Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Szemes kávé tesztek


  • Please log in to reply
1789 válasz erre a témára

#1341 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 szeptember 27 - 11:21

Volt kb fele-fele arányban maradék Nepáli és Kenyai nyerskávém, együtt lepöriztem őket az első reccs végéig.

Én tovább pörizem ettől.

Az első reccsenéskor viszont sokkal jobban szellőztetem.

Én sem várom meg a második reccset, de húzom az időt az első reccs után még kb 3-4 percig.

Nekem így vált be.

Csinálhatnál kinti fénynél egy fotót a babokról fehér tányérba pakolva.

 

Én most lusta voltam pörizni, így hoztam ha Kapucziner pörkölésű kávékból.

Pár típusnál kérni szoktam Jánost, hogy +3 fokkkal tovább pörizze. Nekem így nagyon ízlik.

A Nepálit kétféleképpen kérem tőle . Normál és +3 fokos pörköléssel.

A normál nekem kissé savanyú némelyik típusnál.


  • 0

#1342 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 szeptember 27 - 11:15

Volt kb fele-fele arányban maradék Nepáli és Kenyai nyerskávém, együtt lepöriztem őket az első reccs végéig. A darálót érdekes módon egy kicsit durvábbra kellett állítanom az ideális lefolyáshoz. Az ízvilága letaglózó. Eddig csak egy reggeli kapu-t ittam meg most egy dupla ristrettót, de eddig ez mindent visz. Még ízlelgetnem kell, de ristrettónak-eszpresszónak ennél jobb kávét még nem ittam. Mindenkit bátorítok a maradékok összeöntésére és kevergetésre, csoda dolgok sülhetnek ki belőle.

 

:kave:

Én is szoktam keverni a maradékokat, az esetek többségében iható a produktum. 


  • 0

#1343 Begicafe

Begicafe

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.419 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Interests:Kávé, fotó, zene

Elküldve: 2014 szeptember 27 - 11:04

Volt kb fele-fele arányban maradék Nepáli és Kenyai nyerskávém, együtt lepöriztem őket az első reccs végéig. A darálót érdekes módon egy kicsit durvábbra kellett állítanom az ideális lefolyáshoz. Az ízvilága letaglózó. Eddig csak egy reggeli kapu-t ittam meg most egy dupla ristrettót, de eddig ez mindent visz. Még ízlelgetnem kell, de ristrettónak-eszpresszónak ennél jobb kávét még nem ittam. Mindenkit bátorítok a maradékok összeöntésére és kevergetésre, csoda dolgok sülhetnek ki belőle.

 

:kave:


  • 0

#1344 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 szeptember 11 - 14:36

Tristar 3. húzás, ezúttal cappuccinonak.

Nem vagyok nagy cappus, mert nem bírok rendes tejhabot csinálni, de most sikerült elfogadhatót produkálni.

A reggeli 2 peresso húzásomat simán überelte tejhabbal.

 

(Jobban meg kéne barátkoznom a gőzzel.)

 

Tristar nálam 7/10

Kíváncsi leszek mostantól a véleményeidre.

Biztosan változni fog az összes kávé íze az új masinával.


  • 0

#1345 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 13:23

Tristar 3. húzás, ezúttal cappuccinonak.

Nem vagyok nagy cappus, mert nem bírok rendes tejhabot csinálni, de most sikerült elfogadhatót produkálni.

A reggeli 2 peresso húzásomat simán überelte tejhabbal.

 

(Jobban meg kéne barátkoznom a gőzzel.)

 

Tristar nálam 7/10


  • 0

#1346 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 10:49

Hol olvastad, hogy Blend?

 

Erről valóban azt írták, hogy az:

Extrafino Sandalj Blend Scr. 17/18

 

Ennél ezt írják:***Tristar N.Y. 2 Scr. 19

Asszem a sandalj forrásból.

De lehet nem voltam elég figyelmes.


  • 0

#1347 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 10:45

Nem vagyok oda a blendekért, de ez jó!

Már többször is rendeltem belőle, és még fogok is.

 

Majd ezt a Sitio-t is kifogom próbálni, de még van itthon 1-2 hónapra elegendő nyers.

Hol olvastad, hogy Blend?

 

Erről valóban azt írták, hogy az:

Extrafino Sandalj Blend Scr. 17/18

 

Ennél ezt írják:***Tristar N.Y. 2 Scr. 19


  • 0

#1348 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 10:07

Mikor a mintákat pörköltem, akkor ez a típus nekem nagyon ízlett.

Többet rendeltem belőle, mint az Extrafino-ból, 

Sajnos kevesen rendelnek belőle, pedig ez egy nagyon jó kávé. Kb 1hete pörköltem az összes brazilból.

Most tesztelgetem őket.

A Sitio neked való lenne.

Nem vagyok oda a blendekért, de ez jó!

Már többször is rendeltem belőle, és még fogok is.

 

Majd ezt a Sitio-t is kifogom próbálni, de még van itthon 1-2 hónapra elegendő nyers.


  • 0

#1349 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 09:59

Újra pörköltem régi barátomat a tristart, mert pavonival még nem vallattam. 

A szokásostól kicsit világosabbra pörköltem, kíváncsi voltam, hogy így milyen lesz.  Pavonival eddig a 2. húzásom vele és kellemesen markáns ital lett belőle.

Gyümit nem nagyon véltem felfedezni benne, inkább csokis mogyorós íze van.

 

Atusnak ajánlott lesz az új szerzeményéhez a friasal együtt.

Mikor a mintákat pörköltem, akkor ez a típus nekem nagyon ízlett.

Többet rendeltem belőle, mint az Extrafino-ból, 

Sajnos kevesen rendelnek belőle, pedig ez egy nagyon jó kávé. Kb 1hete pörköltem az összes brazilból.

Most tesztelgetem őket.

A Sitio neked való lenne.


  • 0

#1350 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 szeptember 02 - 09:41

Újra pörköltem régi barátomat a tristart, mert pavonival még nem vallattam. 

A szokásostól kicsit világosabbra pörköltem, kíváncsi voltam, hogy így milyen lesz.  Pavonival eddig a 2. húzásom vele és kellemesen markáns ital lett belőle.

Gyümit nem nagyon véltem felfedezni benne, inkább csokis mogyorós íze van.

 

Atusnak ajánlott lesz az új szerzeményéhez a friasal együtt.


  • 0

#1351 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 augusztus 29 - 18:48

Én mind a három fajtát kóstoltam már, nekem a Bourbon Antigua ízlett a legjobban. Kiváló kávé, jövő héten pörkölök még egy adagot, akkor írok róla bővebben.

Ez a bourbon antiqua szerettette meg velem a gyümis vonalat, mostanában több gyümist iszok, mint csokist. 

Biztos fogok még belőle rendelni!


  • 0

#1352 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 augusztus 29 - 18:46

Én mind a három fajtát kóstoltam már, nekem a Bourbon Antigua ízlett a legjobban. Kiváló kávé, jövő héten pörkölök még egy adagot, akkor írok róla bővebben.

Nekem a Pacamara is nagyon ízlett.

Kb egy szinten van, mint a Bourbon.


  • 0

#1353 Begicafe

Begicafe

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.419 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Interests:Kávé, fotó, zene

Elküldve: 2014 augusztus 29 - 18:42

Ez most olyan kérdés volt, mintha brazilt kérdeztél volna.

Szinte mind más.

Guatemala Huehuetenango   enyhén gyümölcsös ahogy én pörkölöm.

Guatemala Pacamara  hasonló ízvilág, mint a huehue, de kevésbé gyümölcsös

Guatemala Bourbon Antigua - Sacatepequez  a 3 közül talán a leggyümölcsösebb karakter, de nem savanyú

 

Mindhárom kiváló választás.

Mint tudjuk, ebből kettő nemzetközi díjat nyert.

 

Amint látom konkrétan ez érdekel:

Guatemala SHB Flor De Coban.

Ez egy olcsóbb típus.

Teszteltem, de nem választottam.

Én mind a három fajtát kóstoltam már, nekem a Bourbon Antigua ízlett a legjobban. Kiváló kávé, jövő héten pörkölök még egy adagot, akkor írok róla bővebben.


  • 0

#1354 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 augusztus 29 - 18:16

A guatemalai kávéknál milyen ízek jöhetnek elő, mire számíthatok?

Ez most olyan kérdés volt, mintha brazilt kérdeztél volna.

Szinte mind más.

Guatemala Huehuetenango   enyhén gyümölcsös ahogy én pörkölöm.

Guatemala Pacamara  hasonló ízvilág, mint a huehue, de kevésbé gyümölcsös

Guatemala Bourbon Antigua - Sacatepequez  a 3 közül talán a leggyümölcsösebb karakter, de nem savanyú

 

Mindhárom kiváló választás.

Mint tudjuk, ebből kettő nemzetközi díjat nyert.

 

Amint látom konkrétan ez érdekel:

Guatemala SHB Flor De Coban.

Ez egy olcsóbb típus.

Teszteltem, de nem választottam.


  • 0

#1355 Guest_mozes76_*

Guest_mozes76_*
  • X

Elküldve: 2014 augusztus 29 - 18:06

A guatemalai kávéknál milyen ízek jöhetnek elő, mire számíthatok?


  • 0

#1356 opel123

opel123

    Beköltözött

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.456 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Zalaegerszeg
  • Interests:Zene, fotó, régi órák, kávé

Elküldve: 2014 augusztus 28 - 18:30

Finnyás egy szerkezet. Sok játszási lehetőség nincs vele. Itt nem nagyon lehet a hővel játszani, csak a darálással, pörköléssel és tamperolással. 

Lehet, csak nem tudod, hogy hány fok.  Ha egy hűtőcsapolást végzel, utána rakod fel a kart és a fűtés lekapcsolódása után 0-30 mp közötti idővel játszol akkor egész jól ismételhető lesz a hőfok.

 

Ja most láttam, hogy Pavoni, nem Gaggia... akkor vissz az egész....


Szerkesztve opel123 által: 2014 augusztus 28 - 18:32

  • 0

#1357 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 augusztus 28 - 13:13

A GB-el meg olyat főztem, hogy órákig a számban volt az íze.

A pörkölés jó. Még próbálkozok vele, van belőle bőven.

Akkor pasz.


  • 0

#1358 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 augusztus 28 - 13:11

Rosszul pörkölted.

Én próbáltam Pavonival.Isteni volt.

A GB-el meg olyat főztem, hogy órákig a számban volt az íze.

A pörkölés jó. Még próbálkozok vele, van belőle bőven.


  • 0

#1359 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.670 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2014 augusztus 28 - 13:09

Most délben teszteltem a stradivarit a pavonival is.

Eléggé markáns füstös íze volt, nem ízlett :(

Rosszul pörkölted.

Én próbáltam Pavonival.Isteni volt.


  • 0

#1360 veng123

veng123

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.646 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:GY-M-S

Elküldve: 2014 augusztus 28 - 13:02

Pedig nem azt mondtátok, h a gyümisökkel gyűlik meg a baja a Pavoninak, a Stradivari pedig éppenhogy csokis vonal, elvileg finomat kellene belőle húznia gondolkodik.gif

Finnyás egy szerkezet. Sok játszási lehetőség nincs vele. Itt nem nagyon lehet a hővel játszani, csak a darálással, pörköléssel és tamperolással. 


  • 0




4 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 4 vendég, 0 anonim felhasználó