Jump to content
AVX Café Rebat
nehai

Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Recommended Posts

Nos már elég régóta küzdök egy igazán jó jelkábel házi elkészítésével, talán most sikerült ezt elérni, felépítése 24AWG UPOCC tömör vezeték, csatlakozónak egy robosztus csavaros tipust választottam, egyrészt a felépítése, másrészt a hangja miatt.

 

Ha valakit érdekel, akkor természetesen ki lehet próbálni. A kábel fejlesztése persze folyik, és lesz tápkábel és hangfalkábel is.

post-64-1281507267.jpg

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon
ez az a kábel amiről irtál nekem?

Nem, az volt a másik esélyes. De ennél maradtam, tegnap volt egy nagyobb összehasonlítás "kicsit" magasabb kategórájú versenyzőkkel, és egyöntetűen ez lett a nyerő. Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, ezért nem írok nyilvánosan részleteket, elkerülendő a vitákat.

Akit érdekel elviszi, de garantálom, hogy nem fogja megbánni. Amúgy sem lenne hiteles az én számból dícsérni.

Privátban beszélhetünk róla bővebben, akit érdekel. :)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Azért, hogy írjak a hangjáról is valamit. Egy olyan kábelt kerestem, ami hosszútávon hallgatható akár reggeltől-estig (nálam ez sokszor előfordul), például nagyon szeretem a női opera énekeseket, ez főleg a régebbi felvételeken elég nagy kihívás egy olcsó kábelnek, fogalmazhatunk úgy, hogy szinte esélytelen, főleg úgy, hogy közben a magastartomány energiája megmaradjon, és mivel Yello-t vagy Kraftwerk-et is hallgatok, és azon is jó legyen, mert hát könnyű lekerekített magastartománnyal jó női énekhangot csinálni, de az hazavágja a keményebb stílusokat.

 

A kábel legkiemelkedő tulajdonsága, az, hogy nagyon zenei, rendkívül nyugodt Kondo KSL karakter, de azzal ellentétben rockon vagy elektronikus zenén is megállja a helyét. Nagyon széles sztereo tér jellemzi, mely mélységileg eléggé jól tagolt, de ez persze felvételfüggő. Nálam például kapásból orvosolt egy félig meddig akusztikai problémát, megszűnt a mélyek enyhe döngése :) talán a nagyobb felbontású mélytartomány miatt van, nem gombócból szól a mélyregiszter.

 

Az egész sávban levegős, nagy felbontás jellemzi, kellemes húsos középtartománnyal, és édes magastartománnyal mely rendkívül részletező, de nem teszi szétesővé a hangot, mely megint sok még drágább kábel sajátja.

 

Ugye már csak az kérdés mindez mihez képest, na ez az amit mindenkinek sajátmagának kell eldöntenie.

 

Ha lenne rá lehetőség (pénz) bizony gyári darabként a hangja alapján, olyanok is betennék a láncba, akik most simán átlépik ezt a kábelt, mert ennyiért nem lehet jó.

 

Akik eddig hallották azok sajna nem fórumoznak, majd megpróbálok valakit rávenni a regelésre :) Mások szabadabban elmondhatják a véleményüket.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Nem próbáltam még nagyon friss "fejlesztés", rengeteg energiám van benne, és mellette folyik a hálózati és hangfalkábeles projekt is. De nem akarom elkapkodni, mindent sorjában :)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Ma volt szerencsém meg hallgatni a kábelt egy rövid teszt erejéig. Musical Fidelity E10 eröstö, Pio PDS-707 és Sonus Faber Concertino (még az elsö model). A HF kabel VdH 352 az IC VdH second.

Igy hallgatom már lassan 10 éve :)

Felmerült hogy lassan ideje változtatni a rendszeren. CD és erösitö cserén gondolkodtam de lehet csak jobb kábeleket kell találnom azzal kihuzzom még egy darabig.

A régi hangzás VdH-lok visszafogott ,sötét de kellemes és részletezö hangja tetszett ,de nem volt tökéletes.

A kis monitor miatt soha nem is vártam egetverö mélyeket igy beletörödtem hogy ez ennyit tudd.

Az secondot lecserélve a dupla eres IC-re a hang sokkal nyiltabb lett. A középtartomány sokat javult levegösebb ,teltebb lett. A dobok igazi testett öltöttek és olyan mélyre ment a hang amit eddig még nem hallotam. Az mellett hogy megnyiltak az alsó és felsö határok a hangkép végig egyben volt, nem szinezett sehol sem, megfogottabb lett és az apró részletek hallhatóbbak lettek. A dinamika erösödöt, magassak részletezöbb lett de nem volt bántó és a tér is nagyobb lett, föleg fölfelé, eddig elég lapos hangépet produkált a VdH. Ugy is jellemezték ezt anno? elhúzták a függönyt a szinpad elöl.

Ezután kiprobáltuk a szimpla kabelt is. a dinamika jelentösen visszaesett és föleg a basszusban eltüntek az elöbb emlitet elönyei.

 

Hát a VdH-t nyugdijba küldöm az biztos. Szerintem a hangfal kábel cseréje után még többet megmutathat.

 

A kábelt csak ajánlani tudom, érdemes próbát tenni vele ennyi pénzért ne is keres hozzáhasonló gyári kábelt.

 

Köszönöm a lehetöséget mégegyszer a teszthez.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Korrekt a leírás köszönöm, még azzal kiegészítve, hogy a kábelt reggel nyolckor raktam össze, a dugó is vadonatújan került rá, kb: kétórát járódott, meg is említettem, hogy nem vagyok vele elégedett, ugyanis tegnap este elvitték a saját bejáratott darabomat, így most élesben kaptam én is ízelítőt abból, mit is jelent a bejáratás. A bejáratott sokkal nyugodtabb, teltebb, hallgathatóbb, nem kicsi a különbség, ekkora mértékű változást még magam sem tapasztaltam kábeleknél.

 

 

kaboca36

 

A hangfalkábelre is lesz ötletem :)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Első tapasztalataim a kábellel kapcsolatban:

-simább,melegebb,tonálisan kellemesebb,sokkal jobban hallgatható hang.Egy kicsit a mélyebb irányba vitte a hangképet - de előnyére.Eltűnt a hangból a ridegség,élesség,nem kiabál a közép, a basszus szinte kottázható.Mind amellett megmaradt a magas régió tisztasága,lehet,hogy egy kicsit gömbölyített rajta,de sokkal jobban tettszik.Ezek az első benyomások - szerintem ettől még csak jobb lesz,ha "járódik" egy kicsit.

Ha valakinek egy igazán jó kábel kell feltétlenül tegyen egy próbát ezzel a termékkel! :):)

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Még egy komment az audiodiyről

 

Shany,

 

"Nos, én is kipróbáltam a kábelt ( a duplát ). A lehallgató berendezés: EMU0404 USB hangkártya, TEAC VRDS 10SE, a fórumon bemutatott - jelenleg hibrid, csöves+bipoláris tranzisztoros - erősítő, és jórészt Focal hangszórókból barkácsolt 3 utas hangsugárzó.

Kábelem eddig Van Den Hul ( olcsóbb ), valamint Audioquest volt gyári, bár az utóbbi időkben kísérleteztem különféle "drótokkal" , és bizonyos paramétereikben ( külön-külön ) néhol elég jónak is tűntek, de végül is az erősítő fejlesztése alatt egy Arzachel féle kábelt használtam, jórészt kiegyenlítettsége folytán. A "tesztben" tehát ehhez hasonlítottam, a Néhai-kábel még "nyers" volt.

 

Az Arzachel kábel: bár frekvenciabalanszát tekintve kiegyenlített, vattás, lágy, néhol túlcsillapított hangú, a zenét egyfajta rózsaszín mázzal borítja be, de megnyugtatóan zenél.

A Néhai kábel: ehhez képest a naturális valóság. Először a közepek felbontása tűnt fel, sokkal jobb a tér, sokkal több a részlet, nyitottabb. A magasakon most nyoma sincs lekerekítésnek, ( mint a másik kábel esetében, ahol bár a magasak "húsosak", mégis sávhatároltnak hat néhol ), több az információ, a levegő, analitikusabb a hang, és emellett mégis természetesebb balansz. Bár keményebbnek, direktebbnek tűnik, mégis ez az igazi, egyáltalán nem harsány, sőt...Tapasztalatom szerint ez ritkán sikerül együtt.

 

Nem volt még eddig (sajnos) igazán jó kábelem, így értékben vagy kategóriában nem tudom elhelyezni Néhai kábelét, ebben az összehasonlításban a különbség igen nagy, de inkább drasztikus.

A hatásával beleszögez a fotelbe, a már megunt, vagy akár hallgathatatlan felvételek is izgalmassá lesznek, számomra ez legfontosabb paraméter.

 

Az a csúnya az egészben - ha az erősítőm fejlesztésére gondolok- hogy ilyen mértékű változáshoz, akár konstrukciót is lehet váltani.

Talán egy hajszálnyival lehetne teltebb, viszont akkor meg lehet, hogy nem lenne ennyire részletező mélyben... nem is tudom.

Úgyhogy gratulálok Néhai, és persze magamnak is, hogy megvettem. :) "

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

EASYRIDER írta,

 

audiodiy

 

"Pár napja nekem is birtokomban van a kábel, Néhai jóvoltából. Kővetkező berendezéseken van hallgatva marantz cd-63se, csöves kimenetű dac, technics 131mk2- denon dl 103-vls-40.30 mc trafó és KD-féle fet bemenetű riaa, etelon integra- diy, heybrook hb1.Kábelek vdh, qed, mig. Hf kábel cat7. Tömören fogalmazva, első hallásra nagyon tiszta levegős, dinamikus részletező hangkép tárult elém,nagyon jó sávszélekkel. Shany fórumtárs nagyon jól megfogalmazta a tapasztalatait a kábellel kapcsolatban, és teljesen egyetértek vele. Hasonló jó dolgokat tapasztaltam én is a rendszeremet hallgatva. Csak gratulálni tudok Néhai fórumtársnak! :( "

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Néhai barátunktól én is kaptam fülelésre 1 pár Furutech dugós réz kábelt.

Több kábele is járt már nálam amik többnyire jól szerepeltek,

de ez a mostani egy kicsit más volt nem csak formailag,de hangilag is.

 

A zajkeltöim/Diy hybrid erösitő-B&W 602s2 hangfal-HP 550-core2dual proci,2gb ram-Foobar2000-asio driver

-miditec audioface usb-spdifátalakító-Monitor Coax kábel-Harman Kardon hd970"MOD" mint dac

-Kimber Hero ic,Kimber 4 tc hangfalkábel,Valhalla Cuag2,Cu2+ tápkábelek,Diy elosztó/

nem túl hivalkodóak,de lehet velük zenét hallgatni.

 

Nem adott zenéket hanem inkább albumokat hallgattam meg vele,pc-röl illetve cd-röl is.

 

A Pink Floyd-Dark Side of the moon

A gitár ércesen pengett a kórus átlátható volt és kontúros,

a basszus nem volt terjengö,még akkor is ki lehetett venni a játszott dallamot,

ha más hangszerek ordítottak mellette. Nagyon részletesnek, és fegyelmezettnek hallottam. :D

Kari Bremnes-Norwegian mood

A hölgy hangja üde volt, jól esett hallgatni.

Igazi énjét a kábel itt mutatta meg, rendkívül tág és mély teret nyitott,

a hangszerek pontos helye szinte látható volt. Semmi plusz rárakódás, rendkívüli,

mégis megfogott dinamika. Nagyon sokáig hallgatható. :D

 

Ez a kábel igen csak egyben van :( erössége az dinamikus hangzás átláthatóság, sok részlet, széles szinpad,holografikus képalkotás, és a jól kontrolált basszus. ;)

A kábel nem rendszerhangolásra való ,inkább nyugodt zenehallgatásra.Csak ajánlani tudom. :)

aki tudja hallgassa meg.

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Volt szerencsém nekem is meghallgatni az IC kábeleket.

Ami számomra egyértelmű volt, hogy nagyon sok részletet mutat meg és a mélyek jobban kottázhatóak. Élmény vele nagybőgőt hallgatni.

A középtartomány nagyon informatív és azt úgy teszi, hogy nem válik tolakodóvá vagy fárasztóvá. Jó sztereó képalkotás jellemzi, melyet kiegészít a kimagasló téralkotása is.

Ha valakinek búgósak a mélyei érdemes egy próbát tennie ezzel a kábellel.

Én kis és közepes hangerőn hallgattam vele zenét és a hangszeres zenéknek nagyon jót tett az IC.

Kipróbáltam a UPC beltéri egységével a rádióadást is és a gyengébb jellel is hozta azt a pluszt, amitől kellemesebbé tette a zenehallgatást.

Érdemes akár olcsóbb rendszerekben is meghallgatni. :(

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Sziasztok!!!

 

Jártak nálam is a Néhai fórumtárs " VIRGO" nevű IC-i. egy 65cm 2x2 fonatú és egy 100cm 2x3 fonatú.

Két napig nyüstöltem, teszteléskor 4 számot hallgattam: Szimfonikus, Jazz, Elektronikus, Deep Purple HighWay Star, azután már csak a zenét. Nagyon szépen, tisztán, részleteket is megjelenítve, valamint a döngő mélyeket megszüntetve dolgozott a rendszerben. Minden elképzelhető helyre bedugdostam. Digi kábelként is jól teljesített. Volt úgy hogy csak a végfok (régi Bodor) elé kötöttem és hol a hármasat, hol pedig a kettes fonatot véltem jobbnak hallani. Így a méret döntött és a 65cm hosszú kettes fonatot megtartottam. (Holnap utalom a pénzt.)

Nem utolsó sorban a Furutech csatlakozók a szorítós kivitelnek köszönhetően nagyon masszívan ültek az aljzatokon. Szép gondos, profi kivitelezés.

A VIRGO-t csak ajánlani tudom. akár csak egy meghallgatás erejéig. 36_1_19.gif

Néhai fórumtárs személyében egy szimpatikus, korrekt embert ismertem meg.

 

Fórumtársi üdvözlettel: Jenő

 

36_1_19.gif :lol!: :kiraly:

Hozzászólás megosztása


A hozzászólás linkje:
Oszd meg más oldalakon

Regisztrálj vagy jelentkezz be!

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni a fórumhoz.

Regisztráció

Regisztrálj a fórumra. Csak pár lépés.

Regisztráció

Bejelentkezés

Regisztrált felhasználó vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés


  • Jelenleg olvassa:   0 felhasználó

    Egyetlen felhasználó sem olvassa ezt az oldalt

×