Jump to content
AVX Café Rebat
Vinkler

Sütés-főzés

Recommended Posts

WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!! :)

Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.

Pont erre.  :rolleyes:  Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Pont erre.  :rolleyes:  Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?

Nem szabad locsolgatni és párolni sem. Első esetben megég, másodikban kiszárad. Hangsúlyozom ez nem bbq, ez most grill. A lényeg, hogy a szelet ne legyen túl vékony, sem túl vastag. Én a 3 cm körüli vastagságot szeretem. A lényeg, hogy szép márványos húst vegyünk. A külső részen lévő faggyút el kell távolítani, kert összerántja a húst, vagy rendesen be kell vágdosni. A lényeg, hogy rendesen be kell fűteni a grillt. Konstans viszonylag magas hőmérsékleten izzó faszén kell. Én azt szeretem, ha a vörösen izzó faszénen éppen megjelenik a szürke hamu. Ekkor ráhelyezem a steaket. Kb 4-5 percig sütöm az egyik oldalát, majd a másikat. Ezt követően egyszer, egyszer megforgatom 30 mp-re kb. Közben mozgatni, piszkálni szigorúan tilos! A lényeg, hogy kap egy kérget a hús, a szaft bent marad, így nem szárad ki! Finom szaftos, omlós lesz a steak. Levételt követően 2-3 percet illik pihentetni, esetleg finoman megkenni vajjal. :)

  • Upvote 2

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.

Jó ötlet a gasztro topic, mindenképpen érdekel!

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Kezdésnek átrakom ide a már elkezdett diskurzust.

Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.

Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.

Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.

Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.

Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.

 

Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!

aha, köszi.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Hú bakker, nagyon guszta.  :smile32:

Köszi!

Marha rostélyos és sertés tarja. :)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Köszi!

Marha rostélyos és sertés tarja. :)

 

Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá. :D

  • Upvote 1

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá. :D

Sok jó dolog egy helyen is elfér! :)

Nyári bulira süthetek ilyet is... ;)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Sok jó dolog egy helyen is elfér! :)

Nyári bulira süthetek ilyet is... ;)

Tényleg, majd lassan arról is lehetne majd újra beszélni.

Mi július 21-től megyünk nyaralni 8 napra.

 

Ez a sütögetés jó ötlet lenne.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...

 

 

Nem túl vastag a tészta?

Vagy csak a kép csalóka?

Az íze biztos finom lehet. Jól néz ki.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Mai sütés. Jó lett! :)

 

attachicon.gifimage.jpeg

 

:rolleyes: :rolleyes: :smile32:  Ajjajjjjj! Brutálisan guszta!!!  Asszem ez a gasztro topik jó ötlet volt :smile53:

 

Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...

 

attachicon.gifimage.jpeg

 

Nálunk is van saját pizza recept. Kedvelem minden formában és feltéttel. Ami pedig kint készül parázs felett ,még finomabb. :rolleyes:

 

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Regisztrálj vagy jelentkezz be!

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni a fórumhoz.

Regisztráció

Regisztrálj a fórumra. Csak pár lépés.

Regisztráció

Bejelentkezés

Regisztrált felhasználó vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés


  • Jelenleg olvassa:   0 felhasználó

    Egyetlen felhasználó sem olvassa ezt az oldalt

×