Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Műszaki segítség


  • Please log in to reply
67 válasz erre a témára

#1 trane

trane

    elektrobaroCkdzsezzer

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 6.919 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 február 11 - 11:04

Hú, ha kihúzod a végcsöveket és úgy kapcsolod be az erősítőt, akkor azért legyen a kezed ügyében egy poroltó :-)

 

Félretéve a tréfát: soha ne kapcsolj be semmilyen csöves készüléket úgy, hogy nincsenek benne a csövek.

 

A Pointe Sima Jubilee nem alkalmas előerősítőnek. Vonalszintű kimenete van, azaz egy fix jelet ad ki, amit nem lehet a hangerőszabályozóval szabályozni. Például a magnóknak van szükségük felvételkészítéskor ilyen fix kimenetre, hogy ha felvétel közben lehalkítod/felhangosítod az erősítőt, a felvétel szintje ettől ne változzon.

azért ez így nem teljesen igaz gondolkodik.gif > (amennyiben persze van ilyen egység a készülékben) a fonó-fokozat csöveit nyugodtan ki lehet húzni egy csövesből, ha nem használja az ember azt a részét, s így nem csupán nem öregszenek fölöslegesen az oda-való csövei, de még ráadásként a hang is jobb lesz (kisebb terhelés jut a tápra) leborulunk.gif


  • 0

#2 Pato

Pato

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 14 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Esztergom

Elküldve: 2018 február 11 - 07:31

Hú, ha kihúzod a végcsöveket és úgy kapcsolod be az erősítőt, akkor azért legyen a kezed ügyében egy poroltó :-)

 

Félretéve a tréfát: soha ne kapcsolj be semmilyen csöves készüléket úgy, hogy nincsenek benne a csövek.

 

A Pointe Sima Jubilee nem alkalmas előerősítőnek. Vonalszintű kimenete van, azaz egy fix jelet ad ki, amit nem lehet a hangerőszabályozóval szabályozni. Például a magnóknak van szükségük felvételkészítéskor ilyen fix kimenetre, hogy ha felvétel közben lehalkítod/felhangosítod az erősítőt, a felvétel szintje ettől ne változzon.

Köszönöm a segítséget.

Soha nem foglalkoztam ezzel ,de mostmár nyilvánvaló hogy tanulnom kell.Belevetem magam a műszaki irodalomba,hogy ne kérdezzek ekkora hülyeségeket.

Úgy tűnik,István készülő "tananyagában" lehetnék egy fejezet,ezzel a kérdéssel.


  • 0

#3 Pointe

Pointe

    pointe.hu

  • _POI
  • PipaPipa
  • 919 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest
  • Interests:csöves erősítők és lemezjátszók

Elküldve: 2018 február 10 - 23:43

 

Adott egy Pointe Sima Jubilee erősitő amit a közeljövőben előerősitőként szeretnék használni egy darabig.Kérdésem hogy a végfokcsöveket kivegyem vagy inkább ne?

 

Hú, ha kihúzod a végcsöveket és úgy kapcsolod be az erősítőt, akkor azért legyen a kezed ügyében egy poroltó :-)

 

Félretéve a tréfát: soha ne kapcsolj be semmilyen csöves készüléket úgy, hogy nincsenek benne a csövek.

 

A Pointe Sima Jubilee nem alkalmas előerősítőnek. Vonalszintű kimenete van, azaz egy fix jelet ad ki, amit nem lehet a hangerőszabályozóval szabályozni. Például a magnóknak van szükségük felvételkészítéskor ilyen fix kimenetre, hogy ha felvétel közben lehalkítod/felhangosítod az erősítőt, a felvétel szintje ettől ne változzon.


  • 0

#4 Rotox

Rotox

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 303 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pécs

Elküldve: 2018 február 10 - 18:35

A konkrét kérdéshez ugyan nem tudok hozzászólni, de nekem eszembe nem jutna a Jubilee vonalkimenetére végfokot kötni...  gondolkodik.gif

 

 

Csatolt képek:

  • Jubilee_back.jpg

  • 0

#5 Gomeez

Gomeez

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 17 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2018 február 10 - 17:24

Szerintem a jubilee erösitőnek nincsen előfok kimenete
  • 0

#6 Gomeez

Gomeez

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 17 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szeged

Elküldve: 2018 február 10 - 17:22

Sziasztok
Ha nagy marhaságot kérdezek ne kövezzetek meg érte..(kezdő vagyok).
Adott egy Pointe Sima Jubilee erősitő amit a közeljövőben előerősitőként szeretnék használni egy darabig.Kérdésem hogy a végfokcsöveket kivegyem vagy inkább ne?


  • 0

#7 Pato

Pato

    Isten Hozott! :)

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 14 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Esztergom

Elküldve: 2018 február 10 - 15:05

Sziasztok

Ha nagy marhaságot kérdezek ne kövezzetek meg érte..(kezdő vagyok).

Adott egy Pointe Sima Jubilee erősitő amit a közeljövőben előerősitőként szeretnék használni egy darabig.Kérdésem hogy a végfokcsöveket kivegyem vagy inkább ne?


  • 0

#8 trane

trane

    elektrobaroCkdzsezzer

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 6.919 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 28 - 14:01

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Azért tettem fel a kérdést mert évekig a 4Ohmos kimeneten használtam a dobozokat, talán abból a megfontolásból hogy ha a 6Ohm alá csúszik az impedancia akkor a 4Ohmos kimeneten jobb az illesztés,de most néhány alkalom erejéig a 8Ohm-os kimeneten hallgatva úgy hallom hogy kis hangerőn jobb a felbontás és a tér is talán szélesebb,lehetséges ez vagy adjak el mindent és öntsek forró ólmot a fülembe?

bár általában a 4 Ohm-os kimeneten szoktak 'jobban' szólni 8 Ohm-os hangfalakkal a (főleg kis-teljesítményű) csövesek, de ha másként hallod, akkor az a te hangfalaiddal és erősítőddel úgy van :smile53:


  • 0

#9 Ear

Ear

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.500 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 28 - 07:39

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Azért tettem fel a kérdést mert évekig a 4Ohmos kimeneten használtam a dobozokat, talán abból a megfontolásból hogy ha a 6Ohm alá csúszik az impedancia akkor a 4Ohmos kimeneten jobb az illesztés,de most néhány alkalom erejéig a 8Ohm-os kimeneten hallgatva úgy hallom hogy kis hangerőn jobb a felbontás és a tér is talán szélesebb,lehetséges ez vagy adjak el mindent és öntsek forró ólmot a fülembe?

Simán lehet.


  • 0

#10 -whitefül-

-whitefül-

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 15:47

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Azért tettem fel a kérdést mert évekig a 4Ohmos kimeneten használtam a dobozokat, talán abból a megfontolásból hogy ha a 6Ohm alá csúszik az impedancia akkor a 4Ohmos kimeneten jobb az illesztés,de most néhány alkalom erejéig a 8Ohm-os kimeneten hallgatva úgy hallom hogy kis hangerőn jobb a felbontás és a tér is talán szélesebb,lehetséges ez vagy adjak el mindent és öntsek forró ólmot a fülembe?


  • 0

#11 pferi

pferi

    Fórumlakó

  • V.I.P.
  • PipaPipa
  • 756 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Magyar / Gyula

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 13:26

Én az AZ2-őt a Pointe sima mkII. erősítő 4 ohmos csatlakozójára kötve használtam.


  • 0

#12 timcs

timcs

    Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 654 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:SK

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 12:42

Sziasztok,
Kérdezem a szakértőket,hogy 6Ohm-os impedanciájú dobozokat(konkrétan AN AZ3) melyik kimenetre( kell ,érdemes javalott,) kötni a pointe Sima esetében(4 vagy 8Ohm ugye)
Köszi

A 6ohm az a nominalis impedancia, ettol bizonyos frekvenciakon lehet magasabb es alacsonyabb erteke is. Nem tudom mennyi az AN min impedanciaja, de sok hangsugarzonak mikozben 8ohm-os a nominalis a min neha 4ohm ala esik. Probald ki mindket kimenetet, a 8 ohmosnal ovatosabban a volumevel mivel hamarabb clipelhet az erosito igy a biztonsag szempontjabol en a 4ohmosra kotnem.
  • 0

#13 Ear

Ear

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.500 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 10:09

Sziasztok,

Kérdezem a szakértőket,hogy 6Ohm-os impedanciájú dobozokat(konkrétan AN AZ3) melyik kimenetre( kell ,érdemes javalott,) kötni a pointe Sima esetében(4 vagy 8Ohm ugye)

Köszi

Próbáld ki mindkettőt. Némileg eltérő hangzást fogsz kapni, ami jobban tetszik, a mellett maradj. Tudom, ez elsőre nem tűnik túl precíz válasznak, de ilyen esetben rengeteg függ a használt kábeledtől, annak hosszától, a doboz elhelyezésétől, amik mind befolyásolják, hogy terheli a trafót a az AZ3 és nálad melyik megoldás lesz a jobb.


  • 0

#14 fff

fff

    Törzsvendég

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 1.156 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Fő-falu a mocskos Budapestia

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 09:42

Sziasztok,
Kérdezem a szakértőket,hogy 6Ohm-os impedanciájú dobozokat(konkrétan AN AZ3) melyik kimenetre( kell ,érdemes javalott,) kötni a pointe Sima esetében(4 vagy 8Ohm ugye)
Köszi

. Sztem 4 .
  • 0

#15 -whitefül-

-whitefül-

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2017 augusztus 27 - 09:24

Sziasztok,

Kérdezem a szakértőket,hogy 6Ohm-os impedanciájú dobozokat(konkrétan AN AZ3) melyik kimenetre( kell ,érdemes javalott,) kötni a pointe Sima esetében(4 vagy 8Ohm ugye)

Köszi

 


  • 0

#16 Pointe

Pointe

    pointe.hu

  • _POI
  • PipaPipa
  • 919 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest
  • Interests:csöves erősítők és lemezjátszók

Elküldve: 2017 február 16 - 16:36

Érdeklődöm, a TPC (600/1200) tápszűrő fizikai paraméterei után. Elsősorban a teljes magassága érdekel... Triviális de  kérdés, beférne e a hifi polcom alá.

 

A leválasztó trafókat kb három éve nem forgalmazzuk. Akkoriban sajnos nem mértük le, most pedig nincs mit lemérnünk :-(

 

De szerintem lesz majd jótét lélek errefelé, akinek van ilyenje otthon, és előkapja a collstokkot :-)


  • 1

#17 Taarzan

Taarzan

    Nincs visszaút

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 136 Hozzászólás:

Elküldve: 2017 február 16 - 14:38

Érdeklődöm, a TPC (600/1200) tápszűrő fizikai paraméterei után. Elsősorban a teljes magassága érdekel... Triviális de  kérdés, beférne e a hifi polcom alá.

 


  • 0

#18 hukkle

hukkle

    Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 660 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pest
  • Interests:gitár

Elküldve: 2016 április 15 - 18:57

Köszi szépen! A többit majd jövő héten személyesen megbeszéljük!


  • 0

#19 Pointe

Pointe

    pointe.hu

  • _POI
  • PipaPipa
  • 919 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest
  • Interests:csöves erősítők és lemezjátszók

Elküldve: 2016 április 14 - 16:41

 

Urak! Mint új Pointe Amplifica erősítő tulaj kérdezném, hogy csak banándugós vagy  sarus rögzítésű hangfalkábelt is fogad-e.  Köszi a válaszokat előre is !

 

 

 

Sarusat is fogad.


  • 1

#20 hukkle

hukkle

    Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 660 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pest
  • Interests:gitár

Elküldve: 2016 április 14 - 16:28

Urak! Mint új Pointe Amplifica erősítő tulaj kérdezném, hogy csak banándugós vagy  sarus rögzítésű hangfalkábelt is fogad-e.  Köszi a válaszokat előre is !

 
  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó