AVX Fórumok: HTPC (Home Theatre PC) - AVX Fórumok

Ugrás a tartalomhoz

0
  • (491 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

HTPC (Home Theatre PC) számítógép-központú házimozi dolgok...

#1 Felhasználó aktív   keccsa 

• Csoport: V.I.P.
  • Hozzászólás: 911

Elküldve: 2010 augusztus 14 - 12:22

Idézés: keccsa - Dátum: 2010 Aug 10 , 10:29

Sziasztok!

Használ valaki iMedian lejátszót? Létezik, hogy nem tud BR lemezt (BR meghajtóról) lejátszani?

:smile52:

Na, akkor magamnak válaszolok (utána néztem a dolognak...):

Igen, sajnos létezik. A HTPC frontendek közül egyedül a TotalMedia Theatre Platinum 3 képes erre a mutatványra (kipróbáltam, működik). A többi frontend egyelőre nem kínálja ezt a lehetőséget! :ohnoohnoohno:

Az XMBC-nek van valami pluginja, amivel állítólag némi trükközéssel rábírható BR lejátszására, de nekem ez nem sikerült.

Úgyhogy ha valaki HTPC-be Blu-Ray meghajtót kíván használni, egyelőre csak a Totalmedia jöhet szóba. :unsure:
Mindenki magának hülye...
0

#2 Felhasználó nem aktív   jamamura szadakó 

• Csoport: Regisztrált felhasználó
  • Hozzászólás: 328

Elküldve: 2010 augusztus 13 - 15:45

Sziasztok!

A következő a problémám. Egy TVIX-4100-zal rendelkezem: a béta verziójú firmware-eknél a kontrasztot nem lehet emelni, csak csökkenteni - s jelenleg annyira alacsony, hogy már élvezhetetlen a kép. A gyári firmware-eknél ez a hiba nincs, de azok olyan régiek, hogy egy csomó új mkv-t, egyebet nem játszanak le normálisan. Próbáltam újrarakni valamennyi gyári és béta változatot, de az utóbbiak minden esetben arra a szintre állnak be, amely élvezhetetlen kontrasztot ad. Minden egyéb beállítás (fény, színmélység, stb.) működik mindkét irányban csak a kontraszt nem (azt csak csökkenteni lehetett, de állítgatás közben már elértem a minimumot :ohnoohnoohno:. Esetleg van-e valamilyen módszer arra, hogy visszaállítsam az ún. "gyári beállításokat", tehát a kép, a hang, a fény, a kontraszt, stb. minden visszaálljon alaphelyzetbe? Vagy hogy tudnám megoldani ezt a problémát?

A segítséget előre is köszi.
erölködő: yamaha rxv-440, dvd: oppo dv-981hd, bd: ps3 60gb, tv: panasonic 50pz80, hangfalak: fisher+schneider. bd: 130 and rising.

dvdextra.hu - a teljes kép
aeonflux.freeblog.hu - ready for the action?
odeon.hu - jó képet vágunk hozzád!
0

#3 Felhasználó nem aktív   punish3r 

• Hozzászólás: 35

Elküldve: 2010 augusztus 11 - 08:41

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a hangkarim digitális kimenetét (3.5 jack) miyen kábellel tudom összekötni az erősítővel (RCA)?

Nem találok olyan 75 ohmos, digitális koax kábelt aminek egyik vége RCA másik Jack, de még átalakítót se. Tudnátok segíteni?

Előre is köszi.
Már a jövő sem a régi...
0

#4 Felhasználó aktív   keccsa 

• Hozzászólás: 911

Elküldve: 2010 augusztus 10 - 10:29

Sziasztok!

Használ valaki iMedian lejátszót? Létezik, hogy nem tud BR lemezt (BR meghajtóról) lejátszani?

:ohnoohnoohno:
Mindenki magának hülye...
0

#5 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó
  • Hozzászólás: 23.329
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2010 július 31 - 21:29

Nekem samu van 1 gigás, teljesen elégedett vagyok vele....DE a 7200-s nem sokkal drágább , ha választhatsz sztem inkkább azt vedd...

A western is jo de a green fölött...
0

#6 Felhasználó nem aktív   Háth Izsák 

• Hozzászólás: 358

Elküldve: 2010 július 31 - 18:04

Idézés: Viszy - Dátum: 2010 Jul 31 , 16:11

HTPC-be szeretnék venni 1Tb-os vinyót. Melyik vinyó a leghalkabb? 5400-es elég, nem kell, hogy gyors legyen, csak ne melegedjen és legyen csöndes.

Vélemények, tapasztalatok?

szvsz, ezt venném: http://www.hardverker.hu/catalog.php?categ...oduct_id=288554
Vagy ezt: http://www.hardverker.hu/catalog.php?categ...oduct_id=265203
Sys 1: CA 340A(hiVOX mod)-> Pioneer PD-S901 -> Lupus Junior DAC -> Dali Ikon 6
Sys 2: Onkyo TX 8211 -> Technics SL-PS670A -> Clarus Charon Pro
0

#7 Felhasználó nem aktív   Viszy 

• Hozzászólás: 1.169

Elküldve: 2010 július 31 - 17:11

HTPC-be szeretnék venni 1Tb-os vinyót. Melyik vinyó a leghalkabb? 5400-es elég, nem kell, hogy gyors legyen, csak ne melegedjen és legyen csöndes.

Vélemények, tapasztalatok?
0

#8 Felhasználó nem aktív   fater80 

• Hozzászólás: 152

Elküldve: 2010 július 28 - 20:47

Idézés: Kutasi - Dátum: 2010 Jun 3 , 17:01

Nos... köszönöm az egyetlen hozzászólást, amit kaptam pedig sok helyen feltettem a kérdést... és nem csak itt. Időközben megoldottam a dolgot saját kútfőből.
Az új SB X-Fi tutanium hangkártyára az Audigy 2 helyett azért volt szükség, mert csak ezen van optikai spdif kimenet. Az audigy-n is valóban van spdif, de az nem optikai hanem jack, következésképp nem tudtam volna úgy átvinni a hangot, hogy 5.1 be szóljon az asztali erősítőmön.

helló egyépként létezik spidif jack-optikai kimenetre átalakito

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...FL4314AakjaXtBg
TV: Philips 42PFL3604 Fullhd DVD: Philips DVP 630 CD: Technics SL-PG 590, Deck: Technics RS-BX 501, erösitö: JVC rx-5022R, hangfal: Magnat Motion 990set, Sub: Mission MS-8 kábel:SAL 2×2.5mm, inakustik phatmos, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210 az 590eshez,NEOTECH khs-65, 10méter optikai a gép és a számgépközött

Pc amd 5200plusz, 2gb ram, ati 4670 512Mb, terratec aureon 5.1 összekötke az erösitövel, LG W2242T
0

#9 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 július 13 - 09:44

csatlakozók mind aranyozott...Apróság, de dícséretes, h itt még odafigyeltek erre is..

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-3-1279007067.jpg

0

#10 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 július 13 - 09:43

Ez pedig lenne a régebbi saját hangkarim....Ugye nem kell ecsetelni a különbséget, hiszen elég jól látszik..

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-3-1279007018.jpg

0

#11 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 július 13 - 09:41

Igértem, h szólok pár szót a hangkártyához...Végül a kari nem külső, hanem egy jobb minőségű belső lett...Minden drivert sikerült beszerezni hozzá, nem a gyári, de nincs is bug...A Pax cuccait szedtem össze.. censored.gif

A kártya egy Creative X-Fi Fatality, ami messze nem az a hang mint a mostani Creative X-Fi audio, sem minőségben, sem pedig megépítésben...Ezt természetesen pozitív értelemben kell érteni. A Creative Audiot meghallgattam, nem jó hang, éppen az elmegy kategóriába sorolható. Ellenben a Fatality elég jó hangot produkál, persze leginkább mozin domnborít ő is, de lehet vele zenéthallgatni, nem is rossz minőségben.

Ami a megépítést és a felhasznált alkatrészeket illeti látszik, h itt is olcsósit a piac..Az új X-fi audio tele van műanyaggal, olcsó alkatrészek, egyszerű kivitelezés. A képeken egyértelműen látszik a két kártya közti különbség...

A PC hangot még szoknom kell, egyelőre messzemenő következtettéseket nem vonnék le. Lesz majd egy házi teszt amiben összevetem a CD lejátszómmal, ennek fényében tudok majd bővebben nyilatkozni. De elöljáróban elmondom van jövője a PC zenehallgatásnak, nem is kis mértékben...

Tehát ez az új X-fi Audio kártya a képen..

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-3-1279006914.jpg

0

#12 Felhasználó nem aktív   Spaceball 

• Hozzászólás: 102

Elküldve: 2010 június 21 - 17:03

Idézés: BIG FOOT - Dátum: 2010 Jun 21 , 09:29

Idézés: Spaceball - Dátum: 2010 Jun 21 , 08:09

Sziasztok.

Remélem tud valaki segíteni. Van pár MKV-m, amik alatt van pluszba az angol mellett pl orosz hangsáv, hogy lehetne megoldani hogy ki lehessen szedni belőleük ezeket?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Fel kell telepíteni az mkvtoolnix programot, ezzel lehet összefűzni kép és hangsávokat mkv konténerbe.

Ha ez megvan, akkor lefteszed mellé az MKVExtractGUI-t, ami ugyanezt a programot használja, csak fordítva: szét/ki lehet szedni az mkv-ban lévő dolgokat.

Köszi censored.gif
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][Inakustik HDMI]
0

#13 Felhasználó aktív   BIG FOOT 

• Hozzászólás: 1.736

Elküldve: 2010 június 21 - 09:29

Idézés: Spaceball - Dátum: 2010 Jun 21 , 08:09

Sziasztok.

Remélem tud valaki segíteni. Van pár MKV-m, amik alatt van pluszba az angol mellett pl orosz hangsáv, hogy lehetne megoldani hogy ki lehessen szedni belőleük ezeket?

Fel kell telepíteni az mkvtoolnix programot, ezzel lehet összefűzni kép és hangsávokat mkv konténerbe.

Ha ez megvan, akkor lefteszed mellé az MKVExtractGUI-t, ami ugyanezt a programot használja, csak fordítva: szét/ki lehet szedni az mkv-ban lévő dolgokat.
Projektor: SIM2 Domino 30H, kép és hangforrás: PC, DAC: HiVOX Lupus USB bemenetes külső DAC füles erősítővel egybeépítve fadobozos kivitelben , füles: AKG K-271, stereo (front), hangfal: Epos M12.2, hangfalkábel: Gotham 50025 SPK, Söund Arts hangfal állványok, előfok: Heed C-100
0

#14 Felhasználó nem aktív   Spaceball 

• Hozzászólás: 102

Elküldve: 2010 június 21 - 09:09

Sziasztok.

[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][Inakustik HDMI]
0

#15 Felhasználó nem aktív   svga 

• Hozzászólás: 1.116
  • Interests:elektronika ,szamitastechnika, modellezes,hifi

Elküldve: 2010 június 18 - 18:48

Szerintem a távolságbeállításnál az időzitéseket variálja a hardver a hangszóró és a hallgató távolságához függően.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 június 18 - 10:24

Köszi a tippeket, ha megjött a kártya mindenképp kifogom próbálni.... :taps: :)
0

#17 Felhasználó nem aktív   sirdond 

• Hozzászólás: 148

Elküldve: 2010 június 18 - 09:46

esetleg megpróbálhatsz felrakni egy moddolt drivert hozzá, ezek jobban működnek, mert az alap creative driverek tele vannak bugokkal

sajnos nem biztos,hogy usb-s hangkártyához is telepíthető
először ezt próbáld(igaz, elvileg csak pci kártyákhoz van, de próba szerencse)

ha az előző nem megy, akkor ezt

egyébként legelőször azt ajánlom,hogy ismerkedj meg az ac3filter nevű programmal
tulajdonképpen dekóderként működik, de rengeteg funkciója van és természetesen a pc-s házimozihoz elengedhetetlen

elsőre bonyolultnak tűnhet, de az oldalán vannak fent segédletek, amiből könnyen átláthatod a programot. ha mégsem megy természetesen én is tudok segíteni
http://ac3filter.net/
0

#18 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 június 18 - 07:52

Idézés: svga - Dátum: 2010 Jun 17 , 19:58

Szia Tigris. A hangsugárzók távolságát szerintem sem tudod állitani sajnos.
üdv svga

Köszi, végülis a hangerő is ugyan azt csinálja, a távolságbeállítás, is valahol a hangerőket variálja egymáshoz viszonyítva...De lehet rosszul tudom :)
0

#19 Felhasználó nem aktív   svga 

• Hozzászólás: 1.116
  • Interests:elektronika ,szamitastechnika, modellezes,hifi

Elküldve: 2010 június 17 - 20:58

Szia Tigris. A hangsugárzók távolságát szerintem sem tudod állitani sajnos.
üdv svga
0

#20 Felhasználó nem aktív   Tigris 

• Netragadozó

Elküldve: 2010 június 17 - 20:25

Idézés: Palkó - Dátum: 2010 Jun 17 , 19:20

Idézés: Tigris - Dátum: 2010 Jun 17 , 19:46

Sziasztok, egy PC-hangkártya segítségre lenne szükségem...Át akarok váltani számitógépes mozizásra...De a jelenlegi erősítőmben nincs dekóder, igy a hangsugárzók beállitása sem lehetséges...Jelenleg az asztali dvd lejátszóm dekoderéről működnek a hangsugárzók távolság, és hangerő beállitásai...

A kérdésem az lenne, h PC hangkártyák esetében van e mód ezeknek a beállitásaira? Olcsón jutottam hozzá egy Creative X-FI külső hangkártyához, külföldi fórumok sok jót írtak róla...De sehol nem találok olyan infót, h ezekben van -e ilyen távolságra, és hangerőkre utaló beállitás...

Ha valaki használ ilyen, vagy hasonlót, kérem segítsen ebben...Köszönöm!

Szia Tigris!
Távolságot nem de hangerőt lehet állítani csatornánként.
Ez egy X-Fi Surround 5.1 USB?
Mert ennek a gyári driverében lehet állítani.
Itt:

Igen igen ez egy USB
0

Téma megosztása:

• (491 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.