AVX Fórumok: LCD TV-k - AVX Fórumok

Ugrás a tartalomhoz

0
  • (325 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

LCD TV-k

#1 Felhasználó aktív   keccsa 

• Csoport: V.I.P.
  • Hozzászólás: 911

Elküldve: 2010 augusztus 29 - 19:34

Idézés: Nemgéza - Dátum: 2010 Aug 29 , 18:43

Üdv!

Akartam egy lcd tv-t venni, de azok a típusok amiket előzetesen kinéztem nagyon, de nagyon vacakok voltak analóg tv adás vételében.
A Sharp 40le810 volt az egyik kiszemelt készülék, de rögtön kiesett a fenti okok miatt. Ráadásul kb. 3 mp mire csatornát vált.
Mi 90%-ban tényleg csak tévénézésre használnánk, szóval ez fontos szempont.

Tudna valaki olyan készüléket ajánlani amit érdemes lenne megnézni?

Egy közepes plazmán is jobb az SD TV-adás, mint egy drága LCD-n. Úgyhogy ha inkább tévézel... :smile36:

Ráadásul amennyibe a Sharp került volna, annyiért már frankó 42"-os plazmát kapsz!
Szerintem érdemes megnézned pl. a Panasonic TX-P42G20E-t!

Vagy ha ragaszkodsz az LCD-hez, szemléld meg a Samsung LE40C630-ast, vagy 650-est, esetleg a LE40B750-est, bár ez már inkább 270.000 Ft körül van. Ezeken LCD léptékkel mérve jó az SD adás is. :smile32:
Mindenki magának hülye...
0

#2 Felhasználó nem aktív   Nemgéza 

• Csoport: Regisztrált felhasználó
  • Hozzászólás: 697

Elküldve: 2010 augusztus 29 - 18:43

Üdv!

Akartam egy lcd tv-t venni, de azok a típusok amiket előzetesen kinéztem nagyon, de nagyon vacakok voltak analóg tv adás vételében.
A Sharp 40le810 volt az egyik kiszemelt készülék, de rögtön kiesett a fenti okok miatt. Ráadásul kb. 3 mp mire csatornát vált.
Mi 90%-ban tényleg csak tévénézésre használnánk, szóval ez fontos szempont.

Tudna valaki olyan készüléket ajánlani amit érdemes lenne megnézni?
0

#3 Felhasználó nem aktív   CsepiZs 

• Hozzászólás: 318

Elküldve: 2010 augusztus 12 - 21:13

Idézés: davidka33 - Dátum: 2010 Aug 12 , 19:40

Akkor bocs hogy belepofáztam!
Mi is a különbség??? Egy technológia...

Azért egy tv jelfeldolgozó egysége általában többet módosít a jelen (még ha DVI is mint esetedben, gondolom), mint egy monitor, mivel butábbak nincs akkora különbség köztük, a digitalizálást úgyis a videokártya végzi, a megjelenített képek közt sem lesz akkora különbség, mint mondjuk két különböző technológiával (más gyártó, más processzor, algoritmus, stb) gyártott TV között.

Abban igazad van, hogy led -es tv-k képe szebb (annak tűnik, nem biztos, hogy amit látsz színhelyes), mint a csőkörtéseké. Ez meg megint attól függ, hogy ki mit tekint referenciának.

Egy alap LED monitor és egy alap LED tv közt azért van különbség, egy technológia persze, de pl.: a zetor is dizel meg a toyota d4d -je is...
"Nem a munkád vagy... és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy! Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban." Tyler Durden - Harcosok Klubja
0

#4 Felhasználó nem aktív   davidka33 

• Hozzászólás: 535
  • Nem:Férfi
  • Interests:Hi-Fi, autók, fotó, számítástechnika.

Elküldve: 2010 augusztus 12 - 20:40

Idézés: CsepiZs - Dátum: 2010 Aug 12 , 18:24

Monitorról volt szó nem tv -ről.

Akkor bocs hogy belepofáztam!
Mi is a különbség??? Egy technológia...
Erősítő: Jungson JA-88E; CD lejátszó; Cambridge Audio Azur 640C V2; hangdoboz: CAV DP880 még tuning nélkül...; kábelek: Profigold Audio Interconnect, Monitor Joker
0

#5 Felhasználó nem aktív   CsepiZs 

Elküldve: 2010 augusztus 12 - 18:24

Idézés: davidka33 - Dátum: 2010 Aug 12 , 12:20

Idézés: CsepiZs - Dátum: 2010 Aug 1 , 13:47

...a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Én most cseréltem le a tv-met LED-esre, de szerintem nem kicsit más a kép!
Sokkal kontrasztosabb, élénkebb, a színek is élethűbbek. 2 éve használtam egy FullHD-s tv-t monitornak, ezt cseréltem most le LED-esre, de mintha nem is ugyanazokat a weblapokat nézném rajta! Pedig 2 év alatt megszokja az ember szeme a színeket, főleg a naponta látogatott oldalakét.
Sokkal jobb a fehér és a fekete! Arról nem beszélve hogy a nap is rásüthet, akkor is olvasható/látható a kép.
Jelenleg is optimalizálom a saját igényemhez, de még 45 wattnál többet nem fogyasztott (pillanatnyilag 36 watt). 32"-oshoz mérten igen kedvező! A régi 80 wattot "zabált".

Monitorról volt szó nem tv -ről.
"Nem a munkád vagy... és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy! Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban." Tyler Durden - Harcosok Klubja
0

#6 Felhasználó nem aktív   davidka33 

• Hozzászólás: 535
  • Interests:Hi-Fi, autók, fotó, számítástechnika.

Elküldve: 2010 augusztus 12 - 13:20

Idézés: CsepiZs - Dátum: 2010 Aug 1 , 13:47

...a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Én most cseréltem le a tv-met LED-esre, de szerintem nem kicsit más a kép!
Sokkal kontrasztosabb, élénkebb, a színek is élethűbbek. 2 éve használtam egy FullHD-s tv-t monitornak, ezt cseréltem most le LED-esre, de mintha nem is ugyanazokat a weblapokat nézném rajta! Pedig 2 év alatt megszokja az ember szeme a színeket, főleg a naponta látogatott oldalakét.
Sokkal jobb a fehér és a fekete! Arról nem beszélve hogy a nap is rásüthet, akkor is olvasható/látható a kép.
Jelenleg is optimalizálom a saját igényemhez, de még 45 wattnál többet nem fogyasztott (pillanatnyilag 36 watt). 32"-oshoz mérten igen kedvező! A régi 80 wattot "zabált".
Erősítő: Jungson JA-88E; CD lejátszó; Cambridge Audio Azur 640C V2; hangdoboz: CAV DP880 még tuning nélkül...; kábelek: Profigold Audio Interconnect, Monitor Joker
0

#7 Felhasználó nem aktív   zetecR 

• Hozzászólás: 42

Elküldve: 2010 augusztus 09 - 23:09

Idézés: atc - Dátum: 2010 Jul 31 , 22:36

Akarok venni egy 22-23"-es LCD monitort.
Ki mit javasolna? Max 80000 Ft-ot szánnék rá.

Ezt néztem ki:Samsung BX2335
http://www.samsung.com/hu/consumer/printer...type=prd_detail

Dell U2311H
0

#8 Felhasználó nem aktív   CsepiZs 

Elküldve: 2010 augusztus 01 - 13:47

Ha nem professzionális munkához kell akkor majdnem mindegy, hogy milyet veszel csak a szolgáltatásokban, meg a külalakban lesz különbség, a kép kb. egykaptafa, persze a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Amit megtekintésre ajánlok azok az S-PVA panellel szerelt monitorok, nagyon szép színeket tudnak, egy sima TN -paneles után más dimenzió, ha fényképezel akkor mindenképp ilyet, nagy hátránya viszont, hogy lassú a képfrissítése, így mozizni, játszani nem ideális.
0

#9 Felhasználó aktív   atc 

• avx.hu
  • Csoport: _ATC
  • Hozzászólás: 53.129
  • Interests:HIGH END

Elküldve: 2010 július 31 - 23:15

Ez a másik jelöltem:Acer S243HL
http://hardver-teszt....php?newsID=464
Webáruház:
www.atctrade.com
0

#10 Felhasználó aktív   atc 

• avx.hu
  • Csoport: _ATC
  • Hozzászólás: 53.129
  • Interests:HIGH END

Elküldve: 2010 július 31 - 22:36

Akarok venni egy 22-23"-es LCD monitort.
Ki mit javasolna? Max 80000 Ft-ot szánnék rá.

Ezt néztem ki:Samsung BX2335
http://www.samsung.com/hu/consumer/printer...type=prd_detail
Webáruház:
www.atctrade.com
0

#11 Felhasználó nem aktív   miska 

• Hozzászólás: 59

Elküldve: 2010 július 23 - 18:07

Idézés: podobag - Dátum: 2010 Jul 23 , 17:39

Pedig én főleg led-re gondoltam! Pont most néztem, hogy a Samsung UE32C6000 kb. bele is férne a keretbe! De azért valahol még meg akarom nézni élőben!

Így egy picit valóban nehezebb.
Igen,mindenképpen nézz körül...azért a Sony-t sem felejtsd el szerintem,nagyon meggyőző képe van.Sok sikert...
0

#12 Felhasználó nem aktív   podobag 

• Hozzászólás: 37

Elküldve: 2010 július 23 - 17:39

Pedig én főleg led-re gondoltam! Pont most néztem, hogy a Samsung UE32C6000 kb. bele is férne a keretbe! De azért valahol még meg akarom nézni élőben!
0

#13 Felhasználó nem aktív   miska 

Elküldve: 2010 július 23 - 12:50

Idézés: miska - Dátum: 2010 Jul 21 , 19:42

Idézés: podobag - Dátum: 2010 Jul 20 , 16:43

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok. Tudnátok segíteni, hogy milyen Tv-t érdemes venni?! Én leginkább mozira használom, tehát engem nagyrészt csak a képminőség érdekel. Sajnos csak 82cm-ig gondolkozom, mert kicsi a szoba. Az erre szánt pénz max. 180000Ft. Megköszönném, ha tudnátok írni pontos márkát, és típusszámot!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Szia!

Talán,a Sony KDL-32EX500,
a nagyobbik változat tesztjét itt megnézheted:

KDL-40EX500

Ha van lehetőséged,akkor mindenképpen menj be több multihoz,bár már gondolom megtetted,és amelyik tetszik...szinte az összes belefér ebben az árban...

Persze nem a led-es verziókra gondolok... censored.gif
0

#14 Felhasználó nem aktív   miska 

Elküldve: 2010 július 21 - 19:42

Idézés: podobag - Dátum: 2010 Jul 20 , 16:43

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok. Tudnátok segíteni, hogy milyen Tv-t érdemes venni?! Én leginkább mozira használom, tehát engem nagyrészt csak a képminőség érdekel. Sajnos csak 82cm-ig gondolkozom, mert kicsi a szoba. Az erre szánt pénz max. 180000Ft. Megköszönném, ha tudnátok írni pontos márkát, és típusszámot!

Szia!

Talán,a Sony KDL-32EX500,
a nagyobbik változat tesztjét itt megnézheted:

KDL-40EX500

Ha van lehetőséged,akkor mindenképpen menj be több multihoz,bár már gondolom megtetted,és amelyik tetszik...szinte az összes belefér ebben az árban...

Szerkesztve miska által: 2010 július 21 - 19:52

0

#15 Felhasználó nem aktív   podobag 

• Hozzászólás: 37

Elküldve: 2010 július 20 - 16:43

Sziasztok!

0

#16 Felhasználó nem aktív   mgy 

• Hozzászólás: 1.408

Elküldve: 2010 június 23 - 19:48

Idézés: mgy - Dátum: 2010 Jun 22 , 18:18

Köszönöm a tanácsokat, most a C530-as Samu tűnik jó kompromisszumnak.

Hehhe, mégse. Reggelre meggondoltam magam, plusz 20e, és vettem egy Panát 5(!) év garival.
Feloszlott a Kispál, éljen soká Schmitt Pál!
0

#17 Felhasználó nem aktív   bgszoli 

• Hozzászólás: 135

Elküldve: 2010 június 22 - 20:10

Idézés: dido - Dátum: 2010 Jun 22 , 19:12

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem : LG 42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta censored.gif

KDL40L4000?
Felejtsd el kb. 2 éves típus.
0

#18 Felhasználó nem aktív   mgy 

• Hozzászólás: 1.408

Elküldve: 2010 június 22 - 19:18

Köszönöm a tanácsokat, most a C530-as Samu tűnik jó kompromisszumnak.
---
Vicces dolog másnak tévét venni. Magamnak sokkal egyszerűbb, hisz egyrészt könnyebben dobálózik +-20e forinttal a saját zsebe terhére, másrészt egész pontosan tudom mire van, mire lesz a közeljövőben szükségem. Sajna a mostaniról feljebblépni értelmetlenül sok pénz. Nem azért, mintha annyira nagy szám lenne egy hároméves középkategóriás LCD, csak egyszerűen nem veszem be a marketingszövegeket, nem érdekelnek a havonta bejelentett világmegváltó technológiák. Simán a méret a lényeg, kell egy 55 colos HD-s oszt jónapot... :-D
Feloszlott a Kispál, éljen soká Schmitt Pál!
0

#19 Felhasználó nem aktív   dido 

• Hozzászólás: 111

Elküldve: 2010 június 22 - 19:12

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem : LG 42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta censored.gif
0

#20 Felhasználó nem aktív   CsepiZs 

Elküldve: 2010 június 22 - 19:07

Idézés: venomer - Dátum: 2010 Jun 22 , 16:21

OFFTOPIC:

...és használni 2010-ben. Körbenéztem, többször is, de kontrasztban, szinekben, mozgásban úgy 400ezertől kezdődően láttam olyat amit nem éreznék visszalépésnek. Visszalépni pedig utálnék egy olyan dologgal amiért pénzt adok ki. Ennyim nincs. Egyelőre marad a CRT, 2001-ből. Nagyon jól megy.
Használtan még ki lehet fogni jobbakat, Sonykat, Panákat, pár év múlva már azok is kidöglenek.

censored.gif Én is ezt mondom mindenkinek. :smile51:
0

Téma megosztása:

• (325 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó