Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Házimozi Stúdió bemutatóterem


 • Please log in to reply
98 válasz erre a témára

#21 Hazimozi Studio

Hazimozi Studio

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 281 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:2045 Törökbálint, Kastély utca 20
 • Interests:Revel hangfal,JBL Synthesis házimozi rendszer,SIM2 házimozi projektor,Meridian digitális DSP aktív hangfal,Stewart Filmscreen házimozi vetítővászon,házimozi fotel,házimozi szoba hangszigetelés,otthoni moziszoba tervezés,Arcam hifi és házimozi készülékek

Elküldve: 2016 december 12 - 10:19

Egy kedves ügyfelünknek építettünk moziszobát, amelyről az AV-Online hasábjain olvashattok egy rövid beszámolót.

JBL-Synthesis-high-end-h%C3%A1zimozi.jpg

 


 • 2

#22 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 16 - 22:15

Tibi irta Sanyi .hogy a vaszon nagyobb lesz fotelek hatrebb kerulnek!
 • 1

#23 Cutler

Cutler

  Törzsvendég

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 1.974 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 16 - 20:57

Szia Tibi!

Örülünk, hogy jöttetek :) Köszönjük a részvételt!

Stewart mikroperforált vászon kapcsán:
Hozzád hasonlóan láttuk!
Ülés konfiguráció változik, első sor hátrébb költözik, vászon megnöveszt, kis lyukak eltűnnek :)
Mikulásra itt lesz a vadi új Sim2 Nero4 UHD 4K, lehet vele tesztelni az új fotelpozíciót, úgyhogy várunk!

S.

Biztos szuper lesz a vetítő, köszönöm az invitálást. leborulok.gif

Viszont lenne egy kérdésem. Ottjártunkkor szóba került, hogy 3,3m-ről nézek otthon 280 széles vásznat. Annyit fűztél hozzá, hogy akár közelebbről is kipróbálhatnám, mivel nálatok a 4 m széles Stewart volt 3,5m-re. Arra mondtad, hogy pont jó. Namár most, ha hátrébb viszitek a foteleket, akkor valószínűleg nem lesz látható a vászon lyukacsos szerkezete, viszont elveszik az óriási kép varázsa. Ez főleg az érkező 4K vetítő esetében nem túl jó, mivel ekkora felbontásnál inkább az lenne a lényeg, hogy a full hd-hoz képest közelebbről ajánlott nézni, mert ott láthatók a nagyobb felbontás előnyei. Vagy rosszul tudom?

Tudom, a kibicnek semmi sem drága, de szerintem egy szőtt vászon lenne a megoldás és inkább közelebb rakni az első sort a jelenleginél. Ezzel a 4K vetítő maximálisan ki lenne használva. Elnézést az okoskodásért :rolleyes:


Szerkesztve Cutler által: 2016 november 16 - 20:58

 • 0

#24 HáziMozi Stúdió KFT

HáziMozi Stúdió KFT

  Isten Hozott! :)

 • Regisztrált felhasználó
 • Pipa
 • 6 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 16 - 19:12

Szia Tibi!

Örülünk, hogy jöttetek :) Köszönjük a részvételt!

Stewart mikroperforált vászon kapcsán:
Hozzád hasonlóan láttuk!
Ülés konfiguráció változik, első sor hátrébb költözik, vászon megnöveszt, kis lyukak eltűnnek :)
Mikulásra itt lesz a vadi új Sim2 Nero4 UHD 4K, lehet vele tesztelni az új fotelpozíciót, úgyhogy várunk!

S.
 • 0

#25 Cutler

Cutler

  Törzsvendég

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 1.974 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 16 - 12:00

Vasárnap délután én is jártam a HM Stúdióban.
A nappali szobában kezdtünk egy zene és egy filmrészlet erejéig. Tetszett a Revel-Arcam-Rel összeállítás hangja. A képről a Sim2 Nero projektora gondoskodott, nagyon jó mínőségben. Egy klassz kis rendszer volt, bárki szívesen elfogadná otthonra szerintem.
Utána lementünk a pincei nagy terembe. Ott egy szépen kialakított szoba várt bennünket, hangfalaknak, elektronikának, vetítőnek nyoma sem volt. Csak a nagy vászon és 3 fotel ami làtható és ez így az igazi. A demó végén bekukkanthattunk a gépházba, ahol a Sim2 csúcs vetítője a Superlumis egy ISCO 3-as anamorfikus lencsével volt felszerelve. A polcokon sorakoztak sorban az elektronikák, a JBL Synthesis végfokai, az Acurus processzora és végfokai, az Arcam lejátszója. Sándor elmondta, hogy a ház áramvezetékeit is kicserélték, tápszűrők sokaságával volt tele a terem.
De térjünk vissza a bemutatóhoz. Ugyanazzal a 2 részlettel kezdtünk, mint a nappaliban, aztán jött még egy zene a Legends os Jazz-ből, majd az Oblivion nyitó képsorai.
A hangzás lenyűgöző, brutális, hatalmas, dinamika és részletezettség amik eszembe jutottak. Talán a mély volt számomra kicsit sok, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a nappali Rel zárt szubos hangzásvilága jobban bejön nekem, mint a reflex. De ez valószínűleg az én ízlésemet tükrözi, Krisztián barátomnak meg pont a JBL tetszett jobban.
A demo végén megkértem házigazdánkat, hogy kapjünk még egy kis Dolby Atmos hangú részletet is, ha már a szoba arra van kiépítve. Az Unbroken repülős jelenete mutatta meg, hogy miért is jó dolog az Atmos. Még dinamikusabb a hang és tényleg buborékszerű a tér, amit létre tud hozni. Ez a jelenet tetszett a legjobban. A Sim2 produkciója eszméletlenül jó, kompromisszum mentes, igazi csúcskategória. Nem véletlenül a szívem csücske ez a márka. Itt fogalmaznék meg egy ici-pici kritikát, ami a vászon. Stewart ide, Stewart oda, ez a mikroperforált anyag nekem nem jött be. Sajnos az óriási 4m szélességű vásznon, a világos jeleneteknél nagyon látszódott a vászon lyukacsos szerkezete. Ezt meg is említettem kifele menet Attilának, aki mondta is, hogy szőtt felület valóban jobb lenne. Idén sem bántam, hogy elmentem a HM Stúdióba, ismét felsőkategóriás hangot és képet kaptam. Köszönöm a lehetőséget.
 • 2

#26 Hazimozi Studio

Hazimozi Studio

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 281 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:2045 Törökbálint, Kastély utca 20
 • Interests:Revel hangfal,JBL Synthesis házimozi rendszer,SIM2 házimozi projektor,Meridian digitális DSP aktív hangfal,Stewart Filmscreen házimozi vetítővászon,házimozi fotel,házimozi szoba hangszigetelés,otthoni moziszoba tervezés,Arcam hifi és házimozi készülékek

Elküldve: 2016 november 16 - 11:56

Kedves látogatóink!
Köszönjük, hogy sokan megtiszteltetek minket a nyílt hétvégén való részvétellel! Most röviden összefoglaljuk, hogy mit lehetett látni/hallani a Grand Theatre demó szobánkban, melyet Magyarországon először Nektek mutattunk meg:
IMG_8928-logokkal-s.jpg
A szobában minden hangsugárzót (tri-amp hajtású frontok [9 x 200 W erősítővel hajtva], 4 db mélysugárzó [4 x 800 W végerősítővel hajtva], 4 db oldalfali + 4 db mennyezet háttérsugárzó [165 W/csatorna végfokkal hajtva]) elrejtettünk. A háttérsugárzók akusztikailag áttetsző szövetek mögül szólaltak meg, a frontokat pedig Stewart Filmscreen minősítésű hangáteresztő házimozi vetítővászon mögé rejtettük. A vászon elektronikusan vezérelt maszkolással rendelkezik, mely tetszés szerint, egyetlen ujjmozdulattal variálható 4:3, 16:9 vagy 2,35:1 képarányra a nézett videó műsor függvényében. A képmegjelenítő felület anyaga a cég referencia minőségű típusa, a StudioTek 130 volt. Parányi lyukakon keresztül jutnak át a hanghullámok, melyek ideális nézési távolságból nem látszanak, a vászon THX Ultra2 minősítést kapott a hangáteresztő képességéért:
IMG_2698-s-hangatereszto-hazimozi-vetito
Minden vezérlésért és meghajtásért, kép/hangjel előállításért felelős elektronikát a szoba mögötti, csillapított ajtón keresztül megközelíthető gépházban üzemeltünk be. A rendszer agyát egy Dolby Atmos és DTS:X-képes Acurus ACT-4 házimozi processzor képezte, szobaakusztika korrekcióval megtámogatva. Médiafájljainkat az Arcam UDP-411 univerzális lejátszó segítségével játszottuk le, mely a hálózati merevlemezről, avagy NAS-ról varázsolta elő a tartalmat. A filmélmény érdekében megtervezett fényszórású szobai világítást, a szellőzőrendszert, médialejátszást, a hangrendszert és a vetítéstechnikát egyaránt wi-fi alapokon, mobileszközről lehet vezérelni. 
IMG_8882s.jpg
 
Képmegjelenítőként SIM2 Superlumis 3-chipes 3D DLP vetítőt alkalmaztunk, 21:9 képarányt lehetővé tevő anamorfikus (más néven cinemascope) előtétlencsével. A vetítőt és ezzel együtt a gépház zaját, optikai üveg választja el a moziszoba légterétől. A lencsét gyors, ugyancsak távvezérelt mozgató elektronika képes oda-vissza mozgatni, automatikusan igazodva a vetítővászon maszkolásához. Reméljük hogy elégedettek voltatok az élménnyel, a szoba fejlesztése ezzel nem áll meg,  jövőben még számos technikai tuningban fog részesülni a benne lévő rendszer. Halkan megjegyezzük, hogy a fényképeken, a vászonhoz nem lett grafikus szoftverrel utólag hozzányúlva, tényleg ilyen feketéket láthattok rajta a valóságban is:
IMG_8923s.jpg
 
Ne tessék feledni, hogy a szoba előzetes időpontfoglalást követően bárki számára kipróbálható, meglátogatható továbbra is. A jövőben is örömmel látunk mindenkit bemutatótermünkben, ahol a belépőszinttől a high end-ig számos kategória közül lehet csemegézni!
IMG_8945s.jpg
Köszönettel; 

Szerkesztve Hazimozi Studio által: 2016 november 16 - 11:57

 • 3

#27 balagee

balagee

  Videophile

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.311 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budapest

Elküldve: 2016 november 14 - 08:18

Mi tegnap este legutolsónak értünk ki. Nagyon örülök hogy kimentünk, nagyon tetszett, főleg a pince nagyszoba. A superlumisnak eszméletlen szép, pontos, optikailag tiszta tiszta képe van rengeteg fényerővel, és olyan kontrasztot tol amit még DLP projektorral nem láttam. 

 

A pince szoba hangrendszer nagyon csúnyán odavert mindent amit eddig bárhol hallottam. Brutál hangerővel tud szólni anélkül hogy tolakodó lenne, és egyáltalán nem érezni hogy erőlködik. Nagyon pontos úgy, hogy közben letépi a fejed, és a belső szerveid remegnek. 

 

A pincében maga a szoba is nagyon jó lett, teljesen elrejtett kép és hang technikával, optikai üvegen keresztül vetítéssel, szellőztető rendszerrel. 

 

A középső szobában nekem is kicsit sok volt a mély. Abból én is visszavettem volna. A nagyszoba hangja nekem hibátlan volt minden szempontból. 

 

u.i. a Show-n kint voltunk. Örülök hogy kimentem oda, mert meg tudtam nyomkodni az Asus laptopot amit kinéztem magamnak :D Más számomra érdekest nem láttam :D (egy vetítés volt amit megnéztem volna, de nem akartam beülni egy világos falú technikailag pocsék, levegőtlen kis szobába fél órára 20 ember közé.)


Szerkesztve balagee által: 2016 november 14 - 08:21

 • 3

#28 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 22:10

Nem akarom a gittet rágni, de akkor ti más csomagot kaptatok, mint mi. Ezzel sincs baj, biztos sűrű volt a szombati nap, sok jelentkezővel és ennyi fért bele, csak akkor fogadd el így látatlanba, amit írtam. Snell úr nyilván tisztában van vele, hogy milyen demókat tartott a 2 nap alatt.

 

Én szombat délelőtt voltam a földszinten, ahol 6-7 részlet volt és aztán ugyanez a 6-7 részlet volt lent is. A jónapot és a viszlát között 45 perc telt el. Én kérdeztem, ami érdekelt, de miután a lenti teremben a vászont 1 méternél közelebb sem szabadott megközelítenie az egyik látogatónak a csoportból...nos ő sem tudta megnézni a hangáteresztő vászon anyagát.

 

Tudom, én voltam az aki jött csak így a nagyvilágból, név nélkül, ismeretlenül. Az hogy te, meg Balász mint régi ismerősök gondolom, mit kaptatok más kérdés. Úgy látszik nagyon mást. 

 

(Én nem szeretek úgy időpontot foglalni, hogy jónapot x y vagyok, az avx-en 13 éve regisztáltam az első napon, de előtte x évet nyomtam a dvd centeren és konkrétan 20 éve kezdtem el építgetni a szerény mozimat, ahogy amire futotta...gondolom érzed mit szeretnék mondani)

nem nem értem.. elmész valahova vendégségbe és aztán mert nem úgy foglalkoztak veled mint szeretted volna írsz egy levelet ,hogy anyád , és különben is szar volt a berendezés meg a kaja is,és majd megtanítlak hogyan kell főzni ,mert én jobban tudom.. kb. ennyi jött le..  ja és persze megköszönni azt nem tudtad, de leminősíteni igen.. de mindegy ,így érezted kiírtad magadból ennyi.. ha neked ez jól eset ,hát legyen.. láttad ,hogyan reagált a Sanyi, élj vele ,hátha jobban fog menni számodra másodszorra! Részemről ennyi ,én meg így reagáltam le a te hozzáállásodat , ő meg úriember módjára !  


 • 0

#29 cisco

cisco

  A kétszázezres

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 4.110 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 13 - 21:51

Én több filmrészletet is kértem, csak egy szavamba került, mi voltunk a középső szobában is ahol egy arcam avr 850 volt ,nagy performa szettel + atmos felső hangszorók + 1 chipes nero dlp.. ott is amit csak kértünk lejátszották sőt többször is kipróbálhattuk dirac és anélkül a részleteket,, jó volt hallani ,hogy a dirac hogyan dolgozik a rendszerben! A fenti kis szobában 2.0 ,volt mark levinson + revel ultima gem2 hangfallal , jó volt picit sztereózni is!  :smile32:

 

Én csak azt tudom mondani ,hogy nagyon jól szórakoztunk és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak.. :smile53:

 

A kiállításra nem is akartunk menni és nem is fogunk többet.. értelme számomra = 0-val.. nem szól már másról csak a stereo rendszerekről.. semmi köze  a házimozihoz.. sad.gif

 

Nem akarom a gittet rágni, de akkor ti más csomagot kaptatok, mint mi. Ezzel sincs baj, biztos sűrű volt a szombati nap, sok jelentkezővel és ennyi fért bele, csak akkor fogadd el így látatlanba, amit írtam. Snell úr nyilván tisztában van vele, hogy milyen demókat tartott a 2 nap alatt.

 

Én szombat délelőtt voltam a földszinten, ahol 6-7 részlet volt és aztán ugyanez a 6-7 részlet volt lent is. A jónapot és a viszlát között 45 perc telt el. Én kérdeztem, ami érdekelt, de miután a lenti teremben a vászont 1 méternél közelebb sem szabadott megközelítenie az egyik látogatónak a csoportból...nos ő sem tudta megnézni a hangáteresztő vászon anyagát.

 

Tudom, én voltam az aki jött csak így a nagyvilágból, név nélkül, ismeretlenül. Az hogy te, meg Balász mint régi ismerősök gondolom, mit kaptatok más kérdés. Úgy látszik nagyon mást. 

 

(Én nem szeretek úgy időpontot foglalni, hogy jónapot x y vagyok, az avx-en 13 éve regisztáltam az első napon, de előtte x évet nyomtam a dvd centeren és konkrétan 20 éve kezdtem el építgetni a szerény mozimat, ahogy amire futotta...gondolom érzed mit szeretnék mondani)


 • 0

#30 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 21:43

 

A két szobához tartozó berendezést viszont szívesen venném, ennek lehet más is hasznát venné.

 

kb. 150 ember ment el a 3 nap alatt ,ha mindenkivel több órát tudtak volna foglalkozni kiszámolhatod mennyi időbe tellett volna, sztem. minden adatot be fognak írni ,lesz ha jól tudom sajtó fotók is nem ilyen gagyi mint az én telefonos képeim :D  amúgy mi a nagy szobában nem 5 percet voltunk hanem első körben úgy 25 percet majd egy második körben kb. 1 órát.. vagy többet is,nyúztuk eleget a rendszert de hibát mi nem láttunk ,ellenben zseniális képet és hangot igen!


 • 0

#31 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 21:38

Én több filmrészletet is kértem, csak egy szavamba került, mi voltunk a középső szobában is ahol egy arcam avr 850 volt ,nagy performa szettel + atmos felső hangszorók + 1 chipes nero dlp.. ott is amit csak kértünk lejátszották sőt többször is kipróbálhattuk dirac és anélkül a részleteket,, jó volt hallani ,hogy a dirac hogyan dolgozik a rendszerben! A fenti kis szobában 2.0 ,volt mark levinson + revel ultima gem2 hangfallal , jó volt picit sztereózni is!  :smile32:

 

Én csak azt tudom mondani ,hogy nagyon jól szórakoztunk és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak.. :smile53: 

 

A kiállításra nem is akartunk menni és nem is fogunk többet.. értelme számomra = 0-val.. nem szól már másról csak a stereo rendszerekről.. semmi köze  a házimozihoz.. sad.gif


 • 0

#32 cisco

cisco

  A kétszázezres

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 4.110 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 13 - 21:35

a kép tökéletes volt, nem tudom te mit láttál, de egyszer sem láttunk semmi olyat amit te írsz! ott volt szinte végig Balázs is akit gondolom a hozzáértéséről ebben a témában nem kérdőjeleznél meg ,kérdezd őt ,hogy ő mit látott!

 

Én az ég világon senkit sem kérdőjelezek meg. Ahogy írtam, annál az 1 track-nél volt csak és csak a lenti szobában.

 

Mindenesetre én ezt így elengedtem...én nem akarok senkit sem megbántani, engem sem kell meggyőzni, hogy ez volt a legjobb kép, amit valaha láttam, azt majd én megítélem a magam kis korlátozott látási képességeim alapján.

 

Elnézést kérek, ha a véleményemmel bárkit megbántottam!

 

A két szobához tartozó berendezést viszont szívesen venném, ennek lehet más is hasznát venné.


 • 0

#33 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 21:28

mi bejutottunk a gépházba és kérni sem kellett, illetve minden kérdésemre kaptam választ.( szokták is mondani néma gyereknek ,anyja veri ki a...) szóval nem is értem Ciscot, de mindegy hagyjuk..

 

gépház:

 

IMG_20161113_150656_www.kepfeltoltes.hu_

 

7db végfok van a rendszerben,4 csak a 4 sub-t hajtja.. nem semmi:

 

IMG_20161113_150624_www.kepfeltoltes.hu_


 • 0

#34 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 21:21

a kép tökéletes volt, nem tudom te mit láttál, de egyszer sem láttunk semmi olyat amit te írsz! ott volt szinte végig Balázs is akit gondolom a hozzáértéséről ebben a témában nem kérdőjeleznél meg ,kérdezd őt ,hogy ő mit látott!

 

Amúgy a kép hibátlan volt, és az eddigi legjobb amit életemben láttam, zseniális ,egyszerűen szó nincs is rá.. 

 

pár telefonos szar kép, csak a méretek miatt rakom be ,hogy tudjátok behatárolni, minőséget kérlek ne nézzétek, ilyen sötétbe telefonnal jobbat nem tudtam:

 

front oldal: a vászon mögött a synthesis hangfalak:

 

IMG_7323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

vászon méret 21:9

 

IMG_20161113_180728_www.kepfeltoltes.hu_

 

IMG_20161113_180718_www.kepfeltoltes.hu_

 

IMG_20161113_152328_www.kepfeltoltes.hu_

 

Feri haverom odaállt  a kép elé ,hogy látni lehessen a méreteket.. 188 körüli ő magasságban:

 

IMG_20161113_152357_www.kepfeltoltes.hu_

 

IMG_20161113_151023_www.kepfeltoltes.hu_


Szerkesztve Fish által: 2016 november 13 - 21:24

 • 0

#35 lacy

lacy

  fórumagár

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipa
 • 1.500 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 21:12

Hello!

 

Ez egy szép lejárató beírás egy hozzá nem értőhöz pont!.. persze ez is egy kritika és lehet belőle tanulni ,mondaná más..,de engem ez nagyon dühít most, és akkor is dühítene ha Ivánékhoz vagy bármelyik komolyabb céghez írtad volna be,meg is magyarázom miért! Ezek a cégek nem belőlünk élnek kis fórumosokból ,persze előfordulhat ,hogy páran vásároltunk már innen onnan de nem mi vagyunk a célközönség.. ők tökre jól elvannak nélkülünk ,hidd el, erre ők csak is kizárólag a mi kis kedvünkért ,pénzt,időt nem spórolva meginvitálnak minket,teljesen ingyen azért ,hogy több tízmilliós rendszereket hallhassunk ,láthassunk ,amit a büdös életbe nem láthatnánk .. erre jössz te és olyat írsz ,hogy van hova fejlődni stb.. ehhez azért nagy bátorság kell, vagy valóban süket és vak is vagy egyben vagy nagyon szar napod volt! gondolkodik.gif Szted milyen érzést kelt bennük, ha ilyeneket látnak viszont? Persze senkit sem kell agyon dicsérni ha nem úgy érezted ,hogy neked ez most jó volt, de nem láttam a leveledben ,hogy megköszönted volna.Igen csak nagy mértékű bunkóság ez sztem,már bocs! sad.gif   cserébe a fikázás az megy. Több emberkével találkoztam,hogy most jöttek a kiállításról és hogy mennyire fos volt,nem volt kint szinte semmi és laptopokat meg fényképezőgépeket nézegettek...Végre valami komoly cuccot is hallhatnak és jöttek ide.. erre te meg megmondod a nagy tutit! :smile32:  :smile33:

 

Kicsit később írok egy kis szösszenetet (először lenyugodok picit  ) ,hogy harmad magammal ,mi hogy éltük meg a bemutatót!

 

Hozzá kell tegyem azt is ,hogy bár iszonyat jövés menés volt ,nekünk még is sikerült mindent megnézni, megtudni,megkérdezni, megtapogatni.. és nagy mosollyal távoztunk! 

Köszönet érte HMS! :smile53:   

Nem tisztem megvédeni cisco-t, de !!
Azt a véleményemet, ami ezekről a nyílt napokról szól, már leírtam, igaz lehet nem mindenki fér hozzá a közösségi oldalakon
de röviden, a nyílt nap az nem = az AV trend izé hifi és házimozi show -on való résztvétellel.
Viszont elég visszás
Voltak érvek és ellenérvek, hogy ez mért jó vagy épp mért nem, ezzel nem is foglalkoznék most.
De én hiszek  cisconak, és több éves tapasztalatom is azt erősíti (de akár a tegnapi is de ezt más demo helyen szereztem) hogy ha már bemennek a népek egy ilyen demóra, akkor úgy 99%-ban azzal kezdődik a dolog, hogy az aki a bemutatót levezényli, pár szóban ismerteti az ehhez használt eszközöket, pontos típusmegjelöléssel, és némi műszaki információval, akár még arról is hogy az épp majd működni kezdő projektorban milyen a fényforrás vagy hogy hány üzemórát bír majd.
Lehet van akinek ez nem fontos, de a többség szerintem - még ha konkrét vásárlási szándék nélkül is érkezik- kíváncsi ezekre.
Ha meg a nyílt nap olyan kényszer szülte dolog, hogy ha már van ez a show dolog amin évek óta részt vesz a csapat de most idén valamiért nem óhajt (mindegy az ok) akkor vagy pont olyan hangulatban fogadjanak látogatókat a saját bemutató helyükön, mint ha ott lennének a szállodában vagy ne legyen nyílt nap.
Persze minden éremnek 2 oldala van, és bár a felajánlás gáláns, és szerintem korrekt, de mégsem esett szó arról a többi dologról (vendéglátás terén)

De mindentől függetlenül én szurkolok az összes ilyen vállalkozásnak, és szeretném, ha olyan jól menne a zembereknek, hogy minél több ilyen szép - jó mozikat építhessenek ki.

ja és még egy dolog kicsitt off
A tegnapi napon kinn voltunk az AV trend nevűn és az egyik szobácskában 6és 10e euróba kerülő hangfalakat hallgattunk.
Azt nagyjából azonnal láthatták az ottaniak, hogy nem mi leszünk a barátommal a potenciális vevők, amúgy az árakat nem kérdeztük maguktól mondtak el sok sok infót, de a lényeg, hogy minden kérdésre válaszoltak, mutattak demóztak beszélgettek, választhattunk zenét, műszaki infókkal is el voltunk látva pedig nem voltunk vevők  legalábbis anyagi értelemben maga a cucc az nagyon ott volt.
Szóval csak azt akarom ezzel érzékeltetni, hogy van ilyen és ezek a dolgok még pénzbe sem kerülnek, főleg ha úgyis ott vannak a helyszínen az emberek


 • 0

#36 cisco

cisco

  A kétszázezres

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 4.110 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 13 - 21:09

Hello!

 

Ez egy szép lejárató beírás egy hozzá nem értőhöz pont!.. persze ez is egy kritika és lehet belőle tanulni ,mondaná más..,de engem ez nagyon dühít most, és akkor is dühítene ha Ivánékhoz vagy bármelyik komolyabb céghez írtad volna be,meg is magyarázom miért! Ezek a cégek nem belőlünk élnek kis fórumosokból ,persze előfordulhat ,hogy páran vásároltunk már innen onnan de nem mi vagyunk a célközönség.. ők tökre jól elvannak nélkülünk ,hidd el, erre ők csak is kizárólag a mi kis kedvünkért ,pénzt,időt nem spórolva meginvitálnak minket,teljesen ingyen azért ,hogy több tízmilliós rendszereket hallhassunk ,láthassunk ,amit a büdös életbe nem láthatnánk .. erre jössz te és olyat írsz ,hogy van hova fejlődni stb.. ehhez azért nagy bátorság kell, vagy valóban süket és vak is vagy egyben vagy nagyon szar napod volt! gondolkodik.gif Szted milyen érzést kelt bennük, ha ilyeneket látnak viszont? Persze senkit sem kell agyon dicsérni ha nem úgy érezted ,hogy neked ez most jó volt, de nem láttam a leveledben ,hogy megköszönted volna.Igen csak nagy mértékű bunkóság ez sztem,már bocs! sad.gif   cserébe a fikázás az megy. Több emberkével találkoztam,hogy most jöttek a kiállításról és hogy mennyire fos volt,nem volt kint szinte semmi és laptopokat meg fényképezőgépeket nézegettek...Végre valami komoly cuccot is hallhatnak és jöttek ide.. erre te meg megmondod a nagy tutit! :smile32:  :smile33:

 

Kicsit később írok egy kis szösszenetet (először lenyugodok picit  ) ,hogy harmad magammal ,mi hogy éltük meg a bemutatót!

 

Hozzá kell tegyem azt is ,hogy bár iszonyat jövés menés volt ,nekünk még is sikerült mindent megnézni, megtudni,megkérdezni, megtapogatni.. és nagy mosollyal távoztunk! 

Köszönet érte HMS! :smile53:   

 

Valóban elmentél a lényeg felett a pipától szerintem. Én azt mondtam, hogy a demó tartalma számomra csalódás volt (csak egy natív objektum alapú tartalom), illetve egy olyan dolgot emeltem ki amit neked is elvileg látnod kellett volna, én láttam (zöld törések a képen néha), ezzel azért nehéz vitatkozni, a 3. dolog meg egy privát vélemény volt (nem kell egyeérteni vele), a 4. meg a székek száma szintén elég tárgyilagos.

 

Ez az én véleményem, privát véleményem, nem lejárató, nem támadó, csak egy vélemény. Ezek közül egyik sem mondta, hogy a forgalmazott termékek gagyik. Egyszerűen csak leírtam az érzéseim. Én kérek elnézést!

 

A nyílt nap azért van, hogy meg lehessen tekinteni a termékeket, demó szobákat. Ezért hirdette meg a cég és így hirdette meg. Nem az mehetett, aki vásárolni akart.

 

Mindezt leszámítva, szerintem a cég tudja képviselni magát, ahogy megtette, kár hőbörögni.

 

ui. a hozzáértő részre nem reagálok...

ui2 a lehetőséget személyesen megköszöntem amikor távoztam, amikor érkeztem, akkor meg bemutatkoztam és köszöntem is...


Szerkesztve cisco által: 2016 november 13 - 21:11

 • 0

#37 Fish

Fish

  Hazajáró lélek

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.754 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 20:52

 

 

Röviden ennyi! Nincs ezekkel gond, ezek alapján lehet fejlődni...

Hello!

 

Ez egy szép lejárató beírás egy hozzá nem értőhöz pont!.. persze ez is egy kritika és lehet belőle tanulni ,mondaná más..,de engem ez nagyon dühít most, és akkor is dühítene ha Ivánékhoz vagy bármelyik komolyabb céghez írtad volna be,meg is magyarázom miért! Ezek a cégek nem belőlünk élnek kis fórumosokból ,persze előfordulhat ,hogy páran vásároltunk már innen onnan de nem mi vagyunk a célközönség.. ők tökre jól elvannak nélkülünk ,hidd el, erre ők csak is kizárólag a mi kis kedvünkért ,pénzt,időt nem spórolva meginvitálnak minket,teljesen ingyen azért ,hogy több tízmilliós rendszereket hallhassunk ,láthassunk ,amit a büdös életbe nem láthatnánk .. erre jössz te és olyat írsz ,hogy van hova fejlődni stb.. ehhez azért nagy bátorság kell, vagy valóban süket és vak is vagy egyben vagy nagyon szar napod volt! gondolkodik.gif Szted milyen érzést kelt bennük, ha ilyeneket látnak viszont? Persze senkit sem kell agyon dicsérni ha nem úgy érezted ,hogy neked ez most jó volt, de nem láttam a leveledben ,hogy megköszönted volna.Igen csak nagy mértékű bunkóság ez sztem,már bocs! sad.gif   cserébe a fikázás az megy. Több emberkével találkoztam,hogy most jöttek a kiállításról és hogy mennyire fos volt,nem volt kint szinte semmi és laptopokat meg fényképezőgépeket nézegettek...Végre valami komoly cuccot is hallhatnak és jöttek ide.. erre te meg megmondod a nagy tutit! :smile32:  :smile33:

 

Kicsit később írok egy kis szösszenetet (először lenyugodok picit  ) ,hogy harmad magammal ,mi hogy éltük meg a bemutatót!

 

Hozzá kell tegyem azt is ,hogy bár iszonyat jövés menés volt ,nekünk még is sikerült mindent megnézni, megtudni,megkérdezni, megtapogatni.. és nagy mosollyal távoztunk! 

Köszönet érte HMS! :smile53:   


 • 0

#38 HáziMozi Stúdió KFT

HáziMozi Stúdió KFT

  Isten Hozott! :)

 • Regisztrált felhasználó
 • Pipa
 • 6 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2016 november 13 - 20:13

Én is voltam tegnap a HM stúdióban!
 
Kicsit olyan érzésem volt, mint amikor beülök egy moziba és megnézek egy filmet...láttam egy filmet, de a moziról keveset tudtam meg... 
 
Nagyon kíváncsian látogattam el a céghez, de alapvetően nem sok információval távoztam. A cégről konkrétan nem tudtam meg semmit, azon kívül, hogy mozival foglalkoznak. Hogy ez pontosan mit takar azt homály fedi. Persze a weboldalon biztos fent van, de attól még lehetett volna egy kis összefoglaló.
 
Nekem a demo szoba is csalódás volt, hogy 3 szék van csak és az egész teljesen csupasz...a csapat fele kénytelen volt állni...ha már csak 3 fotel van, még 3 kemping szék elférhetett volna a nyílt napokra való tekintettel, főleg hogy pontosan lehetett tudni, hányan érkeznek...
 
Kicsit olyan érzésem volt, mint a nem szívesen látott vendég esetén. Gyere persze, itt a szoba, ülj le, nézd meg, ja van hangfal a plafonon is...érted...A vetítők típusát, vászon méretét úgy kellett megkérdezni...
 
Mindkét szoba atmos/x rendszerrel van kiépítve, de a demó 6-7 részletéből mindössze csak egy ilyen részlet volt. Azért van már Star Trek, Legends of tarzan, Conjuring 2, Mad Max, stb tartalom hozzá, illetve akár atmos demo lemez is...én kíváncsi lettem volna rá.
 
A legnagyobb baj, hogy amikor távoztam, nem olyan érzésem volt, hogy hűűű nekem ilyen kell és nem azért, mert az otthoni cucc olyan bitang, mert nagyon nem, egyszerűen nem lettem felcsigázva, nem volt demo!
 
Konkrét technikai vélemény:
- A pince szobában az első jelenet alatt (legends of jazz - Jane MonheitJohn Pizzarelli duett) rengeteg zöld csík volt látható, vélhetően nem sikerült 100%-osan feldolgozni a jelet. A kis szobában uez a jelenet rendben volt. Vélhetően kábel gond.
- A nagy szobában annyi mély volt, mint egy AC/DC koncerten. A fele pont elég lenne szerintem. Abba a térbe az sok.
 
Röviden ennyi! Nincs ezekkel gond, ezek alapján lehet fejlődni...Kedves Cisco!

Nagyon sajnáljuk, hogy csalódottan távoztál a bemutatónkról!
Ezúton szeretettel meghívlak Téged (és két barátodat)
egy teljesen privát, teljes filmes, nem csak 4x5 perces filmrészletből álló
Dolby Atmos - DTS:X bemutatóra az új nagy mozinkba.
A műsort illetve a látogatás időpontját Te választhatod ki és hozhattok saját Blu-ray-t is.

Baráti üdvözlettel,

Snell Sándor
 • 1

#39 cisco

cisco

  A kétszázezres

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 4.110 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 november 13 - 18:16

Én is voltam tegnap a HM stúdióban!

 

Kicsit olyan érzésem volt, mint amikor beülök egy moziba és megnézek egy filmet...láttam egy filmet, de a moziról keveset tudtam meg... 

 

Nagyon kíváncsian látogattam el a céghez, de alapvetően nem sok információval távoztam. A cégről konkrétan nem tudtam meg semmit, azon kívül, hogy mozival foglalkoznak. Hogy ez pontosan mit takar azt homály fedi. Persze a weboldalon biztos fent van, de attól még lehetett volna egy kis összefoglaló.

 

Nekem a demo szoba is csalódás volt, hogy 3 szék van csak és az egész teljesen csupasz...a csapat fele kénytelen volt állni...ha már csak 3 fotel van, még 3 kemping szék elférhetett volna a nyílt napokra való tekintettel, főleg hogy pontosan lehetett tudni, hányan érkeznek...

 

Kicsit olyan érzésem volt, mint a nem szívesen látott vendég esetén. Gyere persze, itt a szoba, ülj le, nézd meg, ja van hangfal a plafonon is...érted...A vetítők típusát, vászon méretét úgy kellett megkérdezni...

 

Mindkét szoba atmos/x rendszerrel van kiépítve, de a demó 6-7 részletéből mindössze csak egy ilyen részlet volt. Azért van már Star Trek, Legends of tarzan, Conjuring 2, Mad Max, stb tartalom hozzá, illetve akár atmos demo lemez is...én kíváncsi lettem volna rá.

 

A legnagyobb baj, hogy amikor távoztam, nem olyan érzésem volt, hogy hűűű nekem ilyen kell és nem azért, mert az otthoni cucc olyan bitang, mert nagyon nem, egyszerűen nem lettem felcsigázva, nem volt demo!

 

Konkrét technikai vélemény:

- A pince szobában az első jelenet alatt (legends of jazz - Jane MonheitJohn Pizzarelli duett) rengeteg zöld csík volt látható, vélhetően nem sikerült 100%-osan feldolgozni a jelet. A kis szobában uez a jelenet rendben volt. Vélhetően kábel gond.

- A nagy szobában annyi mély volt, mint egy AC/DC koncerten. A fele pont elég lenne szerintem. Abba a térbe az sok.

 

Röviden ennyi! Nincs ezekkel gond, ezek alapján lehet fejlődni...


 • -1

#40 AVX

AVX

  avxcafe.hu

 • _ATC
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 109.913 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Magyar/Szeged
 • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2016 november 13 - 08:07

Sziasztok,

 

Tegnap volt lehetőségünk megnézni és meghallgatni a Házimozi Stúdió nagy termet .

 

Hát ezt senki ne hagyja ki!!!!

Köszönet az élményért.

 

Üdv

Mindig is ők voltak a legkomolyabb kiállítók.


 • 1
0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó