Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Foobar2000


  • Please log in to reply
2558 válasz erre a témára

#1 svan

svan

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 187 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Debrecen

Elküldve: Tegnap, 20:12

Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.


Tegnap én is megtaláltam ezt az írást. Lehet, hogy jriverrel konvertálok, mert a foo sacd-hez nem találtam egybehangzó állásfoglalást.
  • 0

#2 La_Valse

La_Valse

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 134 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 26 - 17:42

Régebben olvastam valahol, hogy a foo_input_sacd-t érdemes 352khz-re állítani, majd SoX-al ezt lekonvertálni 88khz-re. Sajnos már nem találom a cikket.

Az sem világos, hogy DSD2PCM mode: Multistage Floating Point, Multistage Double-Precision, Direct Floating Point és Direct Double-Precision közül melyik módot érdemes használni a legjobb minőség eléréséhez. (a Directek 30khz-től vágnak is)


 

Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.

  • 0

#3 svan

svan

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 187 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Debrecen

Elküldve: 2017 április 25 - 17:00

 

Kell a SoX erre? A Foobar2000 megteszi ezt a szivességet nélküle is. Anisiutkin mester
fejleszti a plugint serényen. A kimenetet PCM-re állítom, a szintet +6dB-n szoktam
hagyni, LFE as-is, ez új tulajdonság. Érdemes az ismeretlen konvertálást logolni, ha
vágás van, vissza kell venni a szintből.
Ezután a mintavételezés esetedben 88200Hz. Ha szűrőkkel akarsz kísérletezni, DSD2PCM Mode.
Stereo, OK, behúzom a dsd iso-t, a legördülő menüből Convert, Convert, azután hadd szóljon.

Régebben olvastam valahol, hogy a foo_input_sacd-t érdemes 352khz-re állítani, majd SoX-al ezt lekonvertálni 88khz-re. Sajnos már nem találom a cikket.

Az sem világos, hogy DSD2PCM mode: Multistage Floating Point, Multistage Double-Precision, Direct Floating Point és Direct Double-Precision közül melyik módot érdemes használni a legjobb minőség eléréséhez. (a Directek 30khz-től vágnak is)


 


  • 0

#4 La_Valse

La_Valse

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 134 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 23 - 12:55

Szeretném az SACD iso fáljaimat 88/24-re konvertálni. Foobarban mi a legjobb beállítás erre?

Elegendő a foo_input_sacd plugin kimenetét DSD-re állítanom, majd Active DSP-nek kiválasztva a SoX-ot annak alapbeállításaival 88khz mintavételezéssel Best Quality-val konvertálni? Vagy van lényegesen jobb megoldás erre a célra?

 

Kell a SoX erre? A Foobar2000 megteszi ezt a szivességet nélküle is. Anisiutkin mester
fejleszti a plugint serényen. A kimenetet PCM-re állítom, a szintet +6dB-n szoktam
hagyni, LFE as-is, ez új tulajdonság. Érdemes az ismeretlen konvertálást logolni, ha
vágás van, vissza kell venni a szintből.
Ezután a mintavételezés esetedben 88200Hz. Ha szűrőkkel akarsz kísérletezni, DSD2PCM Mode.
Stereo, OK, behúzom a dsd iso-t, a legördülő menüből Convert, Convert, azután hadd szóljon.
 
setup.jpg
 
convert.jpg

  • 0

#5 svan

svan

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 187 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Debrecen

Elküldve: 2017 április 19 - 20:30

Szeretném az SACD iso fáljaimat 88/24-re konvertálni. Foobarban mi a legjobb beállítás erre?

Elegendő a foo_input_sacd plugin kimenetét DSD-re állítanom, majd Active DSP-nek kiválasztva a SoX-ot annak alapbeállításaival 88khz mintavételezéssel Best Quality-val konvertálni? Vagy van lényegesen jobb megoldás erre a célra?

 


Szerkesztve svan által: 2017 április 19 - 20:32

  • 0

#6 csonte

csonte

    Újonc fórumos

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 37 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 március 29 - 16:36

Sziasztok.

Nem tudom, hogy megoldható-e de mappákba rendezve vannak számok, amiket a mappa nevek alapján akartam csoportosítani.
A custom columns-on belül csináltam egy ilyet: %directoryname%
Ezzel meg is oldódott viszont összevissza vannak a számok és szeretném ha még ezen belül is rendezve lennének albumok szerint, ezt még nem sikerült megoldanom. 
Előre is köszönöm.


Szerkesztve csonte által: 2016 március 29 - 16:36

  • 0

#7 Gyuuka

Gyuuka

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 462 Hozzászólás:

Elküldve: 2015 december 17 - 19:59

Re is.

leborulok.gif


  • 0

#8 Big

Big

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.113 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Hungary / Szeged
  • Interests:A ZENE

Elküldve: 2015 december 16 - 20:20

Re is.


  • 0

#9 Gyuuka

Gyuuka

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 462 Hozzászólás:

Elküldve: 2015 december 16 - 20:09

Mi a kérdés?

Ment pü!


  • 0

#10 Big

Big

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.113 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Hungary / Szeged
  • Interests:A ZENE

Elküldve: 2015 december 16 - 19:53

Sziasztok!

HTPC építésben valaki javaslatot, tanácsot tudna adni?

Köszönöm

Mi a kérdés?


  • 0

#11 Gyuuka

Gyuuka

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 462 Hozzászólás:

Elküldve: 2015 december 16 - 17:45

Sziasztok!

HTPC építésben valaki javaslatot, tanácsot tudna adni?

Köszönöm


  • 0

#12 kasumi

kasumi

    Fórumlakó

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 778 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Esztergom

Elküldve: 2015 december 06 - 10:28

Hello!
Melyik verzió? Nekem a korábbival volt "kihagyásos" problémám. Igaz, akkor, amikor másik progi igénybe vette a procit. De közel sem volt 100% a terhelés és mégis...
Még egy dolog:  A Playback > Output > Buffer length  állítgatása. Akár fél percre is beállítható...
Most a v1.3.9 van, és az nem csinálja.
Még egy dolog:


Köszi!

v1.2.2, a buffer 1000 ms

Semmi más nem fut, fidelizert is használok, a procin már nem tudok többet hozni.
De a buffert majd kipróbálom.
  • 0

#13 elektrorudi

elektrorudi

    Fórumlakó

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 972 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2015 december 06 - 10:16

Üdv!
Laptop, win server, foobar, audio cd.
Számváltásoknál erősen (hallhatóan) felpörgeti a lemezt, majd az új track első néhány másodperce után egy apró megakadás, kihagyás. Szoftveres állítással meg lehet ezt előzni?
A ramdisk jutott eszembe, de audio cd-nél nem működik.

Ötlet, javaslat?!

Köszi!

Hello!

Melyik verzió? Nekem a korábbival volt "kihagyásos" problémám. Igaz, akkor, amikor másik progi igénybe vette a procit. De közel sem volt 100% a terhelés és mégis...

Még egy dolog:  A Playback > Output > Buffer length  állítgatása. Akár fél percre is beállítható...

Most a v1.3.9 van, és az nem csinálja.

Még egy dolog:   


  • 0

#14 kasumi

kasumi

    Fórumlakó

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 778 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Esztergom

Elküldve: 2015 december 06 - 09:09

Üdv!
Laptop, win server, foobar, audio cd.
Számváltásoknál erősen (hallhatóan) felpörgeti a lemezt, majd az új track első néhány másodperce után egy apró megakadás, kihagyás. Szoftveres állítással meg lehet ezt előzni?
A ramdisk jutott eszembe, de audio cd-nél nem működik.

Ötlet, javaslat?!

Köszi!
  • 0

#15 voges

voges

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 409 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Mosonmagyaróvár

Elküldve: 2014 november 02 - 10:15

Sziasztok!Egy olyan problémám van,hogy újra kellett telepíteni a gépet és felraktam megint a foobar-t!Telepítettem ahogy régen és a http-is,control servert stb...Közben egy másik helyre költöztünk!A probléma az,hogy hogy a telefonról nem tudom irányítani,nem találja az ip címem,vagy nincs telepítve a server az alapbeállításoknál ezt írja ki!A telómon is telepítve van a foobar controller és a gépen is elvileg jó beállítás,eddig működött tökéletesen!Szerintetek mi a baj?Egyébként nálam tökéletesen fut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0

#16 Big

Big

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.113 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Hungary / Szeged
  • Interests:A ZENE

Elküldve: 2014 november 01 - 15:23

hát!

Közvetlenebb kapcsolat?  :rolleyes:


  • 0

#17 Voyager

Voyager

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 3.923 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:HUNGARY Székesfehérvár
  • Interests:Audio
    Planetológia

Elküldve: 2014 november 01 - 15:20

Biztos, hogy a foobar zabálja?

 

hát!


  • 0

#18 Big

Big

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.113 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Hungary / Szeged
  • Interests:A ZENE

Elküldve: 2014 november 01 - 14:46

Vagy az is lehet, ezt hallgatja nap mint nap.. ;)

Na, jól körbe cikiztünk! Bocs, de nem lehetett kihagyni!  leborulok.gif


  • 0

#19 suminator968

suminator968

    Őslakos

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.175 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged
  • Interests:Zene, autó

Elküldve: 2014 november 01 - 12:52

:fekverohog:  Lehet olvasta valahol.  :D

Vagy az is lehet, ezt hallgatja nap mint nap.. ;)


  • 0

#20 Big

Big

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.113 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Hungary / Szeged
  • Interests:A ZENE

Elküldve: 2014 november 01 - 12:31

Nálam ezek be sem voltak kapcsolva, mégis 70 %-on pörgött a CPU, DSD lejátszásnál felugrott 100-ra. Ez volt az utolsó közös élményünk.

Érthető, én már csak laptopon használom TAG szerkesztésre, szeretem, ha rend van.


  • 0




2 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó