LCD projim, de úgy tűnik tényleg sokat fejlődtek azóta  :)
...
Legjobban az tetszik benne, hogy kussban van, ecoban plafonon nem hallom hogy be van kapcsolva  :smile46:
Szóval jó.

Szerintem is jó kis masina :smile51:

Tényleg annyira csendes, hogy néha bekapcsoláskor oda kell mennem, és megfülelnem, hogy valóban elindult-e.

Mindenképpen tudom ajánlani annak, aki nem hajt full hd felbontásra, hanem megelégszik 720p-vel. Sokkal jobb proji, mint itt a fórumon agyonhype-olt Epson D-akárhány paneles gépek.

Ennél a projinál, látható scanline jelenség? Az előző sony-knál pl hs 50-nél volt.
Projektor: SANYO PLV-Z4. Tv: SAMSUNG UE 40 C 6000 (LED). Dvd: PANASONIC DVD-S52. SAMSUNG DVD-709. HTPC (Asrock 4CORE1333-FullHD alaplap, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz processzor, Kingston 2GB 800MHz DDR2 memória, Silverstone LC10 ház). Erősítő: ONKYO TX-DS555. Cd: TECHNICS SL-PS700. Minidisc deck: SONY MDS-JB920. Lemezjátszó: PIONEER PL-200 Ortofon OM Night Club E hangszedővel. Kazettás deck (nosztalgia) AKAI CS-707D. PIONEER CT-506. Orsós magnó: AKAI-GX4000D. Hangdobozok,front,center,háttér: PRELUDIUM B31 SAL SRP hangszórókkal.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Ratman 

• Hozzászólás: 1.714

Elküldve: 2008 január 17 - 08:47

Idézés: olcsoprojektor - Dátum: 2008 Jan 16 , 12:45

Sony AW15 első blikk: bár régen volt LCD projim, de úgy tűnik tényleg sokat fejlődtek azóta  :)
...
Legjobban az tetszik benne, hogy kussban van, ecoban plafonon nem hallom hogy be van kapcsolva  :smile46:
Szóval jó.

Szerintem is jó kis masina :smile51:

Tényleg annyira csendes, hogy néha bekapcsoláskor oda kell mennem, és megfülelnem, hogy valóban elindult-e.

Mindenképpen tudom ajánlani annak, aki nem hajt full hd felbontásra, hanem megelégszik 720p-vel. Sokkal jobb proji, mint itt a fórumon agyonhype-olt Epson D-akárhány paneles gépek.
0

#20 Felhasználó nem aktív   teo 

• Hozzászólás: 65

Elküldve: 2008 január 17 - 07:43

Hello!
A BenqW9000-ről vélemény mint dlp vetitő?
köszi
0

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.