Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Avx Café nyers és pörkölt kávék


  • Please log in to reply
2088 válasz erre a témára

#1 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.894 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 20 - 17:08

Lesz még valaha Guatemala Pacamara San Marcos nyerskávé?

Jelenleg ez a csúcs számomra  (az én eszköztáramhoz és ízlésemhez)


  • 0

#2 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 20 - 15:54

 

Holnap érkezik:

AVX Good Morning- +3 fokos pörkölés-T=90-10*1kg, 4*500g

 

 

Megjöttek


  • 0

#3 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 19 - 12:16

Holnap érkezik:

AVX Good Morning- +3 fokos pörkölés-T=90-10*1kg, 4*500g

AVX KV Mix Bronze-normál pörkölés-T=95-40*1kg, 6*500g
Colombia Finca Hebron -Hamburgi Pörkölés-T=120-12*250g
Colombia Maragogype -normál pörkölés-T=95-6*500g, 8*125g
Guatemala Bourbon Antigua -normál pörkölés-T=95- 6*500g
Honduras SHG S. José Maresol-T=95-5*1kg, 
Tanzania Tanga AA -normál pörkölés-T=95- 6*700g
 
Brazil Specialty 87,25 pont- 40*125g

  • 1

#4 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 19 - 12:15

27-én érkezik:

AVX Silver-Normál pörkölés-T=100-50*1kg
AVX Gold-90-Normál pörkölés-T=100-7*1kg, 6*500g 
AVX Diamond -Normál pörkölés-T=100-6*500g, 8*250g
India Monsooned Malabar-Normál pörkölés-T=100-7*1kg, 6*500g
India Plantation Pampadampara-Normál pörkölés-T=100-6*700g
Kenya AB Top Gakuyuni -Bécsi Pörkölés-T=110-5*500g, 4*125g
Nepal Mt. Everest Supreme -Normál Pörkölés-T=100-5*500g, 4*125g
Papua NG. A/X Grade Amuliba Estate --Normál Pörkölés-T=100-5*500g, 4*125g
Brazil Obata Fazenda da Lagoa Estate-Normál pörkölés-T=100-10*1kg, 4*500 g

  • 0

#5 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 19 - 10:03

Silverből és Goldból nem lesz mostanában francia pörkölés? Munkatársak rendelnének otthonra automatába.

Jövő héten jön mindkettőből.

A Gold ma fogyott el épp.

Az eddigi forgalom dupláját adtuk el most, így kevésnek bizonyult.

Jövő hét szerdán fog érkezni.

A Silver tegnap fogyott el.

 

Autómatába egyébként a Bronze nekünk nagyon bevált.

Holnap jön belőle 40 kiló.


  • 0

#6 Wolfy999

Wolfy999

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 181 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 19 - 10:00

Silverből és Goldból nem lesz mostanában francia pörkölés? Munkatársak rendelnének otthonra automatába.


  • 0

#7 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 18 - 09:57

Ez is elfogyott. Már csak 3kg van a nyersből és utána vége:

Brazil Natural São Francisco 

helyette ezt ajánljuk:

Brazil Obata Fazenda da Lagoa Estate Pörkölt kávé 


  • 0

#8 Wolfy999

Wolfy999

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 181 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 16:26

Általában abszolut benne van hogy szállítmányon belül zsákonként eltér a kávé. De ha végiggondoljuk az átlagos kávéfeldolgozási folyamatot ez teljesen természetes. Pont erről beszéltünk tegnap Burn28-al.

Sőt, pl a CasMo-s srácoktól hallottam, hogy akár zsákon belül is tud változni. Zsákok között meg aztán pláne. így például ha valaki konzisztenciára törekszik érdemes keverni.


  • 0

#9 Asgard

Asgard

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.813 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 10:44

Még ugyanaz a szállítmány.
Még van 1 zsákkal, utána vége.
Év vége felé jön az új szállítmány.

Általában abszolut benne van hogy szállítmányon belül zsákonként eltér a kávé. De ha végiggondoljuk az átlagos kávéfeldolgozási folyamatot ez teljesen természetes. Pont erről beszéltünk tegnap Burn28-al.
  • 0

#10 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 10:18

 Persze azóta más szállítmány, 

 

Még ugyanaz a szállítmány.

Még van 1 zsákkal, utána vége.

Év vége felé jön az új szállítmány.


  • 0

#11 GAgyiXyXy

GAgyiXyXy

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 67 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 10:10

Bár szeretem a savasabb, gyümölcsösebb kávékat, a Malabarban épp azt emeltem ki anno, hogy savak nélkül tud nagyon krémes, finom lenni, hogy savai lennének. Persze azóta más szállítmány, lehet, hogy más szüret stb van, simán változhatott ennyit. Gravity is rendelt akkor belőle, hasonló tapasztalata volt vele. Lehet teszek vele egy újabb próbát, ha savmérgezésem lesz a teszt után.

Igen igen...nagyon krémes, finom....ez az érzés az igazi..
Remélem savmérgezést nem kapok a teszten. Mondjuk nálam mindig van a frigóban malabar anélkül nem élet az élet :)


  • 0

#12 GAgyiXyXy

GAgyiXyXy

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 67 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 10:07

Szerintem a tesztkávéknál lesz ilyen is. Még jó, hogy ingyen kaptad. :D

 

Egyébként hidd el, hogy fog változni az ízlésed. Régen én sem bírtam volna meginni a gyümisebb kávékat. Most meg pont az olyat szeretem, melynek van egy kis savassága.

 

Most egyébként a hatodikai pörkölésű 90-es Gold-ot iszom. Nagyon rendben van ez a kávé, de nekem lehetne picit világosabb.

Igen, valamit biztosan változik, bár a téli töltöttkáposztát sem tudom megszeretni...a nyárit annál inkább. Szóval van egy szint amit még kellemesnek érzek. A mostani tesztben is el tudtam érni, hogy számomra jó legyen :)


  • 0

#13 Katoci

Katoci

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 901 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 10:05

Ez az ízlések és pofonok tipikus esete. Neked túl habos, kellemetlenül élénk (bár ezt nem értem teljesen), nekem valahogy ilyenkor kerek a dolog, harapni lehet a kávét szinte, nagyon összhangban van íz, textúra. Nekem a 4. héten kezd el laposodni, és ugyan jó, de olyan lapos semmilyen lesz. Nem vagyunk egyformák. Én a savanyúra vagyok háklis de rettenetesen(alacsony a tolerancia szintem), ha azt megérzem, minden mást elnyom.

Ezért szeretem ezt az indiait, nem savanyú és nem is keserű.

Bár szeretem a savasabb, gyümölcsösebb kávékat, a Malabarban épp azt emeltem ki anno, hogy savak nélkül tud nagyon krémes, finom lenni, hogy savai lennének. Persze azóta más szállítmány, lehet, hogy más szüret stb van, simán változhatott ennyit. Gravity is rendelt akkor belőle, hasonló tapasztalata volt vele. Lehet teszek vele egy újabb próbát, ha savmérgezésem lesz a teszt után.


  • 0

#14 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 09:48

Én a savanyúra vagyok háklis de rettenetesen

Szerintem a tesztkávéknál lesz ilyen is. Még jó, hogy ingyen kaptad. :D

 

Egyébként hidd el, hogy fog változni az ízlésed. Régen én sem bírtam volna meginni a gyümisebb kávékat. Most meg pont az olyat szeretem, melynek van egy kis savassága.

 

Most egyébként a hatodikai pörkölésű 90-es Gold-ot iszom. Nagyon rendben van ez a kávé, de nekem lehetne picit világosabb.


  • 0

#15 GAgyiXyXy

GAgyiXyXy

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 67 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 07:32

Érdekes amit írsz, amikor nálam volt Malabar, akkor azt éreztem, hogy egy hét után is még túl habos, kellemetlenül élénk stb, 2 hét után jó volt, és érdemben nem romlott a 250g-os zacsi végére. Igaz van egy éve, hogy nem volt ilyen kávé nálam.

Ez az ízlések és pofonok tipikus esete. Neked túl habos, kellemetlenül élénk (bár ezt nem értem teljesen), nekem valahogy ilyenkor kerek a dolog, harapni lehet a kávét szinte, nagyon összhangban van íz, textúra. Nekem a 4. héten kezd el laposodni, és ugyan jó, de olyan lapos semmilyen lesz. Nem vagyunk egyformák. Én a savanyúra vagyok háklis de rettenetesen(alacsony a tolerancia szintem), ha azt megérzem, minden mást elnyom.

Ezért szeretem ezt az indiait, nem savanyú és nem is keserű.


  • 0

#16 Katoci

Katoci

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 901 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 szeptember 15 - 04:24

Itt az AVX-en nagyjából, mert tudtommal ebből a legnagyobb a forgalom (Béla javíts, ha hülyeségeket beszélek), de inkább a közepesre igaz ez.

 

A malabarral én azt tapasztaltam, hogy rettentően gyorsan képes megdögleni(ez túlzás). Ne tartsd sokáig. Cserébe 2-3 naposan rettentő jó, 1 hetesen a csúcs. Az én ízlésem szerint 1 hónaposan már csak egy átlagos, de jó kávé (minden bársonyosságát, teltségét, báját veszti el), semmi extra, lépnék is tovább. Kilójával veszem, a végét már alig várom, hogy elfogyjon, mert akkor már csak egy kávé sok közül.

Érdekes amit írsz, amikor nálam volt Malabar, akkor azt éreztem, hogy egy hét után is még túl habos, kellemetlenül élénk stb, 2 hét után jó volt, és érdemben nem romlott a 250g-os zacsi végére. Igaz van egy éve, hogy nem volt ilyen kávé nálam.


  • 0

#17 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 14 - 19:30

Egyébként a "normál pörkölés" az minden kávénál a "francia pörkölés" szinonímája?

Igen, de tényleg nem ennyire egyszerű a dolog.

A tesztek során is tapasztaltam, hogy hiába volt valamelyiknek 120-as a színe, ettől még az íze alapján inkább inkább francia pörkölésnek számít.

 

Ha megnézed a régebbi  eredményeket, ott is be volt írva a színe mindegyiknél.

Azok mindegyike francia pörkölésű volt, de az íze alapján némelyik inkább hanburginak tűnt nekem.


  • 0

#18 GAgyiXyXy

GAgyiXyXy

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 67 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2017 szeptember 14 - 18:52

Egyébként a "normál pörkölés" az minden kávénál a "francia pörkölés" szinonímája?

Itt az AVX-en nagyjából, mert tudtommal ebből a legnagyobb a forgalom (Béla javíts, ha hülyeségeket beszélek), de inkább a közepesre igaz ez.

 

A malabarral én azt tapasztaltam, hogy rettentően gyorsan képes megdögleni(ez túlzás). Ne tartsd sokáig. Cserébe 2-3 naposan rettentő jó, 1 hetesen a csúcs. Az én ízlésem szerint 1 hónaposan már csak egy átlagos, de jó kávé (minden bársonyosságát, teltségét, báját veszti el), semmi extra, lépnék is tovább. Kilójával veszem, a végét már alig várom, hogy elfogyjon, mert akkor már csak egy kávé sok közül.


  • 0

#19 Gyuri108

Gyuri108

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 490 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2017 szeptember 14 - 16:45

Egyébként a "normál pörkölés" az minden kávénál a "francia pörkölés" szinonímája?


  • 0

#20 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 108.276 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 szeptember 14 - 16:40

Köszi, remélhetőleg nem lesz szükség ilyen praktikára. BURN28 szerint az én Goldom francia pörkölésű, csak a cimkét nem javították ki.

A Goldot nem nyitom ki addig, amíg van a Malabarból.

Pedig lehet érdemes lenne kipróbálni.

Ma kimentem a céghez.

Szépen sorbarakták a srácok az összes kávét.

 

Ráadásul az új kislány is nagyon csinos, szóval lehet növekedni fog a személyes átvételi opciós is. :D


  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó