Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Szemes kávé tesztek


  • Please log in to reply
1636 válasz erre a témára

#21 bajnokpityu

bajnokpityu

    Törzsvendég

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipa
  • 1.211 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 19:45

Nem lehet, hogy valahogy összekevertétek a mintákat? Én két féle főzőn, 6x ellenőriztem, és mindig a 4-es volt a kezelhetetlen, másnak meg a 8-as. A hetes meg semmiképp nem lehetett savas, az sötét pörkölésű, csokis fajta volt. gondolkodik.gif

Te tudod, Nálad milyen volt a kettő egymáshoz képest.

 

Nálam a 8as mindenképp világosabb pöri volt, mint a 4es.

a 7es a kakaóbomba volt nálam is.

 

sztem nem nagyon lehet ilyet elhibázni.


Szerkesztve bajnokpityu által: 2017 február 06 - 19:45

  • 0

#22 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 06 - 19:45

Nem lehet, hogy valahogy összekevertétek a mintákat? Én két féle főzőn, 6x ellenőriztem, és mindig a 4-es volt a kezelhetetlen, másnak meg a 8-as. A hetes meg semmiképp nem lehetett savas, az sötét pörkölésű, csokis fajta volt. gondolkodik.gif

Biztos nem kevertük össze.

A zacsik előre meg voltak számozva. Egyszerre mértünk ki egyféle kávét.

A zacsikat előtte mindegyiket átnéztük.


  • 0

#23 pi61

pi61

    Törzsvendég

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.776 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Érd

Elküldve: 2017 február 06 - 19:38

Nem lehet, hogy valahogy összekevertétek a mintákat? Én két féle főzőn, 6x ellenőriztem, és mindig a 4-es volt a kezelhetetlen, másnak meg a 8-as. A hetes meg semmiképp nem lehetett savas, az sötét pörkölésű, csokis fajta volt. gondolkodik.gif


  • 0

#24 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 06 - 19:31

 vagy csak lehet, hogy hosszabb ideig melegítettem a kávéfőzőt

 

Ez lehetett.


  • 0

#25 szabiakos

szabiakos

    Nincs visszaút

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 19:28



Szabiakos: azért nem hiszem, hogy az lenne a gond mert amikor visszaküldtem Bélának még jót lehetett készíteni belőle.[/quote]

Mi? Nem tudom most mire gondolsz
  • 0

#26 kimber

kimber

    ecce homo

  • Adminisztrátor
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 6.156 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pestszentlőrinc
  • Interests:szó-kép-zene

Elküldve: 2017 február 06 - 19:05

Én mindegyikből eltettem egy-egy adagot az eredményhirdetés utánra, hogy ennek tudtában felülvizsgáljam a korábbi ítéleteim, és most a 7-es csomagból sikerült egy nagyon finomat főznöm, már nem volt ihatatlanul savanyú. Úgy látszik jót tett a kávénak egy kis levegőzés, vagy csak lehet, hogy hosszabb ideig melegítettem a kávéfőzőt, ahogy tanácsolták, nem tudom, de sikerült kiküszöbölni a savasságot. :) 


  • 0

#27 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 06 - 18:51

Szerintem nálam ennyit számított az, hogy kb két héttel később került sorra a világosabb minta. Azért azt se felejtsük el, hogy sokan tapasztalták már azt, hogy a világosabb minták gyorsabban romlanak.

OK, de mi ezután készítettünk abból, amit katoci visszaküldött.

 

Egyébként meg egyetértek, mert tényleg hamarabb öregszenek a világosak pörkölésűek, de János meg azt mondta, hogy ez nem így van.

 

Egyszer talán be is írta ezt valahová itt.


  • 0

#28 Katoci

Katoci

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 667 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 18:39

A visszaküldött kávét mi is HG1-gyel daráltuk le.

Ma este levettem a felsőszűrőt, elmostam, beáztattam tersonetbe, majd kis vízkőoldóba, és a rajta lévő lyukak átmérője majd duplájára nőtt. Továbbra sem hiszem, hogy ez volt a gond, de ráfért a tisztítás. Holnap reggel főpróba a Gardellivel.

 

Szabiakos: azért nem hiszem, hogy az lenne a gond mert amikor visszaküldtem Bélának még jót lehetett készíteni belőle.


Szerkesztve Katoci által: 2017 február 06 - 18:40

  • 0

#29 Wolfy999

Wolfy999

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 112 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 18:24

Elemezzük már ki ezt a két kávét.

8, AVX KV Mix Diamond  Bécsi -----10-10-8-5-X-9-8-8-2-5-10-9-7----120/91 Pont-76%

4, AVX KV Mix Diamond  Francia-6-9-6-10-9-6-8-8-6-8-7-9-9--130/101 Pont-78%

 

Még nem néztem át, hogy ki hogyan pontozta egymáshoz képest ezt a két majdnem egyforma kávét.

A pörkölési szint között pici különbség volt, de mint látható, ez pont elég volt ahhoz, hogy pár gépnek feladja a leckét.

 

 

Wolfy999:

4.

Egyenletes és elég világos pörkölés.

Jól elkészítve nagyon kellemes édes, gyümölcsös ízvilágot kapunk, de ha nem jól bánunk vele, akkor könnyen grapefruit íz lesz belőle. Hosszabbra engedve, nálam 2,5-szörös arány mellett 30 másodperc körüli lefolyással lett a legjobb 94 fokos fejhővel. Elég finomra kellett őrölni, úgyhogy gyengébb darálóhoz nem ajánlom. Még hosszabbra engedve is közepesen testes tudott maradni.

9 pont, nem kezdőnek való kávé, de tényleg jót lehet belőle készíteni.

 

8,

Egész világos pörkölés, kicsi és közepes szemek.

Sajnos mire sorra került nálam ez a minta is kezdett kicsit döglődni, így biztosan nem sikerült kihoznom belőle a maximumot. Határozottan gyümölcsös ízvilágú, bár ez már a külseje alapján is borítékolható volt. Igyekeztem sokféle beállítással menteni a menthetőt, így talán cseresznyés és narancsos ízjegyeket tudtam előcsalni. Nem igazán lett testes az ital.

7 pont, szerintem ígéretes, nagyon kíváncsi lennék frissen mit lehetett volna kihozni belőle.

Szerintem nálam ennyit számított az, hogy kb két héttel később került sorra a világosabb minta. Azért azt se felejtsük el, hogy sokan tapasztalták már azt, hogy a világosabb minták gyorsabban romlanak.


  • 0

#30 Katoci

Katoci

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 667 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 09:30

A visszaküldött kávét mi is HG1-gyel daráltuk le.

Akkor megnézem azt a felsőszűrőt. Nem is gondoltam rá, de ha sok a szilikonzsír, akkor juthat oda is.


  • 0

#31 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 06 - 09:02

Nem látom miért lehetne gond a Cremina (persze egy lyukas bádog a vízterítő, de a célnak bőven megfelel, hiszen alacsony nyomáson kapja a vizet lezdetben, és filterpapír is védi a pogácsát. Azért megnézem, mert volt már olyan, hogy szilikonzsíros kávéolaj eltömeszelte a lyukak jelentős részét. Szerintem egyébként a daráló nagyobb eséllyel ludas, lehet, hogy a max 180/perc (de pl a teszten inkább 70-80/perc volt) fordulatszám a ludas. Tegnap újból megnéztem, a kések kellően koncentrikusak (a hosszú rengellyel persze nem tudok mit kezdeni).

A visszaküldött kávét mi is HG1-gyel daráltuk le.


  • 0

#32 Katoci

Katoci

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 667 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 06 - 08:52

Biztos van benne valami, mert nézd meg, hogy a 8-as kávékkal kik milyen géppel nem boldogultak.

Katoci nem amatőr és a darálója is nagyon jó. Ott az Olympia volt a gond.

Nem látom miért lehetne gond a Cremina (persze egy lyukas bádog a vízterítő, de a célnak bőven megfelel, hiszen alacsony nyomáson kapja a vizet lezdetben, és filterpapír is védi a pogácsát. Azért megnézem, mert volt már olyan, hogy szilikonzsíros kávéolaj eltömeszelte a lyukak jelentős részét. Szerintem egyébként a daráló nagyobb eséllyel ludas, lehet, hogy a max 180/perc (de pl a teszten inkább 70-80/perc volt) fordulatszám a ludas. Tegnap újból megnéztem, a kések kellően koncentrikusak (a hosszú rengellyel persze nem tudok mit kezdeni).


  • 0

#33 Vinkler

Vinkler

    Dynaudiophile

  • Adminisztrátor
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.589 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budakalász
  • Interests:Autó, zene, kerékpár, tollaslabda

Elküldve: 2017 február 06 - 07:51

Szerintem felesleges új gépet venni. Az a gb twin nagyon jó kis masina a külön gőz termoblokk végett is. Sokkal praktikusabb lenne fejleszteni.
nekem a cm702 van. A sötétebb pörik azok nehezebben jönnek ki belőle, és elöbb rögösödik. A világos pörik meg szinte nem is rögösödnek. Most este ittam egy avx gebenát, fagyóból 0 rög volt benne. Mivel 90%-ban világosabbat iszok így nincs gond.


Vannak egyéb problémáim is a Gaggiaval, de ez itt off. :)
  • 0

#34 szabiakos

szabiakos

    Nincs visszaút

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 05 - 22:57

A nyomás be lett lőve az enyémen is, valamint kapott felső szűrőt is. Pid abból a szempontból hidegen hagyott, hogy játszak a kávékkal. Elkészítettem, ha jó volt vettem továbbra is, ha nem, nem. Valóban a piddel stabilabbá lehetne tenni, de bevallom, hamarabb cserélném le egy komolyabb masinára, mintsem átalakítassam.
Most, mióta elindult a tesztelés én is jobban figelem a dolgokat és bevallom elindult bennem a kiváncsiság a pid irányába is.

A daráló. Nagyon zavar benne, hogy kb lehetetlen 2x egyforma mennyiséget ledarálni vele. Hetente szét kell szedni és kipucolni, szerintem nagyon érzékeny erre is. Ezt leszámítva nincs vele bajom, használható cucc, mondjuk a fokozatok talán picit nagyobbak az ideálisnál.

Szerintem felesleges új gépet venni. Az a gb twin nagyon jó kis masina a külön gőz termoblokk végett is. Sokkal praktikusabb lenne fejleszteni.

nekem a cm702 van. A sötétebb pörik azok nehezebben jönnek ki belőle, és elöbb rögösödik. A világos pörik meg szinte nem is rögösödnek. Most este ittam egy avx gebenát, fagyóból 0 rög volt benne. Mivel 90%-ban világosabbat iszok így nincs gond.


Szerkesztve szabiakos által: 2017 február 05 - 22:58

  • 0

#35 Vinkler

Vinkler

    Dynaudiophile

  • Adminisztrátor
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.589 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budakalász
  • Interests:Autó, zene, kerékpár, tollaslabda

Elküldve: 2017 február 05 - 22:51

Hát igen ahhoz a kávéhoz kell a pid, meg valami hőstabil gép. Ajánlom pid+rézcsőt. Kb 2 kategóriát lép előre a géped. Nekem is graef-em van wdt-vel nagyon sokat lehet javítani az őrleményen, kb. itt is egy szintet lépsz így őrlő terén.
 
nem kötekedni akarok de így ezt nem értem a bemutatkozásodban: "de bevallom annyira nem fogott meg (pid)" két sorral lentebb pedig: " nagyon nehéz konstans eredményt elérni ezekkel a gépekkel."
 
Ez lenne a megoldás. Lényegében ugyanaz a gépparkunk GB + graef,
mióta van pid, rézcső, ipari felső szűrő, minden egyes kv készítés öröm, előtte rohadt sok szenvedés volt, gyakran szar kvval, úgyhogy nagyon ajánlom ezeket :)


A nyomás be lett lőve az enyémen is, valamint kapott felső szűrőt is. Pid abból a szempontból hidegen hagyott, hogy játszak a kávékkal. Elkészítettem, ha jó volt vettem továbbra is, ha nem, nem. Valóban a piddel stabilabbá lehetne tenni, de bevallom, hamarabb cserélném le egy komolyabb masinára, mintsem átalakítassam.
Most, mióta elindult a tesztelés én is jobban figelem a dolgokat és bevallom elindult bennem a kiváncsiság a pid irányába is.

A daráló. Nagyon zavar benne, hogy kb lehetetlen 2x egyforma mennyiséget ledarálni vele. Hetente szét kell szedni és kipucolni, szerintem nagyon érzékeny erre is. Ezt leszámítva nincs vele bajom, használható cucc, mondjuk a fokozatok talán picit nagyobbak az ideálisnál.
  • 0

#36 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 05 - 22:36

 

Ez lenne a megoldás. Lényegében ugyanaz a gépparkunk GB + graef,

mióta van pid, rézcső, ipari felső szűrő, minden egyes kv készítés öröm, előtte rohadt sok szenvedés volt, gyakran szar kvval, úgyhogy nagyon ajánlom ezeket :)

Biztos van benne valami, mert nézd meg, hogy a 8-as kávékkal kik milyen géppel nem boldogultak.

Katoci nem amatőr és a darálója is nagyon jó. Ott az Olympia volt a gond.


  • 0

#37 szabiakos

szabiakos

    Nincs visszaút

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 február 05 - 22:22

Szerintem, ha rendesen el tudom készíteni a 8-ast, akkor az a másik kedvencem. Komoly illatok és ízek kerültek elő, de valahogy az én belépő cuccaimmal nem kaptam egy egységes ízvilágot.

 

Hát igen ahhoz a kávéhoz kell a pid, meg valami hőstabil gép. Ajánlom pid+rézcsőt. Kb 2 kategóriát lép előre a géped. Nekem is graef-em van wdt-vel nagyon sokat lehet javítani az őrleményen, kb. itt is egy szintet lépsz így őrlő terén.

 

nem kötekedni akarok de így ezt nem értem a bemutatkozásodban: "de bevallom annyira nem fogott meg (pid)" két sorral lentebb pedig: " nagyon nehéz konstans eredményt elérni ezekkel a gépekkel."

 

Ez lenne a megoldás. Lényegében ugyanaz a gépparkunk GB + graef,

mióta van pid, rézcső, ipari felső szűrő, minden egyes kv készítés öröm, előtte rohadt sok szenvedés volt, gyakran szar kvval, úgyhogy nagyon ajánlom ezeket :)


Szerkesztve szabiakos által: 2017 február 05 - 22:23

  • 0

#38 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 05 - 22:16

A gyári az még gázosabb:

https://www.cerinico...na-67-original/

Csatolt képek:

  • IMG_2910__86590.1447459630.500.750.JPG
  • IMG_2911__48469.1447459630.500.750.JPG

  • 0

#39 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 05 - 22:14

Olympia Cremina új típus felsőszűrő:

https://www.cerinico...w-style-250261/

Csatolt képek:

  • 2015_06_25_09.49.28__81724.1435242083.500.750.jpg
  • 2015_06_25_09.49.33__20610.1435242269.500.750.jpg

  • 0

#40 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 106.212 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2017 február 05 - 22:11

1972-es La Pavoni felsőszűrő:

http://www.francesco...1)/DSC_6830.JPG

Csatolt képek:

  • DSC_6830.JPG

  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó