Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fül és Fejhallgatók


 • Please log in to reply
2771 válasz erre a témára

#1 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 15 - 20:54

Egy dolog amit gondolunk, és egy másik, ahogyan működünk.

Az egész marketinges iparág az érzelmek felkorbácsolására épül.

Beültetik az emberek fejébe, érzelmi alapon, hogy mire van szükségük.

Utána az ember, akár több hónapos vagy éves vívódás után úgy dönt, hogy megveszi.

És azt hiszi, racionális döntést hozott. Pedig érzelmi alapon hozta meg a döntést,

alapvetően semmi szükségünk egy jobb dac-ra, hangfalra, csak megmagyarázzuk magunknak,

hogy teljesen racionális a döntésünk.

Pedig valójában már sokkal korábban eldőlt, hogy kell.

ha racionálisan döntenénk, nem vennénk egy kütyüt, például.

Nézd meg a hatalmas lemezgyűjteményeket.

Kinek van ideje ezeket végighallgatni?

Most vettem egy olyan felvételt,

ami több évet töltött valakinél, úgy, hogy ki sem bontotta a csomagolását,

vagyis megvette, de egyszer sem hallgatta meg.

Mert az volt a célja, hogy megvegye.

 

........

 

en szinte forditva gondolom, erzem, csinalom (szerintem).  erzelmi alapon nem lehet müszaki cikk eseten jo döntest hozni. racionalisan: kell-e, jo-e, nekem milyen (eleg jo-e a fogyasztasa, eleg-e a teljesitmenye, mekkora a merete, ...); ha igen, akkor lehet jo.

..ha erzelmileg elragad, de a szobaba/garazsba nem fer be, hetente elromlik, a fenntartasat nem tudom fizetni, szoritja a fejemet a füles, az erösitö hangeröallitasa hasznalhatatlan, akkor lehetett "beleszeretni", de haszalhatatlan, csak gondot okozo eszköz lett


Szerkesztve ANDS által: 2017 augusztus 15 - 20:54

 • 1

#2 R_Andras

R_Andras

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 186 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Üröm
 • Interests:Audiofil blog írása, digitális zenei forradalom tanulmányozása, sportok

Elküldve: 2017 augusztus 15 - 13:09

"... A jó választás érzelmi alapon születik..."   es

 

 

"Minden vásárlási döntés érzelmi alapú,  csak az érzelmi döntés után gyárt hozzá a vevő egy racionális magyarázatot,..."

 

 

en szinte forditva gondolom, erzem, csinalom (szerintem).  erzelmi alapon nem lehet müszaki cikk eseten jo döntest hozni. racionalisan: kell-e, jo-e, nekem milyen (eleg jo-e a fogyasztasa, eleg-e a teljesitmenye, mekkora a merete, ...); ha igen, akkor lehet jo.

..ha erzelmileg elragad, de a szobaba/garazsba nem fer be, hetente elromlik, a fenntartasat nem tudom fizetni, szoritja a fejemet a füles, az erösitö hangeröallitasa hasznalhatatlan, akkor lehetett "beleszeretni", de haszalhatatlan, csak gondot okozo eszköz lett

 

Szerintem ez személy függő. Én  senkit nem akarok győzködni, hogy érzelmi alapon vegyen bármit, anak ellenére, hogy én ebbe a csoportba tartozom.

Az autómat is úgy találtam meg, hogy egy HIFI magazinban egy neves gyártó azt hirdette, hogy ebbe az autóba is az ő hangrendszerük lesz beépítve. Megláttam az autót és beleszerettem.

Persze nem volt nehéz, mert műszakilag is csúcs darab volt, nem csak egy szép kasztni gyenge beltartalommal...

Így jártam a Meze fejhallgatómmal is, meglátni és megszeretni (a formáját) egy pillanat műve volt, később amikor már megvettem és nap mint nap azon hallgattam zenét nem kellett a tudatomat hozzáigazítani az érzelmeimhez, mert a fülemnek és az agyamnak is jól esett amit hallottam.

Most pont ennyire bele vagyok zúgva a Vorzüge hordozható fejhallgató erősítő hangjába.

Nem véletlen, hogy már elhatároztam a következő blogbejegyzésem címe ez lesz: "Vorzüge az új szerelem"

Ettől még senkit nem ítélek el, aki racionális alapon választ, nem véletlen, hogy annyira ajánlottam a kis Yamaha lejátszót, pedig annak a ronda dobozába aligha lehet beleszeretni.

 

Erről egy aranyos sztori jut az eszembe:

Egy kedves barátom, aki hozzám hasonlóan mérnök új autó akart venni, és nagyon alaposan, kb. 20 szempontból értékelte a szóba jöhető három típust (Toyota, Honda, Hyundai).

Neki előtte sok évig Toyota Avensis-e volt.

A nagyon alapos elemzés végén megkérte a fiát, hogy ő mondja ki melyik típus kapta a legmagasabb pontszámot, nehogy bármilyen szubjektív szempont bele kavarjon a döntésbe.

A fia közölte a végeredményt: A Hyundai i40-es győzött.

A következő héten a barátom vett egy Toyota Avensis-t....

Na ennyit az érzelemmentes vásárlásról.


 • 1

#3 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 15 - 12:34

Ennek a habverésnek, ebben a topikban -szerintem- nincs sok keresnivalója. Javaslom inkább ide: Általában a hifiről.
A kiinduló kérdés, a fejes- füles téma érdekes, de ez jóval túlmutat a hangminőségen. Túl a hallójáratok dugaszolása miatti viszolygáson, képbe kerül az is, hogy nem mindenki tartja jó ötletnek egy sok tíz- százezres tárgy beszuszakolását egy olyan helyre, ahol "rendesen" csak fültisztító pálcika szokott járni. Talán eltekinthetünk a csípős megjegyzésektől, miszerint "van, aki tisztán tartja a fülét"- nem olyan egyszerű ott egy ultra-precíz műszaki remeknek optimális viszonyokat teremteni. Nem vagyok füles-ellenes, még az earbud korszakból való az egyik kedvencem: AIWA HP-V99, ami még csak a fülkagyló üregben egyensúlyozott, de már így is állandó, gondos tisztogatást igényelt. Másfelől az ellentábor a fejhallgatók viselése okozta "kaloda érzetet", izzasztó hatást, korlátozott mozgási szabadságot  kritizálhatja- joggal. 

De vegyük komolyabban ezt a kérdést ha már hifizünk! Először is nem örülnék neki ha az általában hifi rovatba kerülne ez a téma mert miért csámcsogjanak rajta olyanok akik még életükben nem fogtak kezükbe egy audiofil fejhallgatót. A fejhallgatóval kapcsolatos téma a fejhallgató rovatba való, ahogyan a lemezjátszós a lemezjátszósba. Már írtam itt pár napja, hogy nagy az információ hiány fej- és fülhallgató témában és ez a meggyőződésem napról-napra megerősítést talál.

 

Egy orvos egyszer azt mondta szenvedélyesen a tévében, hogy az emberi testben nem szagok hanem illatok vannak. Én akkor magamban még hozzátettem azt is, hogy van ott még azért mindenféle nyák, váladék, nyirok, genny, salakanyagok, baktérium telep, vírus...úgy általában állandó rohadásban van a testünk. Az meg hogy mikor és mit hova tuszkolunk külön megérne egy témát, de ez már erősen a fajfentartás és az erotika témakörébe tartozik. Oszt mégis csináljuk mindenféle avverzió nélkül.

 

Nem gondolnám, hogy az emberi fül volna a testünk legtisztátalanabb területe. Az emberi harapás veszélyesebb mint a kutyáé amennyiben a szájban található baktériumok számát és milyenségét tekintjük. A rektális világot most hagyjuk, bár ha megnézem, hogy milyenek a mo-i közvécék állapota arra kell gondoljak, hogy derék honfitársaink nem feltétlen fordítanak gondot az altáji tisztaságra. Mert akiben nincs igény az illemhelyére az a popikáját sem mosogatja meg langyos meleg vízzel nagydolga végeztével. Meg úgy általában.

 

Na mármost, aki fül-és/vagy fejhallgatót használ az tisztogatja a fülét. Azt is modhatnám, hogy a fülhallgató használata és a hallójárat tisztasága ok-okozati összefüggésben áll. Nem mossa a gyerek a fülét? Vegyél neki fülhallgatót! Majd az rászoktatja.

 

Valóban, a hallójárat is párologtat. Ha füldugót dugsz bele egy idő után az a terület be tud fülledni, ilyenkor ki kell venni a fülhallgatót, meg kell törölgetni egy puha ronggyal, a fülünk is kaphat egy kis tisztogatást de azután lehet tovább folytatni a bulit. Enni is eszünk időnként bár tudjuk, hogy utána azért büdös is lehet a pofánk. Fogjuk fel így a fülhallgatózást!

 

A fülhallgatók ma már nagyon jól megépítettek - különösen igaz ez a high-end és ultra high-end darabokra - amelyeknél már nem csak a hangzás minőségére hanem a komfortra és a tisztántarthatóságra is nagyon odafigyelnek. Gyakorlatilag nem tud a szerkezet belsejébe beszivárogni semmi. Aki nem hiszi olvasson teszteket és beszámolókat. A komfort az más kérdéskör. Elismerem, hogy ezen a téren van még mit javítaniuk a gyártóknak. Sajnos. De aki nagyon akar az már most is meg tudja találni álmai 8-10-12 utas balanced fülhallgatóját, csak legyen hozzá elég ideje és legfőképp dellája.

 

A fejhallgatóval kapcsolatos avverziót pedig végképp nem értem. Az én zárt Ether fejhallgatóm pillekönnyű, nem igényel semmilyen előzetes beállítást, nem nyomja a fülemet semmilyen irányból, kiváló a szellőzése, báránybőrből van a fejpántja és a fülpárnái, a vezetéke 2 méter és ha hordozható lejátszóra kötöm bárhová magammal vihetem. A hangzásvilága olyan mint egy nyitotté a felbontása pedig lehengerlő. Hosszú órákig tudom mindennemű fáradtság nélkül hallgatni. Hangsúlyozom, most egy zárt fejhallgatóról beszélek. Na akkor milyen tud lenni egy nyitott Ether flow, egy Focal Elear vagy egy Focal Utópia?

 

Fül- és fejhallgatóval sokkal könnyebb és olcsóbb valóságszerű hangzást elérni mint baszom nagy hangsugárzókkal és azok kiszolgálóegységeivel.

 

Én a fülhallgatózás mellé tettem le a voksom de megértem és elfogadom ha vki más utat választ. Csak ezt a piszkos füles, nem odaillő hifis berendezéses téves felfogást próbáljuk már meg elkerülni! Remélem nincs ellentábor a hifi mellett elkötelezettek között, de ha volna is egy jogos érvet sem tudnának a fej -és fülhallgatózás ellen felhozni. Ha vki zsigeri alapon utasít el vmit az más. Azzal nem lehet mit kezdeni. Van aki nem szereti a tökfőzeléket. Más Mozartot. Hát olyan is van aki a fej és fülhallgatózást. Én pl. nem szeretem a nagy hangsugárzós zenehallgatást. De. Nem vagyok olyan hülye,hogy a többi hangsugárzós topikba ezt bosszantásként a többieknek kiírjam. Le is tépnék érte a fejem. Tegyem hozzá jogosan. Azért érzelmek is vannak a világon nem csak racionalitás és azáltal hozott vásárlói döntés.


Szerkesztve RIGOUTAT által: 2017 augusztus 15 - 12:40

 • 0

#4 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 15 - 08:55

Ennek a habverésnek, ebben a topikban -szerintem- nincs sok keresnivalója.

Adj 5 percet és bebizonyítom neked, hogy az emberi élet egy nagy hiábavalóság és teljesen értelmetlen. 

Adj 5 percet és bebizonyítom neked, hogy az emberi élet nem hiábavalóság és nem értelmetlen.

És így tovább és így tovább.....


Szerkesztve RIGOUTAT által: 2017 augusztus 15 - 08:58

 • 0

#5 pärt

pärt

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 358 Hozzászólás:

Elküldve: 2017 augusztus 15 - 01:10

Ennek a habverésnek, ebben a topikban -szerintem- nincs sok keresnivalója. Javaslom inkább ide: Általában a hifiről.
A kiinduló kérdés, a fejes- füles téma érdekes, de ez jóval túlmutat a hangminőségen. Túl a hallójáratok dugaszolása miatti viszolygáson, képbe kerül az is, hogy nem mindenki tartja jó ötletnek egy sok tíz- százezres tárgy beszuszakolását egy olyan helyre, ahol "rendesen" csak fültisztító pálcika szokott járni. Talán eltekinthetünk a csípős megjegyzésektől, miszerint "van, aki tisztán tartja a fülét"- nem olyan egyszerű ott egy ultra-precíz műszaki remeknek optimális viszonyokat teremteni. Nem vagyok füles-ellenes, még az earbud korszakból való az egyik kedvencem: AIWA HP-V99, ami még csak a fülkagyló üregben egyensúlyozott, de már így is állandó, gondos tisztogatást igényelt. Másfelől az ellentábor a fejhallgatók viselése okozta "kaloda érzetet", izzasztó hatást, korlátozott mozgási szabadságot  kritizálhatja- joggal. 

 


 • 0

#6 avl2

avl2

  ember probal lenni

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.051 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 14 - 08:14

"... A jó választás érzelmi alapon születik..."   es

 

 

"Minden vásárlási döntés érzelmi alapú,  csak az érzelmi döntés után gyárt hozzá a vevő egy racionális magyarázatot,..."

 

 

en szinte forditva gondolom, erzem, csinalom (szerintem).  erzelmi alapon nem lehet müszaki cikk eseten jo döntest hozni. racionalisan: kell-e, jo-e, nekem milyen (eleg jo-e a fogyasztasa, eleg-e a teljesitmenye, mekkora a merete, ...); ha igen, akkor lehet jo.

..ha erzelmileg elragad, de a szobaba/garazsba nem fer be, hetente elromlik, a fenntartasat nem tudom fizetni, szoritja a fejemet a füles, az erösitö hangeröallitasa hasznalhatatlan, akkor lehetett "beleszeretni", de haszalhatatlan, csak gondot okozo eszköz lett

 

 

Minden vásárlási döntés érzelmi alapú,

csak az érzelmi döntés után gyárt hozzá a vevő egy racionális magyarázatot,...

 


 • 0

#7 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 20:48

Igaz, akkor beülnék az autómba, (amit szintén nem próbálgathattam hetekig mielőtt megvettem) és meglátogatnám a legközelebbi kereskedőt/eladót.

Vagy, mint a legutóbb is tettem: megveszem a kiszemelt terméket az internet segítségével. Utána hónapokig teszteltem, ja nem, már évek óta hallgatom.

Néhány hozzászólással előbb egy hangszerkészítő manufaktúráról írtál, ott is elviheted hetekre tesztelni? Gondolom ott még annyira sem számít, hogy ki, mit írt róla...

Látod, 2 napja még nem is ismerted ezt a fuvolás sztorit. Ha nem is tudsz arról a hangszerkészítőről akkor hogyan veszed meg a termékét? Beszálsz a kocsidba és nyomod a gázt? Ha már nem tudjuk hogy hová megyünk akkor legalább siessünk, hogy minél hamarabb odaérjünk? Hát így is lehet. Bizonyára.


Szerkesztve RIGOUTAT által: 2017 augusztus 13 - 20:49

 • 0

#8 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 20:18

Minden vásárlási döntés érzelmi alapú,

csak az érzelmi döntés után gyárt hozzá a vevő egy racionális magyarázatot,

miért van arra a vacakra szüksége.

 

Ez végbemehet 2 perc alatt is, nem feltétel a hosszú időn át gondolkodás, de persze lehetséges.

 

A fórumozók közül párnak már tudom, egyezik az ízlése a sajátommal, rájuk hallgatok.

Az adás-vétel fórumot elnézve egyet kell hogy értsek veled. De hát valahogy dönteni kell. A jó választás érzelmi alapon születik, az pedig hosszú időbeli megfontolást feltételez. Na ez az ami hifi termék vásárlása esetén nem lehetséges.


 • 0

#9 Shinagawa

Shinagawa

  Violator

 • V.I.P.
 • PipaPipa
 • 815 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budapest

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 20:14

Akkor is ezt mondanád ha Cegléden laknál?

 

Igaz, akkor beülnék az autómba, (amit szintén nem próbálgathattam hetekig mielőtt megvettem) és meglátogatnám a legközelebbi kereskedőt/eladót.

Vagy, mint a legutóbb is tettem: megveszem a kiszemelt terméket az internet segítségével. Utána hónapokig teszteltem, ja nem, már évek óta hallgatom.

Néhány hozzászólással előbb egy hangszerkészítő manufaktúráról írtál, ott is elviheted hetekre tesztelni? Gondolom ott még annyira sem számít, hogy ki, mit írt róla...


 • 0

#10 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 19:27

Nem sokban különbözik az autó vásárlástól. Ott sem viheted el hetekre a kiszemelt járgányt.

Engem speciel egyáltalán nem érdekel ez a ki mit hallott/írt dolog. A végén egy dolog dönt, én, vagyis a füleim!

Akkor is ezt mondanád ha Cegléden laknál?


 • 0

#11 Shinagawa

Shinagawa

  Violator

 • V.I.P.
 • PipaPipa
 • 815 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Budapest

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 19:18

Az adás-vétel fórumot elnézve egyet kell hogy értsek veled. De hát valahogy dönteni kell. A jó választás érzelmi alapon születik, az pedig hosszú időbeli megfontolást feltételez. Na ez az ami hifi termék vásárlása esetén nem lehetséges.


Nem sokban különbözik az autó vásárlástól. Ott sem viheted el hetekre a kiszemelt járgányt.

Engem speciel egyáltalán nem érdekel ez a ki mit hallott/írt dolog. A végén egy dolog dönt, én, vagyis a füleim!
 • 0

#12 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 18:35

Azért így elég nagy lutri vásárolni.

Az adás-vétel fórumot elnézve egyet kell hogy értsek veled. De hát valahogy dönteni kell. A jó választás érzelmi alapon születik, az pedig hosszú időbeli megfontolást feltételez. Na ez az ami hifi termék vásárlása esetén nem lehetséges.


 • 0

#13 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 18:14

Azért így elég nagy lutri vásárolni.

 

Sehonnan. De ha ismered a szakmai múltját és annak jó az általános megítélése akkor érdemes lehet odafigyelni a szavaira. ....


 • 0

#14 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 13:47

Honnan lehet azt tudni, hogy a tesztelő ízlése megegyezik az enyémmel?

Sehonnan. De ha ismered a szakmai múltját és annak jó az általános megítélése akkor érdemes lehet odafigyelni a szavaira. Tudom, hogy a Youtube tele van önjelölt majd én megmondom mindenkinek a tutit macskajánosokkal, most konkrétan nem rájuk gondoltam.


 • 0

#15 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 13:37

Honnan lehet azt tudni, hogy a tesztelő ízlése megegyezik az enyémmel?

 

 

.......Ilyenkor azért egy tisztességes teszt egy hiteles embertől nem jön rosszul. ........


 • 0

#16 RIGOUTAT

RIGOUTAT

  Kezdő Fórumlakó

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 326 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 13 - 00:30

Én sem értem. Miért jó az nekem, ha nem a saját fülemre hallgatok, hanem egy másik ember ízlése alapján vásárolok?

A hazai boltokban kapható fejhallgatók bejáratottságáért nem tenném tűzbe a kezemet. Meg lehetőséged sincs nagyon, hogy rendes körülmények között kipróbáljad őket. Viszed magaddal bőröndben az otthoni láncodat? Te is tudod, hogy 10-15 perc zenehallgatás semmire sem elég. Inkább csak összezavarja az embert. Ha van haver aki kölcsönadja a fülest az más. De ez nem gyakori. Meg aztán hol tudsz kipróbálni Mo-on pl. egy Noble Audio Katanát? Sehol. És ha nekem meg pont az kellene mert valamiért megtetszett? Ilyenkor azért egy tisztességes teszt egy hiteles embertől nem jön rosszul. Nem könnyű a vásárlói döntés. Különösen akkor nem, ha a vásárlandó érték euro ezrekben mérhető. Pl a zárt Ether fejhallgatóm eleinte nem hivalkodott a tudásával. Több száz óra bejáratás után nyerte csak el a csúcsformáját. Hol az a kereskedő aki ennyi időt ad neked?


 • 0

#17 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 12 - 21:21

Akkor disco zenéhez tökéletes lehet.

Igyekszem kipróbálni.

 

Leginkább azért érdekel, mert amibe a legkönnyebben bele lehet kötni a Mezét illetően, az a sok-sok mély. ....
 


 • 0

#18 ANDS

ANDS

  Beköltözött

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.354 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 12 - 21:19

Én sem értem. Miért jó az nekem, ha nem a saját fülemre hallgatok, hanem egy másik ember ízlése alapján vásárolok?

 

Ezt ugye most nem kérdezted komolyan?


 • 0

#19 R_Andras

R_Andras

  Nincs visszaút

 • Regisztrált felhasználó
 • PipaPipa
 • 186 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi
 • Location:Üröm
 • Interests:Audiofil blog írása, digitális zenei forradalom tanulmányozása, sportok

Elküldve: 2017 augusztus 12 - 09:36

A tesztemben említett Arcam rHead fejhallgató erősítő irán érdeklődőknek egy jó hír:

Van olyan cég, aki hajlandó Magyarországra szállítani az eszközt az angol Amazon oldaláról, így mai rendelés estén annak ára: 70 ezer Ft.!!!!!

Lásd a csatolt képernyőfotót...

Elég jól hangzik ezért a gépért.... :D

Csatolt képek:

 • 2017-08-12.png

Szerkesztve R_Andras által: 2017 augusztus 12 - 09:38

 • 0

#20 avl2

avl2

  ember probal lenni

 • V.I.P.
 • PipaPipaPipaPipa
 • 2.051 Hozzászólás:
 • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 augusztus 11 - 14:21

...

 

ismetelten köszönöm a kulturalt - hidegeverü, nem elragadtatott -  reakciodat !  örülök, hogy vannak ilyen emberek.  tovabbi minden jot !


 • 0
0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó