Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Kávéházi csevegő


  • Please log in to reply
6233 válasz erre a témára

Szavazás: Milyet kávét iszol? (398 felhasználó adott le szavazatot)

Szavazz, hogy megtudjuk milyen kávét szoktál vásárolni.

  1. Szavazott A legolcsóbbat.Maximum 2000 Ft-ot költök 1Kg kávéra. (45 szavazat [11.31%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 11.31%

  2. Szavazott Maximum 3000 Ft-ot költök 1 Kg kávéra. (88 szavazat [22.11%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 22.11%

  3. Szavazott Kávékeveréket veszek.Minimum 30% Arabica tartalmút.Max 4000 Ft-ot költök 1 kg kávéra. (42 szavazat [10.55%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 10.55%

  4. Kávékeveréket veszek.Minimum 50% Arabica tartalmút.Max 5000 Ft-ot költök 1 kg kávéra. (49 szavazat [12.31%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 12.31%

  5. Szavazott Csak a márkanév számít.5000 Ft-nál többet is adok 1 Kg kávéért. (21 szavazat [5.28%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 5.28%

  6. Szavazott Csak friss pörkölésű minimum 50% Arabica tartalmú kávét veszek. 5000 Ft-nál többet is adok 1 Kg kávéért. (140 szavazat [35.18%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 35.18%

  7. Szavazott A legtöbbször koffeinmentes kávét veszek. (13 szavazat [3.27%] - Megtekintés)

    Voksolás százalékaránya: 3.27%

Voks A vendégek nem szavazhatnak

#1 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 13 - 16:42

Van világosabb pörkölésű is, legalábbis a képeiken a falon mutattak közepesre pörköltet is.  A feketére pörkölt kávéjuk ihatatlanul szenes. Az olaj a feketére pörkölés és a tárolási idő miatt van, de 2 hónap után ez sok kávéval megtörténik, akármelyik forrásból, még a neves pörkölőktől is.  Talán a francia jobb, azt kéne próbálnod.  A gépük szerintem nem rossz, de a bolondbiztos gőzölő az nem tetszett.

Tényleg meg akarom kóstolni pár kávéjukat, mert olvastam, hogy vannak jobbak is.

Amit láttam a babtartályban, az szörnyű volt.


  • 0

#2 opel123

opel123

    Beköltözött

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.531 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Zalaegerszeg
  • Interests:Zene, fotó, régi órák, kávé

Elküldve: 2018 január 13 - 16:37

Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?

 

A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.

Van világosabb pörkölésű is, legalábbis a képeiken a falon mutattak közepesre pörköltet is.  A feketére pörkölt kávéjuk ihatatlanul szenes. Az olaj a feketére pörkölés és a tárolási idő miatt van, de 2 hónap után ez sok kávéval megtörténik, akármelyik forrásból, még a neves pörkölőktől is.  Talán a francia jobb, azt kéne próbálnod.  A gépük szerintem nem rossz, de a bolondbiztos gőzölő az nem tetszett.


  • 0

#3 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 13 - 16:35

Ennyit szamit a marketing.

Sajnos igen. 


  • 0

#4 mdav88

mdav88

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 484 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 január 13 - 16:23

sajnos tényleg így van. A mekiben Frankie  autómata gépek vannak. Ezzel nem igazán lehet jó ristretto-t készíteni. Nekünk is van 5 szett ilyen.


Ennyit szamit a marketing.
  • 0

#5 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 13 - 15:02

Persze hogy tele volt mert trendi, meg a poharra a nevedet is rairjak! Ugyanolyan mint a mcdonalds, hiaba szemet, mindig vannak benne.

sajnos tényleg így van. A mekiben Frankie  autómata gépek vannak. Ezzel nem igazán lehet jó ristretto-t készíteni. Nekünk is van 5 szett ilyen.


  • 0

#6 mdav88

mdav88

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 484 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 január 13 - 14:05

Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?
 
A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.


Persze hogy tele volt mert trendi, meg a poharra a nevedet is rairjak! Ugyanolyan mint a mcdonalds, hiaba szemet, mindig vannak benne.
  • 1

#7 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 13 - 13:51

Papírpohár-adót vezethetnek be Nagy-Britanniában

Gigantikus szeméthegyek jönne össze minden évben eldobható kávéspoharakból, melyeknek csak töredékét hasznosítják újra. Erre érkezne válaszul az új illeték, a befolyt összegből az ország hulladék újrahasznosító telepeit fejlesztenék.

http://www.mfor.hu/c...itanniaban.html

 

Atya világ:

Nagy-Britanniában 30 ezer tonna papírpohár-hulladék keletkezik évente,

Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?

 

A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.


  • 0

#8 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 13 - 13:26

Én láttam élőben is. Le a kalappal!

Kiszedtem pár beírást, hogy nyugi legyen inkább.


  • 0

#9 AVX-Gergő

AVX-Gergő

    avx

  • Mokka Mester
  • PipaPipa
  • 237 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 január 11 - 21:20

Tényleg Magyarország legmodernebb pörkölője! Aki megnézi azt gondolja valamelyik nagy nemzetközi élelmiszer gyártó vállalatnál jár. Én láttam miből mi lett ! Le a kalappal :)
  • 0

#10 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 11 - 20:54

Én láttam élőben is. Le a kalappal!

Ma elkészült a kémény. Még a szellőztetést kell megcsinálni és finító.


  • 0

#11 Vinkler

Vinkler

    Dynaudiophile

  • Adminisztrátor
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 7.656 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budakalász
  • Interests:Autó, zene, kerékpár, tollaslabda

Elküldve: 2018 január 11 - 20:40

Ezt még októberben írtam és fotóztam:
Elküldve: 2017 október 05 - 20:56

99%-ban kész az üzem.

 
Jövő héten lesz 100%.
Ennyire bonyolult mindent jól megcsinálni.
A nyersanyag raktár képén látható, hogy a légy is elcsúszna a padlón.

Én láttam élőben is. Le a kalappal!
  • 0

#12 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 11 - 19:25

Ezt még októberben írtam és fotóztam:

Elküldve: 2017 október 05 - 20:56

99%-ban kész az üzem.

 

Jövő héten lesz 100%.

Ennyire bonyolult mindent jól megcsinálni.

A nyersanyag raktár képén látható, hogy a légy is elcsúszna a padlón.

 

 

Csatolt képek:

  • post-9296-0-52815700-1507233379.jpg
  • post-9296-0-40040900-1507233382.jpg

  • 0

#13 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 10 - 19:27

Papírpohár-adót vezethetnek be Nagy-Britanniában

Gigantikus szeméthegyek jönne össze minden évben eldobható kávéspoharakból, melyeknek csak töredékét hasznosítják újra. Erre érkezne válaszul az új illeték, a befolyt összegből az ország hulladék újrahasznosító telepeit fejlesztenék.

http://www.mfor.hu/c...itanniaban.html

 

Atya világ:

Nagy-Britanniában 30 ezer tonna papírpohár-hulladék keletkezik évente,

Csatolt képek:

  • starbucks-afp.jpg

  • 0

#14 opel123

opel123

    Beköltözött

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.531 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Zalaegerszeg
  • Interests:Zene, fotó, régi órák, kávé

Elküldve: 2018 január 10 - 13:37

Ezen jót röhögtem:

"A szentendrei Bravos kávépörkölőben üzemében az IFS Food(International Featured Standards Food) szerinti minőségirányítási-élelmiszerbiztonsági szabvány szerinti rendszert működtetnek – a szabványt a kétezres évek elején kezdte kidolgozni a német és francia Kereskedelmi Szövetségek Egyesülete. Amint neve is mutatja, a rendszer speciálisan az élelmiszeriparra koncentrál."

 

A képet elnézne nem tudom ez a rozsdás valami hogyan felel meg ennek a szabványnak.

 

Csodás technika, csudajó kávé!

A balatonfüredi szívkórház előtti kútból vöröses színű és erősen vasízű viz jön.  Kis rozsda nem gond. :-) 


  • 0

#15 Asgard

Asgard

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.904 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 január 09 - 22:33

Ésszerű szabályozás szükséges, és fontos. Kérdés hogy bizonyos szerveknél az elmebeteg szabályzás, és a büntetési bevétel növelése mint egyetlen eredmény mennyire összeegyeztethető az egészséges és erős gazdasággal - már ha ez szempont.
Teljes ágazatokat ismerek amiket pont a szabályzók miatt működtetnek külföldön, az olcsó munkabér nem kompenzálja az egyéb ágon keletkező költségeket.
Mindamellett gratulálok, kitartást, nem kérdés, hogy jelenleg a legjobb pörkölési hátterű cég vagytok, gondolom gyorsan lejön majd a kisebbeknek, hogy nagyon komoly forgalom kell ahoz hogy ilyen beruházás megtérüljön, kézenfekvő lesz hogy akinek nem kell nagy kapacitás itt pörköltessen, máshol ilyen minőségben csak jóval messzebb tud.
Valahogy úgy érzem hogy a következő években nagyon más lesz a piac. Ahogy egyre szűkül a magas minőségű kávé beszerzése, nagyon hangsúlyos lesz a jó gép.
Ha megnézed ma már nem ritka a hazai speciality pörkölőknél sem, hogy a polcon lévő kávék néhány éve még pl sima Sidamok voltak, ma már mint Speciality futnak valamilyen marketing köntösben, speciality áron. Már szó nincs Coe-ről, meg 90+ ról, sima 3.-4. vonal beli kávék szépen tálalva. Ha korrelál a piac, hamar kiderül hogy ha mindenki nagyjából hasonló korrekt alapanyagból dolgozik, az egyetlen versenyelőny a technológia, és a tudás marad. Szerintem nagyon jó irányba léptetek, sok sikert!
  • 0

#16 mikohogy

mikohogy

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 10 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest
  • Interests:Kávé, fizika, futás, street workout, természet... nagy hirtelen ennyi :)

Elküldve: 2018 január 09 - 22:06

Üdv!

 

Érdekelne, hogy mi történik ha egy pre-mil Pavoni-t és az IMS kosár - felső szűrő kombót keresztezzük.

 

Megosztanátok a tapasztalataitokat kérlek? :)


  • 0

#17 AVX

AVX

    avxcafe.hu

  • _ATC
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 109.581 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar/Szeged
  • Interests:Kávé,zene,autó...

Elküldve: 2018 január 09 - 20:19

Ezen jót röhögtem:

"A szentendrei Bravos kávépörkölőben üzemében az IFS Food(International Featured Standards Food) szerinti minőségirányítási-élelmiszerbiztonsági szabvány szerinti rendszert működtetnek – a szabványt a kétezres évek elején kezdte kidolgozni a német és francia Kereskedelmi Szövetségek Egyesülete. Amint neve is mutatja, a rendszer speciálisan az élelmiszeriparra koncentrál."

 

A képet elnézne nem tudom ez a rozsdás valami hogyan felel meg ennek a szabványnak.

 

Csodás technika, csudajó kávé!

 

 

Csatolt képek:

  • 20151012kave-kaveporkoles-bravos-szentendre6.jpg
  • 20151012kave-kaveporkoles-bravos-szentendre10.jpg
  • 20151012kave-kaveporkoles-bravos-szentendre5.jpg
  • 20151012kave-kaveporkoles-bravos-szentendre11.jpg
  • 20151012kave-kaveporkoles-bravos-szentendre12.jpg

  • 0

#18 Asgard

Asgard

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.904 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 január 09 - 14:01

Úgy általában.

A lényegi különbség hogy a papír finomabban szűr, illetve az olajban oldódó aromák egy részét kiszedi. Egy tisztább vékonyab ital lesz hasonló lefolyás mellett.
A fém minden ízt átenged, de a mikroszemcsék egy részét is. Az ital így teljesebb, teltebb. Én kicsit ülepítem, és a végét nem töltöm ki elég tiszta lesz így az ital.
Kávé válogatja melyiket érdemes. Nagyon általánosítva egy egyszerűbb ízvilágú etiopot én papírral készítenék, egy komolyabb közép amerikai tud olyan többletet fémmel ami a papírból elveszik. Persze érdemes kipróbálni valahol hogy az egyéni ízléshez melyik passzol jobban.
  • 2

#19 killerfinger

killerfinger

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 95 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Interests:Monti, outi, pálinka, főzés

Elküldve: 2018 január 09 - 07:07

Szia!
Van. Úgy általában érdekel még választás előtt, vagy konkrét brew szinten?

Úgy általában.


  • 0

#20 Asgard

Asgard

    Lefelé a lejtőn

  • Mokka Mester
  • PipaPipaPipa
  • 1.904 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 január 08 - 13:03

Sziasztok!
 
Van esetleg valakinek tapasztalata V60-as papírszűrő vs fémszűrővel kapcsolatban?
 
 
üdv

Szia!
Van. Úgy általában érdekel még választás előtt, vagy konkrét brew szinten?
  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó