Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Szemes kávé tesztek


  • Please log in to reply
2038 válasz erre a témára

#1341 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 15 - 20:51

No, meg is volt az első főzés az Indonéz Kopi Torajából - vagy készítés, kinek melyik ige tetszik.

 

A következőket gondolom: 

 

iszonyatosan különleges, semmihez sem hasonlító ízvilág

Édesgyökér? HAHA- frászt!! Ez bizony gyerekek egy rendes whisky íz! Enyhén tőzeges, cherry-s rendes single malt íze van!

Nagyon komoly!

 

Ma kezdtem el én is a Toraja-t kóstolgatni.

Sajnos amit én pörköltem, az csapnivalóan rossz lett. 1 kg kuka.  :smile51:

A János féle pörkölés viszont iszonyat finom.

86 fokon a legjobb nálam. 16 g az örlemény a Renekában.

Tényleg nagyon különleges kávé.


  • 0

#1342 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 15 - 15:44

Az érdekelne, hogy az átlag francia pörköléshez képest (nagyobbrészt úgy pörkölök), mennyire érdemes a Colombian Women's Project kávét pörkölni? Kevés van és nem szeretném elszúrni :D

Ezeknél +3 fokkal szoktam kérni a mestert, hogy sötétebbre pörkölje az átlagtól.

Kb a második reccsenés kezdete.


  • 0

#1343 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2015 július 15 - 14:38

Az érdekelne, hogy az átlag francia pörköléshez képest (nagyobbrészt úgy pörkölök), mennyire érdemes a Colombian Women's Project kávét pörkölni? Kevés van és nem szeretném elszúrni :D

 


  • 0

#1344 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 13 - 10:06

Meg is lepődtem előző beírásodon : mert semmi baja a Santos Decaf-nak, már két félét is kóstoltam és teljesen jók voltak.  (AVX és P&Y)

Közben írtad, hogy lepörköltetek a Water Decaf-ból is.

Kíváncsi leszek az eredményre.


  • 0

#1345 Guest_blaze73_*

Guest_blaze73_*
  • X

Elküldve: 2015 július 13 - 10:04

Koffeinmentes Santos újabb nekifutás:

Elsőre mint írtam kegyetlen mű, vegyszer (klór) íze volt. 1 hétre el is felejtettem, bevágtam a sarokba. 

Az utóbbi idők kánikulájában nem volt kedvem pörkölni és miután elfogyott a rendes kávém, muszáj volt a santoshoz nyúlni. Most 1 hét pihi után teljesen eltűnt az összes zavaró mellékíz, csak a hagyományos Santos ízt érezni. 

Aki koffeinmentesben gondolkodik, annak bátran ajánlom, ízre meg se lehet mondani róla, hogy ez koffeines, vagy mentes.

Jó cucc!

Meg is lepődtem előző beírásodon : mert semmi baja a Santos Decaf-nak, már két félét is kóstoltam és teljesen jók voltak.  (AVX és P&Y)


  • 0

#1346 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.656 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2015 július 09 - 19:08

Koffeinmentes Santos újabb nekifutás:

Elsőre mint írtam kegyetlen mű, vegyszer (klór) íze volt. 1 hétre el is felejtettem, bevágtam a sarokba. 

Az utóbbi idők kánikulájában nem volt kedvem pörkölni és miután elfogyott a rendes kávém, muszáj volt a santoshoz nyúlni. Most 1 hét pihi után teljesen eltűnt az összes zavaró mellékíz, csak a hagyományos Santos ízt érezni. 

Aki koffeinmentesben gondolkodik, annak bátran ajánlom, ízre meg se lehet mondani róla, hogy ez koffeines, vagy mentes.

Jó cucc!


Szerkesztve veng123 által: 2015 július 09 - 19:08

  • 0

#1347 Guest_blaze73_*

Guest_blaze73_*
  • X

Elküldve: 2015 július 08 - 14:23

Nem pörköltetek még a Water típusból?

 

Lassan ki lehetne téged nevezni a koffeines kávél nagykövetének. :smile32:

Nem, még nem mert van most ami pörög az őrlőben - friss.

Ahogy megvan azonnal jelzem mire jutottunk vele :) 


  • 0

#1348 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 08 - 13:09

A jó, minőségi robusztával semmi baj.  A gagyi, olcsó, vacak robuszta a probléma.
A robuszta sem ördögtől való, Béla !

;)

Nekünk is van 2 féle Robusta.

Ezek a létező legjobbak, de egyiket sem szeretem.


  • 0

#1349 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 08 - 13:08

Kóstoltam, enyhén savas - főleg csokis a Santos.   Jó alapanyag, jó decaf.

Igen, a Water decaf ami nem jött be, nagyon ki volt szárítva, rommá kellett őrölni, hogy elfogadható legyen a végeredmény, ott a pörkölés nem sikerült, nagyon kiszáradtak a babok.  (tapintáskor, illaton is látható, érezhető volt)
 

Nem pörköltetek még a Water típusból?

 

Lassan ki lehetne téged nevezni a koffeines kávél nagykövetének. :smile32:


  • 0

#1350 Guest_blaze73_*

Guest_blaze73_*
  • X

Elküldve: 2015 július 08 - 12:48

Még várok vele pár napot, mert még csak 2 napja pörköltem.

 

2 napig Stradivari és Brazil Natural AF keveréket iszogattam.

Már nagyon elszoktam a hagyományos csokis vonaltól.

Lehet, hogy a jövőben totál elfelejtem ezeket.

Van akik évekik ugyanazt a kávét isszák minden nap. Én ezt már nem bírnám ki.

Ettől még ezek isteni kávék azoknak, akik ezt az ízvilágot szeretik.

 

Most készítettem egy Nicaragua Pacamara mintából ristrettot.

Ez is inkább a hagyományos ízvilághoz tartozik, de már sokkal érdekesebb a számomra.

A brazil után kész felüdülés volt.

Ilyenkor szoktam azon gondolkodni, ha én hívatásos tesztelő lennék, hogy tudnék jókat írni egy robusta keverékről.

Kiráz tőle a hideg, ha a szagát megérzem.

A jó, minőségi robusztával semmi baj.  A gagyi, olcsó, vacak robuszta a probléma.
A robuszta sem ördögtől való, Béla !

;)


  • 0

#1351 Guest_blaze73_*

Guest_blaze73_*
  • X

Elküldve: 2015 július 08 - 12:46

Érdekelne azok véleménye, akik próbálták/pörkölték a koffeinmentes santost.

Én pár napja pörköltem belőle, de nagyon elkeserítő eredményre jutottam :(

Ízre tömény klór. Mintha az uszoda vizéből csináltam volna, vagy ha a cukor helyett klórtablettát tettem volna bele. 

Milyen eljárással van belőle kivonva a koffein?

A koffeinmentesnek van valami trükkje pörköléskor/főzéskor?

Kóstoltam, enyhén savas - főleg csokis a Santos.   Jó alapanyag, jó decaf.

Igen, a Water decaf ami nem jött be, nagyon ki volt szárítva, rommá kellett őrölni, hogy elfogadható legyen a végeredmény, ott a pörkölés nem sikerült, nagyon kiszáradtak a babok.  (tapintáskor, illaton is látható, érezhető volt)
 


  • 0

#1352 Guest_blaze73_*

Guest_blaze73_*
  • X

Elküldve: 2015 július 08 - 12:45

Este meló után sokszor vágyok kávéra de 9 körül már nem kéne koffeinest inni. Csak az íze miatt vágyok valami édesre cukorral, kakaó helyett.

Erre való a decaf kávé :) 


  • 0

#1353 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 03 - 10:24

Este meló után sokszor vágyok kávéra de 9 körül már nem kéne koffeinest inni. Csak az íze miatt vágyok valami édesre cukorral, kakaó helyett.

Én este 10-kor ittam tegnap egy dupla ristrettot.

Semmi gond.


  • 0

#1354 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.656 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2015 július 03 - 10:08

Blaze tesztelte a János féle pörkölést és nagyon ízlett neki.

Neki a Wather Decaf-fal volt gondja.

Én nem szeretem ezeket a koffeinmentes kávékat.

Azt sem értem, hogy te miért vettél ilyet.

Az igazi jó minőségű arabica kávéknak is alig van koffeintartalma.

Este meló után sokszor vágyok kávéra de 9 körül már nem kéne koffeinest inni. Csak az íze miatt vágyok valami édesre cukorral, kakaó helyett.


  • 0

#1355 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 03 - 09:52

Érdekelne azok véleménye, akik próbálták/pörkölték a koffeinmentes santost.

Én pár napja pörköltem belőle, de nagyon elkeserítő eredményre jutottam :(

Ízre tömény klór. Mintha az uszoda vizéből csináltam volna, vagy ha a cukor helyett klórtablettát tettem volna bele. 

Milyen eljárással van belőle kivonva a koffein?

A koffeinmentesnek van valami trükkje pörköléskor/főzéskor?

Blaze tesztelte a János féle pörkölést és nagyon ízlett neki.

Neki a Wather Decaf-fal volt gondja.

Én nem szeretem ezeket a koffeinmentes kávékat.

Azt sem értem, hogy te miért vettél ilyet.

Az igazi jó minőségű arabica kávéknak is alig van koffeintartalma.


  • 0

#1356 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.656 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2015 július 03 - 09:02

Érdekelne azok véleménye, akik próbálták/pörkölték a koffeinmentes santost.

Én pár napja pörköltem belőle, de nagyon elkeserítő eredményre jutottam :(

Ízre tömény klór. Mintha az uszoda vizéből csináltam volna, vagy ha a cukor helyett klórtablettát tettem volna bele. 

Milyen eljárással van belőle kivonva a koffein?

A koffeinmentesnek van valami trükkje pörköléskor/főzéskor?


  • 0

#1357 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 01 - 20:45

Nekem tetszik az AF, még van egy zacskóval, alig várom, hogy felbontsam :) Szolidabb felszereléshez tökéletes, alapanyag.

Így van.

Rubusta keverékekhez képest ez egy csúcs kávé.


  • 0

#1358 5381

5381

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 290 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2015 július 01 - 20:32

Még várok vele pár napot, mert még csak 2 napja pörköltem.

 

2 napig Stradivari és Brazil Natural AF keveréket iszogattam.

Már nagyon elszoktam a hagyományos csokis vonaltól.

Lehet, hogy a jövőben totál elfelejtem ezeket.

Van akik évekik ugyanazt a kávét isszák minden nap. Én ezt már nem bírnám ki.

Ettől még ezek isteni kávék azoknak, akik ezt az ízvilágot szeretik.

 

Most készítettem egy Nicaragua Pacamara mintából ristrettot.

Ez is inkább a hagyományos ízvilághoz tartozik, de már sokkal érdekesebb a számomra.

A brazil után kész felüdülés volt.

Ilyenkor szoktam azon gondolkodni, ha én hívatásos tesztelő lennék, hogy tudnék jókat írni egy robusta keverékről.

Kiráz tőle a hideg, ha a szagát megérzem.

Nekem tetszik az AF, még van egy zacskóval, alig várom, hogy felbontsam :) Szolidabb felszereléshez tökéletes, alapanyag.


  • 0

#1359 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 július 01 - 19:27

No, meg is volt az első főzés az Indonéz Kopi Torajából - vagy készítés, kinek melyik ige tetszik.

 

Még várok vele pár napot, mert még csak 2 napja pörköltem.

 

2 napig Stradivari és Brazil Natural AF keveréket iszogattam.

Már nagyon elszoktam a hagyományos csokis vonaltól.

Lehet, hogy a jövőben totál elfelejtem ezeket.

Van akik évekik ugyanazt a kávét isszák minden nap. Én ezt már nem bírnám ki.

Ettől még ezek isteni kávék azoknak, akik ezt az ízvilágot szeretik.

 

Most készítettem egy Nicaragua Pacamara mintából ristrettot.

Ez is inkább a hagyományos ízvilághoz tartozik, de már sokkal érdekesebb a számomra.

A brazil után kész felüdülés volt.

Ilyenkor szoktam azon gondolkodni, ha én hívatásos tesztelő lennék, hogy tudnék jókat írni egy robusta keverékről.

Kiráz tőle a hideg, ha a szagát megérzem.


  • 0

#1360 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 107.507 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2015 június 29 - 20:48

No, meg is volt az első főzés az Indonéz Kopi Torajából - vagy készítés, kinek melyik ige tetszik.

 

A következőket gondolom: 

 

iszonyatosan különleges, semmihez sem hasonlító ízvilág

Édesgyökér? HAHA- frászt!! Ez bizony gyerekek egy rendes whisky íz! Enyhén tőzeges, cherry-s rendes single malt íze van!

Nagyon komoly!

 

A Kona talán egy picit jobban ízlett összességében - de az biztos, hogy egy átkozottul finom- igazi specialty kávé ez! Örülök, hogy egyből vettem egy 500-as csomagot is - mert baromira ízlik.

 

Mindenkinek ajánlom!

 

(88 fokon főztem, 10 másodpercig előáztatva, majd csöpögősen indult és kb 35 sec alatt jött le,  - 14g-s kosár, 17 grammal töltve)

Nekem sokkal jobban ízlett a Konától, de azt is nagyon csíptem.

Nálam a Toraja a Blue Mountain-től is jobban ízlett.

1 éve 8990 Ft-ért adtunk 250g nyerskávét. Annyira drága volt, hogy nem is pörköltettünk belőle.


  • 0




2 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó