Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Cambridge Audio


  • Please log in to reply
151 válasz erre a témára

#1 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2017 január 11 - 11:49

Akció

 

Csak erősítő + CXN együtt történő vásárlása esetén van a kedvezmény!

CXA60 + CXN : 540.000Ft helyett 479.900Ft

CXA80 + CXN : 600.000Ft helyett 539.900Ft

Csatolt képek:

  • Cambridge-audio_CXA60_Sztereó-erős
  • Cambridge-audio_CXA60_Sztereó-erős
  • Cambridge-audio_CXA80_Sztereó-erős
  • Cambridge-audio_CXA80_Sztereó-erős
  • Cambridge-audio_CXN_hálózati-lejátszo (2).jpg

  • 0

#2 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2017 január 02 - 10:17

Ment PÜ

Kedves Cambridge Audio, tudnak valami okosat mondani  a problémámra? Mivel probálkozzak még?


  • 0

#3 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2017 január 01 - 17:34

Íme a fejlemények, copy paste egy másik fórumról. Javasolnak esetleg valami más beállítást a SUB hátulján? Annyi módosítás van, hogy az AVR menüjén belül a FRONT hangszorókat small-ra állítottam.

 

Üdvözletem. AVR volt a magyar forgalmazónál, mindent rendben találtak. Factory reset is történt, SUB-ot visszakapcsolták. Korábban kikapcsoltam a menüben mert nem használtam. Tegnap hazahoztam az AVR-t, minden kábelt a helyére csatlakoztattam és a SUB kap jelet és meg is szólal, ekkor még nem tekertem lejebb a SUB-on a hangerőt. Annyi változást történt az AVR menüben, hogy a frontokat visszaraktam Large-ról small-ra, mivel most már van SUB. Tegnap kicsit tesztelgettem, AVR-en feljebb tekerve a hangerőt túl erősnek találtam a SUB-ot így a SUB-on lejebb tekertem a hangerőt. Mai napon ismét az van, hogy a SUB nem veszi a jelet, gyanítom, hogy összefüggésben lesz azzal, hogy állítottam a SUB-on a hangerőt, próbáltam feljebb tekerni a hangerőt, SUB nem veszi a jelet. Mit javasoltok, mi az amit rosszul csinálok? Azt is mondta valaki korábban, hogy a SUB-on ne álltsak a hangerőn, csak az AVR-en. Nem igazán értem mi történik  :) KÉP a mostani SUB beállításról.

Kedves Cambridge Audio, tudnak valami okosat mondani  a problémámra? Mivel probálkozzak még?


  • 0

#4 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2017 január 01 - 15:02

Köszönjük!

Búék mindenkinek  ;peace;


  • 0

#5 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2016 december 31 - 19:54

Búék mindenkinek  ;peace;


  • 0

#6 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 december 31 - 10:49

B.U.É.K 2017!

Csatolt képek:

  • BUEK2017.jpg

  • 0

#7 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 december 22 - 10:03

Szia

A hangszedő pontos típusát kell megtudni vásárlás előtt. A CP2 mindkét típust kezeli.

Szia!

Nagyon amatőr kérdésem van:honnan és miből állapítom meg,hogy MM vagy MC a hangszedőm?Van egy 351R erősítőm,rá kellene kötnöm a lemezjátszóm,de fogalmam sincs melyiket vegyem,CP1,CP2....köszi a választ!


Szerkesztve Steinhart által: 2016 december 22 - 10:03

  • 0

#8 mezoli

mezoli

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 20 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 december 20 - 16:27

Szia!

Nagyon amatőr kérdésem van:honnan és miből állapítom meg,hogy MM vagy MC a hangszedőm?Van egy 351R erősítőm,rá kellene kötnöm a lemezjátszóm,de fogalmam sincs melyiket vegyem,CP1,CP2....köszi a választ!


  • 0

#9 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2016 december 20 - 13:16

Igen

10-14h között

Íme a fejlemények, copy paste egy másik fórumról. Javasolnak esetleg valami más beállítást a SUB hátulján? Annyi módosítás van, hogy az AVR menüjén belül a FRONT hangszorókat small-ra állítottam.

 

Üdvözletem. AVR volt a magyar forgalmazónál, mindent rendben találtak. Factory reset is történt, SUB-ot visszakapcsolták. Korábban kikapcsoltam a menüben mert nem használtam. Tegnap hazahoztam az AVR-t, minden kábelt a helyére csatlakoztattam és a SUB kap jelet és meg is szólal, ekkor még nem tekertem lejebb a SUB-on a hangerőt. Annyi változást történt az AVR menüben, hogy a frontokat visszaraktam Large-ról small-ra, mivel most már van SUB. Tegnap kicsit tesztelgettem, AVR-en feljebb tekerve a hangerőt túl erősnek találtam a SUB-ot így a SUB-on lejebb tekertem a hangerőt. Mai napon ismét az van, hogy a SUB nem veszi a jelet, gyanítom, hogy összefüggésben lesz azzal, hogy állítottam a SUB-on a hangerőt, próbáltam feljebb tekerni a hangerőt, SUB nem veszi a jelet. Mit javasoltok, mi az amit rosszul csinálok? Azt is mondta valaki korábban, hogy a SUB-on ne álltsak a hangerőn, csak az AVR-en. Nem igazán értem mi történik  :) KÉP a mostani SUB beállításról.


  • 0

#10 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 december 15 - 14:13

A Cambridge Audio Importőreként természetesen van belőlük.

http://www.audiophil...hono_eloerosito

http://www.audiophil...hono_eloerosito

http://www.audiophil...ono_eloerosito_

Mármint nektek van eladó a fentiek közül? Ha igen, melyik, és mennyiért?


  • 0

#11 szabinho

szabinho

    Újonc fórumos

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 33 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 december 14 - 19:35

Nagyon szépen köszi!

Mármint nektek van eladó a fentiek közül? Ha igen, melyik, és mennyiért?


  • 0

#12 szabinho

szabinho

    Újonc fórumos

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 33 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 december 14 - 19:34

Szia kell egy Phono előerősítő Cambridge Audio CP1, CP2 vagy van még 651P phono erősítőnk.

Nagyon szépen köszi!


  • 0

#13 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 december 12 - 07:15

Szia kell egy Phono előerősítő Cambridge Audio CP1, CP2 vagy van még 651P phono erősítőnk.

Üdv, egy jó ismerősöm a Taya DP 510-es lemezjátszóját (Taya MM 115-ös hangszedővel) egy Cambridge Azur 540A erősítővel szeretné használni. A jelek alapján (vékony nahg, nem szól a basszus, egyébként is halk) nincs se phono card az erősítőben/höz, sem pedig előerősítővel nem rendelkezik. Mit javasoltok ebben az esetben, mi a legköltségkímélő megoldás, hogy szóljon a rendszer?


  • 0

#14 szabinho

szabinho

    Újonc fórumos

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 33 Hozzászólás:

Elküldve: 2016 december 11 - 15:33

Üdv, egy jó ismerősöm a Taya DP 510-es lemezjátszóját (Taya MM 115-ös hangszedővel) egy Cambridge Azur 540A erősítővel szeretné használni. A jelek alapján (vékony nahg, nem szól a basszus, egyébként is halk) nincs se phono card az erősítőben/höz, sem pedig előerősítővel nem rendelkezik. Mit javasoltok ebben az esetben, mi a legköltségkímélő megoldás, hogy szóljon a rendszer?


  • 0

#15 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 december 10 - 23:02

Igen

10-14h között

Szombaton is nyitva vannak?


  • 0

#16 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2016 december 09 - 10:53

Várunk az üzletben és megoldjuk a problémát :D

Szombaton is nyitva vannak?


  • 0

#17 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 november 29 - 15:55

Várunk az üzletben és megoldjuk a problémát :D

Jó reggelt. Annyit elfelejtettem említeni, hogy valamiért a surround módok sem érhetőek el, lehet annyira balfasz vagyok és elállítottam valamit az avr menüjében, keresni foglak benneteket időpont egyeztetés miatt.


  • 0

#18 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2016 november 29 - 08:57

Üdv
Be kell hozni az erősítőt hozzánk és bevizsgáljuk, szerviz megnézi hogy mi a probléma.


Jó reggelt. Annyit elfelejtettem említeni, hogy valamiért a surround módok sem érhetőek el, lehet annyira balfasz vagyok és elállítottam valamit az avr menüjében, keresni foglak benneteket időpont egyeztetés miatt.
  • 0

#19 Steinhart

Steinhart

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.277 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest,1202 Mártírok útja 145

Elküldve: 2016 november 29 - 07:30

Üdv

Be kell hozni az erősítőt hozzánk és bevizsgáljuk, szerviz megnézi hogy mi a probléma.

 

Sziasztok. Adott egy CA Azur 551R típusű erősítő. DALI SUB E-12 F mélynyomóm van. Egy évvel ezzelőtt  amikor a SUB-ot  vásároltam semmi gond nem volt a műkődéssel, simán kapott jelet a SUB és olyan hangja volt, hogy alíg bírtam feltekerni a hangerőt. Aztán egy szép napon amikor portalanítottam a SUB-ot, véletlenül belenyúltam a reflexnyílásba amitől elvált a műanyagcső. Pár hétig ilyen állapotban használtam a SUB-ot. Ekkor írtam a HORN distributionnek, kedvesek voltak és kiküldtek hozzám egy hozzáértő személyt aki megragasztotta. Viszont még mielőtt kijött a szakember és megragasztotta volna a levált műanyagcsővet, előfordult, hogy néha a SUB olyan gyengén szólt, erőtlenül, mintha egyáltalán nem lett volna benne "kraft". 

 

SUB már járt szervízben, ahol megerősítették, hogy teljesen rendben van és semmi gond nincs vele.

 

Hétvégén elvégeztem a lentebb leírtakat:

 

Erősítőből kihúztam a SUB kábelt, végén lévő meleg finoman megérintettem és a sub kapott  jelet és megszólalt. Ezt a művelelet elvégeztem még egy másik különböző kábellal, ebből arra következtetek, hogy a SUB rendben van és a két kábel is rendben van. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy másik CA erősítőm - 751R. Tegnapi napon összekötöttem az egész házimozit SUB-al együtt a 751R-el és itt a SUB teljesen rendben van, kapja a jelet és végzi a dolgát.

 

551R-el összekötve nem kap jelet, hiába van feltekerve a SUB-on lévő frekvencia maximumra, hangerő is fel van tekerve félig.Egyszerűen 551R esetében a SUB nem kap jelet. Mit javasolnak, volt már 2-3 alkalommal is factory reset, semmit nem használt. Mostani Ca 551R beállításai, KÉPEK.

 

Képek elkészítése óta váltpztatások: frekvencia teljesen fel van tekerve a SUB-on, POWER MODE pedig AUTO. PHASE az korábban is "0" volt.

 

Teljesen mindegy, hogy 5.1 vagy 7.1, SUB nem szólal meg az 551R-el. 

 

Távkapcsról azért készítettem képet mert nincs rajta olyan opció ami kikapcsolja a SUB-ot.

 

Kérem szépen segítségüket, illetve tanácsukat.


  • 0

#20 allein

allein

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 161 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest

Elküldve: 2016 november 27 - 22:03

Sziasztok. Adott egy CA Azur 551R típusű erősítő. DALI SUB E-12 F mélynyomóm van. Egy évvel ezzelőtt  amikor a SUB-ot  vásároltam semmi gond nem volt a műkődéssel, simán kapott jelet a SUB és olyan hangja volt, hogy alíg bírtam feltekerni a hangerőt. Aztán egy szép napon amikor portalanítottam a SUB-ot, véletlenül belenyúltam a reflexnyílásba amitől elvált a műanyagcső. Pár hétig ilyen állapotban használtam a SUB-ot. Ekkor írtam a HORN distributionnek, kedvesek voltak és kiküldtek hozzám egy hozzáértő személyt aki megragasztotta. Viszont még mielőtt kijött a szakember és megragasztotta volna a levált műanyagcsővet, előfordult, hogy néha a SUB olyan gyengén szólt, erőtlenül, mintha egyáltalán nem lett volna benne "kraft". 

 

SUB már járt szervízben, ahol megerősítették, hogy teljesen rendben van és semmi gond nincs vele.

 

Hétvégén elvégeztem a lentebb leírtakat:

 

Erősítőből kihúztam a SUB kábelt, végén lévő meleg finoman megérintettem és a sub kapott  jelet és megszólalt. Ezt a művelelet elvégeztem még egy másik különböző kábellal, ebből arra következtetek, hogy a SUB rendben van és a két kábel is rendben van. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy másik CA erősítőm - 751R. Tegnapi napon összekötöttem az egész házimozit SUB-al együtt a 751R-el és itt a SUB teljesen rendben van, kapja a jelet és végzi a dolgát.

 

551R-el összekötve nem kap jelet, hiába van feltekerve a SUB-on lévő frekvencia maximumra, hangerő is fel van tekerve félig.Egyszerűen 551R esetében a SUB nem kap jelet. Mit javasolnak, volt már 2-3 alkalommal is factory reset, semmit nem használt. Mostani Ca 551R beállításai, KÉPEK.

 

Képek elkészítése óta váltpztatások: frekvencia teljesen fel van tekerve a SUB-on, POWER MODE pedig AUTO. PHASE az korábban is "0" volt.

 

Teljesen mindegy, hogy 5.1 vagy 7.1, SUB nem szólal meg az 551R-el. 

 

Távkapcsról azért készítettem képet mert nincs rajta olyan opció ami kikapcsolja a SUB-ot.

 

Kérem szépen segítségüket, illetve tanácsukat.


Szerkesztve allein által: 2016 november 27 - 22:09

  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó