Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

ValhallA világa


 • Please log in to reply
3530 válasz erre a témára

#1 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: Tegnap, 22:51

A hétvégén végre elkészült a Draco Reference összekötő. Csatlakozók tekintetében, hosszú vívódás után végül a Furutech FP601G - FP602G csatlakozó párosra esett a választás, amely a meghallgatások során a leginkább harmonizált a kábel hangkarakterével. 

 

Csatolt képek:

 • 28945128_10204888676254289_432829668_o.jpg
 • 28944107_10204888675694275_1369040651_o.jpg
 • 28946172_10204888674254239_1476142622_o.jpg

Szerkesztve ValhallA által: Tegnap, 22:53

 • 4

#2 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: Tegnap, 19:51

Azt megkérdezhetem, hogy a Valhalla AgIVn illetve Valhalla AgIVs tápkábel mihez ajánlott illetve a termékpalettát nézve hol helyezkedik el? Belépő szint vagy inkább már a komolyabb szint?

Köszönöm!

Természetesen! 

 

Az AgIV forráskomponensekhez, kisebb teljesítményigényű elektronikákhoz ajánlott. Minőségüket tekintve az audiophile kategóriába tartozó készülékek kompromisszum nélküli kiszolgálása volt a fő cél a tervezés során. (Ez a típus már évek óta nem készül.)

A széria utolsó darabja az AgVIIImkII is kizárólag használtan érhető el ,amely kategóriákkal magasabb hangminőséget képvisel, mint a megelőző generációk. Már-már szinte AgPt szintű produkciót nyújt...


 • 1

#3 KopaszKutya

KopaszKutya

  Fórumlakó

 • Tag
 • PipaPipa
 • 679 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Tolna, Hungary

Elküldve: Tegnap, 19:02

Azt megkérdezhetem, hogy a Valhalla AgIVn illetve Valhalla AgIVs tápkábel mihez ajánlott illetve a termékpalettát nézve hol helyezkedik el? Belépő szint vagy inkább már a komolyabb szint?

Köszönöm!
 • 1

#4 Kobak

Kobak

  Fórumlakó

 • V.I.P.
 • PipaPipa
 • 510 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budapest

Elküldve: Tegnap, 18:22

Sziasztok!

 

Először is Világbéke! :)

 

Olvasva itt a rengeteg hozzászólást, gondoltam én is írok, de egyáltalán nem vitaindító, folytató szándékkal.

Először is le kell szögeznem, hogy nekem van "néhány" ValhallA kábelem, amiket nagy szeretettel hallgatok.

Kezdetben, amikor elkezdtem a kábelezéssel foglalkozni, nem nagyon hittem benne, majd jött a sok hallgatózás és a nagyobbnál nagyobb meglepetések.

Evvel együtt a legjobb teszt talán az volt, amikor édesapámhoz vittem át hálózati kábelt, meg összekötőt. Neki is elég jó, jól összeválogatott rendszere van, de táp oldalon a gyáriak voltak, összekötő meg hangfalkábel pedig Nordost Blue Heaven.

A jó az egészben az volt, hogy nem csak ketten voltunk, hanem a családból többen, így akik teljesen szkeptikusak voltak, azok is tudtak véleményt formálni. Egyöntetű volt, hogy amikor kikerült egy egy kábel a rendszerből, egyre laposabb lett. Nem volt hallgathatatlan, de komoly hiányérzetet hagyott maga után. A sztori vége az lett, hogy hétvégén az erősítőbe végre bekerült egy ValhallA CuAgXn. Meghallgattuk és ő is azt mondta, hogy nem érti, de maradjon, mert így jobb.

 

Én amikor kábeleket vettem, mindig összehallgattam az épp meglévővel és mérlegeltem, hogy megéri e az árát, hoz e annyit. Lehetőség szerint vakon persze, hogy ne legyek elfogult.

 

Ma összeszámoltam érdekességképpen, hogy a rendszeremben kb mennyibe kerültek a kábelek, és nálam kb 30% jött ki... És az az igazság, hogy ha bármelyiket kivenném, nagyon fájna a hiánya. Evvel együtt sokkal többet is lehetne áldozni kábelekre, de az már nem emelne annyit az én rendszeremen, hogy megérje, mert annyit tud az összes többi komponens. Sajnos itt is igaz, hogy a rendszer olyan erős, amilyen erős a leggyengébb láncszem.

 

Hogy tovább csapongjak, le kell írnom, mert Ákos, szerénysége miatt úgysem ír le soha ilyet, engem meg úgysem ismer senki :) , én amikor anno nála jártam életem legjobb hangját nála hallottam.

Több neves forgalmazó nagy demo szobáiban sem hallottam még hasonlót sem. Ezt csak azért írom le, hogy megértse aki akarja (aki nem annak úgyis mindegy), hogy amin Ákos fejleszt, az az "átlagos" felhasználótól nagyon nagyon messze áll. Hogy a korábbi hasonlatot folytassam, ő Ferrarira fejlesz, de a fejlesztés értelem szerűen egy Opelban is megmutatja az előnyeit, maximum olyan szinten amit az soha nem tud kihasználni.

Szóval amikor nála jártam, gyakorlatilag 1,5 órát tátott szájjal hallgattam mindent. Mindegy volt, hogy milyen műfaj, milyen előadó, csak szóljon. Itt értettem meg, hogy mi a referencia, mi a mérce, ő mihez mérten mondja, hogy pl az Aura sorozat mennyiben jobb, mint az AgPt. Megjegyzem, nálam az AgPt is túlmutat a rendszeren, ezért csak elképzelni tudom mit tud egy Aura...

 

Ákosnál pl soha nem érdekelt, hogy mi van benne, nem kerestem a misztikumot, mivel bármilyen kategóriájú kábele is került hozzám, mind minőségi volt az adott szinten.

 

Én köszönöm, hogy ő ennyi munkát fektetett ebbe a hobbiba, mivel így belekóstolhatok olyan dolgokba is, amire amúgy nem lenne lehetőségem.

 

Jó munkát neki és sok sok kitartást!

 

Világbéka ;)


 • 9

#5 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 17 - 13:01

 

Olyan családban nőttem fel, ahol bármiről lehetett beszélni, bármit lehetett kérdezni, ha betartottunk bizonyos szabályokat, ha kellő tisztelettel és némi szerénységgel viseltettünk egymással. Valószínűleg bennem van a hiba, mert azt feltételeztem, hogy az általam felvetett a témákat értelmesen, kulturáltan meg tudjuk itt beszélni. Azért is választottam ezt a topikot, mert egyrész úgy ítéltem meg, hogy ide zömében az átlagnál értelmesebb és jobbféle emberek irkálnak, másrészt nem találtam a témaköröknek igazán megfelelő topikot. Azt feltételeztem, hogy a hozzászólásomra majd érvek és ellenérvek fognak érkezni, de azt látom, hogy a kérdéseim inkább a tabu témakörbe tartoznak, sértik egyesek érzékenységét és érdekeit. Sajnálom, hogy így gondolják de azt még jobban, hogy nem tudunk, illetve nem akarunk őszintén beszélni. Így sosem tudjuk meg, hogy mások miképpen és miért pont úgy vélekednek erről a két témáról.
 
Az igazság felszabadít - mondta Édesapám, mikor kisfiúként füllentésen kapott, s hagyott némi időt, hogy átgondoljam a történéseket. Bár egyetértek vele, de eltekintek ettől, s ígérem, hogy ebbe a topikba nem írok többet.
Éljen a langyos állóvíz, éljen a világbéke !

 

Kedves Amatőr61!

Sajnos én nem tudok rövid úton megsértődni és nem írni többet, mert ezt a topikot 2008-óta gondozom, igyekezve minőségi tartalommal megtölteni.
Hidd el, néha nekem is jól esne, egyik-másik nagyívű, emelkedett kioktatás után becsapni a hátam mögött az ajtót...
Ide 20-25embernél többen nem nagyon látogatnak, amennyiben nincs sportszerűen mások sértegetése, pellengérre állítás, megkövezés, tömegbunyó és egyéb más bazári látványosság.
Számomra az a stabil pár fős törzsgárda a legfontosabb és nem a vérszagra gyűlő ellendrukkerek vélt igazságérzetének legyezgetése.

Minden feltett kérdést megválaszoltam, annak rendje és módja szerint, mindezt tettem a témához illő alázattal, tisztelettel. Sőt! Meg is kértem másokat, hogy hasonlóan viseltessenek.
Amennyiben pedig nem kifejezetten hozzám intéződött a kérdés, akkor valóban szerencsésebb lett volna más topikot választani.
Mióta létezik elektronikus média, azóta minden hazai Audio site tele van a hasonló, ilyen-olyan indíttatású, anyázásba torkolló hifisztikai gittrágással.
Borítékolható volt, hogy itt is ez fog történni...

Miben más ez a topik?
Talán észrevetted, hogy nincs naponta melldöngetés és saját portéka ajnározás, csak azért, hogy legyen új tartalom, extra kattintás.
Mindig törekedtem újat, valami mást létrehozni maximális visszaellenőrzés és önkontroll kíséretében, amit többek között ezen a helyen kommunikálok ha arra érdemesnek találom.
Azért kezdtem el különféle anyagokkal kísérletezni, mert valami más megszólalásra, egyedire, újra támadt igényem, ami munkál bennem a mai napig.
Nem feleltek meg már húsz évvel azelőtt sem az akkori elvárásaimnak a pár ezer Ft-os de még a sokkalta drágább kábelek sem!
Ma már a felső kategóriás kábelek fejlesztése tölti ki minden szabadidőmet és a topikban a tűzoltás, hitviták okozta békítgetés is ettől az igen értékes időtől von el.
Ne haragudj de inkább legyen állóvíz, mintsem Darvas HiFi-magazinból előásott avítt infókon alapuló, hitviták által kavart szelecske, amelyet tornádó erősségűre dagasztanak egyes arra szakosodott fórumozók!

Mára a kábelek fejlesztése vált a hobbimmá a sok pozitív visszajelzés pedig tovább erősítette a negatívak pedig még mindig nem gyengítették eléggé, hogy felhagyjak ezzel a tevékenységgel.
Nyilván mindig akadni fognak akiket ez zavar, nem nézik jó szemmel, megkérdőjelezik a kábeleim létjogosultságát, általánosságok mögé bújtatva véleményüket… Szívük joga!
Akik magukra ismertek, „áldásos” tevékenységüket ha egy mód van rá más topik(ok)ban végezzék, hogy továbbra is megmaradhasson a topik címe: ValhallA Világa.


 • 17

#6 gyuszmo

gyuszmo

  Hazajáró lélek

 • Moderátor
 • 3.335 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 17 - 11:01

Ha általánosságokra vagy kíváncsi, akkor az Általában a hifiről és Kábelezzünk topic alkalmas erre. Azt írtad, hogy elfogadhatatlan számodra, hogy egyvkábel annyi, mint egy készülék. Nincs ezzel gond, ne fogadd el, de nem értem, ha neked elfogadhatatlan, akkor mire vagy kíváncsi? :)
 • 1

#7 Amatőr61

Amatőr61

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 188 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 március 17 - 10:02

 

A kábelek és a készülékek árviszonyáról a nyolcvanas években a külföldi hifiújságok és Darvas Laci is úgy nyilatkozott, hogy kb. 10% a helyes arány, pontosabban még ennyi sem, mert a 10%-ban benne foglaltattak az egyéb kiegészítők is, például a készülék állvány(ok).
Vajon helytálló (időálló) ez a vélekedés ?
Ki, hol húzná meg a határt ?
 
A másik dolog, az árképzés. 
Meggyőződésem, hogy a kábelek nem tekinthetőek önálló készüléknek, ennélfogva elfogadhatatlan számomra, hogy sok esetben ugyanannyiba vagy esetleg többe kerülnek, mint a forrás készülék, az erősítő vagy a hangfal. Először a High End-nél lett ez trend, de, sajnálatos módon "leszivárgott" az audiofil kategóriába is.
Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb mértékű a drágulás és elsősorban nem azért, mert az alapanyagárak is egyre drágábbak. Véleményem szerint a kábelek jelentős része - márkától, gyártótól függetlenül - egyszerűen túlárazott. 
Vajon csak én látom így ?

 

Olyan családban nőttem fel, ahol bármiről lehetett beszélni, bármit lehetett kérdezni, ha betartottunk bizonyos szabályokat, ha kellő tisztelettel és némi szerénységgel viseltettünk egymással. Valószínűleg bennem van a hiba, mert azt feltételeztem, hogy az általam felvetett a témákat értelmesen, kulturáltan meg tudjuk itt beszélni. Azért is választottam ezt a topikot, mert egyrész úgy ítéltem meg, hogy ide zömében az átlagnál értelmesebb és jobbféle emberek irkálnak, másrészt nem találtam a témaköröknek igazán megfelelő topikot. Azt feltételeztem, hogy a hozzászólásomra majd érvek és ellenérvek fognak érkezni, de azt látom, hogy a kérdéseim inkább a tabu témakörbe tartoznak, sértik egyesek érzékenységét és érdekeit. Sajnálom, hogy így gondolják de azt még jobban, hogy nem tudunk, illetve nem akarunk őszintén beszélni. Így sosem tudjuk meg, hogy mások miképpen és miért pont úgy vélekednek erről a két témáról.
 
Az igazság felszabadít - mondta Édesapám, mikor kisfiúként füllentésen kapott, s hagyott némi időt, hogy átgondoljam a történéseket. Bár egyetértek vele, de eltekintek ettől, s ígérem, hogy ebbe a topikba nem írok többet.
Éljen a langyos állóvíz, éljen a világbéke !

 • 0

#8 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 16 - 18:27

Jó Zenét!

 

 


 • 4

#9 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 16 - 18:19

TONEAudio no87

 

http://www.tonepubli...PDF/TA_087A.pdf

 

Csatolt képek:

 • tone.jpg

 • 2

#10 SzAndras

SzAndras

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 220 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budapest/Pest megye

Elküldve: 2018 március 14 - 22:35

Köszönöm! 

 

Kedves fórumtársak, az utóbbi hozzászólások az offban vannak. A kulturált beszélgetés helye volt ez mindig is, és maradjon is annak. Értelmes diskurzusra szerintem a topicgazda is mindig kapható.


 • 0

#11 teac

teac

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 172 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 március 14 - 22:12

Helyes, kard hüvelybe !

 

TEAC


 • 2

#12 ezmiez

ezmiez

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 186 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 14 - 22:04

Tisztelettel kérem az adminokat, hogy az ide nem illő tartalmakat távolítsák el.

 

Tisztelettel kérném a ValhallA világa maradjon az, ami volt. A béke szigete. A kompromisszumok nélküli maximalizmusra törekvés ritka helyszíne.

Akinek nincs érdemi hozzászólása ehhez a világhoz, irritálja ez, az máshol fejtse ki ide nem illeszkedő eszméit.

 

Köszönöm.

 

Koszonom es csatlakozom.


Szerkesztve ezmiez által: 2018 március 14 - 22:05

 • 2

#13 gyuszmo

gyuszmo

  Hazajáró lélek

 • Moderátor
 • 3.335 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 14 - 22:00

Kedves fórumtársak, az utóbbi hozzászólások az offban vannak. A kulturált beszélgetés helye volt ez mindig is, és maradjon is annak. Értelmes diskurzusra szerintem a topicgazda is mindig kapható.
 • 4

#14 ValhallA

ValhallA

  AudioFilharmonikus

 • ValhallA
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 15.336 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 12 - 14:35

Kedves leSzázalékolók és önkéntes mérvadók!

 

A High-End Audio, kőkemény luxuscikk, így értelmetlen a kábelek, készülékek, azok százalékos arányáról "megérésről-nem megérésről" egy újabb 77. hitvitát indítani!

Mint megannyi más drága, abszolút luxus hobbinál egyáltalán nem értelmezhető a százalékolás.

A High-End Audio nem napelem rendszer, TAXI vagy kotrógép, így nem beszélhetünk sem rövid, sem pedig hosszú távú megtérülésről.

Aki ilyen oldalról közelít az eleve tévúton jár...

Tudtommal még senkit sem köteleznek egyetlen High End kábel, sem pedig Fabergé-tojás vásárlásra a történelem folyamán! :)

Nyilván olcsó, alacsony felbontású láncokhoz teljesen fölösleges drága kábelt vásárolni, mert nem fogja kifutni magát, sem pedig százolékosítva "megérni".

No de miért is akarnánk olcsó lánchoz drága kábelt vásárolni...? gondolkodik.gif

 

Évfolyamonként előtör ez a verkli, csakúgy mint a minek a tápregenerátor, földelő doboz, állvány, alátét, rezonátor, USB-SPDIF konverter és sorolhatnám napestig...

Ezek a dolgok leginkább tapasztalat, hallás, habitus függő dolgok, ezért végtelen billentyűzet kínzás után sem lesz egy szemernyi konszenzus sem a különböző igényű, hallású, anyagi lehetőségű és vallású emberek között.

 

Ahogy én látom.:

Azokban az időkben amikor még a vasfüggöny mögül szemléltük a hifi piac egy nagyon szűk keresztmetszetét, nyugati belépő szintű "besztbáj" cucca szinte kizárólag a Ramovill-on keresztül lehetett a Merkur-os Dacia-val, Funai 4fejes VHS magnóval és C64-el már rendelkező kiváltságos emberkéknek. (Jó esetben!)

A KGST (v)iszonyokban a termékkínálathoz mérten a heybrook HB1 vagy a mission cyrus one volt a világverő etalon. Persze már ekkor is létezett az audio világ egy másik, sokkal nívósabb része, amiről nem tudtunk, vagy talán nem is akartunk tudomást venni, mert annyira távolinak, irreálisan álomszerűnek tűnt...

(Már akkor is volt Levinson, Krell, Accuphase, Wadia, Martin Logan, stb.)

A megérés a HiFi Magazin-ban azért volt koncepció, mert nem engedhette meg magának a hazai lakosság 93%-ban(Már ha százalékolunk!) a belépő szintű, általuk Menő Mano-nak aposztrofált pár font sterling-es masinákat sem.

Az úttörő Darvas Hi-Fi Magazin számomra a "langykommunista"-rendszerváltó éra hazai hifi lehetőségeinek örök mementójaként, egyféle nosztalgikus, megkerülhetetlen kordokumentumaként sorakozik a polcomon. Néha még ma is beleolvasok egyik-másik ma már megmosolyogtató, legtöbb esetben feltételezéseken alapuló írásba.

Tehát amiket írtak azt az akkori tapasztalataik fényében, tényében írták!

Ami nekem soha nem volt szimpatikus, hogy bevallottam elfogultan viseltettek a fősodratú, pontrendszer és százalékolási alapokon nyugvó angol hifi  iránt...

Szóval 30-40év távlatából a mai High-End audio viszonyokra, trendekre semmi sem húzható rá sem jó, sem pedig rossz indulattal!

 

A minőségi kábelezés, valódi High-End láncot feltételezve emelkedik teljes értékű komponens státuszba! Ekkor viszont annyira fontos, hogy a rendszer szerves, bonthatatlan részévé válik, mert azok hiányában a készülékek egyszerűen nem teljesítenek optimálisan.

Személyes tapasztalatból mondom, hogy mióta komolyabb minőségű láncot használok teljesen más megítélés alá helyeződik a kábel(ek) minősége. Magyarán egy 1.6D Opel Astra képességeinek tudatában, megsaccolhatatlan, hogy mit is tud egy Peugeot WRC a kanyarban. Ebbe ne tessék belelátni, belemagyarázni, hogy az olcsó rendszerek tulajdonosainak fejére hamuzok, itt egyáltalán nem erről van szó...! Egyszerűen minőségi kategóriák vannak, voltak, lesznek, amelyek teljesen más élményt, teljesítményt kínálnak!

Nekem jelenleg halcro elektronikáim vannak amely 2002környékén volt a csúcs, ma már ezektől is vannak sokkal jobb felbontásúak, tehát ha igazán objektív akarok maradni a témában még mindig tartózkodnom kell a nagyívű kijelentésektől és maradnom kell az általánosságok szintjén.

Szerintem mindenki másnak is csak az épülésére válhat a témával kapcsolatban viseltetett sokkal nagyobb fokú alázat!

 

Mindenki hallgassa azt ami neki jó, gondolja azt ami neki jó, senki nincs semmire kötelezve!

Én vagyok az AVX fórumon a legkevesebb önmarketinget, megdumálást alkalmazó emberke aki saját topikkal, kábelekkel bír, így ezek a kábel nem fontos írások itt eléggé céltalanok...

Amennyiben másban nem is, ebben talán még a legrosszindulatúbb "jóakaróim" is egyetérthetnek!

 

Szóval VILÁGBÉKA! :)


Szerkesztve ValhallA által: 2018 március 12 - 14:41

 • 27

#15 KopaszKutya

KopaszKutya

  Fórumlakó

 • Tag
 • PipaPipa
 • 679 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Tolna, Hungary

Elküldve: 2018 március 12 - 10:11

 

A kábelek és a készülékek árviszonyáról a nyolcvanas években a külföldi hifiújságok és Darvas Laci is úgy nyilatkozott, hogy kb. 10% a helyes arány, pontosabban még ennyi sem, mert a 10%-ban benne foglaltattak az egyéb kiegészítők is, például a készülék állvány(ok).
Vajon helytálló (időálló) ez a vélekedés ?
Ki, hol húzná meg a határt ?
 
A másik dolog, az árképzés. 
Meggyőződésem, hogy a kábelek nem tekinthetőek önálló készüléknek, ennélfogva elfogadhatatlan számomra, hogy sok esetben ugyanannyiba vagy esetleg többe kerülnek, mint a forrás készülék, az erősítő vagy a hangfal. Először a High End-nél lett ez trend, de, sajnálatos módon "leszivárgott" az audiofil kategóriába is.
Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb mértékű a drágulás és elsősorban nem azért, mert az alapanyagárak is egyre drágábbak. Véleményem szerint a kábelek jelentős része - márkától, gyártótól függetlenül - egyszerűen túlárazott. 
Vajon csak én látom így ?

 

Én is hasonlóan látom a dolgot.

Az a 10% van ahol 15%, van ahol 20%. Persze a lényeg ugyanaz, hogy érdemes meghúzni egy lélektani határt (nem csak itt).

 

Nem akarok senkit se bántani, mert arról senki sem tehet, hogy nem vagyok milliomos, de azért több 100 ezret (vagy milliót) elkérni egy kábelért enyhe túlzás. Ezt most név, márka, gyártó nélkül mondom.

A gond ott kezdődik, hogy már az alapanyag túl van árazva, erre rájön még a "fejlesztés", a szakértelem, az idő, a készítő megélhetése, stb, amiből végül kijön egy horror ár. Ezért is lesz sok gyártó terméke rétegtermék.

Szerintem az emberek többségének elég a 2.000Ft/m árú Van Damme kábel, hiába szól jobban egy 100.000Ft/m-es DIY vagy gyári kábel.

 

Ezzel nem a ValhallA kábeleket akarom lehúzni, amit írtam az általános jelenség. :smile53:


 • 0

#16 lehoako

lehoako

  Dynológus

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 6.711 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2018 március 12 - 00:35

 

A kábelek és a készülékek árviszonyáról a nyolcvanas években a külföldi hifiújságok és Darvas Laci is úgy nyilatkozott, hogy kb. 10% a helyes arány, pontosabban még ennyi sem, mert a 10%-ban benne foglaltattak az egyéb kiegészítők is, például a készülék állvány(ok).
Vajon helytálló (időálló) ez a vélekedés ?
Ki, hol húzná meg a határt ?
 

 

Elnézést, azon nem vitatkoznék, hogy Laci bácsinak mikor mi volt a helyes. Amúgy ezt súlyra mondotta az öreg, vagy mire? Időre? Százaléka sokmindennek lehet, úgy tudom.


 • 0

#17 Amatőr61

Amatőr61

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 188 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 március 11 - 22:39

A kábelek és a készülékek árviszonyáról a nyolcvanas években a külföldi hifiújságok és Darvas Laci is úgy nyilatkozott, hogy kb. 10% a helyes arány, pontosabban még ennyi sem, mert a 10%-ban benne foglaltattak az egyéb kiegészítők is, például a készülék állvány(ok).
Vajon helytálló (időálló) ez a vélekedés ?
Ki, hol húzná meg a határt ?
 
A másik dolog, az árképzés. 
Meggyőződésem, hogy a kábelek nem tekinthetőek önálló készüléknek, ennélfogva elfogadhatatlan számomra, hogy sok esetben ugyanannyiba vagy esetleg többe kerülnek, mint a forrás készülék, az erősítő vagy a hangfal. Először a High End-nél lett ez trend, de, sajnálatos módon "leszivárgott" az audiofil kategóriába is.
Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb mértékű a drágulás és elsősorban nem azért, mert az alapanyagárak is egyre drágábbak. Véleményem szerint a kábelek jelentős része - márkától, gyártótól függetlenül - egyszerűen túlárazott. 
Vajon csak én látom így ?

 • 1

#18 DHT1

DHT1

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 320 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budaörs

Elküldve: 2018 március 08 - 15:06

Kedves Prefabrikator !

Kétségbe esve olvastam az írását, de teljes megbocsájtással, mivel előre elnézést kért. A lényeg a lényeg. A Valhalla kábel okozta változás egy ilyen rendszerben, amit Ön képekkel illusztrált, a kábel (ek), legnagyobb dícsérete. Az Ön rendszere nem igazán a "filléres" kategória, vannak benne meglehetősen háklis darabok, nekem nem is tetszik pár része, ettől még ez egy High End rendszer, nem alsó kategóriában ! Na már most, ha ebben a konkrét rendszerben a Valhalla kábel komoly hozadékkal bír, amit Ön mint a neutralitás nagyságrendekkel való javulásaként jellemez, akkor a "drótok" rendben vannak, de nagyon.
Azért reagálok, és őszinte örömmel, hogy ne tűnjek annak, ami nem vagyok.
A hátfalon jól látszik, hogy nem méltóztatik dilettánsnak lenni ! Igen nagy öröm ilyet látni. Ritka, inkább nincs is.
Szívesen meghallgatnám, feltéve ha lehet !?

Üdvözlettel,: TEAC

Érdemes meghallgatni a rendszerét, nagyon kifinomult hang. Péter barátom abban a szerencsés helyzetben van hogy egy profi zenehallgató szobát tudott magának kialakítani szinte kompromisszumok nélkül.
Ja és ami a lényeg, Ákos kábelei elképesztően jók!

Szerkesztve DHT1 által: 2018 március 08 - 15:10

 • 3

#19 teac

teac

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 172 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 március 08 - 01:15

Kedves Prefabrikator !

 

Kétségbe esve olvastam az írását, de teljes megbocsájtással, mivel előre elnézést kért. A lényeg a lényeg. A Valhalla kábel okozta változás egy ilyen rendszerben, amit Ön képekkel illusztrált, a kábel (ek), legnagyobb dícsérete. Az Ön rendszere nem igazán a "filléres" kategória, vannak benne meglehetősen háklis darabok, nekem nem is tetszik pár része, ettől még ez egy High End rendszer, nem alsó kategóriában ! Na már most, ha ebben a konkrét rendszerben a Valhalla kábel komoly hozadékkal bír, amit Ön mint a neutralitás nagyságrendekkel való javulásaként jellemez, akkor a "drótok" rendben vannak, de nagyon.

Azért reagálok, és őszinte örömmel, hogy ne tűnjek annak, ami nem vagyok.

A hátfalon jól látszik, hogy nem méltóztatik dilettánsnak lenni ! Igen nagy öröm ilyet látni. Ritka, inkább nincs is.

Szívesen meghallgatnám, feltéve ha lehet !?

 

              Üdvözlettel,: TEAC


 • 0

#20 prefabrikator

prefabrikator

  Újonc fórumos

 • Regisztrált felhasználó
 • Pipa
 • 29 Hozzászólás:

Elküldve: 2018 március 07 - 18:11

Elnezest kerek a magyar helyes irasert  ...nincs magyar iskolam ..

 

Kedves Akos elhataroztam hogy irok egy par sort..a kabelekrol amit most hasznalok....audioval kb  20 eve foglalkozok ...... atmentem minden kategorian es a kabelek mindig az utolsok voltak a rencerben....tobnyire othon keszult ezust kabelt használtam it ot kiprobaltam es összevetettem jó nevű, gyári kábelekkel es mosolyogva konstatáltam hogy enyem picivel jobb.......ezek a kabelek 1000 euros kategoriaba tartoztak....igy nem volt szuksegem kabelekre figyelnem...
 
Evek multak es fejletteb es job lett a rencer es veletlenul hozam kerult egy Valhalla AgPt R AC kabel ...es rá jottem hogy jo lett a rencerben es komojan kol venni a AC kabeleket..
 
Ezek után Valhala AC kábelekre keztem vadaszni  mert bar mivel oszetettem nem volt job egy se
 
Igy sikerult hozajutnom pár AgPt amp es hasonlo Valhala kabelekhoz ....
Utolso evekben eleg komoj hangfalat es lemeyjatszot folepitettem es kiderult hogy kábelek sokat ellopnak a minosegbol .
Ekkor jutottam hozza Valhala Aura kategoriaju kabelekhez es ....rajottem hogy minnel finomabb a rencer annal fontosabbak.
Több nagyon komoly kábelt kipróbáltam de minden esetben Ákos kábele hozta a legtöbbet a rendszeremben.
Ezek után végleg elhatároztam, hogy megcélzom az Aura Reference összekötőket, mint számomra legmegfelelőbb eszközt a rendszeremben rejlő potenciál maximális kiaknázásához.
...kerdeztem magamtol mert csak most probaltam ki....Akos  reference kabeleit....
 
.sporolok es lassan cserelem az oszes kábelt Aura vagy Aurora ra.
 
Nem fogok irni mijen kristaj tiszta a hangja es elkepeszto a felbontásuk ... es a tobbi ....nem ez a kábel nem vesz semmit el a hangbol es nem ad hozza semmit csak atvisz minden reszletet az A pontbol a B pontig csak enyit tudnak es ezt csinajak...de briliassan.....
Valhalla AC kabeleknel  nem ertem miert es hogyan es mijen alapon de elni kezdenek a keszuleket 
........senkit nem fogok ezekre a kabelekre rábeszelni csak anyit mondok ...probald ki
 
.....Peter.... 

Csatolt képek:

 • foto rencer 1.jpg
 • foto rencer2.jpg
 • foto 3.jpg
 • hangkar2.jpg

 • 17
0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó